Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: windwind , windwind , tamehliyetsiz , ahmetbey14 Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 10 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü5 Mobil
5 sn
25.937
Cevap
898
Favori
1.750.325
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devasaldost

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_mgn63tu-a-macbook-air-13-3-256gb-laptop-uzay-grisi-1213068.html#teknik-bilgiler


    8969TL,


    PT de 8899 TL , öğrenci belgesiyle.


    MediaMarkt hoş geldin kuponu ile 50TL daha düşer, birde üstüne banka kredi kartı kampanyaları ile kombolanabilir.

    Unutmadan iade.com veya avantajx %1,40 civarı geri iade de MediaMarkt de mevcut olur.





  • ozan_cakici O kullanıcısına yanıt
    bazen yaptığımız hataları kabullenmemiz lazım hocam, ben böyle bir şey yapsam kendim bizzat güler geçerdim paramın paşa paşa gelmesini beklerdim çünkü resmen kendi hatam. markaya giydirmek için uzun uzun yazmak ne kadar doğru bilmiyorum. teşekkürler
  • devasaldost D kullanıcısına yanıt

    10449'a aldık fiyat artıyor diye MediaMarkt'tan ağlamak istiyorum Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]  10999'a çıkıp 10449'a düşmüştü. Nasıl para kazanıyorsa adamlar bilmiyorum. 11'e satıyorken 1 ay önce şimdi 8900 küsura satıyorlar yine para kazanıyorlar. Apple bu kadar kazanmıyordur herhalde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi md3likan -- 2 Mart 2021; 10:44:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: md3likan

    10449'a aldık fiyat artıyor diye MediaMarkt'tan ağlamak istiyorum   10999'a çıkıp 10449'a düşmüştü. Nasıl para kazanıyorsa adamlar bilmiyorum. 11'e satıyorken 1 ay önce şimdi 8900 küsura satıyorlar yine para kazanıyorlar. Apple bu kadar kazanmıyordur herhalde

    Apple onlara kura göre başka fiyata satıyor olabilir.


    sizin aldığınız stoklar dolar 8 üstüyken çekilmiştir. Ona göre fiyat belirlenmiştir. Bence bakıp bakıp üzülmeyin, satış gerçekleşirken kafanız rahatsa bitti gitti, değilse almazsın zaten.

  • Arkadaşlar mac mini m1 cihaz alsam video edit için cihazın ömrü ne kadar olur 7-8 sene götürür mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bladell B kullanıcısına yanıt

    m1 cihazlar için adobe vb. uygun yazılımlar geliştiriliyor, ileride daha da optimizasyonu yüksek yazılımlar çıkacaktır. Çünkü m kod chipli makineler yaygınlaşacağa benziyor. 7 sene sonra 8k ve 16k videoların yaygınlığı ne olur bilinmez ama rahatlıkla götürür diye tahmin ediyorum 4k üzerinden.

  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt

    Yazdığınızın bir çözüm olmadığını bildiğinize eminim. Ben başımdan geçen bir olayı anlattım, en başında da yazdım ki katılırsınız katılmazsınız bilemem. Ha işin özüne dönersek ben başka bir arkadaşımdan kredi kartını rica ettim teknosadan 9100 e taksitle sipariş ettim, ertesi gün kargoya verildi hiçte saçma sapan bir sorun yaşamadım nedense... (sorun yaşamadığım için bu beni teknosaya karşı haklı mı çıkardı şimdi :) ? )


    Sitenin 4-5 hatası varken benim başta tek 1 hata yapmam nedense sizi veya siteyi bu noktada haklı çıkarıyor gibi konuşuyorsunuz ama sonuçta benim teknosadan 2 gün sonra sipariş ettiğim bilgisayar pt'nin para iadesinden önce elime ulaşacak. Bu noktada sizede hiçbir şey saçma gelmiyor mu yani ?


