Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (339. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.920
Cevap
235
Favori
394.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim pilde kullanım biraz daha çok. Uzanıp bişeyler izlerken ya da sörf yaparken pilde kullanıyorum. Arada oyun ya da program çalıştıracaksam prize takıyorum. Açıkçası sağlık %70 bile olsa bana en az 4-5 bölüm dizi izlettireceği için çok takmıyorum ben.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • netmaster1903 N kullanıcısına yanıt

    Bundan sonra çıkacak 14 ve 16 MacBook Pro’lar de şu anki 14 ve 16 MacBook Pro’lara göre dolar bazında daha pahalı çıkacaktır diye düşünüyorum. Mevcut fiyatlar maalesef birçok insanı ikilimde bırakıyor. 10 çekirdekli GPU’ya 16 GB birleşik belleğe ve 512 GB depolamaya sahip Air'in fiyatı 1.699 dolar. Baz model 14 MacBook Pro’nun fiyatı ise 1.999 dolar. Ki MacBook Pro’nun çıkışından bu yana 8 ay geçtiği için bu cihazı birçok yerde 1.750 dolara bulmak mümkün. Bakalım, ben hala karar veremedim.

  • Arada %10-15 fark varsa ben airin yüzüne bile bakmazdım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt

    Cihazın %96 pil sağlıklı hali bile Netflix, Disney+ için mükemmel durumda. Bütün bir günü rahatlıkla çıkarıyor.


    Bundan önceki cihazım da 13 inç Intel MacBook Pro idi. İki cihazdan edindiğim tecrübe bu cihazları pilde kullanmanın pil sağlığı için daha yararlı olduğu. Ama tabii ki oyun veya ağır programları prize takılı bir şekilde çalıştırmak istisna. Galiba siz en doğru kullanım senaryosunu tercih etmişsiniz.

  • babadol kullanıcısına yanıt

    Bilemedim maalesef.


    Pil ömrü, hafiflik ve incelik yani taşınabilirlik dışındaki tüm konularda Pro açık ara önde. Aradaki fiyat farkı az diye taşınabilirliği bir kenara atıp belki de hiç ihtiyaç duymayacağımız özellikleri içeren bir cihazı tercih etmek doğru olur mu ki?

  • Bu konuşmayı ilk çıktığında air ve pro için yapmıştık. Farkı verip pro almak çoğu kişi için gerekli görünmüyordu, cihazlar epey yakındı çünkü. Ama bu sefer air ve m1 pro işlemcili cihaz arasında dağlar kadar fark var. Ekran olsun, hoparlör olsun, batarya olsun. Performansı hiç söylemiyorum bile. Ben neresinden baksam m2 air almak için sebep bulamıyorum, alınacaksa ucuza m1 air mantıklı olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biraz daha beklersen zam gelecek :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı epey dikkatli kullanıyorum ama üstünde tırnak kadar bi çizik oluşmuş. Çiziği gidermek mümkün mü? Arabalar için kullanılan çizik gidericiler falan iş görür mü?
    Bir de kapak için koruyucu var mı bildiğiniz uygun fiyatlı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayarı alalı bir hafta oldu ama şimdiden iki tane iğne ucu büyüklüğünde ezilme var. Eski bilgisayarıma baktım. Onda da baya var ama gümüş olduğu için çok belli olmuyormuş. Space grey'de daha belli oluyor. Sizde de var mı çizikler? Gerçi kılıfsız kullanıyorum. Çantama da korumasız atıyorum.

  • Herkese merhaba, ilk defa Mac alacağım, bir süredir inceliyorum ve fan sesi olmaması nedeniyle tam bir m1 air almaya karar vermişken bugün izlediğim bir videoda yoğun işler dışında fanın hiç çalışmadığını söyledi birisi. Genelde ev içinde kullanacağımdan taşınabilirlik çok önemli değil. Acaba m1 pro mu alsam diye düşünmeye başladım, garantisi devam eden 2. El düşünüyorum. Pro kullanan arkadaşlar fan ile ilgili bu görüşe katılıyor musunuz?

  • netmaster1903 N kullanıcısına yanıt

    Böyle giderse yeni bir Mac almayacağım gibi. çünkü karar veremiyorum bir türlü. Bir ihtimal bu yıl bitmeden yeni 14 MacBook Pro’lar tanıtılabilir. İhtimal vermesem de M2 Pro ve M2 Max’in 3 nanometre üretim teknolojisiyle geleceği söylentisi var. Bu gerçekleşirse 14 MacBook Pro’nun pil performansı MacBook Air seviyesine yakın hale gelebilir.


