Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.920
Cevap
235
Favori
394.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tetriser T kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın. Bonus kampanyasının detayını öğrenebilir miyim?
  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    10bin tl üstüne gurgenclerden 500 bonus geliyor hocam. 3bin tl ustune de 200 bonus.
  • babadol kullanıcısına yanıt

    cevap için teşekkürler. bir sorum daha olacak. bu uygulamalar dokunmatik ekran ile kontrol edilmek üzerine tasarlanmışlar çoğu, örneğin basılı tutmak, 2 parmak ile sürüklemek gibi buna benzer bir çok ekstra fonksiyonlar var. bunların kullanımı için bir sıkıntılı durum var mı. yoksa, sadece düpedüz çalıştırıp girdi olarak, bilgisayardaki mouse'da dokunma işine mi yarıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tetriser T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Gayet güzel kampanyaymış.
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Benim kullandığım uygulamalarda mouse imleciyle tıklama ve tutup sürükleme dışında bir özelliği kullanamadım, henüz bu kullanıma uygun bir güncelleme yapılmadığı için normal.
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba genelde ben şarja takılı kullanıyordum mac'i, şimdi m1 aldım devir süresini artırmamak için nasıl kullanmak daha mantıklı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar merhabalar. M1 işlemcili Macbook'una Adobe uygulamalarını sorunsuz çalışıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnızaslan -- 15 Ocak 2021; 1:1:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda geldi. 26 Ocak'da teslim tarihi yazıyordu. Büyük sürpriz oldu :)


    Apple M1 Mac [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Think Again -- 14 Ocak 2021; 22:18:46 >
  • babadol kullanıcısına yanıt

    Sanırım ben yanlış anlattım. Hayır. Herhangi bir şekilde yükleyemedim. Sorun raporu çıkıyor önceki seferlerde bu uygulamanın geliştiricisi tarafından güncellenmesi gerekiyor uyarısı veriyordu.

    Kullanabilen var mı merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxi_rocker M kullanıcısına yanıt

    Biraz geç cevap olucak kusura bakmayın.

    Evet özel konfigurasyon 16gb ram 512ssdli modeli aldım. PT elindeki stoktan gönderiyo o yüzden hızlı geliyor. Salı Günü aldım Cuma elimdeydi.

  • yalnızaslan kullanıcısına yanıt

    Merhaba Photoshop 2021 çalışmıyor. Kalanların son sürümler çalışıyor ancak ps21 hiç açılmadan crash veriyor bu sorun yabancı kaynakalrda da gördüm onların çözümü 2019 kurmak ben 2019'un son hali sorunsuz şekilde kullanıyorum

  • Merhaba herkese, bir şey sormak istiyorum belki bir bilen çıkar. Ben iphone 11'de normal yollarla kişisel erişim noktasını açtığım zaman, macbook'ta bağlantı noktasını normal modem gibi görmüyor. Kullananlar az çok anlayacaktır demek istediğimi. Yani macbook, internet bağlantısının iphone'dan sağlandığını anlıyor. Ben anlamasını istemiyorum. Direkt normal modem ya da android telefondan bağlandığı şekilde görsün istiyorum interneti. Bu durumda mobil veriyi dağıtmak ve telefonu modem gibi kullanmak için kullanabileceğim bir uygulama var mı? Ya da macbook'ta bunu değiştirebileceğimiz bir ayar var mı? Jailbreak'te tetherme isimli bir uygulama varmış sanırım ama ben jailbreak yapmak istemiyorum. Bilenler yardımcı olurlarsa çok sevinirim
  • Kafasında M1 alacaklar için 1 haftadır kullanıyorum. En gerçekçi şekilde deneyimlerimi yazmak istiyorum. Sorularınızı da severek cevaplarım.

    Öncelikle ben öğrenciyim ve freelance tasarım,video işindeyim. Önceki bilgisayarım macbook air 2014dü ve big surdan önce çok memnundum sadece hafıza bir sorundu. Şimdi gelelim m1 macerama

    Photoshop ve Illustrator en sık kullandığım uygulamalar. Pro 8/256 ile Air 16/512 arasında kalmış bir kaç video izledikten sonra Air almaya karar verdim. Youtube videolarında gördüğümüz gibi uçan kaçan bir bilgisayar olmadığını söylemek istiyorum. Abartmaya gerek yok. Evet fansız ve ince bir tasarımda bu kadar kaliteli bir ürün almak güzel ama biraz da fazla şişirildiğini söyleyebilirim. Gerçekten de bir den fazla uygulamayı hızla açıyor. Farklı bir işlemci olması sorun değil rosetta her şeyi çalıştırıyor. İhtiyacım olan çoğu şeyi sorunsuz kullanıyorum ama sorunlar da yaşamadım değil ve hiç ısınmaması, ses çıkarmaması güzel.


    Yaşadığım sorunlar:

    Adobe Photoshop 2021 açılmıyor direkt crash veriyor. 2019 kullanıyorum.