    Ayrıca evet benim bir hatam var bunu kabul ediyorum. Evet her yerde yazan ve okumadığım birşey vardı o da ekşi ve şikayetvar şikayetleriydi :) bunun için arkadaşlarımdan yeterince tepki gördüm zaten...



    Not: Borsada %70 kazandıran hisse mi ? Yok artık daha neler...





  • Mustafa Erpek kullanıcısına yanıt

    Güzel cevabınız için teşekkürler hocam,


    Evet tek 1 hatam olduğunu aslında kabul etmek isterim ama aslında benim buradaki tepkim benim tek 1 hatam varken akabinde sitenin 4-5 hatasını kabullenmeyip prosedür veya diğer şeylere sığınması ve beni çözümsüz olarak ortada bırakması beni tepki vermek zorunda bıraktı.


    Bende üreticiyim ve satıcıyım, ama hiçbir gün hiçbir alıcımı böyle garip ve saçma bir durumda bırakmadım.


    Ve hani dikkat edilmesi gereken nokta burada 9000 gibi büyük bir rakamın olmasıyla ilgili aslında. Miktar 90 lira olsa bu kadar sorun olmazdı tabiki benim hatam der geçerdim ama cidden yoklukta alınan bir bilgisayar.

  • Arkadaşlar indirim veya bilgi arayıp mesajlarımı görüp aradığını bulamayanlardan özür diliyorum öncelikle bu garip mesajlaşmalar için, başımdan geçen süreci size aktarabileyim ki bu "kuralcı" arkadaşların sizleri buralarda yanlış yönlendirmelerine birazda olsa engel olabilelim diye ufak 1-2 mesajlaşma yapmak zorunda kaldım. Sizlerin sayfalardır sorduğu sorulara birkaç cevap vermeye çalışayım.


    M1 işlemci:

    Öncelikle M1 işlemcili Macbook şu an açık ara piyasadaki en tercih edilebilir bilgisayar olmasının yanında Apple'ın şimdiye kadar fiyatına göre en iyi performansı ve kaliteyi veren ürünlerinden bir tanesi. Muhtemelen TR sınırları içerisinde bu fiyata bu kadar iyi bir Apple ürünü almak çok zor olmuştur. Ben bunun biraz piyasayı domine edebilmek için Apple tarafından yapılan bir hamle olduğunu düşünüyorum nedense. Muhtemelende doğru çünkü m1 işlemci ne kadar kullanılırsa geliştiricilerde o yönde adımlar atacak ve böylelikle apple intelin önüne geçecektir.


    M1 işlemcide tüm programlar çalışıyor mu?

    MacOS işletim sisteminde intel tabanlı işlemcilerde çalışan programları Apple rosetta 2 adındaki bir eklentiyle m1 işlemcide çalışır hale getirme adımı attı. Bu küçük yazılım bilgisayarın içinde dahili olarak mevcut. Bu noktada tüm programlar çalışır şeklinde düşünmeyin lütfen, program bazlı araştırmak en doğrusu olacaktır. Bazı programlar sorunsuz çalışırken bazıları hata verebiliyor. Bunun yanında tamamen m1 için çıkmış uygulamalarda var. Tamamen ihtiyaç doğrultusunda araştırılması gerek.


    M1 işlemci ile ilk defa MacOS kullanacağım, Windows'ta kullandığım uygulamaları nasıl açarım?

    Uzun süredir MacOS kullanıcılarının yalnızca windowsta kullanılan programları açmak için parallel windows adında paralı bir uygulama var. Özellikle bu uygulamayı yazdım çünkü en çok kullanılardan bir tanesi (ve siz macos işletim sistemi içerisinde windows çalıştırmış oluyorsunuz ayrı ayrı değil yani, bunun da avantajı büyük). Bu program aslında paralı ama (bu kısım çok önemli) Windows parallels adlı programın yayıncısı m1 işlemcili cihazlar için programın betasını pro sürüm olarak ücretsiz şekilde veriyor. Bu sayede ücret ödemeden programı kullanabilirsiniz. Sitesinde bulunuyor. Bunun dışında henüz macos dışına windows kurulumu hazır değil. Onun için beklemeniz gerekiyor.


