Şimdi Ara

Apple iPhone SE (1. nesil) [ANA KONU] (459. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.566
Cevap
113
Favori
490.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackslament

    Merhaba,

    Ben Iphone SE 32GB telefonumu 2 ay önce sattım, Xiaomi Mi 9T 128 GB'a geçiş yaptım. Benzer bir geçiş yapmayı düşünenler için tecrübemi paylaşayım.

    SE'den memnundum. Bir buçuk yılın sonunda bataryası %82'ye düşünce Deji 1800MAH batarya taktım, ilk günkünden daha iyi batarya performansı verdi. Beni hiç üzmedi. Amacı serilik, çoğunlukla iletişim, kullanışlılık olan, pek oyun oynamayan biri için hala alınabilecek bir telefon. O zamanlar ben zaten o niyetle almıştım. Tek elle telefon kullanmaya, hafifliğe, hıza ihtiyacım vardı. Kamerası da dönemine göre iyi denebilecek düzeydeydi.

    Mi 9T'ye geçme sebebim ise, SE'den sıkılmıştım. Herşeyden önce, hafızası yetmemeye, ekran ve çözünürlük düşük gelmeye, kamerası yetersiz gelmeye başlamıştı. Biraz da keyifle oyun oynamak istiyordum, küçük ekranda kataraktım varmış gibi hissediyordum oyun oynarken, parmaklarım da birbirine giriyordu :) Artık tek elle kullanmaya da fazla ihtiyaç duymuyordum. Kamera/Hız/Performans açısından en iyi bulduğum Mi 9T'ye geçtim. Geçtiğim için memnunum.

    Zaten eski bir Android kullanıcısı olduğum için alışmada sıkıntı çekmedim.

    +ları

    Batarya çok daha iyi gidiyor, SE'de deji batarya ile yaklaşık 5 saat ekran süresi alıyordum, Mi 9T'de yaklaşık 7 ile 9 saat arası ekran süresi alıyorum.

    Ekran kalitesi tartışmasız daha iyi, Amoled ekranın batarya tüketimi açısından avantajı da var.

    Kamera performansı benim için çok çok iyi.

    Oyunlar artık keyif veriyor.

    4000 Mah pil, SE'nin pilinin yarısı kadar sürede doluyor.

    -leri

    Telefon SE'nin neredeyse 2 katı ağırlığında, yoruyor bazen.

    Büyüklüğü nedeniyle cepte rahatsızlık veriyor.

    Tek elle kullanılmıyor, SE daha pratikti.

    Android, ios kadar stabil değil. Zaman zaman ufak da olsa buglar olabiliyor, her güncellemede insan korkuyor bir bug olacak diye.

    Parmak okuyucu SE'de daha hızlı ve stabildi.


    Her olumlu/olumsuz durum kullanıcının beklentisiyle alakalı.

    Bu arada batarya ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlara mutlaka Deji batarya öneririm, yeni seriler 2010 MAH'tı yanılmıyorsam.
    Aynı geçişi ben de düşünüyordum sizin gibi, benim de telefon 3 seneyi doldurdu batarya %80 de şarjım yarım gün gidiyor aktif kullandığım için.

    Nerdese 9t almak üzereydim ama büyük çoğunluk ghostouch sorunu yaşamaya başlamış yüzden vazgeçtim. umarım siz böyle bir problemle karşılaşmazsınız.




