Şimdi Ara

Apple Pencil destekli ve en ucuz iPad duyuruldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
4.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakantorun

    Bir kişide demiyor ki A10 işlemcinin işi ne bu tablette?

    2018 olarak adlandırılan ipadde 2016 işlemcisi var. A11X ler eylülde gelecek iken yeni ipadin A11 ile gelmesi lazımdı.





    Samsung o zaman orta seviye telefon üretmesin. Mantığa bak
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Bir ödev için araştırma yapmaya kalksa eziyet, bir ödev yazmaya kalksa ayrı eziyet, kod yazmaya kalksa apayrı bir eziyet. Tablet sonuçta hocam. Eğer özel olarak çizim yapılacaksa zaten ne tabletin ne de kalemin yeterli geleceğini zannetmiyorum, ki kalem de ucuz sayılmaz. IPad + kalem fiyatına Samsung Chromebook Pro var mesela ve onun da kalemi var. Boyutu küçük olduğu için aynı işlevi görmeyebilir ama defter olarak kullanılacaksa gayet yeterli, özellikle bir çizim yapılması gerekiyorsa tabii ki yetersiz.

    Anlatmaya çalıştığım şey tabletin tablet olduğu hocam. Çizim gibi özel işlerin özel cihazlar gerektirecek olduğunu ve herhangi sıradan bir öğrenci için sürekli çizim, çizim diye üzerinde durmamızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Biz daha geniş bakarak her öğrenciye lazım olacak işlevlere bakalım; araştırma ve yazı yazma. Elinizin altında bir tablet bir de dizüstü bilgisayar olsa araştırma yapmak, ödev yazısı ya da tez yazmak için hangisini kullanırsınız? Öğrenci için fiyat/fayda oranı önemlidir bence. Sınırlı parasıyla en fazla faydayı hangisinden sağlar, hangisiyle rahat çalışır onu düşünmek gerekiyor.

    Bu yazdıklarım Amerika için geçerli tabii. Bizim bir çok lise ve üniversitemiz yata yata bitiriliyor. Gerçekten çabalamaya gerek kalmıyor, kendimden biliyorum. Amerika'da ortalama zorluğun daha yüksek ve üniversitelerin daha ciddi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden araştırma ve yazı yazma üzerinde durdum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Acaba eksi olarak ne farkları "Pro modelinden" var iyice bakmak lazım.Gece bakarım.

    0,5 Ghz ve A10X olmaması farkı varmış.Tabi biraz da ekranı küçük smart klavye desteği yok falan.Pro modeli yerine bu modeli düşünebilirim.Taa geçen seneden beri Pro almak aklımdaydı
    Öyle aman aman fark yok bence.

    2.063 lira İpad 9.7 128 GB
    3.551 lira İpad Pro 10.5 256 GB

    GB farkı , yarım değerlik bir Ghz farkı ,yarım parmaklık ekran ve smart desteksiz olup olmaması gibi farklar için 1.500 lira değmez bence

    Bu iPad kesinlikle özellik bakımından kötü olmamakla birlikte, pro hala başka bir kategoride. True Tone Display büyük bir fark oluşturacaktır. 120Hz refresh rate zaten benim gözümde en büyük fark ve 1 seneden fazla zaman geçmesine rağmen başka hiçbir OEM'in (Razer dışında, o da tablet değil zaten) benzer bir ekran çıkarmaması tek alternatif kılıyor.

    Parasına değer mi? İşte o kişiye göre değişir. Benim ihtiyaçlarım doğrultusunda değmez.




  • İki gün önceki Acer Chromebook Tab 10'den sonra önümüzdeki aylarda diğer OEM'lerden chromebook tabletler bekliyorum alternatif olarak. Samsung'unki muhtemelen kayda değer olacaktır.
  • Amerikada ogrencilerin gule oynaya alabildigi bir urun, maalesef bizim ulkemizde luks tuketim araci haline geliyor. Apple sitesinde satisa cikmis, wifi olmak kaydiyla alinabilir fiyat 2.000₺cik. Amerikadaki fiyat farki cok cok fazla. Burada ortalama gelire sahip olan bir kisi ancak tercih edebilir. Ogrenci icin luks bir cihaz oluyor kurdan dolayi.