    Ben oyuncuyum yinede almak mantıklı mı?

    M1 işlemcinin içinde Geforce 1650 Mobile ekran kartına yakın (%10 az) performans veren bir ekran kartı bulunuyor. Salt oyun oynamak için tabiki pro cihazı tercih etmenizi öneririm ki bilgisayarı soğutabilsin. Ama aradığınız oyunların çoğunu Macos sisteminde bulamayacağınızı biliyorum. Eğer düşünürseniz Geforce now özelliğini araştırın. Yeterince hızlı (15-20 mbit ve üzeri) internetiniz varsa artık umarız ki oyuncu bilgisayarlarına para vermeyeceğiz. Hali hazırda oyuncu bilgisayarı toplamayı düşünen pek çok arkadaşım bu düşüncesinden vazgeçip M1 işlemcili bir bilgisayar ve monitör aldılar, heyecanla geforce now bekliyorlar. Ayda 50tl bile olsa bu hizmet herhangi bir oyuncu sistemi toplamaktan ucuza gelecek.


    Pro mu Air Mi Sorunsalı:

    Dediğim muhtemel piyasaya girme politikası aslında burada biraz kendini gösteriyor gibi, air modellerde fiyat düşüşü net göze çarparken pro modellerde pek çok yerde hala bizi cezbedecek kadar bir indirim göremiyoruz.


    Aralarında touchbar, fanlı bir model sayesinde daha uzun süre bir yüksek performans, teoride biraz daha güçlü bir batarya var. Ek olarak mikrofon ve hoparlör biraz daha iyi. Parasal olarak sorunu olmayanlara benim buradaki önerim RAM kullanan uygulamalara yönelecekseniz Autocad veya diğer çizim programları gibi. Pro yerine 16gb ram'li air almanız daha iyi olacaktır. Fakat render alıyor veya işlemciyi zorluyorsanız pro model fanlı tasarım sayesinde etkili olacaktır.


    Tamam Macbook Air alacağım, nasıl almak mantıklı?

    Taksitle alma imkanı arayan veya "kardeşim ben o parayı peşin ödeyeceğime dolara, altına, borsaya yatırır, günü geldikçe öderim bu sırada karda alır maliyeti düşürürüm." diyen arkadaşlar için teknosadan almak daha mantıklı özellikle world ve axess kartlara 12 taksit yapıyor. Diğer kartlarda ise taksit sayısı maalesef biraz daha düşük ama en azından herhangi bir fark almıyor.


    Teknosa sitesinde biraz gezindiğinizde bilgisayar kategorisinde sepette %4 indirim kuponu veriyor. Bu kuponla airi yaklaşık 370tl daha ucuza alabiliyorsunuz. Üzerine birde kredi kartlarınızın sizlere verdiği puanlar var (işin o kısmına tam hakim değilim ama banada 100tl puan verdi.) böylelikle macbook air m1 9100 küsur liraya vade farkı ödemeden alma imkanı sunuyor.


    Eğer tek çekimde alacaksanız pt sitesi de bir alternatif tabiki fakat çok fazla prosedürleri var. Öğrenci belgesi şart, fatura öğrenci belgesinin sahibi adına kesilir gibi garip kuralları da var. Oturup biraz bu arkadaşların prosedürlerine mesai harcarsanız ve 1-2 riski göze alırsanız 8900 liraya pt'den de alabilirsiniz.