    Açıkçası iki cihaz da farklı sebeplerle tam olarak içime sinmediği için bir süre daha bekleyecek gibiyim. Tablet ihtiyacım da olduğu için bu arada iPad Pro almaya yeltendim ama yıl bitmeden yeni iPad Pro’nun gelme ihtimali var. Böyle olunca iPad alımını da erteledim.


    Artık kısmet iPhone 14 Pro’ya diyorum bakalım. :)))

  • tarrega T kullanıcısına yanıt

    Bende 13 inç M1 MacBook Pro var. Yaklaşık altı aydır kullanıyorum. Sadece bir kere fan sesi duydum cihazdan. Onun dışında hiç fan sesi duymadım. Fan kontrol programı yükleyerek birkaç gün de o program açık bir şekilde cihazı kullandım. O program sayesinde fanın çalışıp çalışmadığını, çalışıyorsa ne kadar hızla çalıştığını görebiliyorsunuz. Test ettiğim süre boyunca fan hep kapalıydı.

  • tarrega T kullanıcısına yanıt

    Cihazda fan yok zaten. Yoğun olsa da hafif olsa da çalışacak fan yok.  

  • youtube
    Is 64GB OVERKILL for the M1 Max 14" and 16" MacBook Pro or is it worth the $400 for some users? I Pushed these machines as Hard as Possible and FOUND where 6...
    https://www.youtube.com/watch?v=vnIZTdpFFWc&feature=youtu.be


    Bu vatandaşı takip ederim,genelde iyidir zaten.Ama bu videosuna pek inanamadım.32 ile 64 arasında neredeyse değmeyecek gibi bir durum var buraya göre.


    Şaşırtıcı.

  • tarrega T kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 2 aydır 14 inç M1 Pro kullanıyorum fan olayı biraz uygulama optimizasyonuna göre değişiyor. Öyleki basit video düzenleme ile uğraştığımda ya da basit code derleme işlemlerinde fan genel olarak çalışmıyor. Ama WhatsApp üzerinde 10 dk görüşme yapıyorum ya da Lightroom üzerinde 3-5 fotoğraf düzenliyorum fan çalışmaya başlıyor. Safaride 4k video izlerken de ara ara çalıştırdığı oluyor ancak genel anlamda çalıştığını görmedim. Kısacası yaptığınız işe göre değişiyor. Kullanım senaryonuzu paylaşırsanız ona göre değerlendirme yapmak daha kolay olacaktır.

  • carsi41 C kullanıcısına yanıt

    Video düzenleme işim pek yok. Basit kod derleme ve video izleme daha çok kullanım şeklim. Nadiren sanal Windows kullanabilirim bazı işler için. RAM 16 düşünüyorum bu yüzden

  • Çok iyi. Yanıt İçin teşekkürler

  • carsi41 C kullanıcısına yanıt
    Günlük kullanımda cihazın batarya performansı nasıl? Günlük kullanımdan kastım Pages, PDF dosyalarıyla çalışmak, Safari’de bolca sekmek açık bir şekilde araştırmalar yapmak, YouTube veya Netflix’ten bir şeyler izlemek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tarrega T kullanıcısına yanıt

    Hocam ben intel cihazımda bootcamp ile kurmuştum hiç sıkıntısız işlerimi halledebiliyordum malum m serilerinde bu desteği kaldırdılar sanal olarak kurmanız gerekecek o yüzden 16 aşağısı bence performans vermez gibi. Kullanan arkadaşlar varsa onların yorum yapması daha sağlıklı olacaktır. Tabii uzun vadede min 16 mantıklı seçenek.


    Sizin kullanım tarzınızda ben çok bir fana ihtiyaç duyacağınızı düşünmüyorum ancak parallels üzerinden windows çalıştırdığınız zaman fan da açılır gibi geliyor.

  • Ben genel olarak şarja takılı kullanıyorum hafta 1-2 gün belki pilde kullanıyorum o süre içerisinde de şarjım bitti korkusu hiç olmadı. Safaride de takıldım fotoğrafta düzenledim yine dosya işlemleri de yaptım 2 gün rahat kulladım. Süre olarak dikkat etmedim ancak tahmini 8 saat civarıdır.

  • 
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.