    İpadde not almak cok rahat oluyor. Yaklasik 8 senedir ipad 3 ( the new ipad ) kullaniyorum, halen isimi goruyor. Ama tabi market bile desteklenmiyor bazi uygulamalarda. Youtubedur, dergidir is gorur.



    Mobil biriyseniz, yani isiniz geregi cok gezen biriyseniz tablet kullanisli oluyor. Notlarinizi ve belgelerinizi atiyorsunuz icine, evrak tasimak zorunda kalmiyorsunuz. Uzun yollarda ise film, dizi seyretmek bayagi keyifli oluyor. Simdi kalemi de oldugu icin notability gibi bir uygulama satin alinir, mis gibi kullanilir. Zira oldukca hafif bir cihaz olmus. Bluetooth klavye araciligi ile pages,numbers ve keynote cok rahat kullanilir. Artik cift ekran destegi de oldugu icin ufak capli bir mac sahibi olabilirsiniz.



    Tableti nasil kullanacagini bilmek onemli. Forumda konusu var, matematik ogretmeni bir arkadas, uygulamalar araciligi ile gayet guzel seyler yapiyor. Ama evde pc olmasin, her isimi tabletten goreyim derseniz olmaz o is.



    Spesifik isler icin degil de ogrenciler veya giris seviyesi kisiler icin kod yazmanin temelini ogrenmek icin kullanilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye için lüks olduğu doğru. Aynı zamanda kalem alayım, klavye alayım derken iyice alıp başını gidiyor. Ben kötüdür, kesinlikle kullanılmaz demiyorum ama araştırma ve yazı yazmak için dizüstü deneyimi varken tercih etmek pek mantıklı değil bence bir öğrenci için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4Vagrant

    Yapsınlar 89 dolara onlardan alalım isteseler yaparlar diye sahibi olmadiginiz ortagi bile olmadiginiz markayi nasil övebiliyorsunuz? Yapabileceginden nasil bu kadar eminsiniz? Çizim icin ipad pro alan binlerce insan varken samsung neden yuz milyon yildir çizime uygun kalem çıkarmamış/çıkaramamış? Böyle diyeyim ben de o zaman bu tartışmanın sonu gelmesin?Biz tuketiciyiz bu kalem var mi yok mu ve var olanlar ne vadediyor onla ilgileniriz.



    430 tlye alip bilmem kac yil kullanilabilecek bir kalem bu, rahatligi hissiyatı spenle cok cok farklı acik ara önde ben bu iki kalem için ikisi de yazi vs konusunda ayni , cizim konusunda apple pen önde görüşüne katılmıyorum, apple pen cizim konusunda zaten acik ara önde yazi konusunda da cok daha rahat ve cok daha a4 kâğıt hissi sunduğunu düşünüyorum samsung bana yapay bir seye yazdigim hissini spenle her tablete dokunuşumda veriyor appleda ise o his gelmiyor bu nedenle yazi konusunda da applein onde oldugunu düşünüyorum henuz 120 hz tablet bile çıkarmış degil samsung ama görüşlerinize saygı duyuyorum kişisel bir şeydir belki sadece ben böyle hissediyorumdur.Çizimde önde oldugunu bildiginiz kalemi bu kadar kötülemek bana acımasız ve anlamsız geliyor.Ayrica spen de beleş değil 49 dolar. Aradaki 40 birim paraya ki amerikada yaşasak bu 40tl=$ demek olacakti aradaki farka kesinlikle değer.

    Sizde sahibi olmadiginiz bir markanin ürününü gayet guzel savunuyorsunuz.

    Samsung tablet olayini anladigim kadariyla cok sallamiyor. Telefonlara yoneldi. Telefonda da aman aman bir kaleme ihtiyaciniz yokki. Isteseler gercekten yaparlardi.

    Ha ben bu iki kalemide shop ta denedim. Benim icin ikiside ayni. Kitaptaki cumlelerin altini cizebiliyorum. Kalemle benim.isim.bu kadar cunku.

    Kaldiki apple istese bunu tum.modellere koyamazmiydi. Gayet guzel koyardi.2017 nin en pahali modelinde var 2018 in en ucuz modelinde var.!!!

    Ama asil hitap edilen tasarimci grubunda olay farkli. Ben demiyorum, o grup diyor. Apple cizim icin daha iyi. Ama standart kullanici icin arada ne fark var buna bakmak lazim.

