Şimdi Ara

Apple, kamera bileşenlerini artık Çin yerine tamemen Kore'den alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, kamera bileşenlerini artık Çin yerine tamemen Kore'den alacak



    Apple, akıllı telefon kameraları için bileşenler üreten Güney Koreli üreticilerle işbirliğini genişletmeye karar verdi. Tedarik zincirinin yeniden düzenlenmesi, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı nedeniyle gerekli bir önlem olarak gösteriliyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung'un Ağustos ayında, Note serisi yerine tanıtacağı akıllı telefonlar belli oldu



    Korea IT News portalına göre Apple, kamera bileşenleri üreten Çinli şirket Ofilm ile ilişkilerini kestikten sonra Koreli üreticilerle işbirliğine geçmek zorunda. Geçen yıl, ABD Ticaret Bakanlığı üreticiyi kara listeye aldı ve ardından Apple yeni ortaklar aramaya zorlandı.



    OFilm 16 Mart'ta yaptığı açıklamada, "bir yabancı şirketin" Çinli üretici ve yan kuruluşlarıyla ortaklığını sona erdirme kararı aldığını söyledi. Apple'ın ismini doğrudan anmasa da, OFilm'in gelirinin önemli bir kısmını ortak işletmeden aldığı ve ticaretin sona ermesinin ardından kamera üretimini Çinli Wingtech'e satmak zorunda kaldığı biliniyor.



    Apple, kamera bileşenlerini artık Çin yerine tamemen Kore'den alacak



    Yaptırımlardan önce Apple, kamera bileşenlerini OFilm, Sharp ve LG Innotek'ten aldı ve şimdi Güney Kore'de yeni ortaklar aramak zorunda. Optik bileşenler pazarındaki en büyük oyuncu olan LG Innotek'e ek olarak, Apple'ın ToF sensörlerinin yanı sıra optiklere ve diğer modüllere odaklanmak için  bazı küçük üreticilerle görüşmelerde olduğu söyleniyor.



    Koreli şirketler Apple'dan umutlu



    Genellikle şirket yeni ortakların seçiminde çok dikkatli davranmakta. Bir yüklenici ile iletişime geçmek, prototipler almak, kalitesini değerlendirmek, üretimi incelemek ve potansiyel ortağın mali durumunu ve kapasite geliştirme planlarını analiz etmek genellikle iki yıla kadar sürüyor.



    Apple'ın geçen yıldan beri birlikte çalışmayı düşünmeye başladığı Koreli üreticilerin yakında bu şansı bulması bekleniyor. Güney Koreli bir endüstri kaynağına göre, LG'nin akıllı telefon üretimini durdurma kararını takiben, birçok yerel şirket kendilerini bir ikilemde buldu ve Kore endüstrisi yeni bir yatırım kaynağı olarak Apple'a güveniyor.




    Kaynak:https://www.etnews.com/20210507000125?mc=em_101_00002







  • Peki şimdi Apple mi zarar etti, biz mi?
  • Helal olsun, güzel bir hamle. Çinliler kazanacağına koreliler kazansın.

  • Çin'in mevcut konumundan ileri gitmemesi için her önlem alınmalı. Zihniyet olarak Çin, Rusya, malum şahıs gibi yasakçı ve insan haklarını hiçe sayan ülkeler dünya yönetiminde söz sahibi olmamalılar.

  • Her hâlukarda çekik gözlüler
    Kazanacak😁😁😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Clusive kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle de zaten teknoloji ve askeri olarak ABD ye yetişmesi için bir 30 yılı daha var Çin'in gördük yani ABD bir patentini kapatıyor işlemci üretemez hale geliyorlar.

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    Evet ama yeterli değil. Son 5 senede ciddi bir sıçrama yaşadı Çin. Çok korkutucu bir gelişme.

  • Clusive kullanıcısına yanıt
    Haklısınız onları işgal edip insanlarına hapishanelerde işkence etmeli bayılıyorum bu batı demokrasisini insan haklarının nereden başlayıp nerede biteceğini yutturmayı iyi biliyorlar millet çok iyi yiyor.

  • Birileri zil takıp oynarlar artık

  • Güzel olmuş yaz fiyata 50 şer dolar :) Yasaşın Amerika ve demokrasi krallığı...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple elini hangi şirkete atsa o şirketin kasası doluyor. Dolayısıyla şirketler Apple'ye bileşen tedarik etmek için birbiriyle yarışıyor. Çinliler kazanacağına Koreliler kazansın japonlar kazansın.

  • Sonuç olarak hala çekik gözlülere bağımlılar. Ayrıca Koreliler daha tehlikeli.. tek artışla ülkeyi haritadan silebilen füzeler yapıyorlar

  • Hiçbir ülkeden bize bir fayda yok ama dünyanın en güçlüsünün çin veya rusyadan birinin olması yerine abd olmasını tercih ederim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clusive

    Çin'in mevcut konumundan ileri gitmemesi için her önlem alınmalı. Zihniyet olarak Çin, Rusya, malum şahıs gibi yasakçı ve insan haklarını hiçe sayan ülkeler dünya yönetiminde söz sahibi olmamalılar.

    Bu yorum Apple, kamera bileşenlerini artık Çin yerine tamemen Kore'den alacak Apple, kamera bileşenlerini artık Çin yerine tamemen Kore'den alacak 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clusive

    Evet ama yeterli değil. Son 5 senede ciddi bir sıçrama yaşadı Çin. Çok korkutucu bir gelişme.

    Evet ama şuanda bir şey beceremiyorlar kendi ülkelerinde de zaten bu alanda çok çalışan insan yok son yıllarda daha çok yazılıma döndüler bu yüzden Tayvan'dan 3000 mühendis kaptılar 1.3 trilyon dolar yatırdılar ama milyarlarca dolarlık projelerin sonunda hiçbir şey elde edemediklerinin haberlerini görüyoruz. Çip sektörü 1 gecede halledilebilecek iş değil en karmaşık üretim sürecine ve makinelere sahip bir sektör en az 15 yılı var şuanki hale yetişmesi için ki Batı'da yerinde saymayacak bu süreçte...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.