Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (7 Mobil) - 9 Masaüstü7 Mobil
5 sn
25.631
Cevap
893
Favori
1.723.606
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder.t

    Geçen süre zarfında yazdıklarımı uygulamadım ve gayet memnunum.
    Önceki mesajımda bahsettiğim eksikliklerden dolayı en düşük 27” modeli PT’den 10499 liraya havale yaparak satın aldım. 1 günde elime ulaştı ürün. Bu sürede hala daha 2015 2. el ürünleri gel 9500₺‘dan vereyim gibi mesajlar almaya devam ediyordum...

    Neyse, ürünü aldıktan sonra yine 2019 iMac’ten çıkma sıfır sayılacak 2x4gb RAM aldım 200 liraya. 4x4gb olmak üzere toplam 16gb RAM oldu.

    Fusion Drive dediğim gibi kullanmayacağım bir şeydi. Eğer uzun süre kullanmak için alıyorsanız kesinlikle ssd ile yapılandırın cihazı. Ben yeni kasada yeterli soğutma, Bluetooth 5 ve Wi-Fi 6, güncel işlemci ve ekran kartı gibi gelişmeler beklediğim için fusion drive ile aldım. Bir de elimde boşta nvme ssd vardı. İşin güzel yanı PT’ye mail atıp özel konfigürasyon ürün sipariş edebiliyorsunuz, bana verdikleri fiyatlar yine uygundu.

    SSD konusunu ben harici Thunderbolt 3 nvme ssd kutusu ile çözdüm.

    Jeyi’nin bu modeli epey kullanılıyor, ben de sorun yaşamadım.

    https://tr.aliexpress.com/item/32952100894.html?&srcSns=sns_Copy&tid=white_backgroup_101&mb=Xv1WVjomDOdW4a6&businessType=ProductDetail&spreadType=socialShare

    Nvme ssd olarak da Sabrent Rocket 1TB kullanıyorum. Bunun sebebi de Phison kontrolcü kullanması. Phison ssdler Mac’lerle daha uyumlu çalışıyor.

    Bu arada mağazaya gideyim, fusion drive’ı çıkartıp ssd taktırayım orada alıp geleyim diye bir şey yok. Özel konfigürasyonların tamamı sipariş edilip Çin’den geliyor.

    Alıntıları Göster
    Cevaplarınız için teşekkürler. Troy veya benzeri bir servis 350 liraya takıyor ise özel konfigirasyon almaya gerek yok ki zaten apple konfigirasyon fiyatları ucuk yüksek...

    Normal seçeneği alıp troy vb yerlerde fusion drive'a ek takıyorlar ise (m2 benzeri) ek olarak takılmıyor ise fusion drive ı söküp ssd ekletmek en mantıklsı gibi geldi bana ?
  • Macbook Air yada iPad ve pencil almayı düşünüyorum ünide not almak için düşünüyorum film video müzik sık dinlerim izlerim. Sizce neden Apple alınmalı bu konuda kararsızım. Yazın Amerika'ya gideceğim oradan mı alıyım yoksa buradan mı kâr açısından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbinizDöndü -- 5 Mart 2020; 8:48:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cio35 C kullanıcısına yanıt
    Tam özellikleri nedir.
    Sarı sayfaya ilan açtınızmı bakabilir miyim
  • Retina ekran 256gb ssd'li bir macbook düşünüyorum. Amazon'da renewed ürünler epey uygun fiyatlı, onlardan alsam sorun yaşar mıyım? Deneyimi olan var mı?
  • Arkadaşlar bu site güvenilirmidir
    https://www.pt.com.tr/macbook-pro-13-tb-1-4ghz-qc-i5-8gb-128gb-silver
    Daha önce alan varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BsPhotographer

