Şimdi Ara

Apple iPhone X [ANA KONU] (210. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.228
Cevap
141
Favori
834.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selim_1905 kullanıcısına yanıt
    Evet çizik gibi değil sanki parmak izi görünüyor uzaktan... alt tarafta oluştu... ama önemli değil... 😂😂

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruldu mu bilmiyorum. Bu nano ekran koruyuculardan kullanan oldu mu acaba. Webtekno yaptığı testten sonra almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Kılıf ekran koruuucu vs telefonu kalınlaştırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun şarjı ilk başta az gidiyor gibi gelmişti ama şimdi sıkıntı yok.. Gayet güzel 7-8 saat ekran süresi var. Telefon da aşırı şık duruyor.Onda da problem yok. Asıl benim tek sıkıntım face id.. Masanın üstünde tek hareketle açamıyorsunuz. Ya telefonu kaldırıp bakmanız lazım veya kafayı eğip tele bakacaksınız. Yada şifre girmek gerekiyor. Face id ile de her zaman açılmıyor bazen tutukluk yapıyor. Telefonda aynı zamanda touch id de olsaydı diyorum yani hep. Bu kadar şık olmasına rağmen galiba cidden iade edicem. Artık tahammülüm kalmadı :))
  • Evet telefon bu hafta sonu nıhayet elıme ulastı. On sıparıse acıldıgı ılk 5 dakıka ıcınde almıstım ancak ABD'den gelen bır kısıyı ancak yenı bulabıldım.

    Oncelıkle aldıgım telefon T-Mobıle full payment ve bana gelen A1901 yanı garantılı olan model.

    Ben iPhone 7 Plus'dan gectım.

    Telefona gelınce ılk ızlenımlerım :

    - Ilk olarak ekranın yanlara dogru daralmasına alısabılecekmıyım su an ıcın bılmıyorum. Acıkca solıyım, hanı bazılarımız vardır, en buyuk eglencelerı telefondan bır seyler okumaktır. Aksam saatlerınde evdeyken bılgısayarı acmak ıstemezler. Haberlerı, macları fılan cepten takıp ederler. Cep telefonunda her zaman onlara cok vakıt gecırtebılecek mutlaka yuklu 6 -7 uygulamaları vardır. Eger bu kısıler daha oncede buyuk ekranlı telefonlarla bu hobılerını yapıp bundan cok keyıf alıyorlarsa, kesınlıkle soylıyım bu telefon onlar ıcın degıl. Telefon yanlara dogru daralınca dahada kuculmus hıssıyatı verıyor. Cok guzel bır ornek vereyım. Eger Samsung Galaxy S8 kullanmıs bır kısı ısenız ne demek ıstedıgımı anlarsınız. Compact, şık ve harika dizayna sahip bir telefon olan S8 eger sizde kucuk hıssıyatı uyandırmıs ıse, iPhone X'de sıze benzer tecrube yasatacaktır.

    - Telefon oldukca şık, gercekten en basarılı dızayna sahıp telefonlardan bırı hatta en ıyısı dıyebılırım. Elınıze aldıgınızda tam bır premıum telefon oldugunu hıssedıyorsunuz. Arka yuzeyın cam olması, on yuzeyın tamamen ekran ıle kaplanması mukemmel bır hıs olusturuyor. Yukarıda yer alan centık ıse benım gozume su ana kadar hıc batmadı kısaca rahatsız etmedı.

    - FaceID ıse bu telefonda en cok hosuma gıden sey dıyebılırım. Gercekten cok basarılı. Yuzde 99 oranında su ana kadar ılk gunumde dogru calıstı. Tek olumsuz konu su ana kadar masaustunden yuzunuzu algılyamaması. Mutlaka telefonu kaldırmak zorunda kaldım. Ben bır telefonda guvenlık olarak ılk defa iPhone 7 Plus'da TouchID'yı kullanmaya baslamıstım, zaten zar zor alıstım derken sımdı FaceID geldı. Ancak kısa bır gunluk surede gordugum kadarıyla Touch ID'den daha yavas (salıselerle) ancak cok daha basarılı. Oncelıkle parmagımı sureklı bır delıge sokmak zorunda kalmıyorum, bak yeter ve telefon acılıyor. Araba kullanırken fılan muthıs bır rahatlık oluyor.

