Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (451. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.935
Cevap
898
Favori
1.749.970
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aricie kullanıcısına yanıt
    Belli bir nedeni var mı hocam ? yoksa deneyim mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt

    Ben bunu almış bulundum ekrana taktım dediğiniz doğru yandan bakınca ekranı göstermiyor . Ekran bayagı bir koyulaştı.

    Sizin yorumdan sonra İadeye versem mi diye düşünmeye başladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vedatcan19 kullanıcısına yanıt

    Bir yakınım uzun süre ekran koruyucu ile macbook kullandı. Ekran koruyucu eskidiği için de değiştirmek istedi. Maalesef ekran koruyucu ekranda iz bıraktı ve ne yaptıysa izi çıkaramadı. Yine klavyede kullanılan koruyucuların bazıları ekrana zarar verebiliyor. Laptop kapalı konumdayken ekran ile klavye arasındaki boşluk çok az olduğu için klavye koruyucular ekrana hasar verebiliyor. Çok ince olanı bulmak lazım.


    Yine kamerayı kapatmak için satılan ufak stickerlar vardı. Bu stickerlar dahi ekrana kalıcı hasarlar verdi. Ardından Apple açıklama yaptı.


    https://www.webtekno.com/apple-bilgisayar-kameralarini-kapatanlari-uyardi-h96536.html



    Bunlar %100 olacak diye bir kaide yok fakat olduğu zaman maliyetleri can sıkabiliyor. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum.





  • aricie kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgilendirme için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt

    Flux uygulamasını kurmanızı tavsiye ederim, ayarlar sekmesinden kendinize uygun ayarı yapabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam keşke öyle olsa   Bahsettiğiniz sebeplerle ilişkili muhtemelen gecikme.


    Bugün benim siparişin durumu da "Gönderime Hazırlanıyor" a geçmiş. Bu hafta elimize ulaşacak herhalde.

  • Ekran temizliği için hangi ürünü ve bezi kullanıyorsunuz?

  • Macbook batarya değişimi yaptıran var mıdır ?
  • 2 gün önce aldığım m1 macbook air modelinde bluetooth problemi yaşıyorum. Farklı farklı cihazlar denesem de sonuç hep aynı. Acaba donanımsal bir problem mi yoksa herkes mi yaşıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HolyDarkness QQ kullanıcısına yanıt
    Sanırım en büyük problemlerden birisi bu. Bende de ara ara magic mouse da kopma oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HolyDarkness QQ

    2 gün önce aldığım m1 macbook air modelinde bluetooth problemi yaşıyorum. Farklı farklı cihazlar denesem de sonuç hep aynı. Acaba donanımsal bir problem mi yoksa herkes mi yaşıyor

    Bende Intel işlemcili cihaz vardı, Big Sur güncellemesi sonrası sürekli yaşadığım bir sorun haline dönüşmüştü. Düzelmedi de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ELcordobes

    Sanırım en büyük problemlerden birisi bu. Bende de ara ara magic mouse da kopma oluyor.

    Acaba yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bir araştırma yaptınız mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HolyDarkness QQ

    Acaba yazılımsal mı yoksa donanımsal mı bir araştırma yaptınız mı?



    Alıntıları Göster

    Şimdilik bir açıklama görmedim. Yabancı YouTube videolarında da herkes bu sorundan bahsediyor. Muhtemelen yazılımsal bir sorun ve çözülecektir. Ben asıl büyük problemi yazıcı ile yaşıyorum. Özellikle eski yazılarda sürücü uyumsuzluğu var.

  • Lifeforest kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar,

    Bugün akşam üzerine doğru makinem gelmiş, ben dışarıdaydım, eşim teslim almış. UPS kargoyu özenle paketlemiş, üstteki kolinin açma yeri bile var :)


    Sağını solunu inceledim, sorun yok. Açar açmaz güncellemeleri yaptım, programları kurmaya başladım. İşim yeni bitiyor sayılır. Temiz bir başlangıç yapmak istedim, o yüzden yedek alıp yedekten kurmadım. Zaten tüm çalıştığım dosyalar dropbox üzerinde. Dropbox'u indirince otomatik olarak tüm ofis dosyalarımı senkronize etmiş oldum.


    İnşallah sizin de yarın, en geç öbür gün teslim edilmiş olur.


    Almayı düşünenler için süreci yazayım tekrar:

    31 aralık'ta sipariş verdim, tahmini teslimat 19-26 Ocak gösteriyordu. 18 Ocak'a kadar sipariş "işleniyor" olarak kaldı. 17 Ocak sabahına kadar bir değişiklik olmadı. Akşama kadar ise gönderildi haline geldi ve UPS takip linki verdi. Bu arada teslimat günü olarak ise 20 Ocak yazmaya başladı. Fakat 19 Ocak akşam üzeri teslim edildi. Şehir: İstanbul.


