Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (356. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.935
Cevap
898
Favori
1.749.939
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duayen00

    16 gb rame yükseltmeyi düşünüyorum ben de hocam. Şarja takılı olmasan Photoshop işlerinde donma ve pil bitme süresi ne olur tahmini? Windows kullanıyorum şu an şarjdan çektiğim gibi performansta ciddi düşüş oluyor, batarya durumunu söylemiyorum bile. Bu arada M1 çipte ekran kartı gücü ne durumdadır acaba?



    Alıntıları Göster

    Mac'lerde pil durumunda performans düşüşü gibi bir durum yok. M1 çipte de olmayacaktır. Aynı performansta kullanmaya devam edebilirsiniz yani. :)





  • efesb kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin satın aldığınız modeli Mayıs ortasında sarın almıştım (2020 pro base 16 gb) Temmuz’ da elime ulaştı. O zamandan beridir kullanıyorum. Daha öncesinde early 2015 macbook air vardı. İkisi arasında geçerkende onu sat para ekle baya düşünmüştüm. Ben akademisyenim hocam. Yaptığım iş makale taramak, word, excel, powerpoint kullanmak, bootcamp ile kurduğum windowsta jmp yada spss kullanmak ve çok ender de olsa film izlemek. İpad olduğu için daha çok tabletten izliyorum. Early 2015 air ile 2020 base pro 16gb ile aradaki farklara bakacak olursam;
    - Ekran kesinlikle muhteşem. Bakarken yorulmuyorum, hatta çalışmaya teşvik ediyor 😬
    - Gereksiz gördüğüm touchbar ın çok kullanışlı olduğunu farkettim.
    - Parmak izi okuyucu özellikle şifrelerimi girerken büyük kolaylık sağladı. Neredeyse hiçbir şifremi bilmiyorum. Hepsi apple ın önerdikleri.
    - Apple tv ile yansıtma yaptığım zaman akıcılık daha iyi.
    - Trackpad kesinlikle çok daha iyi.
    - Harddisk kapasitesi 128 gb tı yetersiz kalıyordu, 256 gb a geçince daha iyi oldu.

    Air in iyi olduğu noktalara bakarsam;
    - Air in girişlerinin çeşitli olması işimi çok kolaylaştırıyordu. Ara apartları bulmak ve taşımak yorucu
    - 3 yaşında bi oğlum var bu yüzden meg safe girişi hayat kurtarıcıydı. Meg safe olmadığı için sarja taktığım yere dikkat etmem gerekiyor.

    İşin maddi boyutuna bakacak olursam ise yukarıdaki bu artıları elde edebilmem için o günkü kur ile 6.500tl para eklemem gerekti. Demek istediğim nokta şu, benim artı bulduğum tüm noktalar donanım ile alakalı. Yaptığım iş ile alakalı ben Macbook Air ile de devam edebilirmişim. Sadece konforum arttı o kadar. Sizinde bakmanız gereken nokta bu. Sizde hele ki değişen sadece işlemci olacak diğer herşey aynı. Donanımsal başka bir değişiklik yok. Eğer ki işiniz için performans çok önemliyse kesinlikle iade edin yeni çıkanı alın. İnanın aradaki fiyat farkına değer. Ancak benim gibi bir kullanıcı iseniz satın almış olduğunuz alet sizi uzun yıllar götürecektir.

    Bu benim nacizane tavsiyem ve kullanıcı deneyimim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bir de fiyatlara dikkat ettim gayet uygun gibi bu da enteresan geldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krombacher

    Aşağıdaki bağlantıdan ne beklenmeli başlıklı incelemeye ulaşabilirsiniz, A14 üzerinden başlayıp M1 in potansiyeline değinmişler.


    https://www.anandtech.com/show/16226/apple-silicon-m1-a14-deep-dive

    Teşekkür ederim, bakıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LazerBülbül

    Dolar böyle düşmeye devam ederse, Apple TR fiyatlarında güncellemeye gider mi? Ne diyorsunuz arkadaşlar?

    Fiyat arttırmada hemen güncelleme yaparlar ama fiyatları geri çekeceklerini hiç zannetmiyorum. Geçmişte böyle bir uygulama olmadı bildiğim kadarıyla.. Yani fiyatların düşeceğini hiç zannetmiyorum..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: duayen00

    Selamlar, yeni Macbookpro 13" almayı düşünüyorum. M1 çipi hakkında düşünceleriniz varsa okumak isterim. Sürekli laptop yenileyen birisi değilim. Render işlerinden ziyade Photoshop kullanıyorum ve benim için mühim olan bataryanın uzun müddet gitmesi. Windows'tan geçeceğim, telefonum iPhone sanırım bana bu ekstradan kolaylık sağlayacak. Mac'e geçmek isteme sebeplerimden bir tanesi de görüntü kalitesinin iyi olması, bilgi verecek olursa memnun olurum, iyi günler.

