Şimdi Ara

Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.646
Cevap
85
Favori
128.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Yukarıda aslında bu konular biraz daha detaylı konuşuldu. DLNA'nın kağıt üzerinde teorik olarak bunu yapabilmesi gerekiyor ancak görüntü aktarımı sağlayabiliyor, sesi hiçbir kayıp olmadan aktaramıyor. Böyle bir teknoloji şu an mevcut değil. Kayıpsız sesi kablosuz bir şekilde eksiksiz iletebilen bir teknoloji yok. Zaten hi-fi dünyasında yıllardan beri konuşulan bir konudur bu. Apple ise yakın zamanda hi-fi lossless olmasa da normal loseless sesi cihazları AirPlay cihazına dönüştürerek wi-fi üzerinden aktarabilmeyi hedefliyor. Bluetooth ile kayıpsız sesin aktarımı mümkün gözükmüyor. Henüz orta seviye kayıpsız seste bile eksiksiz aktarıma geçemedik.

    Bunun sinyallerini de görmeye başladık. AirPods yakın zamanda bir güncellemeyle AirPlay cihazına dönüşecek. MacBook'lar bir sonraki MacOS sürümünde AirPlay cihazına dönüşüyor. Bunların hepsi bir yandan bunun göstergesi aslında. İlk denemeleri ise Apple TV üstünde yapıyorlar. Hatta bazı beta sürüm TV OS Apple TV kullanıcıları (tam olarak emin değilim, yanlış hatırlıyor olabilirim) sanırım denemeye başlamış.

    Buradaki sıkıntı güç tüketimini nasıl dengeleyecekler? Kablosuz ses aktarımında günümüzde Wi-fi yerine ağırlıklı olarak Bluetooth kullanılmasının en büyük sebebi düşük güç tüketimi. Kayıpsız ses aktarımı için wi-fi kullanacak olan cihazlarda güç tüketimini düşürmeyi, Bluetooth’a eşitlemeyi Apple nasıl başaracak, bunu da zamanla göreceğiz.

    Bu arada Apple'ın kendi geliştirdiği codec varken hiçbir zaman LDAC destekleyeceğini düşünmüyorum. Destekleyecek olsa şimdiye kadar çoktan desteklerdi açıkçası. Şahsen ben de desteklemesini isterim ancak Apple genelde her teknolojinin en sorunsuz ve en gelişmiş halini entegre ettiği (veya kendisi geliştirip entegre eder) için tam olarak stabil çalışmayan bir codec teknolojisini cihazlarına getirmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 20 Haziran 2021; 2:14:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Yalnız kayıpsız müzik dinlemek çok zor. Sırf bu yüzden gittim ikinci telefon olarak LG V30 aldım. Hafıza kartına devasa 100 GB’lık FLAC arşivimi yükledim. Cihazın ses kalitesi muazzam. Şu kadarını söyleyeyim iPhone’a alacağınız hiçbir mobil DAC’ın bu cihazın ses kalitesine erişebilmesinin mümkünatı yok. 4000 küsür eser var. Özellikle dışarda dinlediğim için buna hiçbir kota dayanmaz. Hidizs Mermaid MS4 de aldım. Bir hafta sonra elimde olacak. Bakalım V30 ile nasıl bir ikili olacaklar şimdiden merak ediyorum. Zaten şu an itibariyle kablosuz platformlarla kayıpsız dinlemenin mümkünatı yok. Buna LDAC de dahil.

    Bu konuda mı başka bi yerde mi hatırlamıyorum ama telefonu alış serüvenini falan okumuştum. Fotoğraflar da vardı. Cok kıskandım seni haberin olsun. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 





  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Detaylarını bilsen sen nasıl bir şeye bulaştın dersin o derece

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Detaylarını bilsen sen nasıl bir şeye bulaştın dersin o derece

    Ah ulan oh 10 küsür yıl önce taş gibi olan iPod Classic'ler vardı. Bi' onlar bi de bu V30. iPod Touch'ın bile ses kalitesi çok iyiydi. Zaman geçtikçe teknoloji geriliyor. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 

