Şimdi Ara

 Apple Pay® [ANA KONU] (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.447
Cevap
173
Favori
383.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesut cevik’e yazdim verdiği cevap

    “Konunun Apple ile ilgisi yok ki :) bu imzalar da bir işe yaramıyor. Boş bir platform burası”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    HSBC nin verdiği cevap

     Apple Pay® [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anca 2023ten sonra gelir. Boşa beklemeyin biz 3. Dünya ülkesiyiz. Muz cumhuriyetini kimse ciddiye almaz. Bu oynak kur gece verilerinen ani kararlar, ani atamalar güveni düşüyor. Hiç bir marka bu ülkede bulunmak istemiyor zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • labkamil kullanıcısına yanıt
    BDDK ile alakalı Apple’a yetki vermesi gerekiyor her türlü ödeme aracı için

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarına ilişkin yetkiler 01.01.2020 tarihinden beri TCMB elinde ve 23 Haziran tarihinde bu konu hakkında sorduğum soruya bana "Apple, Apple Pay ile ilgili kurumumuza herhangi bir başvuru yapmamıştır" yönünde oldu.

    Apple'ın başvuru yapmama nedenlerinden bağımsız olarak genel bir bilgi vermek istedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Bende dun biraz bilgi edindim bu konuyla alakali. İzin alinmasiyla alakali sartlar yabanci firmalar icin hic onlarin tercih edecegi kabul edeceğinsartlar olmamasindan kaynakli basvuru dahi yapmiyormus apple bu yüzden. Sartlarin degismesi en iyi ihtimalle hukumet degisimi ile olabilecegini mevcut hukumetin sartlari degistirmesi pek munkun olmadindan ne apple pay nede paypal veya benzeri kuruluşlar lisans almazlar o sartlari kabul edip deniyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple destekte böyle diyor
     Apple Pay® [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labkamil kullanıcısına yanıt

    bunu zaten azıcık bu işlerin içinde olan herkes biliyor ama o kadar cetrefilli yollarla kart edin vs bununla herkes zaten ugrasmıyor ugrasmazda. bu yuzden resmi olarak burada olması önemli zaten apple pay sisteminin

  • Valla şahsen bu Apple Pay ı Türkiye ye 3 yıldan önce gelmez diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    Evet, bir süre önce yetki BDDK’den TCMB’ye geçirildi. BDDK’ye geçmişte bilgi edinme başvurusu yaptığımda Apple Pay hakkında herhangi bir lisans başvurusu yapılmadığına dair bilgi verilmişti.


    Evet, teknolojik açıdan farklı garip sebeplerle ülkemizdeki çoğu şeyi engelleniyor fakat Apple Pay’in Türkiye’de olmamasının bence en büyük sorumlusu Apple.


    Apple Pay’in en büyük engeli olduğu düşünülen sunucu muhabbeti aslında Türkiye yetkilileri açısından bence çok büyütülmüyor. PayPal de bu şekilde engel almıştı ama geçtiğimiz yakın tarihte Amazon Türkiye’ye izin verildi ve şu anda Amazon’un ödeme tarzındaki veriler dahil olmak üzere tüm verilerin Amerika’daki sunuculara aktarılmasına dair izinleri bulunuyor.


    Bu konuda Apple’ın istediği taktirde Türkiye’de Apple Pay’i sunmayacağına dair bir şeye açıkçası inanmıyorum.


    Türkiye İş Bankası’nın Amerika şubesinde Apple Pay hizmeti,

    Ziraat’in,

    QNB’nin ve diğer bankaların hepsinin yurt dışı şubelerinde Apple Pay hizmeti bulunuyor. Bundan dolayı da bankaların komisyon olayından dolayı istemediklerinden dolayı gelmeme gibi bir durumları yok.

    Enpara, İş Bankası, YapıKredi görüştüğüm bankalar ve hepsi de Apple Pay hizmete açılmadığı için hizmet veremediklerini, hizmete açılırsa anında hazır hale getirerek hizmet sunacaklarını bildirdiler. Yazılı olarak görmek isteyen olursa görsel paylaşabilirim.


    Ek olarak yukarıda birisine Mesut Çevik tarafından verilen cevabı gördüm ve açıkçası üzüldüm. Bu teknoloji sitelerinin sahipleri veya Türk teknoloji camiasında yeri büyük olan kişilerin herhangi bir adım atıp seslerini duyurmaması da gerçekten üzücü. Malezya’da imza ile Apple Pay hizmetinin açıldığına dair haberler varken biz, sırf halk çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorken böylesine ters bir cevap bence hoş değil.


