Şimdi Ara

 Apple Pay® [ANA KONU] (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.428
Cevap
172
Favori
380.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slaperigtje S kullanıcısına yanıt
    Şimdi mesut çevik ve ekşiciler aklınca eleştiriyorlar ve olayn apple değil kanun düzenleyici tarafında sorun olduğunu oraya yazmamız gerektiğinin aklını veriyorlar fakat acaba mesut cevik gibi belli yerlere ulaşma sansı daha yuksek olanlar en azından kmdi üatüne düşeni yapıp bu konuya parmak basmayı neden denemiyorlar? Eleştirmek dünyanın en kolay şeyi. Ben mesela Hüseyin usta’yı biln bilir onun twitter dmden yazıstım sagolsun cevaplar verdi. O da olayın devlet tarafına vurgu yaptı ama dalga gecmek yerin cabanızı takdir ediyorum dedi adam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    herkesin kendine göre bir fikri var ve eminim bu yorum yapanların hepsi de ülkemize de apple pay hizmetinin gelmesini istiyordur.

    bu hizmetin gelmesi için bana göre 2 seçenek var biri hükümetin değişerek dünyayla daha entegre olmak isteyen siyasi bir gücün gelmesi; paypal’ın bile olmadığı yere kim niye yatırım yapsın ki? Yasal zorunluluklar o kadar çoktur ki başvurmaya bile gerek görmemişlerdir. bu hükümet olduğu müddetçe de yasal düzenleme değişmeyecek.

    diğer çözümü de iphone satışlarında apple pay olmadığından ciddi bir düşüşün olması. mesela 3-5 sene kimse iphone almasın. bu da apple pay’i isteyenlerin gerçek oranını gösterecektir. büyük ihtimalle ülkemizde apple payin iphone satışlarına etkisi olmadığı için böyle bir uğraşıya girmeye gerek görmemişlerdir.

    kısaca ya hükümet değişecek ya da iphone satışları ülkemizde çok düşecek. ikisinden biri olmadığı müddetçe yıl 2100 de olsa apple pay gelmeyecek. (yarın apple pay geliyor derlerse ne güzel olur, yanılmayı isterim)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Zaten yok ulkede kaç yüz kişinin haberi var sanıyorsunuz.
    Daha kötüsü avrupada bile azimsanmayacak kitle temassız islemden korkuyor 😂
    Sorun bddk hükümet bankacılık hizmetlerinde turkiye çok ileride .
    Neden istemesin bankalar ve apple para hizmet getirip para kazanma imkani varken.
    Olay tamamen Tr yasaları ile alakalı Apple dedigin firma istemiyor bilgileri Tr icerisi de tutmayı hükümet zorunlu diyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    İphone satışları kısmını bence direkt geçlim çunku ülkede satılan iphone 5 milyonsa (atıyorum tamamen) apple payden haberi olan insan sayısı %10 - %5 bile değildir. O acıdan işin o kısmı zaten olacak turden değil.

    İlk yorum ve mesut cevik hüseyin usta gibi bu işin içinde olup temelde yatan sorunu iyi bildiklerinden suphem yok ve sorunun apple ile değil devlet tarafında oldugunun bende fakındayım ve Hüseyin ustada bana belirtti mesajlaşmada hukumet değişmeden sartların degişmesi mumkun gorunmuyor bu yuzden mevcut durum ile ne apple pay ne paypal gelmez dedi. Ama benim onlar bu durum için bişey yaptılar mı diye soylemem zaten bizde change.org ile bişeyler değişecek diye değil en azından ufakta olsa bu konuda bir görünürlük olması belki bu sesi birileri duyar diye dusunerek bende buna destek veriyorum yoksa imza kampanyası ile tukiyede bişey değişmesi milyonda bir olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    tanıdıklarım açısından söyleyebilirim ki iphone sahibi olup da apple pay’i bilmeyen yok. sadece bu konudaki üyeler kadar önemsemiyorlar.


    onların yapabileceği birşey yok ki bu yönetim tarafından önemsenmediklerini onlar da biliyor. maalesef hükümetin kimleri dinledikleri kimlerin görüşlerini aldıkları ortada. bakınız yeni atanan ösym başkanı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

    Size katılmıyorum. Apple gayret etse gayet de başarılı bir şekilde Apple Pay’i hizmete sokabilir. Türk hükümetinden Amazon nasıl yurt dışına veri aktarımına ve depolamasına izin aldıysa Apple da aynı şekilde alabilir. Ki şu anda bile zaten fazlasıyla veri yurt dışına aktarılıyor.