  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    O zamanın kralı N91’di üzerine tanımam. Herifler nasıl bir amfi katı kullandılarsa 250 ohm’luk kulaklığı sürüyordu meret.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    İnternetim var 3 gün önceye kadar böyle sorunlar yoktu. İşin ilginç yanı satın almadığım müziklerde çalışıyor şarkı sözleri ben yıllardır kullanıyordum hep albüm satın alırım dün Migos’un “Culture III” albümünü aldım iTunes’ta görüyorum şarkı sözlerini Apple Music’te çıkmıyor. Paramızla rezil olduk yani olmazsa artık satın almam albüm falan bu sefer abonelik iptal olduğu zaman bütün düzenlenen listeler siliniyormuş.


    Telefonu mu sıfırlasam acaba iOS 15 beta sürümü kullanıyorum ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTirpanli -- 20 Haziran 2021; 13:21:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BurakTirpanli kullanıcısına yanıt
    Satın aldığım albümlerde deneyeyim dedim, gerçekten de altyazı yok. Altyazısı yokmuş gibi görünüyor. Yalnız değilsin, ben de iOS 14.6 kullanıyorum.
    Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)


    Edit: Arşivimden değil de Apple Music'te ARTPOP albümünden açtığım zaman ise şarkı sözleri gözüküyor.
    Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme)


    Bunu da şuradaki bildirimlerden keşfettim.https://www.reddit.com/r/AppleMusic/comments/nrysxe/lyrics_no_longer_works_on_purchased_songs/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 20 Haziran 2021; 12:58:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Düzeltilir mi acaba bu daha önce hiç yaşamamıştım ?

  • BurakTirpanli kullanıcısına yanıt
    Düzeltilmesi lazım. Düzeltilene kadar Apple Music'teki versiyonu bulup dinlememiz gerekiyor :/

    Aynı şekilde satın alınan müziklerde kayıpsız-uzamsal ses sunulmamakta, bunları da sunmalılardı. Sanki birbirinden farklı albümlermiş gibi gözükmemeli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iPhone kullanmasam iptal ederdim de aboneliğimi listelerim var çalma sayıları bilgileri eksiksiz kıyamıyorum o kadar albümü silmeye.

  • Evet güzel bir cihaz, LDAC ile DAC kullanmak isteyenler için harika bir ürün ama telefonun doğrudan LDAC desteklemesi bence pratiklik açısından daha iyi. Çünkü Bluetooth temel olarak zaten pratik yönüyle avantajlı yoksa masaüstü bir DAC/amp kullanıp kablo ile bağlanmak varken kim neden Bluetooth kullansın ki.

  • Masaüstü bir daci yanında tasiyanazsin ki.

    Bu ürünü yakana bile takabilirsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

    Şimdi onlara gerek yok.

    Portable dac kablolulu ya da kablosuz.

    Ya da Android DAPlar var.

    Seç beğen al. Üst seviye ses kartları var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam, evet yani çok ilginç bir durum bence de. Ben DLNA üzerinden müzik stream hiç etmedim, pek fazla bilgim yok haliyle bu hususta. Ancak garip ki, aslında kablosuz aktarımda analog bir ses değil, dijital veri gönderiliyor. Hatta kimi durumlarda müzik dosyası hiç işlenmeden doğrudan ham veri olarak da gönderiliyor. Bluetooth kısıtlı band genişliği sebebiyle çeşitli kodeklerle sıkıştırma yaparak veri yollanıyor kulaklık DAC'inde işlenip analoga döndürülüyor ve dinliyoruz. Lakin WIFI zaten kapasite olarak fersah fersah ileride, neden bir kayıp oluşur, epey hayret verici bir problem.


    Umarım Apple'ın bu girişimi başarılı olur.