    Sipariş ederken dikkat edilmesi gereken konu

    Ara ara tanınmayan veya yeni çıkan firmalarda uygun fiyatlara veriyor. Buralardan sipariş etmeden önce araştırmanız oldukça önemli. Bahsettiğimiz miktarda paralar günümüz için oldukça yüklü miktarlar. İnternetten takır takır sipariş eden veya hiç umursamazcasına mağazalardan alan insanları gördükçe kendinizi gaza getirmeyin. Bu noktada söylemek isterim ki bu modellere bakmaya çekinen ve o yüzden bu gibi forumlarda takılmayan pek çok insan var, çünkü gerçekten büyük miktardaki paralardan bahsediyoruz. Burada o insanların yazmamaları aslında böyle bir durum olmadığını göstermez. Ödemelerinizi yaparken bunlara dikkat edin çünkü bir problem yaşadığında 30 gün geçmesine rağmen hala parasını iade alamayan insanlar var. Ve sizin paranızın fırsat maliyetini elinizden almış oluyorlar. Başka bir indirim gördüğünüzde değerlendiremiyor veya paranızla herhangi bir kar elde edemiyorsunuz.


    Unutmayın ki herhangi bir Apple Premium Reseller mağazası Apple'ın kendisi değildir ve çok büyük ihtimalle Apple ile aynı kalitede çalışmayacaklardır.


    Eğer imkanınız varsa, aceleniz yoksa, m1 işlemcinin yeni olması sebebiyle çekinceleriniz varsa yazın öğrenci indirimlerini bekleyin hem yanında ücretsiz kulaklık alırsanız. Belki bu kadar bir indirim olmayacaktır ama Apple'ın kendisinden almanız emin olun ki fark yaratıyor. Zaten kulaklığı sattığınızda hiç açmadan yine indirimli almış gibi oluyorsunuz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cannondale

    m1 cihazlar için adobe vb. uygun yazılımlar geliştiriliyor, ileride daha da optimizasyonu yüksek yazılımlar çıkacaktır. Çünkü m kod chipli makineler yaygınlaşacağa benziyor. 7 sene sonra 8k ve 16k videoların yaygınlığı ne olur bilinmez ama rahatlıkla götürür diye tahmin ediyorum 4k üzerinden.

    Simdi bu modelde (m1 air) rahat bir sekilde 4K’ya kadar video edit/kurgu vs yapip render alabiliyor muyuz. Bu is icin tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozan_cakici

    Yazdığınızın bir çözüm olmadığını bildiğinize eminim. Ben başımdan geçen bir olayı anlattım, en başında da yazdım ki katılırsınız katılmazsınız bilemem. Ha işin özüne dönersek ben başka bir arkadaşımdan kredi kartını rica ettim teknosadan 9100 e taksitle sipariş ettim, ertesi gün kargoya verildi hiçte saçma sapan bir sorun yaşamadım nedense... (sorun yaşamadığım için bu beni teknosaya karşı haklı mı çıkardı şimdi :) ? )


    Sitenin 4-5 hatası varken benim başta tek 1 hata yapmam nedense sizi veya siteyi bu noktada haklı çıkarıyor gibi konuşuyorsunuz ama sonuçta benim teknosadan 2 gün sonra sipariş ettiğim bilgisayar pt'nin para iadesinden önce elime ulaşacak. Bu noktada sizede hiçbir şey saçma gelmiyor mu yani ?


    Ayrıca evet benim bir hatam var bunu kabul ediyorum. Evet her yerde yazan ve okumadığım birşey vardı o da ekşi ve şikayetvar şikayetleriydi :) bunun için arkadaşlarımdan yeterince tepki gördüm zaten...



    Not: Borsada %70 kazandıran hisse mi ? Yok artık daha neler...

    Şunu net olarak belirtmekte fayda var, firma sizin ödemenizi 30 gün sonra hesabında görüyor. Hanı paranızı işletse haklsınız.



    PTnin okuduğum yorumlarda gördüğüm en büyük eksikliği iptal ya da iade kısmının uzun sürmedi. Buna da yapacak bir şey yok, alanların bilgisi olsun.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetX

    Simdi bu modelde (m1 air) rahat bir sekilde 4K’ya kadar video edit/kurgu vs yapip render alabiliyor muyuz. Bu is icin tavsiye eder misiniz?