  • se yi kocaman ekranlı can cin çon telefonları ile karşılaştıyorlar :) se se'dir yani kalite ortada bu telefon çok kalitelidir

    se'de camerada güzeldir hızıda güzeldir çok çok pratik bir telefondur kulaklık çıkış sesi kalitelidir hoparlör kalitelidir kasa anlatmaya gerek yok çok kullanışlı bir telefondur

    android gibi belli bi zaman sonra yavaşlamaz şuan halen güncelleme alıyor

    küçük ekran sevenler için çok güzel telefon

    camera gece gündüz çok güzel çekim yapıyor...

    herkes pilden bahsetmişte telin bataryasından ben şikayetçi degilim bana 1.5 gün gidiyor

    teli yüksek amper şarz aleti ile şarz ederseniz işte böyle bataryanız çabuk biter 1.0 amp şarz aleti kullanın..
  • Telelefonun sarji cabuk bitmeye basladi garantiside yok. Batarya onerisi olan var mi ? Deji kullanan vs ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uygun fiyattan vihazini satan varsa ulaşabilir temiz se arıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    bir çok konuda size katılmıyorum 2,5 yıl se kullandım.
    kamera güzeldir demişsiniz arka kamerası 2015 çıkışlı ip6s ile aynı ve bu kamera 1/3 inch sensör boyutu olan bir kamera. zamanına göre güzel olabilir fakat günümüz telefonlarıyla malesef kıyas kabul edilemez 2000tl civarındaki android telefonların çoğu iphone se'den daha iyi çekecektir ön kamera için yorum bile yapmıyorum iphone 5 ile aynı ön kameraya sahip.

    se kasa olarak kalitelidir evet kaliteli malzeme ve şık bir kasası vardır bu kısım doğru.
    kulaklık çıkış sesi de oldukça kalitelidir bu konuda da hem fikirim.

    hoparlör sesi konusunda ses kalitesi ise bahsettiğimiz orta şeker diyelim piyasanın yarısından iyidir lakin ses yüksekliği konusunda oldukça düşük kalıyor. iphone 7 ve üstü bu konuda rakipsiz.

    çok kullanışlı bir telefon derken sadece alo demek ve spotify için kullanıyorsanız evet çok kullanışlı ama benim değiştirme konusunda en temel sebebim olan ekranın küçüklüğü ve website'lerinin orantısız görünmesi her bi butonun vs kocaman olmasından dolayı çile çektirmesiydi. butonlar normal boyutta görünse de bu sefer çok küçük kaldığı için kullanışsızdı her durumda kullanışsız oluyordu internette sörf yapmak için.

    şuan hala güncelleme alıyor ama muhtemelen bu sene son senesi güncelleme konusunda bunca yıl kullanıcılarını yarı yolda bırakmadı rakipsiz ama bu vakitten sonra güncelleme konusunda övülmez çünkü zaten ios 14ü alacağını zannetmiyorum.

    kamera konusunda bahsetmiştim gece gündüz çok güzel falan çekim yapmıyor samsung corby, star zamanında falan mı kaldınız bilmiyorum.

    pil konusunda malesef kötü bir performans sergiliyor bu konuda da yanıltıcı konuşuyorsunuz ilk çıktığı zamnanlarda 1.5 gün gidiyordu çünkü yazılım çok çok rahat akıyordu telefonda hiç zorlamıyordu dolayısıyla güç harcamıyordu ama bugün ios 13 ile şarjı su gibi içiyor 1 günü çıkarması bile imkansız.

    yüksek amper şarj aleti konusunda katılabilirim ama zaten 5v2A ile sınırlandırılmış olması lazım se'nin. yani daha güçlü bir adaptör taksanız bile maksimum 10 watt çeker ki bu da zarar vermeyecek şekilde sınırlandırılmış maksimum watt değeridir iphone se için. yani çok kasmaya gerek yok ama düşük amper ile şarj etmek daha az ısınmaya sebep olur ve pc ve türevi her cihazı yıpratan 1 numaralı etmendir ısı. dolaylı da olsa düşük amper şarj aleti konusunda katılıyorum.