    Evet ben de Apple'ın LDAC'i kullanacağını düşünmüyorum ancak Apple'ın LDAC'i tercih etmeyişinin temel sebebinin 32/96 990Knps aktarım sınırı ve stabilite yetersizliği olduğunu düşünmüyorum. Burada biraz Apple'ın kültürü ile alakalı sebepler yatıyor bence. Apple LDAC'i sırf Sony ürünü olduğu için eklemeyecektir bence, tabii yanlış anlaşılmasın mesela Sony değil, LDAC'in Apple ürünü olmamasında yatıyor bana kalırsa. Keza Qualcomm'un Aptx ve Aptx HD'si dahi yok, hatta bildiğiniz gibi SBC dahi kullanmıyor Apple, daha kapalı ekosistem anlayışı işte. Zamanında Sony de bunu yapardı, hiç kimsenin kullanmadığı, standart olmayan arayüzler, konnektörler kullanırdı. Ee tabi sonrasında olanları biliyoruz tabiri caizse standartlaşmanın sillesini yediler. Konu biraz farklı alana, stratejiye doğru ilerleyor ama müssadenizle biraz devam etmek istiyorum, Apple'ın bu kapalı ekosistem anlayışı sebebiyle Sony'nin uğradığı yıkıma uğrayacağını hiç zannetmiyorum. Bunda da temel sebebin pazarlama gücü ve marka algısı olduğunu düşünüyorum. Sony de zamanında oldukça itibarlıydı ancak bana sorarsanız hiç bir zaman Apple'ın ulaştığı çıtaya ulaşamadı marka algısı olarak. Bunun da biraz Japonların muhafazakar olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Ama Apple böyle değil, hatta iPhone 13 modelinde OLED/Amoled panel yerine şu kapasitif TFT ekranları koysa dahi bu durum bence hiç bir şekilde Apple'a zarr vermeyecektir, neticede Amerika işletme biliminin doğduğu memleketApple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 


    Bu konulara kaydık kaymasına ama mevzuyu şuraya bağlamak istiyorum, Apple'ın Bluetooth kulaklıkları kötü mü, değil, peki en iyiler arasında mı, bence yanlarından bile geçemez ancak en popüleri ve en satanı (yanlış biliyorsam düzletin lütfen) AirPods'lar. Haliyle kodek hadisesinde de eğer Apple ileride bir kodek geliştirirse en iyisi olsun veya olmasın fark etmez, en yaygın kodek olacağını düşünüyorum.





  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Evet. Hem arama ekranından hem de Apple tarafından düzenlenen listelerden kendi listeme şarkı eklerken hep bu oluyor.


    ”bunun gibileri öner” ya da “bunun gibileri önerme” de bir işe yaramıyor. Bu konuda Spotify’i eleştirirdim ama aslında Apple Music bin beter durumda. Bir kere açıp dinlemediğim türdeki yerli şarkılar haftalık keşif listesinin yarısını kaplıyor. Bariz bir reklam döndüğünü düşünüyorum.


    Buna rağmen ses kalitesi sebebiyle yeniden deneyeyim dedim ama listeye şarkı ekleyememe saçmalığıyla yine olmadı maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagleoneye

    Şimdi onlara gerek yok.

    Portable dac kablolulu ya da kablosuz.

    Ya da Android DAPlar var.

    Seç beğen al. Üst seviye ses kartları var.

    Astell & Kern KANN Cube kullanıcısıyım zaten. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) Farklı konulardan bahsediyoruz aslında. Biraz nostalji, biraz da o zamanların "telefonlarının" "şaka gibi" bir ses performansı vermesinden konuşuyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 21 Haziran 2021; 1:8:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Selamlar hocam, evet yani çok ilginç bir durum bence de. Ben DLNA üzerinden müzik stream hiç etmedim, pek fazla bilgim yok haliyle bu hususta. Ancak garip ki, aslında kablosuz aktarımda analog bir ses değil, dijital veri gönderiliyor. Hatta kimi durumlarda müzik dosyası hiç işlenmeden doğrudan ham veri olarak da gönderiliyor. Bluetooth kısıtlı band genişliği sebebiyle çeşitli kodeklerle sıkıştırma yaparak veri yollanıyor kulaklık DAC'inde işlenip analoga döndürülüyor ve dinliyoruz. Lakin WIFI zaten kapasite olarak fersah fersah ileride, neden bir kayıp oluşur, epey hayret verici bir problem.