    İş Bankası ve Enpara’nın üst yetkilileriyle görüştüm yaklaşık 2-3 yıl önce ve iki firma da Apple Pay hizmeti vermek istediklerini fakat Apple’ın bu konuda adım atmadıklarını söylediler.

    Fransa ve Almanya’ya özgü hareket edilebiliyorsa Türkiye’ye özgü adım da atılmalı ki adım bile istemiyoruz her ülkedeki gibi bizim ülkemizde de yetkililere başvurusu yapılsın tıpkı EKG özelliğinin sağlık bakanlığından onay alması gibi. Hükümetin tutumlarını kesinlikle savunmuyorum ama ödemesini yaptığımız bir hizmet hakkında hiçbir başvuru yapmadan ve açıklama bile yapmadan her şekilde kaçınan Apple’ın savunulacak tarafı olduğunu düşünmüyorum.


    Sizin dediğiniz şekilde Apple’ın suçu yok diye konuşmak için Apple’ın önce başvuru yapıp eğer reddedilirse bir duyuruyla sebeplerini açıklaması gerekir.



    Diğer mesaja ithafen;

    Ayrıca PayPal ve Apple Pay birbirleriyle tamamen alakasız. Apple Pay bankacılık hizmeti sunmuyor, para transferi sunmuyor. Visa ve MC altyapısıyla ödeme imkanı sunuyor tıpkı MasterPass gibi. Ödeme yapılan POS cihazlarında Apple Pay ile ödeme yapıldığına dair bilgi bile gözükmüyor çünkü iPhone veya Watch’ta tıpkı bir fiziksel kartla olduğu şekilde temassız ödeme olarak işlemi gerçekleştiriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slaperigtje S kullanıcısına yanıt

    Yorumlarımda hiçbir zaman apple suçsuz demedim, ayrıca kimse suçlu da demedim. çünkü bu çıkar işine giriyor. Apple’ın gayret etmesi için bir neden olması lazım. yoksa uğraşmaz. Çin’in her dediğini yapıyor, kimi ülkelerde kutuya adaptörü ve kabloyu da eklemek zorunda kalıyor. Çünkü ya yasal dayatma var ya da Çin’de iki fiziksel sim olmazsa satamayacağını bildiğinden o pazar için 2 sim destekli cihaz çıkarıyor. Yeter ki satışlarını etkileyeceğini bilsin.


    Türkiye derse ki NFC çipine sahip cihazlarda muhakkak bir ödeme yöntemi olmak zorunda paşa paşa destek verir.

    Türkiye’de satışlar düşerse ve bunun da nedeni olarak servislerin desteklenmemesi olduğu bilinirse yine getirir. İmza kampanyasından daha etkili olur ama apple payi önemseyen kesim az olduğu için satışa etkisi hiç olmayacak.


    Başvuru aşamasında belki maliyetler de söz konusudur ya da başvuru yapar ve reddedilirse hisselerini etkilemesi etkili olabilir.Apple gibi büyük bir firmada başvurudan önce oranın yasalarını inceliyorlardır ve o ekip onay vermezse başvuru dahi yapmıyorlardır diye düşünüyorum. Bu şartlarla çalışamayacağına eminse yine başvurmaz. Yasa değişmediği müddetçe apple pay gelmeyecek. Türkiye’de zaten alacak kesim alıyor Apple niye risk alsın ki? Bankacılık sistemimiz zaten çok modern bu hizmeti ülkemize açsa aynı gün apple pay destekli banka listesi çok uzun olur diye tahmin ediyorum.

