Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25.633
Cevap
892
Favori
1.723.906
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. 10.527₺ fiyatı değil mi? Ben de proda karar kılacağım gibi duruyor. Ssd 256-512 konusunda düşünüyorum sadece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EknCn kullanıcısına yanıt
    Satmasının mantıklı sebepleri var. Hdmi diğer portlar vs.

    Ama arm çıkar da iphone uygulamarı olduğu gibi macte derse, şarj ömrü 15 saat derse vs vs yine bu listede uzar.

    Sonuçta türkiyede macbook satılır ama görece karşılaştırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auslaender

    Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. 10.527₺ fiyatı değil mi? Ben de proda karar kılacağım gibi duruyor. Ssd 256-512 konusunda düşünüyorum sadece.
    aynen 3 e böldük vade farkı olmuyor, 3509 ödeyeceğiz şimdi
    airpods'u da ablama vericem sanırım. düşündüğüm fiyatlara satılmıyor, en azından o kullanır.

    ssd konusunda da bişey diyemeceğim.
    benim 3.5 senelik bilgisayarımın şu an 138GB'si doluymuş, ve hiç dikkat etmiyorum.
    15-20 gb eski telefonlarımdaki resimlerim, bunda da bulunsun diye aktardım.
    solidworks, photoshop falan da yüklü ama hiç oyun yok
    macbooku da dolduramam sanırım. o yüzden 256'yı tereddütsüz aldım

    ama sizin durumunuz biraz farklı, o yüzden bişey söyleyemeyeceğim.
  • Arkadaslar elimde 1 aylik 16 macbook pro mevcut, kusursuz durumda, amerikan klavye i9, 1tb olan model, applecare plus (dusme ekran kirma vs dahil) mevcut 3 senelik... satmayi dusunuyorum piyasasi ne durumdadir su aralar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killerwhitewhale -- 10 Ağustos 2020; 11:14:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    PT'den 2020 i3 air ile 2019 pro arasında kaldım. Başka cihaz alma şansım yok şuan için. 2019 pro 128 gb ve eski klavyede olması bana problem yaratır mı?
    Halihazırda 2015 Air kullanıyorum ve ısınma, kasmaları çok can sıkmaya başladı.
  • azizerkan07 A kullanıcısına yanıt
    Ben Pro’yu alırdım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • azizerkan07 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bence bu sorunun cevabı sizin ne beklediğinize bağlı değişir. Ben yaklaşık iki haftadır günlük işler için (video/dizi izlemek, haber okumak, bir şeyler yazmak, makale okumak vs vs) macbook air i3 kullanıyorum. Genel anlamda memnunum ama bir ısınma sorunun varlığından bahsedilebilir az da olsa. Bu sorun sanırım i5 modelinde daha fazla yani en azından ben yaptığım araştırmalar sonucu bu kanıya ulaştım (i5ler daha yüksek frekansla çalıştığı için daha çok soğutma işi çıkıyor ortaya ve fan işi biraz sıkıntılı olduğu için 2020 airlerde bu sebeple). Ama bu ısınma meselesi biraz da algıda seçicilik ile ilgili. Öteki bilgisayarıma da baktım bu bilgisayarı aldıktan sonra. Onda da bi ısınma oluyo ki canavar gibi bir bilgisayar hala da yüksek performansla çalışıyor. Macbook video izlerken 50 60 derece seviyelerinde, bir şeyler okurken 45 50 seviyelerinde dolaşıyor genel olarak. Bunların biraz üstünü ve altınında gördüm. Tabi yaz aylarındayız havalar çok sıcak kışın tahminim biraz daha azalacaktır bu dereceler. Eski bilgisayarımda da genel olarak 45 50 55 derecelerde işlemler yapıyprmuşum, ben mi çok takılıyorum bu konuya diye düşünüp ona da bi sıcaklık ölçer indirdim.
    Bu sıcaklık meselesine çok kafayı takmayacaksanız ve eğer çok ağır işlemler yapmayacaksanız gerek klavye, gerek i3 olsa dahi 10.nesil işlemci gerekse de 256gb ssd için air’i seçerdim. Ki öyle de yaptım.
    Bence prolar bilgisayardan ciddi anlamda performans bekleyen kişiler için üretilmiş bilgisayarlar. E tabi çok yüksek performans isteyen imac vs alacaktır elbette ancak taşınabilir olması ve airde yapılabilecek işlemlerden daha ağır işler yapılabiliyor olması proların özelliğiyse bu can alıcı noktadan çok da yararlanmayacaksanız -şahsi kanaatimce- pro almaya pek de gerek yok gibi.
    Velhasıl kelam kendinize bilgisayarla ne yapmak istediğinizi sorun önce, sonrasında ise ikisinden birisini seçin bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5555SabriReiz5555 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.