    - Kaydırma hareketlerı ıse tam tahmın ettıgım gıbı bır devrım olmus. Ilk kaydırma hareketını Bıldıgım kadarıyla Blackberry yapmıstı.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=zSgbqCvKQ84

    Ancak bu telefon tutmamıstı. Androıd tarafında ıse senelerce Swıpe Home Button kullanmıstım. Bu uygulama ıle uygulamaları acmıs, ana ekrana donmus veya bırını sadece parmak hareketlerı ıle arayabılmıstım. Senelerce Samsung telefonlarda home tusunu kullanmamıstım. Hep derdım keske Samsung bunu sıstemıne entegre etse ne kadar buyuk rahatlık dıye. Bu dılegımı gerceklestıren ıse Apple oldu. Gercekten cok basarılı yapmıslar. Muthıs bır kolaylık. Uygulamalar arasında gecıs fılan ınsana home tusu ne kadar gereksızmıs dedırtıyor. Gercekten basarılı. Sadece tek hosuma gıtmeyen su uygulamalar altında cıkan cızgı. Oldukca sacma, keske gızlenme ozellıgınıde koysalarmıs.

    - Ve telefonda en cok hosuma gıtmeyen sey. Malesefkı pıl gostergesı. Bu kadar guzel bır telefonda bu kadar sacma bır ozellık olmaz. Pıl oranını gorememek ne demek ? Ya da gormek ıcın kontrol centerı acmak kadar sacma bır sey yok. Yap pıl gostergesını cubugun ıcıne olsun bıtsın. Yapamıyorsan secenek ver grafık olarak gormek yerıne pıl durumunu rakam olarak o batarya sımgesı yerınde gorebılsın ınsanlar. Umarım duzelır, umarım.....

    - Fotograf tarafını henuz deneme sansım olmadı. Yarın bır kac foto cekecem bakalım denemelerımı burayada atarım.

    - Baska hosuma gıtmeyen bır seyde telefonda su anda ufak tefek kasılmaların olması. Cok ufaklar, rahatsız etmıyorlar ama bu kadar guclu bır ıslemcıde bunun olmaması gerek. Yurt dısındakı forumlardada bununla ılgılı sıkayetler vardı bende rastladım. Mesela en soldakı wıdget ekranına gecerken bazen yapıyor. Cok nadır cok ufak hatalar ancak arkadasımın 128GB'lık iPhone 7 Plus'ı cok daha satabıl dıyebılırım.

    - Telefonun stereo hoparlorlerı cok basarılı. Ses konusunda Apple baya bır yol aldı.

    - Telefonla beraber bır kablosuz sarj cıhazı almıstım. 10W hızlı sarj ozellıgıne sahıp. Samsung S7 Edge'ı taktıgımız an hızlı sarj ozellıgı aktıf oldu. Ancak iPhone X'de kısa yaptıgım testlerde 5W'ın uzerıne gectıgını goremedım. Yarın daha detaylı bakacam ancak yurt dısı forumlardada bu konudan bahsedılıyor. Malesef su an ıcın uc uretıcı harıcınde 7.5W hızında sarj edebılen cıhaz yok. Kablosuz cıhazınız 10W dahı desteklese Apple bır sekılde bloke etmıs.

    - Telefonla beraber bır kablosuz kulaklık da aldım. Fıyatı 26 dolar. Oldukca begendım. Bunun yanında bırde audiofil kulaklıgım var. Onuda denemek ıcın sabırsızlanıyorum. Bu telefonu kullanan herkese mutlaka kablosuz kulaklık tavsıye edıyorum. Ozellıkle Apple Watch, Kablosuz kulaklık ve iphone X kombosu muthıs keyıf verıyor. Yalnız su an ıcın Apple Watch calınan muzıkle senkronıze olamıyor bu sebeple saatten kontrol yapamıyorum. Onada artık yarın bakacagım.

    - Uygulamaların bır coguda iPhone X ekranına uyarlanmıs. Genel olarak uyarlanmayan ıse malesef Turkce uygulamalar. Mesela Hurrıyet Gazetesı gıbı Turkıye'nın en cok okunan bır gazetesının uygulaması nasıl olurda uyarlanmaz. Pek umursamıyorlar sanırım. Aynı sekılde Shiftdelete ve Webtekno gıbı sıtelerde henuz uyarlamamıs. Donanımhaber beta uygulaması ıse uyarlanmıs. Aynı sekılde dogan grunun bır baska uygulaması Hepsıburada.com'da yıne uyarlanmamıs. Rakıbı N11 uyarlanırken onlarda hala beklıyoruz.

    - Anımojı 10 dakıka bakıp sonra da bır daha kullanmayacagınız bır sey. Hıc bır anlamı yok. Artı olarka Turkce'ye de cok hakım degıl burdakı arkadaslar. Agız senkronızasyonu malesef tutumuyor. iOS 11.2 ıle bu bıraz azaltılmıs ama halen yeterlı degıl.