    Geçen senelerde Soner Canko’ya bizzat Twitter üzerinden ulaşıp BDDK’nın tarafıma ilettiği bilgiyi paylaşmıştım ve teşekkür etmişti.


    Keşke teknoloji camiasında yeri olan kişiler biraz gayret etse ve halkın kullanacağı bir hizmet için; Apple veya TR yetkililerine öneri paylaşsalar.


    Apple Pay Türkiye’de neden hizmet vermiyor diye sözde teknoloji sever blogların hepsinin farklı farklı sebepler yazdığı görülüyor ama aslında hiçbiri tam olarak mantıklı şeyler yazmıyor. Ben şahsen bu durumda en büyük sorumluyu Apple olarak görüyorum. Aynı TV+ hizmeti vermedikleri gibi Türkiye’nin yasal işleriyle uğraşmak istemiyorlar. Burada Türkiye’yi kesinlikle savunmuyorum söylediğim yanlış anlaşılmasın ama Apple’ın Türkiye’deki müşteri kitlesi çok büyük. Bundan dolayı yasal şartlardan hoşlanmasalar bile ödediğimiz fiyata donanımsal açıdan dahil olan bir hizmeti, şartlar ne olursa olsun sunmaları gerektiğini düşünüyorum.

    Apple yasal sebeplerden dolayı hizmet veremiyorsa da detaylı bir açıklama paylaşmalı. Sessiz kalmaları kendilerini haklı çıkartmıyor.


    Curve sayesinde ben de Apple Pay kullanıyorum ve Türkiye’de hizmet verilmesi için de bir vatandaş olarak her türlü şeyi araştıyorum ve elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Uzun süredir konuyu okuyor fakat hiç yorumda bulunmamıştım fakat imzadan sonra ben de yazmak istedim.

    İmza kampanyasını da olabildiğince kişiye gönderdim, bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • slaperigtje S kullanıcısına yanıt

    Soner canko ile bende uzun zaman önce twitter üzerinde yazısmıstım sonra benden telefon numaramı istedi ve beni aramıstı baya sasırmıstım bu duruma. yarım saate yakın anlattı adam ve o da sizinde dediğiniz gibi burada apple bir adım atmıyor dedi. hatta kendisi amerikadaki yetkililerle bile konusmus bu konuyu ama maalesef hiç olumlu cevaplar alamamış. ozaman ki dönemde bizim eksik yonumuz olarak bizdeki temassız kart destekleyen pos sayısının yetersiz oldugunu filan belirti ama artık tabii bundan söz etmek pek mumkun değil. yani işin özü evet devlet baska ulkelere gore daha katı kuralları koyuyor lisans alınabilmesi için ama koskoca apple bu işin olması için yetkili mercilerle görüşse cok rahat anlasırlar. yani olay yine appleda bitiyor.

  • Biraz konu dışı olacak, Apple Pay prosedürlerden dolayı gelememiştir fakat Apple tv+'da durum daha değişik. Apple'dan kaynaklı değil. 100'den fazla ülkede olan servisi Apple niye Türkiye'ye getirmesin. Ki Apple tv+'taki içerikler öyle RTÜK engeline takılacak içerikler değil diğer platformlara nazaran. Buna dair bir açıklama paylaşacağım.

    "Turkcell Dijital Medya ve Eğlence Direktörü Barış Zavaroğlu, “Logo bile neredeyse aynı. Buraya geldiklerinde de zaten görecekler bu markanın alınmış olduğunu” dedi."

    Diye bir açıklaması var eski Turkcell tv+ yetkilisi Barış Zavaroğlu'nun ki şuan HBO Max Türkiye yetkilisi oldu. Apple tv+'ın gelmesi Turkcell'in inisifiyatine bırakılmış gibi duruyor. Apple tv+ yok diye Apple One abonelik hizmeti de yok aynı zamanda.

    @slaperigtje Bu arada cihaz bölgesini değiştirince başka servis ve uygulamaların finansal işlemlerinde sorun olmuyor mu en basitinden iCloud gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet, Apple TV+ Keynote’da ilk duyurulduğunda Turkcell yetkilisi hemen çıkışmıştı isim bize ait kullanılamaz vs. tarzında.


    Sizin de dediğiniz gibi isimden kaynaklı fakat yasal olarak regülasyonlarla uyum içerisinde yasal ad farklı tutularak hukuksal olarak hizmet etmeyi mutlaka mümkün kılabilirler.


    Turkcell’in TV+’ı da sadece TV+ değil, Turkcell TV+ olarak geçiyor. Apple’ın servisi de sadece TV+ değil, Apple TV+ şeklinde.