    Umarım Apple'ın bu girişimi başarılı olur.


    Evet ben de Apple'ın LDAC'i kullanacağını düşünmüyorum ancak Apple'ın LDAC'i tercih etmeyişinin temel sebebinin 32/96 990Knps aktarım sınırı ve stabilite yetersizliği olduğunu düşünmüyorum. Burada biraz Apple'ın kültürü ile alakalı sebepler yatıyor bence. Apple LDAC'i sırf Sony ürünü olduğu için eklemeyecektir bence, tabii yanlış anlaşılmasın mesela Sony değil, LDAC'in Apple ürünü olmamasında yatıyor bana kalırsa. Keza Qualcomm'un Aptx ve Aptx HD'si dahi yok, hatta bildiğiniz gibi SBC dahi kullanmıyor Apple, daha kapalı ekosistem anlayışı işte. Zamanında Sony de bunu yapardı, hiç kimsenin kullanmadığı, standart olmayan arayüzler, konnektörler kullanırdı. Ee tabi sonrasında olanları biliyoruz tabiri caizse standartlaşmanın sillesini yediler. Konu biraz farklı alana, stratejiye doğru ilerleyor ama müssadenizle biraz devam etmek istiyorum, Apple'ın bu kapalı ekosistem anlayışı sebebiyle Sony'nin uğradığı yıkıma uğrayacağını hiç zannetmiyorum. Bunda da temel sebebin pazarlama gücü ve marka algısı olduğunu düşünüyorum. Sony de zamanında oldukça itibarlıydı ancak bana sorarsanız hiç bir zaman Apple'ın ulaştığı çıtaya ulaşamadı marka algısı olarak. Bunun da biraz Japonların muhafazakar olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Ama Apple böyle değil, hatta iPhone 13 modelinde OLED/Amoled panel yerine şu kapasitif TFT ekranları koysa dahi bu durum bence hiç bir şekilde Apple'a zarr vermeyecektir, neticede Amerika işletme biliminin doğduğu memleket 


    Bu konulara kaydık kaymasına ama mevzuyu şuraya bağlamak istiyorum, Apple'ın Bluetooth kulaklıkları kötü mü, değil, peki en iyiler arasında mı, bence yanlarından bile geçemez ancak en popüleri ve en satanı (yanlış biliyorsam düzletin lütfen) AirPods'lar. Haliyle kodek hadisesinde de eğer Apple ileride bir kodek geliştirirse en iyisi olsun veya olmasın fark etmez, en yaygın kodek olacağını düşünüyorum.

    Evet, aslında bahsettiğim şeylerden biri de tam olarak sizin bahsettiğiniz konu. Kendisi geliştirdiği codec varken başkasının yarattığı codec'i kullanmaz cümlemden kastım tam olarak da sizin bahsettiğiniz şeyler zaten. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 


    Bu arada ben özellikle geçmiş dönemlerde Sony ve Apple arasında bir marka algısı çekişmesi olduğunu düşünürdüm hep. Ülkemizde hala Sony'nin marka algısı çok iyi, bu şu an diğer ülkelerde pek aynı durumda olmasa da geçtiğimiz yıllarda Sony ve Apple, genel anlamda marka algısı olarak birbiriyle gizli bir çekişmedeydi benim için. Sony her ne kadar birbirinden farklı onlarca kategoride ürün üretiyor ve Apple ile çoğu konuda benzeşmiyor olsa da bence bu gizli çekişme hep vardı içten içe. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 