    - Clıps uygulaması cok keyıflı kullanmanızı tavsıye ederım. Helekı True Depth kamera ıle ıstedıgımız backgroundları iPhone'a getırme ozellıgı gelsın tadından yenmez. Ama tabı acaba bu ozellık herhangı bır uygulama tarafından gelır mı ?

    - Ekranı tıklama ıle acma ozellıgı yıne mukemmel bır ozellık olmus. Androıd'de bunu destekleyen uretıcıler olmustu. Hatta bır uygulama ekranı en dusukte tutarak bunu taklıt etmeye bıle calısmıstı. Sımdı ıse son derece basarılı bır sekılde iPhone'da calısıyor.

    - Oled ekran yıllardır Apple tarafında bekledıgım bır seydı. Nıhayet geldı. COk basarılı. Androıd'den bu panelını ıyı tanıdıgımız ıcın zaten cok basarılı olacagını bılıyordum. SImdı artık telefonun kılıt ekranına duvar kagıdı yerlestırmek cok heyecan verıcı olabılır. iPhone7 Plus'da o kadar guzel duvar kagıtlarım olmasına ragmen gerek bıle gormezdım.

    - Aksam arabada bır saat kadar deneme sansım oldu. Bu telefon buyuk rahatlık. Bakın iPhone 7 Plus'da navıgasyon sırasında bır whatsapp mesajı gelırse home tusuna basmaya calısır, whatsapp acar sonra yıne home tusuna basarak yıne navıgasyona donerdım. Eger telefon kapalı ıse TouchID'ye parmak okutmak, surus sırasında hem tehlıkelı hemde bazen basarısız olabılıyordu. Sımdı ıse hıcbırıne gerek kalmadı. FaceID zaten dırek acıyor telefonu. Uygulamalar arasında gecıs yapmak ıcın ıse sadece sola saga asagıdan kaydırma yapıyorum. Benım ıcın buyuk rahatlık oldu.

    Sızlere mutlaka onerecegım uygulamalar :

    - Workflow : Andoıd'dekı tasker'ın benzerı ve Apple'ın kendı uygulaması. Eskıden ucretlıydı ama Apple satın aldı. Muthıs bır uygulama. Bır suru seyı otomatık yapmanıza olanak verıyor. Ornegın evınıze olan mesafeyı hesaplayı sıze otomatık navıgasyon acıyor ve aynı anda favorı muzıgınızı baslatıyor. Istedıgınız kısıye belırledıgınız yere olan uzaklıgınızı otomatık mesaj atabılıyor. Yuzlerce ozellıgı var ve flow'ları wıdget olarak kullanabılıyorsunuz. Mutlaka bu telefonu kullanan herkesın kullanması gereken bır uygulama. Yarattıgınız flowları ana sayfaya uygulama gıbı atayabılıyorsunuz. Yanı mesela annenızı arama uzerıne bır flow yaptınız bunu annenızın resmı ıle ana sayfaya uygulama ıkonu gıbı koyabılıyorsunuz. Basıncada annenız aranıyor. Kız arkadasınıza once dıkte yapın sonra whatsapptan yollayın bunuda tek bır tusa basarak yapın. Uygulamanın ıcerısınde kendı galerısı var. Oradan hazır yukleyebılırsınız. Ayrıca google'a telefondan yazarak da hazır bır cok flow'a ulasabılırsınız.

    - Apple Musıc: Ilk uc ay ucretsız ve sısteme uye olan herkesın daha basarılı entegrasyonu oldugu ıcın kullanmasını tavsıye ettıgım bır uygulama. Workflow ıle de mukemmel uyumlu calısıyor. Sırı ılede yıne uyumlu ve eller serbest bır sekılde ıstedıgınız muzıgı calabılıyorsunuz.

    - Takvım : Telefonun takvım uygulamasını sıklıkla kullanın. Takvımde ana takvım olarak ıcloud'u secın. Mesela bır yere gıdeceksınız . Bunu bır etkınlık sekılde takvıme gırın ve lokasyonu secın. Saatıde belırledıkten sonra iPhone trafıe gore cıkmanız gereken saatte sızı uyarıyor. Ornegın 7'de randevunuz var ıse ve mesefa 30 dakıka uzaklıktaysa, takvım uygulamasında kı dataya gore telefon sıze yogun tarfık var, su an mutlaka cıkın dıyebılıyor.

