Şimdi Ara

Apple, Metaverse için tek tip standart oluşturma çalışmalarına katılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, Metaverse için tek tip standart oluşturma çalışmalarına katılmadı



    Teknoloji devi Apple, Microsoft, Sony, Epic Games, Nvidia, Adobe, Alibaba ve diğer büyük BT şirketlerini içeren Metaverse Uniform Standards Group'a üye olmayı reddetti.



    Ayrıca Bkz.Micron, dünyanın ilk 1.5 TB microSD kartını piyasaya sürdü



    Resmi basın açıklamasına göre, Metaverse Standards Alliance, farklı şirketlerin projeleri arasında uyumluluğu sağlamayı ve bunların birbirleriyle çalışmasını sağlamayı amaçlıyor. Apple ve diğer şirketlerin gelecekte bu gruba katılabileceklerini ise belirtmekte fayda var.



    Önümüzdeki dönemde katılabilir



    Büyük olasılıkla Apple, yeni realityOS işletim sisteminde çalışacak kendi karma gerçeklik başlığının yakında piyasaya sürülecek olması nedeniyle bu girişime katılmayı reddetti. Apple'ın ilk MR başlığını 2023'ün başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.



    Apple, Metaverse için tek tip standart oluşturma çalışmalarına katılmadı



    Metaverse Standartları Forumu, Apple'ın yokluğunun bu hedefi nasıl etkileyeceğini ele almadan, meta veritabanında "gerçek dünya birlikte çalışabilirliği" sağlamak için çeşitli standart kuruluşları ve şirketler arasındaki iletişimi kolaylaştırmayı hedefliyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/meta-other-tech-giants-form-metaverse-standards-body-without-apple-2022-06-21/







  • Zaten aklı başında markalar bu sanal saçmalığa bulaşmaz.şaka gibi hayal satıp para kazanma derdin olan sahtekarların yeni dümeni.

  • En uyuz olduğum tipler işte. Ulan git adam gibi bi standart oturtun ortak.

    Bizim de zamanında ASCII toplandığında gelin özel karakterlerinizi koyalım demişler, bizim Türk kafası ne gerek var demiş. O gün bugündür Türkçe karakter problemi çekiyoruz işte.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Aynn microsoft sony epic games aklı başında firma değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 sene sonra kendi tuhaf standartını zorlayıp olmayınca girer Type C de olduğu gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında çok da mantıksız değil Apple'ın yaptığı. Adamlarda kaç tane aktif cihaz ve kullanıcı var. Kendi başına koca bir ekosistem ve bu ortaklıkta kullanıcı tabanının büyük bir kısmı Apple'dan gelecektir. Ek olarak apple ile yapmayan firma olmayacağına göre diğer firmalar illaki apple'ın standartlarına uymak zorunda kalacaktır.

    + para. Ortaklık kursa kendi kurallarını zorlatamaz ve dolayısı istediği parayı kazanamayabilir.

  • birliktelik olması yanlış ama birden fazla bu gibi ütopik metaverseler olsa, bu gibi hayal ürünler daha düşük fiyatta satılabilir

  • niye katilsin? apple'in olayi bilisimde ve tuketici elektroniginde kendi standardlarini olusturup kendi kapali ekosistemi icinde premium hizmeti daha yuksek fiyatdan satmak. herkesle ayni standardi paylastiginda sattigi urun verdigi hizmet commodity haline donusur, yani heryerden herkesden ayni sekilde temin edilebilen emtia haline gelir, fiyat ve kar marji minimuma iner. bu yuzden apple farkli olmak zorunda, digerlerinden farkli standardlar sunmak zorunda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.