    100dolar kismi daha dramatik. Logitech cikarmis iste daha ucuzunu. Muhtemelen daha ucuzlarida cikacaktir.
    Apple size bilmem kac yil kullanabileceginiz bir uründe satmaz. Hic birsey yapamazsa ios guncellemesinden sonra sarj ozelligini bitirir.

    Hangi tablet kime hitab ediyor iyice karisti. Ben 3 kullaniyordum gecen aylara kadar. Gayet memundum. Tek eksigi kalemdi. Muhtemelen bu modeli bekleyip alirim. Kalemde ucuzlar.nasil olsa uretilir. O sekilde temin ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 28 Mart 2018; 8:45:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamlar 300 birim paraya eğitim için çok güzel bir teknolojik cihaz alabilirken bizde 1500 birim para. Böyle devam bakalım nereye kadar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    bize 1699 dan gelir, dolar rabia oldu zaten.

    :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renega


    quote:

    Orijinalden alıntı: vurkach

    Hangi fark? Sabah kalkınca kahvemizi mi hazır ediyor? Uygulama diyorsanız, Chromebooklar da Android uygulamalarını çalıştırıyor; kalemse onlar da kalem destekliyor. Artı olarak klavyesi var ve dizüstü deneyimi sunuyor. Öğrenciler göz önünde bulundurulursa zaten daha uygun ve chromebook satışları bildiğim kadarıyla bayağı iyi. Her şeyden önce en azından adam gibi internet deneyimi sunuyor chromebooklar.

    IOS farkı nedir? Göremediğim bir şey var sanırım. Biraz daha açabilir misiniz?

    hiç iğad kullanmamış biri bunu anlamaz.. hiçbir android tablet ipad etmez. o kadar övdüğünüz android de hileli spotify kullananlar ban yedi ama ios'da ben şahsen kullanmaya devam ediyorum. Her uygulamayı .ipa dosyasını bulup kuruyorum. hileli apk kurarken android de hata veriyor google playdan kurun hatası çıkıyor ama ipad'de hiç öyle sorun görmedim. Alan yönetimi çok daha pratik, yer açmak için saatlerce klasörler gezmiyoruz. locallapstore tweak sayesinde istediğim uygulamada içerik alabiliyorum dolar olmuş 4 euro olmuş 5 daha empati yapacak değilm. ipad performansını hiçbir tablette göremezsin. fornite bile ios'a çıktı çünkü android de çalıştıracak cihaz yok! multitasking farkından bahsetmemi ister misin? slip-view, slip-screen, picture in picture, ipad kamerası bile çoğu android telefondan iyi tabletleri zaten çöp. yorma beni dandroidci

    Göğsünüzü gere gere kaçak kullandığınızı, hak ihlali yaptığınızı anlatabilmek. Ne desem bilemedim. Uygulamaya para veremeyeceksen o ipad’i de almayacaksın. Belki iPad Pro alacak param yok ama ahlak anlayışına sahibim en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne zaman stoklara gelir bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir hamle bekliyordum apple dan. Bunun sebebi tamamen mobil oyunlardır. Popüler oyunlar olan pubg ve fortnite mobilin üzerinde mobil oyunlara yoğunluk artmış durumda fakat bu oyunlar ios da 2gb ram ve üzeri istiyor. 2gb ram üzeri cihazlar ise baya pahalı. 3gb ram ile geliyor ve ucuz? Kapış kapış gider bu cihazlar öyle böyle değil hemde, çok akıllı hareket yaptılar hemde baya baya çok akıllı hareket. Millet bu oyunları hem yüksek fps hemde ultra da oynayabilecek. Bu oyunların discord kanallarında, bu cihazın muhabbeti çığır açmış durumda şuan yok satacak gibi.

    Çıktığı gibi alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IcyTea Lemon -- 28 Mart 2018; 10:51:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat Çok Güzel Olmuş. 1600 TL Öylesine Almak Geldi İçimden :)
  • Çizimde kendinizde apple pen iyi demişsiniz ben de samsung bu kadar iyi bir cihaz üretsin ondan alalım yazdım sizin kabul ettiğiniz bir şeyi söyledim neyini savunacağım? Fiyat faktörünü çıkarırsak spen vs apple pen mi karşılaştırmasında kendiniz de diyorsunuz apple pen in çizimi daha iyi diye.