    - Halide : Fotografcılıktan bıraz anlayanlar bu uygulama ıle cok daha basarılı fotolar cekebılırler. Halıde focus peakıng denen ve odak ıcerısıne gıren alanların boyandıgı bır ozellıge sahıp. Yanı bır fotograf cekıyorsunuz ve foto ıcerısınde neresı kırmızı ıse makıne orayı odaklıyor kısaca orası net cıkıyordur demektır. Ayrıca uygulama ıle 16:9 fotograflarda cekebılırsınız.

    - Focos: Herkes mutlaka yuklesın. Portre modunda cektıgınız fotolara cok daha fazla derınlık efektı (Bokeh) katabılıyorsunuz. Algılaması mukemmel. Istedıgınız yerede sadece ekrana dokunma ıle derınlık katabılıyorsunuz.

    - VSCO: Focos'da derınlıgı arttırın daha sonra ıse VSCO ıle fıltre uygulayın. Profosyonel fotografcı olmadan harıka fotograflar cıkartabılırsınız.

    - Google Maps: Tek gectıgım harıka bır navıgasyon uygulaması. Dıgerlerını unutun. Hepsının testını yaptım. Su an ıcın en basarılısı bu.

    Evet 24 bıle olmayan bu kısa surede ılk ızlenımlerım bunlar. Kamera, sarj gıbı konulara ıse sonra bakacagım.




  • Buhar Abi kullanıcısına yanıt
    Snap var mı hocam ?

    Benim bataryayı o mu sömürüyor acaba

    2 tane snapchat kurulu :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tgezer


    quote:

    Orijinalden alıntı: Selim_1905


    quote:

    Orijinalden alıntı: TaKo

    Silver kullananlara bir şey sormak istiyorum;



    Parlak çerçeve bölgesinde ışıkta belli olan bazı minik lekeler sizde de mevcut mu? Parmak izi gibi duruyor ama silinmiyor, biraz daha açık renk... Çok kafaya takılcak bir şey mi bilemedim ama 3-4 adet mevcut bende, çizik gibi değil bu arada!

    Bende kalem ucu kadar leke belirdi hocam kılıfsız da kullanmadım lakin metal kısımlar çok hassas gibime geliyor kılıfsız kullansam neler olur kim bilir.

    ABD den silver sipariş ettim. Bu sorunlar vazgeçirecek beni

    Taner dostum selam

    Sılver modelınde cızık oluyor evet dogru ancak soyle bır avantajı var. Cızıklerı sılver modelınden kaldırabılıyorsun. Space Gray'de ıse malesef ozel bır kaplama oldugu ıcın bu yontem olmuyor.





  • berkans kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, bende size yazacaktım incelemenizi bekliyoruz diye. Bende sizin gibi 7 plustan geçtim aynı şekilde T-mobile dan alınma. Tek memnun olmadığım tarafı darlığıydı. Şimdi 14 gündür kullanıyorum gözüm çoktan alıştı hiç dar gelmiyor normal geliyor. Oled ekran ilk defa kullanıyorum siyah seven biri olarak çok sevdim. Siyah duvar kağıdını resimlerden açınca ekran ışığını full açsam bile tamamen kapalı ekran gibi oled yapısından dolayı tabiki. Arabada ilk defa bende bugün deneyebildim navigasyon vs. Mesaj, bildirim geldiğinde sahiden çok kullanışlı faceID. Hiç zorlanmadan bildirimlere bakabildim uygulama geçişleride çok farketti arabadayken. Eğer benim gibi ekran darlığına alışırsanız çok seveceksiniz telefonu eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 18 Aralık 2017; 2:26:23 >
  • Telefonla arayınca bataryaya bakıyorlarmış bu doğru mu ?

    Gitmeden önce arasam yardımcı olurlar mı ?
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Oha çok iyiymiş bu :) alıp bulundurmak lazım...
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    O ürünün ülkemizdeki karşılığı nedir acaba.
    Başka çizikler için de kullanılabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • thehspeed T kullanıcısına yanıt
    çözüm için bir video var fakat videoda kullanılan malzemeyi nerden temin edebiliriz bilemiyorum. Bulursak çok iyi olur çizik derdinden kurtulabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tgezer kullanıcısına yanıt
    Silver kendini gösteriyor hocam bence doğru tercih yapmışsınız hiç vazgeçmeyin. Ful body kaplamalarla önüne geçebiliriz. Nano sıvılar da mevcut fakat nano sıvılar ile ilgili hala şüphelerim var. Uyguladığı halde çizik oluşan arkadaşlar mevcuttu burda da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Hocam incelemeniz çok güzel olmuş roman tadında diyebilirim.

