Şimdi Ara

Apple Music kayıpsız ses sunmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple Music kayıpsız ses sunmaya hazırlanıyor



    Günümüzde yüz milyonlarca insan en az bir çevrim içi müzik hizmetinden faydalanıyor ve genelde standart kalitede ses tercih ediyor. Bununla birlikte bazı hizmetler kayıpsız ses kalitesi sunarak belirli bir kitleyi yakalamaya çalışıyor. Apple Music de hazırlık içerisinde.



    Apple Music HiFi geliyor



    Tidal HiFi ve Spotify HiFi gibi bazı hizmetler kayıpsız ses özelliği ile belirli bir kitleye hitap etmeye çalışıyor. Ayrıca biraz daha fazla abonelik ücreti ile gelirlere de katkı yapıyor. Şimdi Apple da bu teknolojiyi test etmeye başladı.



    Ayrıca Bkz.Dwayne Johnson'ın başrolünde olduğu DC filmi Black Adam'ın çekimleri başladı



    iOS 14.6 beta kodlarında ortaya çıkan satırlar kayıpsız müzik tanımına işaret ediyor. Apple sonradan bu satırları kaldırdı ancak yayılmasına engel olamadı. Geçtiğimiz haftalarda Apple Music için 10$’lık bir HiFi aboneliği iddiası gündeme gelmişti ve kod satırları da bunu doğrular nitelikte. 



    Apple yeni özelliği iOS 14.6 ile birlikte mi sunacak yoksa yeni nesil AirPods kulaklıkların tanıtım döneminde mi ortaya çıkacak bilinmiyor. Ayrıca AirPods kulaklıklara özel bir teknoloji desteği ile HiFi servisinin önemli bir ilgi noktası olabileceği değerlendiriliyor. Yine de bazı kaynaklar söz konusu tanımların Dolby Atmos veya Dolby Audio teknolojilerine atıf yaptığını düşünüyor. 

     




    Kaynak:https://www.engadget.com/apple-music-hifi-ios-code-teaser-173019114.html







  • Bu kayıpsız ses için yüksek kalitede ekipmanlar gerekli telefonla ve ucuz kulaklıklarla bu farkı duymak pek mümkün olamaz

  • Kayıpsız ses benim bildiğim stüdyoda ham kayıta en yakın ses oluyor. Bu genelde FLAC gibi güçlü bir formata denk geliyor. Ama bu sıkıştırma formatı çok fazla yer tuttuğu için çok tercih edilmiyor,, Mp3 normal kullanıcı için yeterli sese sahip bulunuyor. Bir de piyasada satılan yeni moda PLAK KAYITLARINI en iyi ve kayıpsız ses diye para bayılan insanlar var ki onlara çok gülüyorum. Plak fiziki bir müzik çalardır ve stüdyoda dijital olarak ham hali bulunan sesi plağa kayıt etmek başlı başına büyük kayıptır zaten. En kayıpsız ses dijital olandır, boşa plağa kayıpsız ses diye para yatırmayın.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Cep telefon gibi şeyleri bilmem ama kulaklık kesin. Bim ve A101'de satılan 30 liralık kulaklıklar sesi düzgün vermiyor. (30 liralık kulaklıktan zaten pek iyi ses beklenemez de) Basmışlar bass, sanki bass olan kulaklık mükemmel mi oluyor düşüncesi var, anlamış değilim. Tiz sesler arkada hışırtılı bir şekilde geliyor.

  • Apple kablosuz kulaklıkları sesi ne kadar kayıpla taşıyor?

  • Apple music'in arayüzü çok kötü, Mac'de kullanmak ayrı dert. Gerçekten kullanmayı denedim ancak olmuyor.
  • önce kayıpsız sesin kayıpsız olduğunu anlayacak kulak lazım. sonra bu kulağa sesi kayıpsız olarak verecek bir kulaklık veya hoparlör lazım. sonra bu hoparlöre sesi kayıpsız işleyip gönderecek bir taşıyıcı/iletici kullanan amplifikator lazım. bu amplifikatore dahili veya harici kayıpsız iyi bir dijital analog çevirici de gerekebilir. bluetooth kayıpsız codec kullanan kaliteli bir kulaklık daha pratik olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yıllar önce tt music e arşivini kayıplı formatta tuttuğunu ileride iyi olmayacağını yazmıştım. şimdi dediğime gelecekler az kaldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence biraz arastirma yapip ondan sonra bu kadar iddiali cumleler kurun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napacakmis super audio cd formatinda kaynağa ihtiyacı var bu kadar iddialı ise

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • apple telefonlar kablolu kulaklık desteklemiyor ki hifi ses aktarımı yapabilsinler.bluetooth üzerinen hifi ses gitmez.en iyisini yapan sony kendi geliştirdiği codec sayesinde bluetooh üzerinden 800kbps'ın biraz üzerine çıkabiliyor.hifi için kulakığa 1400kbps bağlantı olması lazım.


    kablo ile sisteme bağladınız diyelim,hifi sesi dilemek için 2000tl ve üzeri kablolu kulaklıklara sahip olmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 3 Mayıs 2021; 9:26:3 >
  • Zor iş ama başarılı olursa efsane olur

  • Apple acısından son derece guzel ve Apple urunu kullanmasamda, seste kalıte arayan bır kullanıcı olarak teknolojının bu yonde evrıldıgını gormek benı sevındırıyor. Fakat malesef etrafımda apple marka cıhaz kullananların %90 ı ses olayından anlamıyor orjınal kulaklıgı bozulan degermı sımdı bır kulaklıga 1000 lerce tl vermeye dıyıp, gıdıp ucuzluk marketlerden kulaklık alıp bunlardan gelen sesle mest oluyorlar. Gercı androıd kullanalardada surum farklı degıl ama etrafımdaki androidcilerin bır cogu ben ve benım gıbı ınsanların yonlendırmesıyle daha kalıtelı muzıkcalar programları yada servıslerı kullanıyorlar nıspeten daha kalıtelı kulaklıklarla ve hatta belkı kulaklık anfılerıde kullanarak daha kalıtelı nihai sese ulasıyorlar. sanırım buda androidin ozellestrilebilmesinden kaynaklanıyor birazda. Apple kullanalar ıcın ıse arkada elma olsun yeter gıbı bır ızlenım olustu bende. yanlıs anlamayı bu benım kendı fıkrım ve etrafımdan gorduklerım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.