    Samsung tablet olayını sallamıyorsa apple pen de 89 dolara satar yapacak bir şey yok apple pen 149 dolar dese yine satar çünkü wacom almayacağımıza göre alternatifiniz yok.Neden samsung sallamıyor diye samsunga kızacağımıza apple neden geç ve pahalı üretmiş diye apple a kızıyorsunuz.

    Kalemle neler neler yapılıyor.Kendinizi düzgün açıklasaydınız bana göre spen le apple penin farkı yok ben sadece altını çiziyorum bunun için 89 dolar vermem deseydiniz tartışmaya hiç gerek kalmayacaktı.Apple penle sadece altını çizmek komedi olur.

    Eğitim odaklı çıkarmasa muhtemelen koymazdı satış stratejisini tartışamam şuan apple in bilmiyorum da zaten yorumum yok.

    Ya gelin ben size altını çizebileceğiniz süngerli kalem vereyim 1tlye hala logitech çıkarmış spen çıkarmış diyorsunuz bu kalemler altını çizme işlevinde aynı olabilirler( ki onda bile aynı değiller bence) ama diğer konularda apple pen çok çok üstün.Sizin sadece altını çizmek için kullanmanız bu gerçeği değiştirmez bu aradaki çizim farkı içinde 89-49 dan 40 dolar fazla istemiş apple ve bi kaç yıl sonra üretmiş bu yüzden mi çöp oldu?

    Ben şuna ikna oldum siz apple a bayağı önyargılısınız ve ben hiç de önyargınızı kırmaya uğraşmayacağım bununla uğraşamam zaten,sizin fikriniz sizin kararınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 28 Mart 2018; 12:44:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: McLaren64

    İlk iPhone tanıtımında Steve Jobs kalemi eleştirmiş, kullanışsız olduğunu ve çok fazla kaybedilebileceği söylemişti. Adam öldükten sonra Apple kendisinin sıcak bakmasını ne varsa piyasaya sürüyor.

    Steve Jobs eşittir Apple gibi bir durum yok ama sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt
    Büyük olasılıkla 2gb ram olduğu düşünülüyor hocam 3 gb ram değil, dh öyle yazmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skearf


    quote:

    Orijinalden alıntı: McLaren64

    İlk iPhone tanıtımında Steve Jobs kalemi eleştirmiş, kullanışsız olduğunu ve çok fazla kaybedilebileceği söylemişti. Adam öldükten sonra Apple kendisinin sıcak bakmasını ne varsa piyasaya sürüyor.

    Steve Jobs eşittir Apple gibi bir durum yok ama sonuçta.

    Üstelik o gunun sartlarinda bastirmatik (rezistif) ekranlar oldugu icin kalem kullanimi cok zahmetliydi. Yazilim da izin vermiyordu.



    Ama su anda samsung noteun speni olsun, apple pencil olsun, hayli tatminkar performans sunuyor.



    Steve olaydı, stylus konusundaki gorusu değişebilirdi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4Vagrant

    Çizimde kendinizde apple pen iyi demişsiniz ben de samsung bu kadar iyi bir cihaz üretsin ondan alalım yazdım sizin kabul ettiğiniz bir şeyi söyledim neyini savunacağım? Fiyat faktörünü çıkarırsak spen vs apple pen mi karşılaştırmasında kendiniz de diyorsunuz apple pen in çizimi daha iyi diye.

    Samsung tablet olayını sallamıyorsa apple pen de 89 dolara satar yapacak bir şey yok apple pen 149 dolar dese yine satar çünkü wacom almayacağımıza göre alternatifiniz yok.Neden samsung sallamıyor diye samsunga kızacağımıza apple neden geç ve pahalı üretmiş diye apple a kızıyorsunuz.

    Kalemle neler neler yapılıyor.Kendinizi düzgün açıklasaydınız bana göre spen le apple penin farkı yok ben sadece altını çiziyorum bunun için 89 dolar vermem deseydiniz tartışmaya hiç gerek kalmayacaktı.Apple penle sadece altını çizmek komedi olur.

    Eğitim odaklı çıkarmasa muhtemelen koymazdı satış stratejisini tartışamam şuan apple in bilmiyorum da zaten yorumum yok.