    Alıntıları Göster

    Youtube ta inceleme videolarını izlersen, öyle olduğunu söylüyorlar, çoğu durumda 16inch Macbook Pro dan daha iyi sonuçlar vermiş.


    Ama işiniz video edit kurgu ise, Pro 16gb versiyonu alın bence...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 2 Mart 2021; 14:25:35 >
  • ozan_cakici O kullanıcısına yanıt

    Dostum senin mantıkta temel bir hata var.


    Eğer tek çekimde alacaksanız pt sitesi de bir alternatif tabiki fakat çok fazla prosedürleri var. Öğrenci belgesi şart, fatura öğrenci belgesinin sahibi adına kesilir gibi garip kuralları da var. Oturup biraz bu arkadaşların prosedürlerine mesai harcarsanız ve 1-2 riski göze alırsanız 8900 liraya pt'den de alabilirsiniz.


    Yazmışsın.


    Adamların garip kuralı falan yok. Fazla prosedürü de yok. Diyor ki ben bu fiyatı öğrenciye sunuyorum. Öğrenci olduğunu kanıtla. Faturanın öğrenci belgesinin sahibine kesilmesi de bunu istinaden. Yoldan geçen bu indirimi, öğrencilere olan bu indirimi, kullanmasın diye.Bu kadar. Sanki alıcıyı zorlayan, bezdiren bir uygulama var gibi yazmışsın.


    İstediğin gibi öğrenci indirimini kullanmadan alabilirsin. Pt'yi savunacağım hiç aklıma gelmezdi ama bu kadar bilinçsiz yapılan bir yorumu görünce dayanamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NetX N kullanıcısına yanıt

    4k editlemede sıkıntı yok, hatta bazı formatlarda çok iyi. ama 30 dk dan uzun 4k videolarda kullananlar tavsiye etmemiş.

  • 4k video isler cok genel bir ifade , hangi 4k ? hangi codec ? kac bit ? bu alet genel kullanicinin isini cok rahat goruyor , ha siz agir render girerim diyorsaniz yanlis alet.

  • Arkadaşlar pro cut ve adobe animated kullancam 4k değil 7-8 dklık 1080p render alcam ciddi kararsızım. 2012 late mac mini i5 2.5 ghz 8 gb ssdli işimi görür mü. M1 işlemci fazla lüks gelir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladell -- 2 Mart 2021; 18:49:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugün MediaMarkt'tan 8900tl'ye Macbook Air alarak sonunda aranıza katıldım. Hub önerisi olan varsa memnun olurum. Ayrıca zarf kılıflardan almayı düşünüyorum, kullanan var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eddy -- 2 Mart 2021; 20:33:0 >
  • 2 gün önce pt’den almıştım, bugün mm indirim yapınca mm’tan taksitle aldım, pt’nin kargoyu da kapıdan teslim almadan iade ettim, bakalım kaç güne gelecek iade bedeli.
  • mm fiyatları yeniden 9449 yapmış

  • atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt

    2-3 mesaj öncede yaşadığım sorunu dile getirdim kontrol edebilirsiniz. Savunulacak bir tarafları yok doğrudur. Sizin gibi benzer tepkiyi birkaç arkadaş daha vermişti o mesajlarada göz atmanızı öneririm. Temel bir hata veya bir durum yok burada. 9000 lirayı onlar hesabıma iade edene kadar teknosadan bilgisayar elime ulaştırabildi. Hemde vade farksız taksitle.


    Lütfen insanlara konuları doğru aktaralım. Ben teknosadan alırken herhangi bir prosedürle uğraşmadan çat diye siparişimi verdim ve tık diye kargolandı... Bahsetmek istediğimde buydu zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_cakici -- 2 Mart 2021; 22:15:13 >
  • 
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.