    bu mesajı niye yazma gereksinimi duydum, 2,5 sene se kullandım onun üstüne zenfone 5, nokia 7 plus ve şuanda da oppo reno 2z kullanıyorum. zenfone 5 bi kaç tık nokia 7 plus'da 1-2 tık aşağıdaydı performans olarak se'den fakat yine de genel kullanıcı deneyimi olarak daha iyilerdi. ben se'yi bırakalı 1,5 sene veya daha fazla oldu ve o zamandan günümüz için yetersiz hissediyordum ki şuanda se'yi tavsiye etmek çok abes kaçar kaliteli hızlı sorunsuz bir telefon ama ancak 2. telefon olarak alo demek için kullanılır. böyle güzel güzel bahsederek se için insanların se almasına vesile olabilirsiniz sonra da pişman edebilirsiniz diye bu uyarıları yazma ihtiyacı hissettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tplon -- 10 Mart 2020; 3:44:20 >




  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Direk cevaplamasanız da, atıfta bulunduğunuz yorumun sahibi olarak cevaplama gereksinimi duydum. Bilin ki zaten halihazırda telefonumla sorun yaşamamış olmama rağmen daha güncel ihtiyaçlarımdan dolayı telefonu değiştirmem gerekti. Yani SE'yi de biliyorum, karşılaştırdığım telefonu da. Bunun yanında ben tüketiciyim, hiç bir üreticinin abonesi ya da fanı olamam, hangisi cebime uygun şekilde ihtiyacımı karşılarsa, onu tüketirim.

    SE ilah değil ve ömrümüzün sonuna kadar SE ile yaşayamayız, sonuçta bir yerlerde karşılaştırma yapmak gerekecek değişim için.

    Bir zamanlar Nokia için diyorlardı aynı şeyleri, diğer markaların esamesi okunmuyordu. Bak şimdi Nokia nerede? Çan çin çon diye bahsettiğiniz telefonlar ise, Qualcomm işlemciler, Sony lensler, Samsung paneller kullanıyor en basitinden. Yorumunuzdan belli ki zaten bu bilgiler bilginiz dahilinde olsa bile önyargınızı kıramayacak.

    Ne yazık ki kamerası GÜNÜMÜZDE sandığınız kadar güzel değil. bazı donanımlar olarak 5 yıllık, bazı donanımlar olarak 8 yıllık teknolojisi göz önünde bulundurulursa zamanına göre çok güzel evet. Ancak bazıları için yeterli olsa bile, ne yazık ki, 1200-1300 TL'lik giriş seviyesi Android telefonlarda bile daha üst donanım kamera bulunmakta. Hele ön kameraya değinmiyorum bile, 1 mp piksel piksel gösteren selfie kamerası. İlk çıktığı dönemde dahi eleştirilmişti.

    Kasa olarak kalitelidir evet, alüminyum güzel hissiyatlı kibar, hoş. Bu özelliğini her zaman sevdim. Ios'un stabil ve daha uzun ömürlü olması da kesinlikle doğru.
    Kulaklık çıkış kalitesi güzeldir evet, hala günümüz telefonlarına kafa tutar.

    Ama hoparlör kaliteli deme gözünü seveyim :)

    Ekran kasa oranı ne yazık ki GÜNÜMÜZ telefonlarına göre çok düşük. Ayrıca ekran kalitesi de GÜNÜMÜZ telefonlarına hiç bir şekilde kafa tutamaz. Çoğu insan için bunlar başlı başına bir değiştirme sebebi.

    Pratiklik konusunda ise, şöyle diyeyim. Şuan sadece telefonla konuşmak, Whatsappta mesajlaşmak, müzik dinlemek, mail kontrol etmek dışına çıkmayan biri için pratikliği gerçekten rakipsiz sayılabilir. Hala tek ihtiyaçlarım bunlar olsaydı SE'yi değiştirme ihtiyacı duymazdım.
    Eskiden müzik dinlemeye, toplu taşımada tek elle telefon kullanmaya ve tamamen sorunsuz bir telefona ihtiyacım vardı. Kamera, ekran vs pek önemli değildi.