    Photoshop şimdiden M1 işlemci için hazır bile olabilir. Gerçekten bu iş için Apple Silicon'a geçmek size avantaj sağlar diye düşünüyorum. 10 wattlık SoC'in içindeki on board ekran kartı şimdiden 2.6 TFlops gücündeyse ilerideki üst modellerde bizi çok güzel şeyler bekliyor gibi duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcı001

    Fiyat arttırmada hemen güncelleme yaparlar ama fiyatları geri çekeceklerini hiç zannetmiyorum. Geçmişte böyle bir uygulama olmadı bildiğim kadarıyla.. Yani fiyatların düşeceğini hiç zannetmiyorum..



    Alıntıları Göster

    Haklısınız hocam böyle bir örnek olmadı daha önce, ama fiyat kararını verdiklerinde kur tahminen 8.5 TL seviyesindeydi onlar 9-10 civarından almış olmalı.


    19 Kasım'da PPK var, eğer faiz artırıma giderlerse doları 7.5 TL seviyesinde görebiliriz. Bu noktada kesinlikle bir güncelleme yapmaları gerekiyor bence, çünkü US fiyatıyla oldukça büyük bir fark oluşacak.





  • ELcordobes kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 14:53:9 >
  • PT, Mediamarkt, D&R gibi marketlerden macbook aksesuarlarınızı alın, eski fiyattan olduğu için stoklarda tükeniyor. Apple Store +60-70₺ koydu hepsine.

  • Kararsızlığa mahal yok, eski fiyattan hediyeli alanlar afiyetle kullansın. Yeni işlemcilerin oturması ancak bir sonraki kasa tasarımlarının ikinci yılında olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pasificici P kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 14:52:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasificici

    Kararsızlığa mahal yok, eski fiyattan hediyeli alanlar afiyetle kullansın. Yeni işlemcilerin oturması ancak bir sonraki kasa tasarımlarının ikinci yılında olacaktır.

    Silikon kullanıcıları 1 yıl boyunca kobay olacak. Şu app çalışmadı şu eklenti yüklenmedi... Görürsünüz, bir yazılım geliştirici olarak bunu söyleyebilirim.


    Eğer M1 her programda stabil çalısaydı up to X6 hızı(yersen) neden daha pahalı olan Macbook Pro High End ve 16'' sürümlerine koymadılar?


    Silikon Macler casual kitleye hitap ediyor, birkaç yıl böyle kalacak.

  • Hocam, bence kafanızın karışmasına hiç gerek yok. Şu an aldığınız cihaz çok uzun yıllar yetecek güçte. Teknoloji haberleri hep yeni bir ürün çıktığında eskisini yerin dibine sokarlar. Şu an elinizdeki cihaz da yeni çıktığında aynı şey emin olun onda da olmuştu. Ben M1 çipinin bahsedildiği gibi güçlü olduğuna inanıyorum ancak diğer tarafta 10 yıllık oturmuş bir düzen var. Bu düzenin yeni sisteme ayak uydurması uzun zaman alacak. Zaten siz oldukça uygun bir fiyata almışsınız bugünkü fiyatı düşündüğümüzde de. Bu cihazlar yıllar içerisinde ikinci el değerini çok güzel koruyor. Bana mantıklı gelen, yeni bir sistemin deneme ürünü olmaktansa oturup, sağlamlaştıktan sonra geçmek. 1-2 yıl sonra her şey daha düzene girdiğinde yeni sistem için, şu anki cihazları satıp üzerine konularak çok rahat geçilebilir arm modellere. Bunlar tabiki benim kişisel fikirlerim, herkes farklı düşünebilir ama sizin yerinizde olsam ne tereddüte düşerdim ne de üzülürdüm. Aldığınız fiyata çok iyi bir cihaz var hala elde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • efesb kullanıcısına yanıt

    Ben de 2015 Pro 13” kullanıcısıyım.


