Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (559. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tamehliyetsiz , ahmetbey14 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
25.937
Cevap
898
Favori
1.750.330
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görüşüm; Apple geçen sene yaptığı gibi bir gece de ansızın zam yapacak ve muhtemelen yine Temmuz'da olacak :) ( Yatırım tavsiyesi değildir :D )

  • Camila8 C kullanıcısına yanıt
    avrupadaki fiyatlara vergi dahil

    almanyada yüzde 19 vergi var, onu düşmek vb lazım, sonra tr vergilerini eklemek lazım
    ama dediğiniz gibi tr ye gelen fiyatlarda eu fiyatları baz alınıyormuş


    usa fiyatı normal vatandaş 1000 dolar, öğrenci 900 dolar
    eyalete göre vergi var, new yorkta yaklaşık yüzde 8
    900+72 = 972 dolar, yani yaklaşık 8400 tl yapıyor

    trdeki +1 yıl garantiyi vb de hesaba katınca tr deki 9k ya pt den mantıklı görünüyor,, aynı şekilde pro base de aynı şekilde

    tr de US klavyeli satılsa hoş olurmuş, pt de olmazdı yine muhtemelen de
    macteki ı ları i yapma gibi kısayollar ile eng klavyede de güzelce türkçe yazılıyormuş, windows gibi değilmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke PT 16gb modeli için de taksit kampanyası yapsa. Daha önce yaptı mı acaba? Bu arada şunu sormak isterim, 8gb ile 16gb arasında ciddi bir fark var mı? Konu sadece zamandan kaynaklıysa hiçbir sorun yok benim için ama işlemlerde şişme vb. şeyler oluyor mu yada olur mu acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fake Eleanor

    Keşke PT 16gb modeli için de taksit kampanyası yapsa. Daha önce yaptı mı acaba? Bu arada şunu sormak isterim, 8gb ile 16gb arasında ciddi bir fark var mı? Konu sadece zamandan kaynaklıysa hiçbir sorun yok benim için ama işlemlerde şişme vb. şeyler oluyor mu yada olur mu acaba?

    16 gb ram modeli için yapmadı kullanacağınız programlara göre değişir

  • Bende pt den base macbook air alarak aranıza dahil oldum. Fakat aklıma takılan bişey var 8 gb ramden memnun kalmazsam (ki sanmıyorum) iade edip 16 alabilirmiyim? Pt’nin iade politikası nasıldır? Açılmış bir ürünü iade alırlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M1 için 8 veya 16 farkını normal kullanımda anlayamıyorsunuz. Anlamanız için her incelemelerde olduğu gibi süre tutup ekstrem işlemler yapmanız gerekiyor. Ben Xcode ve Final Cut ile çalışıyorum 8'den 16'ya geçtim ama fark hissettim desem yalan olur.


    Olay kısaca şurada ortaya çıkıyor: macOS çalışma prensibi Ram yetersiz geldiği noktalarda SSD'ye yazma üzerine. Bu da yoğun kullanımda ileride SSD için bir problem yaratır mı veya ne olur şuan kimse buna kesin birşey diyebilir değil. Ram ile ilgili tartışılan asıl konu bu aslında. Bu da M1 optimize edilmiş uygulamalar kullanıldığında çok az şekilde. Rosetta ile Intel tabanlı uygulamaları kullanacaksanız Ram kullanımı daha yoğun ve bu durumda SSD desteği gerekiyor. "M1 SSD Swap" şeklinde araştırma yapabilirsiniz.


    Kişisel yorumum; normal kullanımda 8GB uzun yıllar yetecektir. Bence kafaya takmaya gerek yok, yetmediği bir aşamaya gelirseniz o zaman da kolayca elden çıkarır 16'ya geçersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan. -- 8 Haziran 2021; 1:25:49 >




  • 1 ay once m1 prosunu satip burda millete de satin elinizdekini diye kendini yirtan bir arkadas vardi ne oldu acaba ona ? :D


    ona demistim en az 5 ay cihazsiz kalirsin diye beni dinlemedi, milletin de aklina girmeye calisti kendi yapti diye bir hata.


    eylulde tanitilacak ekimde apple store trde satisa ciksa indirimli fiyat gelmesi de kasim araligi bulur. o zaman yine yenisi cikacak elinizdekini satin diyenler turer gerci :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt

    Apple ürünlerinde özellikle iPhone ve Mac için bu durum yıllardır oluyor nedense, nedenini de anlamıyorum. Cihaz yeni çıkıyor, hemen "dur almayın yenisi çıkacak, şu özellik gelecek, şu olacak vs. vs.". Yahu her sene çıkıyor zaten bu döngü halinde hiç bitmez ki :D Ayrıca son zamanlarda ne zaman görülmüş Apple'ın indirim yaptığı, kur artar haldeyken.


    İlk M1'leri milletin ayağı alışsın alsın denesinler diye iyi fiyatlara verdiler fakat artık millet M1'i çözdü :) Bence yeni cihazları bu fiyatlara dahi alamayacağız.


    Kısaca ihtiyacınız varsa alın kullanın, şuanki aldığınız en düşük cihaz bile sizi minimum 5 sene götürür. Zaten cihazın altından kalkamayacağı büyüklükte işler yapıyorsanız ona göre ticari kazancınız vardır, bunları pek düşünür durumda olmazsınız.