    Ya gelin ben size altını çizebileceğiniz süngerli kalem vereyim 1tlye hala logitech çıkarmış spen çıkarmış diyorsunuz bu kalemler altını çizme işlevinde aynı olabilirler( ki onda bile aynı değiller bence) ama diğer konularda apple pen çok çok üstün.Sizin sadece altını çizmek için kullanmanız bu gerçeği değiştirmez bu aradaki çizim farkı içinde 89-49 dan 40 dolar fazla istemiş apple ve bi kaç yıl sonra üretmiş bu yüzden mi çöp oldu?

    Ben şuna ikna oldum siz apple a bayağı önyargılısınız ve ben hiç de önyargınızı kırmaya uğraşmayacağım bununla uğraşamam zaten,sizin fikriniz sizin kararınız

    Benim apple a olan onyargim temel seyleri kullaniciya bir lutuf gibi sunmasidir. O yuzden kalem olayina kılım. Yillarca milleti süründürüp bktan bktan seyler denetip, yillar sonra sadece 1/2 extra pahali modeller icin kullanima cikardi.( ben sadece denedim, asıl hitap edilen grup; cizim icin cok iyi diyor)

    Simdide tam tersini yapip en ucuz modeline koyuyor.

    Her uygulamada bu kalem calisiyormu bunu bilmiyorum mesela. Bunlara da bakmak lazim.

    Zaman bize bu konuda daha iyi bir sonuc verecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 28 Mart 2018; 12:50:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Temel şeyler dediğiniz? Şimdi face id çıktı mesela benim yamulmuyorsam 2008 model olan telefonumda da vardı görüntüyle telefonu açmak ama face id nerdeeeee o n78deki yüz tarama nerde bakın samsungda 6 7 yıldır var görüntüyle telefonu açma ama iphone geçen sene çıkardı evet geç çıkardı ama karşılaştırın alakaları bile yok iphone daki face id samsungun görüntülü açmasına bin basar hatta iphonedan 1 sene sonra çıkan s9+ iris tarayıcıdan dan bile önde görünüyor.Samsung yıllardır bu teknolojiyi "sözde" barındırıyor evet ama pratikte iphone ilk çıkardığı anda bile samsunga bin basabiliyor.Samsung yaptık oldu bizde var öyle bi özellik kafasında takılırken apple yaptık ve stabil çalışıyor piyasadaki en iyisi bizde diye çıkarıyor zaten bunu tanıtımlarında sık sık durarız, ve bu söylediklerimi incelemelerde destekler nitelikte anlıyorsunuz değil mi arada ki farkı.Biri ilk çıkarmış birinde sözde 6 yıldır var ama apple geç çıkarmasına bu işte yeni olmasına rağmen çok daha stabil ve iyi çalışıyor.Bence meseleye var mı yok mu gibisinden bakmayın.Ne kadar var içerik ney nasıl tarıyor yüzü hangi teknolojilerle tarıyor mesela onlara bakın.Evet sözde kalem ikisinde de var ama teknolojiler ne çalışma sahası ne, ne işe yarıyor ona bakın.

    Apple pen temel bir şey falan değil, sıradan bir kalem değil bunu anlatamıyorum size.

    Önceki mesajımda da belirttim en ucuz model en pahalı model gibi durumlar satış stratejisidir.O kısım için bi yorumda bulunamam çünkü bilmiyorum.Ne desem yalan olur havada kalır yorum halinde kalır.

    Her uygulamada kalem çalışıyor diyebilirim, tabii ki hepsini test etmedim şöyle desem çok daha doğru olur 1 yıldır ipad pro kullanıyorum daha kalemin çalışmadığı uygulama görmedim.Böyle bi tabir daha doğru.




  • Eskiden Apple'in bu tur sunumlarini heyecanla izlerdim ama artik son birkac yildir en ufak tepki dahi vermiyorum. Dun gosterdikleri iPad de zaten bir oncekilerin aynisi, degisen hicbirsey yok. Eski iPadleri geri donusum surecine sokup yeni diye iteliyorlar insanlara.

    MS'nin Surface'i gibi, Apple da OS X - iOS hibrid sistemli bir iPad yapmadigi surece iPad serisi eskimis - miadini doldurmus bir tablet serisi olmaya devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 28 Mart 2018; 14:14:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.