    Paypal önemli bir algı yaratıyor özellikle de yatırımcılar ya yarın bize ekstra bir şart koyarlarsa diye düşünüyorlar. Emin olun çok da alakasız değil. Şimdi sadece kredi kartı Amerikada var diye biliyorum ama planlarında diğer bölgelere de açılmak vardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labkamil kullanıcısına yanıt

    Apple öyle diyor ama merkez bankası da;

    ”Başvurunuzda bahsi geçen ‘Apple Pay’ Ödeme ve elektronik para kuruluşlarının düzenleme ve denetim yetkisinin Bankamıza devredildiği 1/1/2020 tarihinden bu yana ise söz konusu Şirket tarafından Bankamıza herhangi bir yeni başvuruda bulunulmamıştır. Bilgi edinilmesini rica ederiz. TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI İDARE MERKEZİ” böyle diyor.


    daha önceki Apple mh nin cevabını görebilmek için kendi yazıma cevap verdim 😂




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labkamil -- 11 Ağustos 2022; 16:45:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 Haziran tarihinde çıkan habere göre Apple'ın tap-to-pay özelliği üzerinde tekel kurduğu için dava edilmiş. Şu 3. partiye açmama olayından vazgeçerlerse iPhone kullanıcıları olarak Türkiye'de de başka uygulamalar üzerinden NFC ödeme yapabiliriz diye düşünüyorum.


    Fakat hala bunların resmi olarak neden Türkiye'ye gelmediğini anlamıyorum, yahu biz küçük bir ekonomisi olan basit Orta Doğu ülkesi de değiliz. G20 üyesi, dijital teknolojileri kullanma konusunda çok hızlı olan genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. Ne bu inat Apple?


    https://www.theverge.com/2022/7/18/23269369/apple-pay-class-action-lawsuit-antitrust-tap-to-pay-eu

  • İnternetLobicisi kullanıcısına yanıt
    Artık G20 ülkesi değiliz, gitgide yaşlanan bir nüfusa sahibiz basit bir Orta Doğu ülkesi olduk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3erkay98 -- 14 Ağustos 2022; 13:6:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt

    Yine de tüm bunlara rağmen dünyanın en gelişmiş bankaları arasındayız ve fin-tech alanında neredeyse dünyada en iyiyiz. BDDK'nin ve MB'nin kuralları ve sunucuların TR'de bulunması. Apple Pay için çok kompleks bir yapı değil. Burada iş Apple Pay'in Türkiye'ye açılmak istememesi.

  • JustFema J kullanıcısına yanıt
    Bugün Bankaların güçlü olmasının nedeni zamanında bankaların iflas etmeleri ve yaşanan rezillikler Fintech ile karıştırılmasın hiçbir Türk şirket Top 100 içinde bile değil galiba başka evrende dünyanın en iyisi 😂 Apple Pay’e gelince Kullanıcı Apple Pay’e kartını eklediğinde her alışverişte terminale başka kart bilgisi ile ödemeyi yapar ana kart bilgisini korur. TR’de server açacak iş yok zaten çünkü hepsi cihaz içinden gerçekleşiyor İnternet olmasada çalışıyor.
    Zaten PayPal olmayan bir ülkeden bahsediyoruz ApplePay bizim neyimize


    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt

    dikkatinizi çekmemiş olabilir ama suç Apple’da! apple istemiyor yoksa bddk ve kanunlarda sıkıntı yok görüşünü dile getirenler Apple başvurmamış yoksa açılırdı diyenlerin hesabı yeni açılmış ya da önceleri mesajları olmamış kişiler. Sanki bir anda yasalarımız çok iyi ama apple istemiyor yoksa herhangi bir zorlama yok görüşünde olan yeni üyelerle ya da bir grupla doldu burası. seçim yaklaşırken bu tür grupların dolmasına alışkınız.


    Türkiye G20 ülkesi bile değil ve orta doğu ülkesi olduğunu ispatladı ama sanki çok önemli bir ülkeymiş gibi lanse ediyorlar. yatırım yapılacak riskli ülkelerdeniz. yasanın değişmesi sadece bir imzaya bakar. AKP başta olduğu müddetçe apple pay, paypal, bookings vb. gelmeyecek. yönetim değiştiğinde ancak o zaman gelebilir.