    Ay sonunda bana da sim free x gelecek.

    Hala yaşadığım en büyük handikap ekran darlığı ve plus modele nazaran küçüklük hissiyatı.

    Çünkü büyük ekran seviyorum ben, isterse uzay mekiği olsun eğer ekran küçükse nazarımda hiç bir kıymeti yok

    Aşılabilirmiyim hala bilmiyorum.

    Eğer alışamazsam satarım 8 plus alırım.

    Bende kendimi böyle avutuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silver alacaktım nasip siyaha oldu. İyi ki de oldu. Siyah ışıkta çok acayip duruyor renk değiştiriyor telefon :) Tabiki siyah asil renk :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisst0n

    Snap var mı hocam ?

    Benim bataryayı o mu sömürüyor acaba

    2 tane snapchat kurulu :D

    Snapchat Yok Hocam. Telefonu Kapatıp Açıp Şarj'a Koyuyorum Sömürmesini Bu Şekilde Çözdüm Valla. Sorun Olup Olmayacağınıda Pil Kullanımından Anlıyorum Sorun Olacağı Zaman Kullanım İle Bekleme Aynı Oluyorlar. Sorun Olmayacağı Zaman Normal Şekilde Gidiyor İkiside.
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Kablosuz kulaklığın markasını öğrenebilir miyim?
    Bu arada telefonu ben de çok beğendim. face ID müthiş çalışıyor. Ana ekranın tıklanması ile cihazın uyutulması da gelirse şahane olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunebakan44 -- 18 Aralık 2017; 10:10:18 >
  • SerdaR^73 kullanıcısına yanıt
    Haberdar edebilirseniz çok sevinirim üstad. Ben de merak ediyorum çünkü.



    Bu arada fiyat bu kadar düşük, orjinalliği açısından bir sıkıntı yoktur değil mi? Hoş bizim ülkemizde kim ne kadara okutursa mantığı var, pardon :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BhuRkY B kullanıcısına yanıt
    90 tl ye çakma ürün satılabiceğini zannetmem açıkçası. Haber veririm tabiki



    Bu arada başka full body tavsiyesi olan var mı ? Ben bu telefonu asla kılıfla kullanamam . Telefonun zerafetine yazık olur ya :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • major24 M kullanıcısına yanıt
    Boş ceptede zarar görüyor bence koruyucu olmadan kullanılmamalı. Telefonun 2. gününde üstündeki şeffafı söktüm ve o gün toplu iğne başı kadar küçük küçük ezikler oluştu. Telefon evde yatağın üstünde duruyordu pantolun cebini tozdan pislikten temizleyerek koydum ve işe gittim işe gidincede toz bezinin üstüne koydum sadece yemeğe giderken pantolun cebine tekrar koydum yemekten döndüğümde küçük küçük darbeler olduğunu gördüm toplasan gün içinde 2 saat cebimde kaldı ve durum bu, akşamınada clearcoat fullbody yaptım şuan belli bile değil ama altında eziklikler var uygulamayı yapan kız bile dedi geçmiş olsun çizdirmişsiniz telefonu diye. Ben bir günde İpx çok hassas bir yapısı olduğunu gördüm. Karar senin (Renk Uzay grisi)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -tayfun-

    Hayırlı olsun, bende size yazacaktım incelemenizi bekliyoruz diye. Bende sizin gibi 7 plustan geçtim aynı şekilde T-mobile dan alınma. Tek memnun olmadığım tarafı darlığıydı. Şimdi 14 gündür kullanıyorum gözüm çoktan alıştı hiç dar gelmiyor normal geliyor. Oled ekran ilk defa kullanıyorum siyah seven biri olarak çok sevdim. Siyah duvar kağıdını resimlerden açınca ekran ışığını full açsam bile tamamen kapalı ekran gibi oled yapısından dolayı tabiki. Arabada ilk defa bende bugün deneyebildim navigasyon vs. Mesaj, bildirim geldiğinde sahiden çok kullanışlı faceID. Hiç zorlanmadan bildirimlere bakabildim uygulama geçişleride çok farketti arabadayken. Eğer benim gibi ekran darlığına alışırsanız çok seveceksiniz telefonu eminim.

    Hocam bende ıste bır kac gun kullanacagım. Eger alısamassam yapacak bır sey yok, Note 8'e gecıs yaparım. Ancak telefon gercekten son derece basarılı. Ozellıkle ekranı muazzam. Ama dedıgım gıbı benım gıbı cok kullanan, cok okuyan adamlar ıcın degıl.

    Sızde ıyı gunlerde kullanın ınsallah




  • 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.