Şimdi Ara

Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
604
Cevap
75
Favori
26.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş

sağolun hocam konumu açtım, sonra istanbulu sildim ve macbook u yeniden başlatınca ankara geldi, teşekkür ederim.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
  • Macbook Air cihazıma aldığım kılıf bugün geldi gayet şık oldu bence
    Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro) Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro) Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• M0ntana1905 kullanıcısına yanıt

Gayet güzel olmuş. Link var mı?

• trendyol dan mac alacağım öğrenci indirimi için formu doldurup indirim kodunu atabilecek hayırsever var mı ?

Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro)trendyol.com
    Trendyol Öğrenci İndirimi 2025 | Trendyol Öğrenci Fırsatları
    https://www.trendyol.com/s/ogrenci-indirimi

arka kısmın plastiğin kalitesi nasıl?

Hayırlı olsun güzel günlerde kullan.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
  • Herkese Selamlar,

MacbookPro M5Pro 16inch cihaz aldım. Öncesinde 13inch air(m1) ve pro(m2) kullandım.

Birkaç sorum var :

1. Cihazın 140W Adaptorunden bobin ötmesi (Coil Whine) gibi ses gelmesinden dolayı apple adaptoru değiştirdi, yeni gelen de ötüyor ama daha az. Yabancı forumlarda apple ın uzatma kablosu topraklamalı olduğundan takıp çözenler olmuş sesi. Sizlerde bu tip sorun yaşayan oldu mu adaptorde ?
    2. Cihazı local ai de kullanıyorum(48GB Ram). Dil modelleri genelde ollama üzerinden çalıştırıyordum. En son bir dil modelini (whisper.cpp) Metal/GPU (large-v3) üzerinden GPU yu 90 lara çıkardığında klavyenin ortasında gene bobin ötme (Coil Whine) sesi gibi bir ses gelmeye başlıyor. Adaptorde/Pilde ve farklı güç seçeneklerinde de denedim seste değişen bişey olmadı. Sizlerde bu tip sorun yaşayan oldu mu ?
    3. Bir sorumda ekran için hangi silme bezeni önerebilirsiniz ?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalcines -- 13 Nisan 2026; 10:56:9 >

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• Gördüğüm bir detayı sizlerle paylaşmak istedim. Çevremde yaptığım gözlemlerle Araştırma ve Veri Algılayıcıları özelliğini insanlar kullanmayı bilmiyorlar. Bu özellik bir çok açıdan size yardımcı oluyor. Örneğin bir klasörün bilgilerini gösteriyor , ögeyi önizleme olarak açabiliyor veya bir tarayıcıda bir linki önizleme olarak küçük ekranda görme fırsatı tanıyor.

Kutudan çıktığında bu özelliği kullanmanız için tek parmakla kuvvetle tıklayın açık oluyor. Bu iPhone'lar daki forcetouch özelliğinin bire bir kopyası. Ancak benim gibi bu sizi yoruyorsa üç parmakla çok hızlı bir şekilde işlevini kullanabiliyorsunuz.

Saygılar..

Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro)

• macos için resim düzenleme programı var mı? basit ve küçük paint tarzı?

Genel kullanım, kodlama , ve youtube için 25-30 dakikalık videolar hazırlayacağım. Açıkcası bütçemi zorlamak istemiyorum AİR daha iyi geliyor şu şartlarda ama kullanan arkadaşlara sormak istiyorum. Ekran zayıflığı, fan eksikliği gibi şeyler benim yapacağım işler için çok etkin mi sizce? Rahatlıkla AİR da yapabilirmiyim ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Temiz ikinci el m4air bitti gitti :)

Yapacağınız işlerde, fansız model canınızı sıkarsa, laptop soğutucu da kullanabilme imkanı var. Tabii laptopla gideceğiniz yerlerde de klima olması yeterli. Air alacaksanız, M5 çip modelini tavsiye ederim. İleride yapay zeka ile ilgili işler de yaparsınız belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silversmith -- 16 Nisan 2026; 22:11:5 >

Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro)FPPROyoutube
    macOS Tahoe 26.4.1 Uyarısı Son yaptığımız testlerde, macOS Tahoe 26.4.1 sürümünde bazı kritik hatalar tespit ettik. Henüz güncelleme yapmadıysanız, şimdilik bu sürüme geçmeyin. Güncelleme yaptıysanız ve sorun yaşıyorsanız, downgrade (eski sürüme dönüş) işlemi gerekebilir. Tamirse Fppro'ya İstanbul ve Ankara'da Apple özel servis olarak hizmet vermekteyiz. reklam değildir.
    https://www.youtube.com/shorts/ORBkOCyPKqg?si=8OmpRqLBnGA2dNDf

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam 1. ve 2. soruya verebileceğim bir cevap yok maalesef. 3. için Atasun Optik'ten aldığım fazlalık gözlük bezini kullanıyorum :D Süper temizliyor.

Orijinalden alıntı: yalcines

Herkese Selamlar,

MacbookPro M5Pro 16inch cihaz aldım. Öncesinde 13inch air(m1) ve pro(m2) kullandım.

Birkaç sorum var :

1. Cihazın 140W Adaptorunden bobin ötmesi (Coil Whine) gibi ses gelmesinden dolayı apple adaptoru değiştirdi, yeni gelen de ötüyor ama daha az. Yabancı forumlarda apple ın uzatma kablosu topraklamalı olduğundan takıp çözenler olmuş sesi. Sizlerde bu tip sorun yaşayan oldu mu adaptorde ?
    2. Cihazı local ai de kullanıyorum(48GB Ram). Dil modelleri genelde ollama üzerinden çalıştırıyordum. En son bir dil modelini (whisper.cpp) Metal/GPU (large-v3) üzerinden GPU yu 90 lara çıkardığında klavyenin ortasında gene bobin ötme (Coil Whine) sesi gibi bir ses gelmeye başlıyor. Adaptorde/Pilde ve farklı güç seçeneklerinde de denedim seste değişen bişey olmadı. Sizlerde bu tip sorun yaşayan oldu mu ?
    3. Bir sorumda ekran için hangi silme bezeni önerebilirsiniz ?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar; aynı sorunu yaşayanlar belki vardır. Bir reddit kullanıcı; 1 ve 2 için aşağıdaki cevabı verdi:

*Bende 16 inç M5 Max, 18 çekirdekli CPU, 40 çekirdekli GPU, 128 GB RAM, 8 TB SSD var.

Yaşadığınız durum %100 normal ve alacağınız her değişim cihazının aynı sesi çıkaracağına neredeyse garanti verebilirim. Maalesef "coil whine" (bobin vızıltısı) artık yeni normalimiz. Bu makineler o kadar yüksek güç çekiyor ki, bu da bobinlerin titremesine ve vızıldamasına sebep oluyor; bunu şarj portunda/MagSafe'te bile duyabilirsiniz. Üç uçlu (topraklı) bir uzatma kablosu almak o elektriklenme/karıncalanma hissini ortadan kaldıracaktır ancak vızıltı neredeyse kesinlikle devam edecektir.

Daha spesifik olmak gerekirse, sesin asıl kaynağı GPU'dur ve en net klavyenin orta/sağ kısmından duyulur. Kusursuz olanı bulmaya çalışırken şu ana kadar iki makine değiştirdim ama üçü de yüksek GPU yükü altında aynı sesi çıkardı. Apple kesinlikle benden nefret ediyor.. haha. Size garanti veriyorum, makinesinin "sessiz" olduğunu iddia eden biri neyi dinlemesi gerektiğini bilmiyordur.

Özetle (TLDR) - Bu durum normal. Tüm üst düzey donanımlı makinelerde yaşanıyor. Makineye zarar vermez veya kullanım ömrünü olumsuz etkilemez.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.