Şimdi Ara

Apple M1X işlemcili MacBook Pro doğrulandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple M1X işlemcili MacBook Pro doğrulandı



    Apple’ın ARM mimarisine ilk adımını temsil eden Apple M1 yongasının ardından yeni tasarımlar merakla bekleniyor. Apple’ın M1X adıyla yongasını genişleteceği biliniyordu ve bu doğrulandı. 



    M1X işlemcili MacBook Pro



    4 performans ve 4 verimlilik çekirdeğinden oluşan Apple M1 yongası oldukça başarılı işler yaptı. Sınıfındaki rakiplerini adeta parçalayan Apple M1 yongasının devamı olarak Apple M1X düşünülüyor. Kaynaklar 8 performans ve 4 verimlilik çekirdeğinden oluşan Apple M1X yongasının ilk kez 16 inçlik MacBook Pro modelinde kullanılacağını belirtmişti. Ayrıca benchmark skorlarının inanılmaz olduğunu da vurgulamıştı. 



    Ayrıca Bkz.Facebook Messenger ve Instagram'a uçtan uca şifreleme 2022'den önce gelmeyecek



    WWDC 2021 açılış konuşmasının YouTube videosuna eklenen etiketler Apple’ın planını ortaya koydu. m1x MacBook Pro şeklinde girilen etiket kısa süre içerisinde bir tanıtımın olabileceğini gösteriyor. 



    WWDC 2021 konferansında bir tanıtım planlanıp sonrasında iptal edilmiş olması yüksek. Muhtemelen üretim tarafında yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle Apple tanıtımı geciktirdi. Kısa süre içerisinde basın bülteni üzerinden bir tanıtım gelebilir. 

     




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2021/06/09/apple-m1x-macbook-pro-wwdc-keynote/







  • Apple neden server icin islemci uretme işine girmiyor ki

    64, 128 ve 256 performans çekirdekli işlemci üretebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    Server'ı bilmem de şuanda sızdırılanlara göre 5 tane işlemci geliştiriliyor ilerde 128 ve 256 çekirdekli işlemci göreceğiz kesinlikle ama ne zaman görürüz bilmiyorum.

  • Keşke masaüstü pc ler için de işlemci üretseler.

  • Gelsin de alalım artık, çok beklettiler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben ilk M1 duyurulduğu an bir yıl sonra M1X çıkacak demiştim, terbiyesizin biri bana teknoloji özürlü deyip M2 çıkar demişti. M1X yüksek seviyeli cihazlar için olacak X takısı hep böyle oldu. M2 ve sonrada M2X çıkacaktır böyle gider.

  •  Öncelikle m1 CPU değil, yongada sistemdir; temel olarak, CPU, yapay zeka motoru ve GPU'yu içeriyor. Yani burada Apple'a sadece cpu sağlayan Intel'e yüklenmek pek doğru değil; aynı zamanda Intel, Apple gibi kompleks yapılar tasarlayıp, bu avantajlarını neden sunmadı diye eleştirilebilir. Peki neden böyle oldu? Çok basit anlatmak gerekirse, bir kere ARM, x86'dan daha fazla paralelleştirme sağlar. M1 yongası CPU'da matematik yapmaz, 128 ALU'dan birine (GPU'nun bir parçası) kaynak sağlar. Üstüne 4266Mhz vs 2666Mhz bant genişliği farkı eklenince, derleme / simülasyon / işleme gibi yüksek işlem gücü gerektiren bir işlem yaparsanız, M1 yongaları normal bir x86 sisteminden katlarca daha hızlı olacaktır. ML'ye girerseniz, Apple'ın kendi yapay zeka hızlandırıcısı nedeniyle daha da çılgın sonuçlar almanız mümkün.

    Hepiniz okumuşsunuzdur: GPU'ların korkunç hesaplama yetenekleri vardır, ancak yapılacak işlemi GPU'ya göre programlamak zordur; işte, Apple kendi oluşturduğu paketle, bir işlemi en hızlı yapabilecek birime akış sağlayarak, sıradan bir CPU yapısının belini büküyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metercan -- 11 Haziran 2021; 3:44:12 >




  • metercan M kullanıcısına yanıt
    Fakat Intel'in de böyle ürünleri var, mesela ultrabooklara koyduğu ürünler SoC, içinde hem CPU hem de GPU var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.