Şimdi Ara

Apple özel bir sağlık veri yongası üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Akıllı saat pazarında lider olarak başarılı satışlarına devam eden Apple, ürünlerini sürekli geliştiriyor. Sonbahar aylarında dördüncü nesil Apple Watch saatlerini tanıtması beklenen firma yeni bir teknoloji geliştiriyor.


     


    Daha gelişmiş


     


    Sektörden gelen bilgilere göre Apple, sensörlerden gelen sağlık verilerini analiz edecek özel bir yonga üzerinde çalışıyor. Bunun için iş alımı da açan firma nabız gibi kritik verileri daha hızlı ve daha doğru bir şekilde değerlendirmeyi planlıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi 8 için 8GB RAM ve 128GB depolama seçeneği satışa sunuldu

    Giyilebilir cihazların sürekli deri üzerinde bulunuyor olması sağlık açısından yeni bir dönemin kapılarını açtı. Ağırlıklı olarak nabız ölçer sensörler ile kullanıcıların sağlık açısından taraması yapılabiliyor.


     


    Geçtiğimiz dönemde Apple Watch nabız ölçer sensörlerinin gelişmiş uyarı sistemleri sayesinde pek çok kullanıcının hayatını kurtardığı gündeme gelmişti. Apple bunu bir adım daha öteye taşımanın planlarını yapıyor. Geçen yıl Stanford Üniversitesi ile birlikte ritim bozukluğunun erken anlaşılması üzerine bir proje başlatılmıştı. Bu yonga bu projenin sonucu olabilir.


     


    Yeni yonga Apple tarafından tasarlanacak ve tedarikçiler tarafından üretilecek. Şimdilik hangi nesilde bu yeni yonganın karşımıza çıkacağı bilinmiyor ancak gelecek yıl daha muhtemel gibi. Apple ayrıca kan örneği gerekmeden şeker ölçümü yapabilen bir teknolojiyi de akıllı saatine entegre etme niyetinde.


     



  • iPhone 3

    Adamlar çalışıyor ve yemiyor da

  • koldan ölçüm yapan her saat yanlış ölçüm yapmaya meyilli. Garmin fenix 5 saatim de buna dahil. Zaten sağlık için kullanılamaz diyor. Koldan ölçüme güvenmeyin, en iyi seçenek kalp kemeri..

  • En fazla gelişmesini istediğim teknoloji alanlarının başında geliyor giyilebilir cihazlarla deri üzerinden sağlık taramasına yardımcı sensörler vs. Hatta telefon bataryası teknolojisinin gelişmesinden bile daha fazla :))

    Tıp/ilaç sektörünün insanoğlu var olduğu sürece devam edeceğini düşünürsek aslında hala bakir bir alan. Pek çok konuda geriden takip ediyoruz gelişmiş ülkeleri, keşke bu konuda öncü olsak ülke olarak. Keşke fen liseleri açmaya odaklansak, üniversitelerin eğitim kalitesini artırsak, bilimi yüceltsek. Kafayı "Dünya düz mü", "gece-gündüz varlığı", "Güneş'e bir cm daha yakın olsak Dünya yanar", "Merih'te et varmış, Mars'ta but varmış" saçmalıklarına değil de bu konulara yorsak. Keşke...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.