    Türkiye’deki bankacılık güçlü değil ama teknolojiye ayak uydurmuş her yeniliği anında bünyesine katan bir sektör.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

    Bence kişileri hedef alarak insanların düşüncelerine direkt olarak müdahale etmek veya kötülemek yerine yazılanları dikkatli okusanız daha sağlıklı olur gibi. Yapılan eleştirinin yapıcı veya yapıcı olmasına bakmadan belli bir kısmın destekçiymiş gibi lanse etmeniz bence çok büyük saygısızlık ve bu yaptığınızla tüm başımıza bunları getirenlerden hiçbir farkınız kalmıyor benim gözümde.


    BDDK’nin veya MB’nin suçu yok denildiğini bu konuda hiç hatırlamıyorum. Her ne kadar Apple fanı olsam da bu konuda Apple’ın en azından bir açıklama paylaşma zorunluluğu var çünkü ödemesini yaptığımız bir hizmet. Kullanıcı olarak bunları talep etmek de en büyük hakkımız.


    Ayrıca siz gerçekten seçim için bunu düşünüp propaganda yapabileceklerini düşünüyor musunuz? Bu ülkenin ulaştırma ve altyapı bakanı mbps ile gbps terimlerini karıştırıyor. Gerçekten Apple Pay’in ne olduğu hakkında en ufak fikirleri olduklarını bile düşünmüyorum.


    Burada fikir tartışması yapılırken fikir belirtmek bence en büyük hakkımız ve halen fikrimin birebir arkasındayım, devlet kurumlarının masum olduğunu söylemiyorum katı kuralları var ama bu kurallar böyle diye de Apple’ın her türlü açıklamadan veya kamu bilgilendirmesinden kaçınması saçmalığın zirvesi.


    Başka bir şey eklemek isterim, yine yazılan bir şeye katılmıyorum.

    Türkiye’de de bankacılık sektörü gelişmiş falan değil, en basitinden ülke içi bankalarası 7/24 para aktarımı bile 2021 yılında daha yeni geldi, temassız debit kartları bile pandemi sonrası yaygınlaştı. KPS’ye entegre olalı bile çok vakit olmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slaperigtje -- 14 Ağustos 2022; 21:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slaperigtje S kullanıcısına yanıt

    Gençlerin yoğunlukta olduğu yerlerde onların ilgilerini çeken konularda yaptıkları yorumlar yeni birşey değil. istanbul seçiminden hatırlıyorum. bu gibi mecralarda zaten üst yönetim yazmaz farklı kişilere yaptırırlar. https://twitter.com/birincimucahit/status/1249667798424596481

    Aynı anda yeni üyelerin benzer yorumlar yapmalarına büyük bir şüpheyle bakarım.

    ben akpli değilim sevmem deyip de mhp’li ya da akp’li olan çok gördüm.


    Apple hiçbir ülkeye götürmediği servisler için niye götürmüyorum diye açıklama yapmadı yapmayacak da. Böyle bir zorunluluk da yok. işinize gelmiyorsa almazsınız. diğer firmalar da açıklama yapmaz zaten.


    Şunu kabul etmemiz lazım getirisi düşük ama riski büyük bir ülke, her an herşey tersine dönebilir.


    Eminim bir umutla hala bu konuyu ülkeye apple pay desteği geldi haberini görmek için takip edenler de vardır.Onlar da bu yazışmaları gördükçe kulağımı çınlatıyorlardır. Bu yüzden özür dilerim. Emin olsunlar ki ülkeye bu destek gelirse davulla zurnayla duyururlar, sağır sultan bile duyar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten bahsettiğiniz konuyu durmadan siyasete çekmenize en ufak anlam veremiyorum.


    Ortada resmi kurumu savunduğum yok sadece Apple’ın da sorumlu olduğunu dile getiriyorum durmadan siyasetle itham ediyorsunuz.

    Ben de bu ülkenin bir genciyim ve üyeliğim de yeni değil. Gizlilik ayarlarından dolayı mesajları göremediğiniz için saçma sapan ithamlarda bulunmanız hayret verici.


    Ama sizi görünce de tekrardan şahit oluyorum ki bu ülkede hiçbir şey değişmeyecek sebebi de en başta sizin gibi eleştiri görünce ne olduğuna bakmadan direkt bir etiket yapıştıran insanlardan dolayı. Gerçekten üzücü ve utanç verici.