    Sırf bu tarz isimden dolayı bile TR’deki yasal işlerle uğraşmak istemiyor Apple. Çok uzun bir süre de uğraşmadılar. Fakat buna rağmen geçen sene sonuna doğru Apple TV+, Apple TR menülerinde ve Aile paylaşımında gözükmeye başladı, tahminimce yasal izinler vs. tamamlandı ama aktif edilmek için bir şeyi bekliyorlar. Görüştüğüm bir Apple yetkilisi geçen sene eli kulağında yani hizmetin yakında açılabileceğini söylemişti fakat gördüğümüz üzere halen sunulmadı. Söz konusu başka bir ülke olsaydı hemen açılmıştı.


    Türkiye’de Apple TV+ ve Apple Pay gibi

    Apple Maps’in birçok özelliği,

    iPad dışında lazer baskı,

    Apple Watch Studio,

    söylediğiniz gibi Apple One,

    Apple Music public profilleri,

    iCloud Private Relay,

    Watch’ta Türkçe scribble desteği gibi diğer hizmetler de bulunmuyor maalesef.


    Buna ek olarak anlam veremediğim başka bir şey de Apple Türkiye’nin bazı kategorilerde Apple Avrupa’ya dahil edilip bazı kategorilerde Orta Doğu ve Asya olarak sayılması. Genel olarak Apple Türkiye EMEIA altında hizmet veriyor fakat yine de farklı kategorilerde ayrılması ilginç geldi.


    Apple’ın servislerinin ve ürünlerinin aktifliği hakkında ülke ülke listesi bulunuyor. Aşağıda medya servislerine ait linki ekliyorum incelemek isterseniz oradan da bakabilirsiniz.


    Bölge değiştirince iCloud ayarlarından kastetmek istediğinizi tam anlamadım ama eğer Apple Pay’i kastettiyseniz Apple Pay uyumlu ülkede gözükünce bölge sorunsuzca kullanım sağlanılabiliyor.


     Apple Pay® [ANA KONU]apple support
    Availability of Apple Media Services
    https://support.apple.com/en-us/HT204411

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avrupa da olan var mı adres versek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NFC desteğini banka uygulamalarına açsalar o bile yeter bence
    Yada Apple BKM Ekspress beya FastPay gibi bir firmayla ortaklığa gidecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    bence hata apple da. kendi sistemimizi kullanırız banane kafasından çıkmaları lazım. hatta geçende avrupa birliğinde eleştirilmiş bu üslüpları. yakın gelecekte apple payi banka uygulamalarına açabilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moustapha129 -- 1 Ağustos 2022; 18:2:39 >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    apple pay sistemi varken hatta bu sistemi geliştiriyorken (bir birine para gönderme vs gibi yeni özellikler ekleniyor) apple asla acmaz nfcyi bankalara. bunun için nasıl ki ab type c sartı olayına girdi buna benzer bir durum olmalı nfc açılması için ama onunda olacagını sanmıyorum sonucta apple pay zaten avrupada kullanılıyor kimsede nfc bankalara acılsın diye peşinden kosmayacaktır.

  • Merhaba, arkadaşlar önceden bölge değiştirip kart (wise) ekleyebiliyordum.. Telefonun pili değişti format attım şimdi ise bölgede desteklenmiyor diye hata alıyorum ekleyemiyorum. Bunun çözümü var mıdır acaba ?

  •  Apple Pay® [ANA KONU]


    https://chng.it/Nc7fVFthQt?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    • Kampanya 119 kişi tarafından imzalandı,
    • Ana gönderide yer alan afişler yenilendi ve yüksek çözünürlüklü olarak değiştirildi,
    • Apple Pay, Türkiye'de aktif olana kadar Wise üzerinden Türkiye'de kullanma ile ilgili bir rehber görseli yakında ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 3 Ağustos 2022; 16:1:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • tıvester T kullanıcısına yanıt

    Biraz geç oldu ama iPhone ayarlarından Genel- Dil & Bölge adımlarını izleyerek bölgeyi Apple Pay destekli bir ülke seçip deneyebilir misiniz? Avrupa ülkesi olması sizin açınızdan daha iyi olacaktır, ölçü birimleri aynı kalır.



    Ek olarak Malezya’da imza sonrası hizmete açılacağı söylenilen Apple Pay bugün resmen hizmete açıldı ve Twitter dünya gündemine girmiş. Güle güle kullanmaları dileğiyle…

    Buradaki imza toplama çabasını da Mesut Çevik gibi Ekşi sözlük yazarları da dalga geçer bir tutumla eleştirmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.