    Ancak benim şuan işim gereği ciddi kaliteli fotoğraflara, internet gezintileri, video ve oyunlar için büyük bir ekrana, NFC'ye ihtiyacım var. Ve hepi topu 3 bin bütçem vardı. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda ki SE ve fiyatlarından dolayı yeni Iphona'lar kötü bir tercih olarak kalıyor.

    Android gibi yavaşlamaz demişsiniz de, telefon dolana yavaşlayana kadar 2 yıl geçiyor, hoş ben ve bir çok kişi 2-3 yıldan fazla kullanmıyor bir telefonu.

    Pil de hiç öyle "kullanıyorum" diyen biri için 1.5 gün götürecek performansta değil. Ha, Ios 9'da öyle gidiyordu ama, Ios 13 görsel olarak güzel olsa da, batarya performansı leş. Batarya sağlığım %82'ye 1 buçuk yıl gibi sürede indi ve, bu süreye kadar asla kendi orjinal şarj aleti dışında başka biryerde şarj edilmedi. Bu arada yüksek amper falan birşeyler demişsiniz de, SE ve birçok telefonun şarj alımı sınırlıdır, belli diğerseniz 50A takın adaptörü, 2A üzeri çekmez.

    Çok severek SE'mi kullandım ve emekliye ayırdım. Ancak eğri oturup doğru konuşalım. Herşeyin yeni olduğu ve eskidiği, yetmediği bir dönem var, bir yandan da ihtiyaçlar değişiyor.

    Vesselam.




  • Telefonla ne yapıyorsunuz da yavaş kalıyor allah aşkına. E ticaret yapıyorum. Telefon tüm gün elimde 1 kere bile yavaş kaldığını hissetmedim. Kamera konusu hariç hic bi eksisi yok. Sarj konusunda hangi telefonu tüm gün elinizde tutsanız size yeterli gelmez zaten. İyi tarafı küçük batarya çabuk doluyor. Biraz aç gözlüyüz dostlar. Yeni kullanmak iyi hissettiriyor. İmkanı olan son model iphone alsın ama SE yetersiz 7 alayım 8 alayım düşüncesi gereksiz. Pubg de oynuyorum, sosyal medyada kullanıyorum, işimi de bu telefondan sorunsuz hallediyorum. Ki kullandığım kulaklık SE nin 2 katı fiyatında. Yenisini alamayacak değilim ama bu telefon kusursuz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derser1

    Telefonla ne yapıyorsunuz da yavaş kalıyor allah aşkına. E ticaret yapıyorum. Telefon tüm gün elimde 1 kere bile yavaş kaldığını hissetmedim. Kamera konusu hariç hic bi eksisi yok. Sarj konusunda hangi telefonu tüm gün elinizde tutsanız size yeterli gelmez zaten. İyi tarafı küçük batarya çabuk doluyor. Biraz aç gözlüyüz dostlar. Yeni kullanmak iyi hissettiriyor. İmkanı olan son model iphone alsın ama SE yetersiz 7 alayım 8 alayım düşüncesi gereksiz. Pubg de oynuyorum, sosyal medyada kullanıyorum, işimi de bu telefondan sorunsuz hallediyorum. Ki kullandığım kulaklık SE nin 2 katı fiyatında. Yenisini alamayacak değilim ama bu telefon kusursuz gibi.
    aynen hız konusunda bir sıkıntısı yok.
    internet yavaş kalıyor genelde.

    tek sıkıntı batarya.

    yanınımızda içerisinde 1 adet 3400mah civarı pil olan bir powerbank taşımak iyi olur.
    p-pal diye bir firmanın 3400mah
    ve duracell in 3350 mah lık powerbanklarını buldum.
    başka tavsiyesi olan varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 10 Mart 2020; 13:17:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    aynen hız konusunda bir sıkıntısı yok.
    internet yavaş kalıyor genelde.

    tek sıkıntı batarya.

    yanınımızda içerisinde 1 adet 3400mah civarı pil olan bir powerbank taşımak iyi olur.
    p-pal diye bir firmanın 3400mah
    ve duracell in 3350 mah lık powerbanklarını buldum.
    başka tavsiyesi olan varmı ?

