Şimdi Ara

Apple, iPhone X'dan kablolu şarj sistemini kaldırabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bloomberg'den Mark Gurman'ın raporuna göre Apple, iPhone X'teki Lightning portunu kaldırmayı düşünüyor. Deneyimli editör Apple tasarımcılarının en nihayetinde yıllar sürecek olsa bile "iPhone'daki harici bağlantı noktalarının ve tuşların çoğunu kaldırmayı" planladıklarını belirtti. Gurman'ın konuyla ilgili şu ifadeleri dikkat çekiyor:

     

    Ayrıca Bkz.Çentiği tarihe gömen Vivo bu kez Face ID'yi alt edecek bir teknoloji geliştirdi
    "iPhone X geliştirilirken Apple, kablolu şarj sistemini tamamen ortadan kaldırmayı düşündü. Kablosuz şarj hala geleneksel yöntemlerden daha yavaş olduğu için bu yapılamadı. Yeni iPhone'ların kutusuna kablosuz şarj cihazının da dahil edilmesi telefonların fiyatını önemli ölçüde artıracak".

     


    Apple'ın hedefi kablosuz gelecek


    Apple'ın baş tasarımcısı Jony Ive, hedeflerinin "tek parça cam" gibi gözüken iPhone tasarlamak olduğunu söylemişti. Şirketin "kablosuz bir gelecek" yaratmayı planladığını bildiğimiz için Lightning konektörünün kaldırılacağını öğrenmek pek sürpriz olmadı.

     

    Apple’ın AirPods ve AirPower ürünlerinde W1 ve W2 kablosuz yongaları yer alıyor. Teknoloji devi iPhone 7 modelinden 3.5 mm kulaklık girişini çıkararak kullanıcıları kablosuz kulaklıklara yönlendirecek bir karar almıştı.

     

    Apple'ın tüketicilere sunulacak ürünlerinde hiçbir zaman görmeyebileceğimiz çok sayıda fikri kendi içerisinde değerlendirdiğini biliyoruz. Bu noktada iPhone'lardaki Lightning konektörü en az birkaç yıl daha varlığını sürdürecek gibi görünüyor. Ayrıca şirketin 2018'de piyasaya süreceği iPhone'ların kutusuna 18 watt’lık bir hızlı şarj adaptörü ve USB-C’den Lightning’e dönüştürücü bir kablo dahil edeceği de gelen haberler arasında.







  • Yanımızda kablosuz şarj standını mı gezdireceğiz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında hayır,fakat şimdilik evet.



    Zira yakın gelecekte çoğu yerde kablosuz şarjın artacağına inanıyorum. Mesela kafe vb yerlere gittiğinizde masalarda kablosuz şarj olacak. Tabi bunun olması çok uzun sürecektir. Apple her zamanki gibi "fütüristik" düşündüğü için böyle saçma şeyler yapıyor.



    Kaldı ki sen lightning kablosunu kaldırınca hem kulaklık da kablosuz olacak. Oradan da fiyatı artacak. Kaç dolardan satacaklar 1200 mü? Bence evet zaten üzülen yok. 1 ABD asgari ücreti de olsa millet alacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel düşünce ama erken. deneyim için çevre birimlerinde gelişmesi gerekli. pillerin gelişmesi gerekli. hani kulaklığı şarj ettin 30 gün aralıksız kullandın sorun olmaz ama 4-5 saat kullanabildiğin bir kulaklıkta deneyim düşüyor. neyse bundan 10 sene sonra telefon falan kalmayacak çipleri takıp öyle gezcez :)

  • Çok mantıklı böylece her telefon alana birde AirPods satabilirler.

  • Biz usb-c koymalarını bekleyelim adamlar komple kaldırmayı düşünsün Mac'lerden de kaldırın bari tam olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında höporleride kaldırır lar telefonlar incelsin diye jack gitti ama incelme bi yana dursun dahada kalınlaştılar:D Adamların amacı daha fazla aksesuar satmak. Bana göre cihazlar için tek gereksiz şey simkart onu kaldırmaları gerekiyo e-sim bi yaygınlaşamadı...

  • bu kadar da saçmalamazlar bence.

  • Apple'ın minimalizm anlayışına göre kablosuz bir gelecek olacağı zaten belliydi. 2020 model iPhone'larda giriş kalkacaktır. Sim kartı girişi de Apple Watch'ta nasılsa öyle olacak. Kutudan kulaklık yerine kablosuz şarj matı çıkacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: flowerhorn

    Yanımızda kablosuz şarj standını mı gezdireceğiz ?

  • Vallaha bana göre apple'ın iphonelar üzerinde son 5 yılda yaptığı en doğru iş olur bu.

    Sadece tereddüt edilen nokta bunlar üzerinden milleti yolmaya çalışması.

  • eee??? Bilgisayara bağlamam gerektiği durumlarda nasıl bağlayacağım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliceqper

    güzel düşünce ama erken. deneyim için çevre birimlerinde gelişmesi gerekli. pillerin gelişmesi gerekli. hani kulaklığı şarj ettin 30 gün aralıksız kullandın sorun olmaz ama 4-5 saat kullanabildiğin bir kulaklıkta deneyim düşüyor. neyse bundan 10 sene sonra telefon falan kalmayacak çipleri takıp öyle gezcez :)
    10 yıl önce de bu çip muhabbeti vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    quote:

    Orijinalden alıntı: flowerhorn

    Yanımızda kablosuz şarj standını mı gezdireceğiz ?





  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Apple Watch icin powerbank cozumu var. Aynisi neden iPhone icin olmasin?
    http://www.belkin.com/hk/en/p/P-F8J201/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 23 Haziran 2018; 20:46:32 >
  • crash95 kullanıcısına yanıt
    Bluetooth uzerinden bilgisayara baglanabilir.
  • Hareket halinde iken powerbank kullanmak tamamen imkansiz olacaktir.... Bu sefer kablosuzu kabloluya ceviren kiliflarla mi tureyecek ? Yeni tuketim cilginligi argumanlari ! Apple dayatmalari ... Hic sevmiyorum ...

  • csh kullanıcısına yanıt
    Bültüt alıcısı yok bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    milimalistlikle alakası yok. "milleti nasıl düdüklerim"le alakası var.
    lightning kaldırınca şarjı sadece pad ile olmak zorunda. benim evde şarj aletim var, işte şarj aletim var, arabada araç şarj aleti var. şimdi ben ya hepsine ayrı ayrı şarj padi alıcam yada telefonum milimalst olsun diye hamal gibi şarj pad'ini yanımda taşıcam. parayla rezil olmak böyle bişey olsa gerek.
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    bir üst seviye ye gidecek bi retorana gittiğinde masaya telefonu koyduğunda telefon sarj olacak 5 yıl önceki fikirler yavaş yavaş geliyor... tabiki 5 yıl önceki fikir bar masasıydı restoran örnek verdim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.