    Çok düşündüm sizin modeli alıp almamak konusunda. Sonra bekleyeyim dedim ve 1300 liraya batarya değiştirmeye karar verdim. Çünkü m1 şuan oturmuş bir teknoloji değil. Bence aldığınız cihazı afiyetle kullanın. Ki zaten uyguna geldi. Dönüşüm 2 sene sürecek


    ha şunu da söyleyeyim; ben zamanında 3600 liraya almıştım sanırım proyu bugün de 5-5.5 arasında gidiyor. Yani bunun üstüne 5bin ekleyip son modeli alabiliyordum, demek istediğim cihazların değeri düşmüyor artıyor hatta 


    Size tavsiyem 2-3 sene temiz kullanın, M1 otursun daha sonra zaten aldığınız fiyata satıp 2-3 nesil sonraki cihazı alırsınız bir miktar daha eklemeyle. Şu aşamada hayırlı olsun bence size.

    edit: hatta şu aşamada Air’in fansız oluşu düşündürücü bi görelim bakalım i5 gibi ısınacak mı diye. Başınıza dert almayın derim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 11 Kasım 2020; 19:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oziko kullanıcısına yanıt

    Müthiş haklı bir yorum. Hız konusunda ise bilmem kaç kat hız diye her sene ifade ettikleri şeylerin de hiç öyle olmadığı zaten testlerde görünüyordu.

  • Adobe sitesinde bilgi güncelledi.

    M1 işlemciyi ne zaman destekleyeceklerinin tarihi yok, en iyi performans için Intel ve AMD tabanlı Mac'leri öneriyorlar.

    https://helpx.adobe.com/download-install/kb/arm-processors.html

    Buzdağının görünen kısmı. Bunun gibi yüzlerce firmayı düşünürsek, ARM sürümlerini yayınlamaları yıllar alacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oziko kullanıcısına yanıt
    M1 işlemcilerin kobay olacağını sanmıyorum. Bu adamlar ilk defa işlemci üretmiyor hocam hali hazırda ipad ve iphonelarda güçlü işlemciler üretiyor zaten. M1 işlemcili macleri ipad in işlemcisinin gelişmişi ve kendinden klavyeli model olarak düşünebiliriz bence 😄 Ama 3 kat vs hızlı söylemine bende inanmıyorum. Sadece kobay olmayacağına katılmıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oziko kullanıcısına yanıt

    Söylediğinizin Apple'ın şu kadar x daha hızlı, bu kadar x daha güçlü gibi laflarından farkı yok. Onlarda test sonuçlarını koymadılar ortaya siz de hiçbir şeye dayandırmıyorsunuz. 1 hafta içinde test sonuçları gelecek, rosetta 2 bir emülator gibi mi çalışacak yoksa akıcılığı daha iyi sağlayabilecek mi göreceğiz. Bana kalırsa bence de ARM'e geçiş pürüzsüz olmayacak, fakat olayı tek taraftan okudunuz.


    ARM'e geçişin sancılığı olacağı kesin. İlk birkaç yıl sancıyan taraf ARM tabanlı macler olacak muhtemelen. Fakat bundan sonra x86 macler sancımaya başlamayacağını da kimse iddia edemez çünkü Apple artık geçişini nihayete erdirmeye, ARM'i iyice desteklemeye ve ARM mimarisini öncelemeye başlayacak. Bundan 1-2 sene sonra herhangi bir update'in, Finalcut'ın, Adobe'nin ARM'de x86'ya kıyasla daha iyi çalışıp çalışmadığını da zaman gösterecek, yeni Mac'lerin kobay olup olmayacağını da.





  • 1.000 dolarlık laptopun 11.000 TL olması hakkında bir şeyler mi yapsak... Sony forumu falan olsaydı millet çoktan mail kampanyalarını başlatmıştı...


    Kuru 7,8 alırsak: 1000 dolar = 7800 TL + %18 KDV 1404 TL = 9204 TL

    Kuru 8,0 alırsak: 1000 dolar = 8000 TL + 1440 TL KDV = 9.440 TL


    11000 TL'yi hangi kurdan hesapladılar bilmiyorum ama mantıklı olmadığı belli. Ulaşım ücretleri falan demeyin hiç, Amazon'dan bile 200 liralık kargoyla ürün getirtebiliyorsunuz. Bunu büyük firmaların binlerce ürünlük anlaşmalarıyla çok daha ucuz şekilde yapıldığını düşünürsek Apple için para bile değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 11 Kasım 2020; 21:11:54 >
  • LazerBülbül kullanıcısına yanıt

    Türkiye Apple için Euro bölgesi hocam. Apple Avrupa fiyatlarını incelerseniz Macbook air base model fiyatların 1050 euro dolaylarında olduğunu görürsünüz.

  • 
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.