    Alıntıları Göster
    Bimde 10000lik vardı dün 40₺ye. Ondan aldım kendime gayet iş görür.
    Se halen kullanılacak cihazmi?.iPhone geçmek istiyorum tekrar.ama çok para bağlamak istemiyorum malum fiyatlar uçuk.
    700₺ civarı bulunabilir şuanda piyasada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

    Bimde 10000lik vardı dün 40₺ye. Ondan aldım kendime gayet iş görür.
    Se halen kullanılacak cihazmi?.iPhone geçmek istiyorum tekrar.ama çok para bağlamak istemiyorum malum fiyatlar uçuk.
    700₺ civarı bulunabilir şuanda piyasada.

    Alıntıları Göster
    ben kullanıyorum. hızı süper bence.
    hafızası 16gb alma. yüksek olsun
  • 64gb parmak izi okumayan ama tıklayınca çalışan bir cihaz buldum çok temiz sizce kaç para eder?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gahmetk

    64gb parmak izi okumayan ama tıklayınca çalışan bir cihaz buldum çok temiz sizce kaç para eder?
    parmak izi çalışmıyorsa temiz değildir.anakartı değişmiş olabilir. yada içini açarken home butonunu kopartmışlardır.
    ekranı vs de değişmiş olabilir.
  • Merhaba iphone se telefonum şarj %10'dayken kapanıyor. ve açılınca %1 ile açılıyor sorun batarya da mı?
  • iphone 9/se2 modeli tıpkı iPhone SE gibi küçük ekrana sahip olacak:

    https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/iphone-9-plus-geliyor-ozellikleri-nasil-olacak-41471410
  • Arkadaşlar ayrıca şarj olurken %95'den birden bire %99'a ve 1 dakika içinde %100'e ulaşması normal mi, iPhone SE'nin? Bana ilginç geldi bu durum.
  • Sondoron S kullanıcısına yanıt
    Bendede durum Aynı. Apple destekle görüştüm pil sağlığı 94 ancak şarj döngüsü 500 ü gecmiş yani pil sağlığı dogru değil kanaatindeyim . Bende %20 den direkt %10 sonra %2 ve kısa süre sonra kapanma oluyor. Sarja takıp actıktan sonra 13 de devam ediyor . Herseye rağmen performansta düşüş yok en azından bu iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdad44 A kullanıcısına yanıt
    Dün %1'den %100'e şarj edip denedim. %10'dayken kapanmadı %1'e kadar normal bir şekilde düştü. kendi kendine o düzeldi bu sorun fakat, %95 olayı hala devam ediyor sorun batarya da mı acaba, %84 pil sağlığı benim.
  • Arkadaşlar, Merak ediyorum acaba iPhone SE'de Face ID özelliği var mı? Güncelleme ile geldiği yada geleceği yönünde bazı söylemler vardı. Bende özellikle çok küçük ekranlı olması ve Face ID özelliği var diye satın almıştım iPhone SE'yi. Sanırım şuan yok. Çünkü Ayarlar'da bu özelliğe denk gelmedim. Keşke olsaydı dediğim bir özellik. iOS 13 ile keşke gelseydi. Belki bir umut iOS 14 ile gelir İnşallah..
  • Sondoron S kullanıcısına yanıt
    Yok ve olamaz. Güncelleme ile yine olmaz.

    Kızılötesi sensör olması lazım. O sensör ışın yayıyor ve yansımalardan oluşan şekille kamera yüzü okuyor. Yüz tanıma öyle gerçekleşiyor. Onlarda bizim makinede yok yani. Sadece normal kameranın yeterli olduğu, fiziksel karşılığı olmayan yazılımsal bir yüz tanıma sistemi yaparsa resimden bile tanıma gerçekleşir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ø kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıt için.
  • 
Sayfa: önceki 457458459460461
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.