    İlk izlenim olarak çok güzel. Daha önce 2012 MacBook Pro Retina ve 2017 MacBook Air i5 kullandım. Pro Retina'dan Air'e geçmek zorunda kaldığımda ekran hayal kırıklığına uğratmıştı. Hem ekran kalitesi açısından hem de ekran çerçevesinin gümüş rengi olması bakımından. Siyah çerçeveye dönülmüş olması çok iyi olmuş. Öte yandan USB-C şarj işine çok alışamayacağım sanırım. Ne olursa olsun Magsafe çok iyi bir sistemdi. Ekran kapalıyken üzerinde yanan ledden şarj durumunu takip edebildiğimiz gibi insanın ayağı falan takıldığında da mıknatıslı mekanizmanın çıkması çok rahattı. Şimdi bakalım umarım bi kaç aya kopartmam kabloyu. Bir diğer alışamadığım şey de klavyeden tuş aydınlatmanın kaldırılmış olması, yukarıya aldım kısayolunu, heralde alışırım zamanla. Tabi şimdi performansı ile ilgili çok bir yorum yapamıyorum. Zoom toplantıları, grafik tablet kullanımı ile nasıl olacak merak ediyorum.


    Dilerim bekleyen herkes bir an önce kavuşur siparişine.





  • ELcordobes kullanıcısına yanıt

    Yazıcı ile ilgili bir bilgim yok. Teşekkür ederim cevabınız için hocam. İnşallah hem yazıcı hem bluetooth problemi bir an önce çözülür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HolyDarkness QQ kullanıcısına yanıt

    hub veya bir dönüştürücü bağlı mı cihaza?

  • owL ® kullanıcısına yanıt
    Ben evde bulduğum gözlük camını kullanıyorum. Mikrofiber olması yeterli, retina ekran olduğu için cam sil vb. gibi ürünlere dikkat edin retinaya zarar verebilir. Ben su dahi kullanmıyorum mikrofiber bezle hafifçe bastırarak siliniyor, bazen kalıntı gibi şeyler oluyor onlarıda aynı şekilde bezle birlikte tırnağımla çıkarıp ovalıyorum. Genel olarak ekran hassas olduğu için düzgün bir bez kullanın aksi takdirde bazıları ekranı daha çok kirletebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    telefonunuz ve masaüstü bilgisayarınızın apple olup olmadığı şu muhabbetten anlaşılıyor sanırım. telefon/bilgisayar/tablet aldığı cihazla özel bir işi olmayan, sıradan kullanıcı olan hiçkimse hiçbir apple ürünündeki RAM miktarıyla ilgilenmez. hiçbir işe yaramıyor çünkü. olanı yeter.


    ekleme: şimdi baktım benim 16" pro 16 GB 2667 MHz DDR4 imiş haberim yoktu. final cut pro'da onlarca GB'lık timeline'da render yapmama yetiyor.

    tüm apple ürünleri son ürün olarak tasarlanır. özel bir işiniz varsa ona özel seriden alırsınız. bu şirketin en belirgin özelliği. alışverişi kolaylaştırmak. alıcılar aptal olduğu için değil böyle bir kolaylık herkesin işine yaradığı için apple bugüne geldi. bunları yardımcı olmak için yazıyorum. mesela küçük bir telefona ihtiyacım vardı 12 mini aldım. 12'den tek farkı boyutu. mesela görsel işlerle uğraşıyorsanız 5K imac'lere kapasite genişletmeleri kolayca getiriliyor.

    bir arkadaş özelden soru sormuştu, 11 pro max mi yoksa 12 mi almalıyım diye. örnek olarak bu sorunun cevabı kişinin kalbinde ya da yaşantısında gizli. hangi tür ürüne ihtiyacınız varsa onu almalısınız. bunlar tasarlanmış son ürünler ve fiyatları ona göre belirleniyor. buna alışmak da zaman alıyor ben de 6-7- sene önce aynı durumdaydım. zamanla alışırsınız.


    8gb RAM 13" macbook pro için normal. m1 olduğunu varsayıyorum. i5'se zaten isterse 32 olsun performansı belli. m1'in zamanla muhtemel performans artışının bilinmezliği cazip şu an. ben olsam üzülmem. bu işletim sisteminin RAM'le işi yok.



    şunu da ekleyeyim: pişman olacağınız tek şey hafıza olur. 512GB altında bilgisayar, 128gb altında telefon mutlaka pişman eder.

    iphone kullanıyorum, masaüstü ve laptop windows


    iphone da dediğim hafıza yetmiyor.





  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt

    Gözünüz aydın hocam, güzel günlerde kullanırsınız umarım.


    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bakalım bizimki de gelir herhalde bugün yarın :)

  • Media Markt mağazalarından veya internet sitesinden öğrenci indiriminden nasıl yararlanabiliriz var mı bilgisi olan?


    Güncelleme: Artık öğrenci indirimi olmuyormuş Media Markt'ta...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi md3likan -- 20 Ocak 2021; 16:41:25 >
  • 
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.