Şimdi Ara

Apple M1 Ultra vs M1 Max vs M1 Pro vs M1 karşılaştırması (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Evet o karşılaştırma anlamsız olmuş. Hızlı şarj veya diğer çevreler gibi şeyler için yüksek tutulan laptop adaptör wattlarıyla karşılaştırılmamalıydı. Verdiğiniz PSU gibi bir örnek. Dediğiniz gibi zaten Apple'ın verdiği tabloda da CPU tüketimi 60 watt, GPU tüketimi 110 watt gözüküyor.

    Apple fantazi olsun diye 4 tane M1 Max'i birleştirecek deniliyordu ama onu yapmadılar nedense. Rakipleri zaten 3 kat 5 kat daha fazla enerji harcayarak anca olunca gerek yok demişlerdir şimdilik belki de. Limiti yok diye bu kadar da enerjiye abanılmaz tabii ki.

    Ekran kartlarındaki durum içler acısı ya. Yeni ürün satabilmek için enerjiye abanan bir sektöre dönmüş. Bir zamanların yüksek seviye(gtx1080) kartın istediği watt şimdilerde orta seviye(rtx3060) istediği wattla neredeyse aynı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2 taneyi bağlamak ile 4 taneyi bir birine bağlamak arasında karmaşıklıkta üstel bir artış söz konusu. Zamanında Intel'in 2'den 4 ve daha üst sayıda çekirdek sayısına çıkarken zorlanması benzer sebeplerdendi. Her işlemci bir diğerinin önbelleğine doğrudan erişmek istede 2 işlemci arasında 1 yol varken 4 tanede her bir ikilinin arasında olmalı ki bu da 6 tane yol eder, performans artışı 4 kat olabilsin. Programlama dilleri artık CPU tarafında çok çekirdek ve çok işlemciye çok iyi destek veriyor ama bu coprocessor bohçası olan M1 serisi için çok geçerli değil.

  • yc#1 kullanıcısına yanıt
    Söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Ama bu kabul edilebilir bir gerekçe değil. Geçici olarak yan yollar bulunabilir. En basitinden rakipleri gibi bu yıl 5nm sürecine geçebilseydi 16 Performans+8 verimlilik çekirdeğinde kabul edilebilir bir TDP değerini yakalayabilirdi. Intel'in yapısı çok hantal.

  • Ofiste imac 2020 intel i7 kullanıyorum evde m1 işlemci imac kullanıyorum çok fark var grafik tasarımcıyım. Yüksek mb dosyaları vektörelleri m1 rahat bir şekilde açıyor. 2 ay oldu m1 imac alalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.