    Arkadaşlar bu site güvenilirmidir
    https://www.pt.com.tr/macbook-pro-13-tb-1-4ghz-qc-i5-8gb-128gb-silver
    Daha önce alan varmı
    Güvenilir hocam, alabilirsiniz apple yetkili satıcı.
  • Yeni cihaz duyurulacak vs diyorlar sizce bu vakitlerde almak mantıklı mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EknCn kullanıcısına yanıt
    Hiç bir fikrim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar macbookta YouTube’a da video falan izlerken sıcaklık kaç oluyor sizde benim alt kısım biraz ısınıyor gibi ve kulağımı dayadığımda hep falan sesi var bilgilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EknCn kullanıcısına yanıt
    Çok yüksek ihtimalle Bu ay sonunda 14.1 inç yeni cihazlar gelecek. Nisan ayında dağıtımı yapılacak. Aceleniz yoksa beklemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kumutlu kullanıcısına yanıt
    Acelem yok hocam en azından yeni cihazlar pahalı çıkarsa eskileri düşer, uyguna çıkarsa yenileri alınır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkese merhaba arkadaşlar daha önce hiç macbook sahibi olmadım bu ara bir heveslendim,
    Apple MQD32TU/A MacBook Air 13.3" Dizüstü Bilgisayar, Intel Core i5, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Intel HD Graphics 6000
    bu cihazın fiyatı 5.200 tl civarında
    günlük kullanım, youtube video yükleme photoshopta youtube için kapak tasarlama, word ppt dosya hazırlama ve netflix dışında kullanacağımı sanmıyorum.
    oynadığım tek oyun da footbaal manager 2020
    bu bilgisayar işimi görür mü sizce?
    yoksa pro mu bakmalıyım 8-9k bandında
    şimdiden teşekkürler.
  • savetrons kullanıcısına yanıt
    rahatlıkla görür ben HD 5000 4 GB lık 11" Air de bile rahatça kullandım. Youtube video yükleme işinde çok yorum yapamıyorum ama yüzde 90 onda da işini görür video edit olursa durum değişebilir tabii.. ama yerinizde olsam almışken mac pro alırdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinematic -- 8 Mart 2020; 23:33:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    rahatlıkla görür ben HD 5000 4 GB lık 11" Air de bile rahatça kullandım. Youtube video yükleme işinde çok yorum yapamıyorum ama yüzde 90 onda da işini görür video edit olursa durum değişebilir tabii.. ama yerinizde olsam almışken mac pro alırdım
    hocam gönül pro istiyor ama arada bir bilgisayar parası fark var malasef...
  • Troy dan 1 ay önce aldığım 27 inch 5K iMac cihazımı acil yurtdışında yaşama durumum olduğundan dolayı satışa çıkarıyorum bilgilerinize

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kumutlu kullanıcısına yanıt
    Ben de dört gözle bu yeni cihazı bekliyorum. Umarım corona nedeniyle ertelemezler. 16" versiyon çok büyük ve bütçemi aşıyor.
  • Lauren Cohan kullanıcısına yanıt
    Yeni serilerde Ryzen APU kullanma durumu da olabilir. Mevcut durumdaki i5 8279U ve Iris 655 değerlerini, sızıntılardkai geekbench puanına göre, Ryzen 4500U geçiyor.
    Ki 4000 serisinin başlangıç APU'su. Üzerine daha güçlü APU'lar var. Bildiğim kadarıyla Macbook harici Intel i5 8279U kullanan başka cihaz yok.
    Apple AMD'den Macbook Pro için performanslı bir ara model APU özelleştirmesini isteyebilir. 4000 serisi APU'ların güç tüketimi ve performansı güzel duruyor.
    10.nesil Intel işlemcileri arkada bırakacağından Apple bu gelişmeye sırtını dönmeyecektir.

    Umarım yeni model geldiğinde yine bir kur fiyat güncellemesi olmaz.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğiniz gibi olur ve ryzen işlemciler mart sonunda tanıtılacak olan olası 14.1" modellerde kullanılır. Fakat bu sene için biraz erken bir tahmin gibi. Benim tahminimce amd işlemciler bu senenin sonu gibi gelir ve yeni modeller bu işlemcilerle güncellenir.
    Ancak dediğiniz gibi apple için ryzeni geç çıkartmak hata olacaktır şu anki intel işlemciler neslin oldukça gerisinde yeni ipad işlemcisi geekbench tek çekirdek sonucunda inteli geride bırakıyor. Üstelik Intelin hala neslin çok gerisinde olan 14nm işlemci mimarisi macbook modellerin ısınmasının önüne geçemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lauren Cohan kullanıcısına yanıt
    Genel olarak markaların Ryzen 4000 APU'lu laptop modelleri Mart-Nisan aylarında tanıtılıp satılacaktı. Ama Corvid-19 kaynaklı gecikmelerden dolayı Q1 2020 beklentisi Q2 olarak ötelenmiş durumda.
    Burada Apple nasıl bir pozisyon aldı bilmiyoruz. 4000 APU'ların diğer üreticiler tarafından kullanılmasını ve sonuçlarını bekleyip 2020 modellerinde kullanmamayı tercih etmiş olabileceği gibi
    AMD tarafından kendisine verilen iç bilgiler/sunumlar ile tatmin olduysa belki de 2020 modellerinde Ryzen 4000 APU'yu direk kullanacak da olabilir. En azından bahsedilen yeni 14 inch modelde bir deneme yapıp 13 ve 16 Pro serilerde şimdilik Intel ile devam eder belki de. Bu ay veya Nisan ayında yeni serinin tanıtımı yapılması bekleniyor(du). Piyasaya çıkışı yaz aylarını bulur. Ama Corvid-19 teknoloji alannda tüm ürünlerde yeni ürün çıkışlarını öteledi gibi duruyor.
  • Amd sebebi ile suan macbook pro 16" i9 olan model alinir mi sizce?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.