    Illustrator kasıyor. Zoom yaparken zoom outlarda fare dönmeye başlıyor. Zoomlarda laglanıyor. Çözümünü bulamadım açıkcası.

    M1 işlemcisinde 8gb ram hayli hayli yeter diyorlar. After effect ve Illustrator aynı anda açtım. Illustrator cortladı. Etkinlik monitorüne baktım ram full çakılmış üstelik 16gb ramli hali.

    Bu sabah photoshopta 4 ayrı çalışma açık. Illustratorda bir çalışma açık ve Google Chrome'da kameram açık ders dinliyorum. Bi anca çat ekran karardı. Aman tanrım dedim :D

    Kendi kendine kapandı. Şaşırdım. Tekrar açtığımda cihaz bir sorundan dolayı kapatıldı uyarısı verdi.

    Çıkışların 2 tane olması çok üzücü keşke apple böyle yapmasa da adaptörlere mahkum kalmasak hiç alışamadım.

    Photoshopta yazı yazma aracına tıkladığımda donuyor geçiş yapmakta zorlanıyor. Mouse dönmeye başlıyor bir süre sonra geçiyor. Eskisi bile yapmazdı bunu :D


    Yani demem o ki arkadaşlar bu cihazlar hiçbir zaman tamamen kusursuz olmayacak. Çok beklentileri yükseltmeyin. Önceki macbook airim da kasıyordu falan ama onu 1800 liraya almıştım. Şimdikine 13799 lira verince biraz insan üzülüyor. Adobe sorunlarının çözüleceğini düşünüyorum. Bunlar benim için çok önemli değil ama kendi kendine kapanması ilginçti umarım ciddi bir sorun olarak dönmez bana.

    Sorunları dizdim diye memnuniyetsiz gözükmek istemem. Herkes yapay testler yapıp uçuyor kaçıyor diyor ancak iş yapan birinin yaşadığı sorunları okumanızı istedim. Bunlar dışında render süreleri mükemmel, sessiz bir şekilde after effect çalışmaları çıkarmak harika. Cihaz ısınmıyor. Küçük tasarımı estetik. Biraz para birikince monitör de alarak daha kaliteli bir çalışma ortamı yaratıcam inş. Şimdi Davinci resolve de yükledim onu öğrenmek istiyorum.


    dipnot: crackleyerek kullanıyorum programları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronguman -- 15 Ocak 2021; 3:1:13 >




  • Ronguman kullanıcısına yanıt
    Başta söyleyeyim burada korsan kullanımı yazmış olmamız bütün yazıyı aldı götürdü, korsan kullanım hırsızlıktır.

    Konuya gelirsek sadece Adobe uygulamaları üzerinden değerlendirmek pek doğru olmaz diye düşünüyorum, uygulamalar optimize değil henüz. Ayrıca iş yapacak insanların Air almasını mantıklı bulmuyorum çünkü fansız olduğu için ısınınca işlemcisi soğumak için mecbur yavaşlıyor, ısınan telefonlarda olduğu gibi.
  • kangalf kullanıcısına yanıt

    Bunu bende merak ediyorum aslında. Telefon iphone bilgisayar Mac book rahat rahat bağlantı kuramıyorum. Ama mesela Android bir telefondan paylaşım yapıldığında bilgisayar otomatik bağlanıyor sorunsuz şekilde. Direk modem gibi görüyor. İphone dan paylaşım verdiğimde bunu elle bağlamak gerekiyor.

  • efesb kullanıcısına yanıt
    Hocam haftalardır buna çözüm arıyorum ama henüz bulamadım. İnat ettim. İllaki bir yöntemi uygulaması vardır. Apple müşteri hizmetlerinden yazılımcı arkadaşlarla da görüştüm. Bunun için uygulamalar olduğunu söylediler bizzat ama isim veremediler. Bir bilen çıkacaktır ve bize yardımcı olacaktır diye düşünüyorum, şimdilik bekleyip sabretmeye devam
  • Üstadlar kusura bakmayın size göre basit bir soru :)

    Ev kullanımı için (zoom,internet, sosyal medya vs.). Şimdiye kadar hep windows kullandık.

    Bu cihaz ya da herhangi bir MacBook önerir misiniz?

  • blackice_serkan kullanıcısına yanıt
    Macbook Air m1 baz model sizi yıllarca sorunsuz götürecektir hocam. Keyifli ve kullanışlı bir cihaz
  • Arkadaşlar bugün Macbook Air m1 8GB 512 GB SSD alarak aranıza karıştım. Daha önce hiç mac kullanmadım cihazı az önce eve bıraktım kurulumunu yapıp akşam eve gelince göz atacağım. Kurulumu yaparken parmak okuyucuyu da tanıttım ancak cihazı eşimde kullanacak. Ona da parmak okuyucu ayarlayamaz mıyım? Sadece tek kişi mi oluyor ?

  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.