    İstemiyorsan kullanma nasıl bir cümle? İstediğimi kullanırım istediğim hizmetin de neden olmadığını da sorgularım bu tam olarak sizi neden ilgilendiriyor?

    Apple daha önce açıklama yaptı, neden Private Relay’in bazı ülkelerde olmadığını açıkladı, neden Apple Care’in bazı ülkelerde D.I.Y servis hizmeti vermediğini açıkladı ve ben de yan ülke Azerbaycan, durumu belli olmayan ülke filistin’de bile verilen hizmetin Türkiye konusunda hiçbir eylem alınmayıp üstüne açıklama bile yapılmamasına kızıyorum sadece.


    Size daha fazla cevap vermek istemiyorum konuyu da lütfen siyasetle daha fazla meşgul etmeyin. Sadece siz de değil eğer siyasi amaçla konuya herhangi bir şey yazacak olan olursa lütfen en azından insanları forumda rahat bırakın.


    Apple Pay hakkındaki konu Apple Pay hakkında kalsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt

    Organizasyon olan G20'den bahsediyorum, hala üyesiyiz. İlk 20 ekonomi konusunda ise İran'ın hesaplanması yanlış yapılıyor, hala 20'de olabiliriz ama bu ekonomi politikasıyla gidersek düşeceğiz.


    Apple'ın resmi olarak satış yaptığı sayılı ülkelerdeniz, Avrupa'daki en büyük Apple Store ise Bağdat Caddesi'nde. Apple'ın da resmi bulunurluk gösterdiği bir ülkeyiz olarak vurgu yapmak istemiştim.

  • Merhaba arkadaşlar . İyi haftalar öncelikle herkese . Dün wise uygulamasını yükledim üye oldum para gönderdim vs . Şu an iPhone 13 Pro ile kullanabiliyorum NFC ile ödemeyi . Fakat programı kurarken telefonun bölge ayarlarını İngiltere yapmıştım . Şimdi tekrar eski haline geri döndürmem sorun olur mu? Yoksa birleşik krallık olarak kalmaya devam mı etsin?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EHABERDAR kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz 👍

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yukarıda ciddi hararetli tartışmalar olmuş ben de bir köşesinden yaşadıklarımı belirteyim.

    Apple Pay kullanıcısı olarak Türkiye’de bu ödeme sisteminin çok bilindiğini görmedim. (Türkiye’de olmadığı için olabilir-normal) POS cihazı yurtdışı kartlarını desteklemiyorsa zaten işiniz iş. Mecburen yanınızda kart taşıyorsunuz. İlave olarak; Apple Pay’i bırakın daha bir çok işletme QR ile satışı bile bilmiyor. Bugüne kadar ödeme yaptığım kafadan 50 farklı işletmenin en az 45’ine bizzat ben öğrettim, hangi POS destekliyor hangisi desteklemiyor resmen uzmanı oldum 😄 “QR ile ödemek istiyorum” dediğimde “O ne? Nasıl oluyor?” ya da direk “Bu POS cihazında QR ile ödeme yok.” diye kestirip atmalar görüyorum. Ödeme ekranında altta “0 - Karekodlu İşlemler” yazısını göz göre göre okumuyorlar çünkü. Ben okuyup “0 a basar mısınız?” diyince yeni bir şey icat etmişim gibi bakıyorlar. Kullandığım banka uygulamasının arada hata vermesi ve QR ile ödeme yapamamamı da katarsak sistem daha yeni oturturulmaya çalışıyor. Halbuki QR gibi bence oldukça hantal (direk temassız Apple Pay ile ödeme yapmak varken uygulama aç - QR kısmına gir - internetin yoksa zaten hiç birini yapama vs) bir işlemi mis gibi offline da olsa temassız yapmak paha biçilemez. Sırf bu sebeple bile Apple Pay gibi sistemlerin ülkemize gelmesi büyük nimet olurdu. Fakat Apple’ın aldığı komisyon miktarı sebebiyle ciddi bir miktar para çıkışımız da artabilir bankalar nezdinde.

    Özetle “Bilemiyorum Altan” 😊

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.