    Kullanım tarzım biraz yoğun. Öyle ki 3 tarayıcı kullanıyorum ve 10-15 sekme açık oluyor genelde. Halihazırda Macbook Air 2015 kullanıyorum ve yükte o bile felaket ısınıyor. Biraz daha uzun vadeli olacağını düşünerek Pro'yu sipariş ettim

    Bellek yetersizliğini de harici diskim ile kapatmayı düşünüyorum.
  • azizerkan07 A kullanıcısına yanıt
    Bellek yetersizliği için aylık iCloud hesabı almanızı öneririm, en azından fotoğraflar-videolar orada saklanır.
  • EknCn kullanıcısına yanıt
    Harici diskim sürekli yanımda oluyor çantamda. Sorun olacağını sanmam. Tek problem usb portu olmamasına alışmak zor olacak 2015 Air'deki port çeşitliliğinden sonra
  • Arkadaşlar merhaba, sizce i5 10th gen 16 gb ram 512 gb ssd'li macbook pro yerine 1200-1300 tl farkla işlemcisi i7'ye yükseltilmiş konfigürasyonu almak mantıklı mı? benchmarklarda aralarında ciddi bir performans farkı bulunmuyor ancak uzun süreli kullanım için aldığımdan almışken tam olsun kafasındayım biraz. i7'li konfigürasyon ayrıca 3 hafta sonra teslim gözüküyor. Görüşlerinizi bekliyorum.
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Nerden sipariş ettiniz hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mid 2016 mcpro için thunderbolt hub kullanan var mı ? Usb ye çok yükleniyorum.. diğer portlar boşta kaldı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ringo33

    Nerden sipariş ettiniz hocam?
    kendi sitesinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra 128 GB olan Mac alınmaz... ilerde artırma imkanı yok ssd anakarta gömülü ve T2 chip ile tanımlı... 256 Bile 2 seneye yetmemeye başlar.. almışken 512 GB almakta fayda var.. illa almak şartsa 10. Nesil intel alınmalı değilse arm beklemekte fayda var... ben şahsen şuan sıfır almazdım.. arm yi beklerdim.. tabi elzemse 512 GB altına düşmeyin bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici disk kullansak peki? Kullanışlı olur mu. Ben yazılım için alacağım, kullanacağım programlar toplasan 50 gb etmez. Yeteri olur mu sizce

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman43

    Harici disk kullansak peki? Kullanışlı olur mu. Ben yazılım için alacağım, kullanacağım programlar toplasan 50 gb etmez. Yeteri olur mu sizce
    harici ssd olursa bir nebze konforlu ama harici hda falan artık bitiyor...harici ssd alsanız 500gb en az 600-1000 lira civarı..buda en dandik markalar...şöyle tepe-C harici alsanız dünya para...onu alacağınıza baştan 512gb MacBook almak daha mantıklı...hem ilerde satacağınızda düşük kapasite ssd olanı zor satarsınız..ama 512gb falan olursa rahat elinizden çıkartırsınız bunuda düşünmek lazım....tamam Apple in intel işlemcilere 5-6 yıl destek vereceği falan söyleniyor da...Apple bu caymaları meşhurdur..ben Bu saatten sonra sıfır İNTEL MAC cihaz almam..hele hele 128gb ssd olanı asla almam...benim fikrimdir sorduğunuz için belirttim
  • Bu konuda nasıl cayabilir ki Daha 2 sene daha Intel’li Mac’ler çıkacak. Bugün 7 sene önceki cihazlara yazılım desteği verildiğini düşünürsek Apple’ın bu konuda kullanıcıları mağdur etmeleri imkansıza yakın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamamen arm işlemcililere geçilmeyecek ki hemen, ayrıca bu sene çıkmayacak 1 sene beklenmez. Elimde laptop yok hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Geçen yıl 16 pro alacakken son anda fikir değiştirip 128ssd pro 13 almıştım. 256 için 1200 civarı fazla vermem gerekiyordu. Ağırlıklı olarak foto-video editleme için kullanacağımdan 256 bile kendi başına yetmeyecekti. 128lik alıp 900₺ civarına harici 1tb ssd aldım. Editleme yaparken harici ssd üzerinden çalışıyorum ve sonrasında yedekleme için 5tb hdd ye atıyorum. Bilgisayarın kendi ssd'sini sadece programlar için kullanıyorum ve genel olarak yetiyor (adobe serisi ve final cut). Şu an mobil kullanım ağırlıkta olduğundan mbp aldım. Yoksa 27 iMac alırdım. Bütçe sıkıntısı yoksa 512 almak elbette güzel olur. Ama bilgisayarda program haricinde dosya bulundurmam diyorsanız 128lik iş görecektir. Sadece biraz dikkat etmek gerekiyor. Özellikle belli aralıklarla gereksiz dosyaları temizlerseniz sıkıntı yaşamazsınız.
  • 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.