    Apple'ın kulaklıkları ses kalitesi olarak hala Beats emareleri taşıdığı için şu an benim için orta seviyede bile değiller. Bence Apple'ın gerçekten çok iyi bir kulaklık yaratabilmesi mümkün, ancak halen daha Beats'i satın aldığı dönemdeki izinden gittiğini düşünüyorum. Örneğin AAC gerçekten çok çok iyi bir codec teknolojisi. MP3'ten bariz bir şekilde daha iyi. Ama kulaklıklarda daha çok verimlilik ve teknoloji üzerine odaklanıyorlar, ses konusunu es geçiyorlar. E onlar da biliyor ne yaparlarsa yapsınlar satılacak, zaten hitap ettikleri kitle de ses kalitesine inanılmaz önem veren insanlar değil. Ancak bu hi-fi gelişmeleri, yeni Apple Music dönemiyle hayatımıza giren ALAC codec teknolojisi, AirPlay üzerinden kayıpsız iletimi çalışmaları vs. derken belki ileride bu düşünce yapıları değişir. Ne olursa olsun şu anda piyasada yer etmiş tek işi kulaklık üretmek olan markaların seviyesine erişemeyecektir ama en azından kabul edilebilir bir seviyeye çıkabilirler. Bakalım neler olacak tabi bunlar sadece fikir. Apple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) 





  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

    Aslında hocam çok güzel bir konuya değindiniz. İşin doğrusu işletme bilimi için gayet güzel bir karşılaştırma olabilir bu iki şirketi karşılaştırmak, elbette bu işin uzmanları benden daha iyi yorumlayacaktır ancak bir dev şirketin neler yapıp, neler yapmaması gerektiğinin çok iyi birer örneği olduğunu düşünüyorum Sony ve Apple'ın. Bence Sony'nin doğruları yapmış hali Apple.


    Özellikle 20.yüzyılda 80 'lerin ikinci yarısından milenyuma kadar Sony çok itibarlı bir markaydı, bunun da altında haklı sebepler yatıyordu. Eğer bir Sony ürünü alırsanız hangi çeşit ürün olursa olsun rakiplerinden daha kaliteli, daha sağlam ve en önemlisi daha iyi bir kullanım deneyimi yaşatan rakiplerinde olmayan veya farklı özellikleri olurdu. Elbette bu kuvvetli marka gücü bence Sony'yi çok şımarttı. Bu ayrıştırıcı, daha iyi kullanım deneyimi sağlayan özelliklere artık eskisi kadar odaklanmak yerine yalnızca pahallı fiyat etiketlerine odaklanan bir firmaya doğru evrilmeye başladı. Bütün bunlar olurken rakipler daha iyi kullanım deneyimini sağlayan özelliklere odaklanmaya başlarken, başarılı pazarlama ve pr çalışmaları ile yeni trendler oluşturmaya başladı. Sony neredeyse bütün trendleri kaçırdı. Üstelik rakipleri daha iyi özellikleri daha uygun fiyatlarla sunarken Sony kabarık fiyat etiketlerine sahip olunca o marka algısı zaman içerisinde eridi. Mesela bunun yansımasını en güzel, televizyon ve telefon segmentlerinde görebiliriz. Mesela Samsung S4, göz takibi ile ekran dinamik olarak kapanıp, açılabiliyor, web sayfaları kaydırılabiliyor ve bunun gibi bir kaç oyuncak daha. Bugün bunların hangisi güncel telefonlarda mevcut, hiç biri. Ancak bu önemli değil, eğer Samsung o dönem o özellikleri koymasaydı belki de bugün S seris bu kadar başarılı bir seri olmayacaktı. Yani trend oluşturdu Samsung, peki Sony ne yaptı? Cevabını hatırlamıyoruz bileApple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) Bütün telefon segmenti, kamera üzerine odaklanırken Sony ısrarla kamera yerine telefonlarında Hi-Res audio, yüksek RF performansı gibi yalnızca dar bir kitleye hitap eden özellikleri koymakla meşguldü. Halbuki telefonla insanların bir çoğu selfie çekip Instagram!a atacak, Ay'a zoom yapıp arkadaşlarına hava atacak, eee bir de masaya koyunca havalı da olmalıApple Music [ANA KONU] ÜCRETSİZ HI-FI KAYIPSIZ SES VE DOLBY ATMOS GELDİ (S.S.S, Video İnceleme) Kısacası yaptığınız ürün insanlara fayda sağlamalı, insanların isteklerini yerine getirmeli, üreticinin değil. İşte Apple bunu doğru yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Bugüne dek çıkmış hiç bir Apple telefonda bir Xperia kadar iyi ses performansı, RF performansı elde edemezsiniz, aman ne dert :) Ama bunun aksine bir Xperia ile havalı fotoğraflar çekip Instagram'a yükleyemezken bunu bir Apple ile gayet başarılı bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Başak bir örnek senelerdir neredeyse bütün Sony telefonlarda size doğru bakan bir çift stereo hoparlör bulunur. iPhone'larda uzun yıllar stereo hoparlör dahi bulunmadı, artık var sanırım ama onlar da tamamen size bakmıyor, peki bunun herhangi bir önemi var mı? Tabii ki yok. Çünkü bir Xperia ile dışarıda bir şeyler izlerken veya dinlerken o stereo hoparlörleri zar zor duyarken, iPhone'larda gayet yüksek şiddette rahat rahat duyabilirsiniz, ee ne yapsın insanlar stereo hoparlörleri.