  • Şuanki m1 lerin yeni versiyonlarından önce

    13 promun üst modeli(14 inç olabilir)
    16 çıkacak

    Bunlar ile şu an piyasadaki m1 ler aynı kulvarda bile değil, fiyat olarak da oldukça farklı
    1800-2400 dolar civarı konuşuluyor, apple kendi işlemcisi olduğu için biraz daha düşük tutar muhremelen 1600-2000 dolardan başlar yani ( 13 üst ve 16 modelleri)

    Şu ankilerin yenileri kasım aralık gibi gelir bence de

    Üst modeller temmuz ağustos gibi çıkacak bence, öncekiler eskidi, 16 pro 2 yıldır güncellenmiyor yanlış bilmiyorsam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt

    Hocam yeniler çıkacak da fiyatı ne olacak? Mart sonunda 2017 i5 Pro'yu satıp M1 baz model aldım eşime. Zaten Pro'luk bir kullanım yok. Temel ofis ve internet kullanımı. Fansız olması çok iyi. Batarya süresi çok uzun. Temel her türlü program da MACOS ortamında mevcut. Bootcamp kullanmaya da gerek yok. Bir de şu var ki her aldığmız cihazı 2 sene kullanıp sonra da TL olarak NE YAZIK Ki aldığımız fiyatın bile üstüne satıyoruz. Sonra da güncel modeli TL olarak bir dünya para ödeyip alıyoruz. M1X falan ara model bakmaya gerek yok model yükseltmeyi M2 çıkınca düşünürüz  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 8 Haziran 2021; 10:49:41 >
  • hakan. H kullanıcısına yanıt

    Macbook Pro 2019 cihazımı satışa çıkarıp M1 Air 8GB versiyonu satın aldım.


    Belirttiğiniz ssd swap özellikle yabancı forumlarda sıkça karşıma çıkan bir problem oldu ancak baktığımda halihazırdaki cihazım da gün içerisinde ciddi ssd'ye veri yazıyor. Yabancı birçok kanal ortalama bir kullanıcının SSD'nin yazma/silme kapasitesini 7-10 yılda ancak bitirebileceği düşüncesinde. Bu sebepten 2500 fark ödeyip 16 gb almadım bende.

  • Havalar ısındı arkadaşlar , peki air performansı düşen ve etkilenen var mı? Geçen 2 aya göre ısı farkı yaşıyor musunuz günlük kullanımda özellikle.

  • Bir siparis de ben verdim, umarim 8ram veya 256ssd pisman etmez, taksit kampanyasini ust versiyonlara uygulamayanlar utansin… Bir de gecenlerde oldugu gibi mediamarkt vs. pt den bile ucuza kampanya yaparsa yine uzer.. Bakalim yeni macbook sene sonuna dedik, fiyatlar arsa cikmadan alalim dedik, ins yanilmamisizdir…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cagdass07 C kullanıcısına yanıt
    Ben de güneş altında falan kullanımı merak ediyorum.

    Bu arada m1 için ana konu var, bu tür şeyleri orada konuşursak ileride okuyanlara da iyi olur, bu konuda geçmişi okuyan çok çıkmaz gibi ama ana konuda daha fazla olur gibi geliyor.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=149394627

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

    Doğru diyorsun hocam. Ben etkinlikten ümitliydim ancak çip sorunu falan derken - kasım, ocak - zamanına kaldı belli yeni modeller.


    Öğrenciliğimin bitecek olması ve bu yeni gelen modellere kadar kurdan dolayı önümüzdeki süreçte zam olacağını düşünüyorum. O yüzden şuan bugün itibariyle air almak bana mantıklı geldi. Sadece havaların ısınması ile birlikte ısınma ve performans etkisini merak ettiğim için sordum.

  • arkadaşlar hala m1 li cihaz almaya çekinen arkadaş varsa hiç düşünmesin alsın, çevremde 10 kişiye aldırdım hepsi çok memnun.1 kişi iade etti, onunda kullandığı muhasebe programı macte çalışmıyordu ondan.M2 M1x bekleyen arkadaşlar için, bu cihazlar çıktıklarında çok pahalıya çıkacak apple tahmini kuru euro bazında 12 den hesaplar.Üstüne bu cihazlarda o sırada zam yiyecek.İphone 12 çıktıktan sonra iphone 11 düşmek yerine daha çok zamlandı.Pt den 12 taksitle yapıştırın seneye aldığınız fiyatın üstünde satın.

  • azizerkan07 A kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun hocam,

    eski cihazinizi kaçtan sattınız/satışa koydunuz? i3 lü 256gb olan model miydi?

  • polkyy P kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam,


    Henüz yeni satışa koydum, garantisi bitmiş cihazlara 8500-9250 civarı fiyat veriyorlar, 1 yıl garantili cihaz için 9100 TL fiyat ekledim. Cihaz İ5, 128GB SSD, Touchbar'lı Pro modeli.

  • azizerkan07 A kullanıcısına yanıt
    Hocam m1 MacBook Air modelinin sıfırı 8900 TL değil mi? Bu fiyat çok değil mi sizce?
    Hayırlı olsun bu arada

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öğrenci olmanıza gerek yok indirimden faydalanmanız için, öğrenci tanıdığınız olması yetiyor.
    Sistemde bir engel bulunmuyor yada yasak değil bunu yapmak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.