    Bitti mi, bitmedi işin bir ayağı daha var, Sony için ne demiştim, rakiplerinde olmayan, kullanım deneyimini arttıran özellikleri barındırırdı. İşte Apple günümüzde bunu çok iyi yapıyor. Mesela Mac dizüstüler. Grafik, ses gibi özelleşmiş alanlarda çalışıyorsanız sizin için tek seçenek adeta. Veya iPhone'lar için Siri ve Apple Car Play hatta en önemlisi IOS stabilitesi (bunların Android tarafındaki ikamesi daha geç geldi). Evet bir mac gayet pahallıdır, bir iPhone (gerçi artık ucuz) pahallıdır ancak bu pahallılığın altını da doldurur, bu yüzden Apple'ın, Sony'nin aksine kapalı ekosostemi de dahil bütün şımarıklıkları yapmaya hakkı vardır çünkü bütün bunları büyük ölçüde doğru yönetmekte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Haziran 2021; 3:16:11 >




  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Günümüzde Apple Beats markasıyla beraber kalitesi öyle ya da böyle açık ara en çok satan kablosuz-tam kablosuz marka hatta pazarın yarısına yakınına(belki fazlasına) sahipti yanlış hatırlamıyorum. Zaten şuan bir bluetooth kodeği geliştirse en yaygın kullanılan kodek olacak şüphseiz. Bu durumda dolayısıyla başkasının(Sony'nin vs) kodeklerini kullanmasının mantıklı bir tarafı yok. Ben 24bit-48kHz'yi kablosuz olarak sunmak istediklerini düşünüyorum. Teknoloji yeterince olgunlaşırsa da sunarlar niye sunmasınlar. Fakat hala yeterli düzeyde değil ki sürekli zikir edilen LDAC kodeği de yeteri kadar iletememekte.

    Konuyla alakasız olsa da bir çift sözde ben edeyim. Sony her alanda var olmak isterken, istemediği şekilde rekabetten çoğu alanda yok oldu. Marka algısı da 90'lardan sonra azaldı. Şuan Japonya'da bile pek Japon firması olarak değil de uluslarası bir firma statüsünde bakılır. Elektronikte tutunamayınca da mecburen Playstation, müzik-film servis yoğunluklu Amerikan operasyonlu bir firmaya evrildi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    Bence LDAC'i kullanmak mantıklı olabilir. Elbette LDAC'ten daha iyi kodekler çıkabilir, çıkacağına da inanıyorum hatta LDAC'in yeni sürümleri de çıkabilir. Apple için bence tercih etmeme kararında belirleyici olan etken LDAC'in performansından ziyade dış bir ürün olması. Sony'yi çok yabana atmamak gerekiyor bence kodek konusunda çünkü, Sony ses işinin dijital tarafına epey yoğunlaşan bir firma, bu kadar çaba neticesinde sektör standardını oluşturmayı hedeflemeleri oldukça olası.



    Sony hakkında dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Tam bir Japon muhafazakarlığı göstererek bir çok pazarda eli zayıfladı maalesef. Kazuo Hirai dönemiyle beraber Sony yeni bir sayfa açmıştı, 10 senedir şirketi dönüştürmeye çalışıyorlar, Kenichiro Yoshida da övülen birisi, bakalım cesur hamlelerine devam edebilecek mi?

  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.