Şimdi Ara

Apple iPhone 7 / iPhone 7 Plus [ANA KONU] (1420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55.871
Cevap
383
Favori
2.348.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14181419142014211422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Katılıyorum, stabil ve final bir güncelleme şart..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilker burak kullanıcısına yanıt
    Artık seneye kadar sabrederiz, umarım Apple bir dahaki telefonu düzgün yapar. Ufak sorunlar pekte can sıkmıyor ama olmasa daha iyi olurdu yoksa cihazdan gayet memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enevre

    Demek %80 den sonra o yüzden yavaş şarj ediyormuş şimdi anladım olayı. İpad şarjına devam edeyim mi o zaman ben, ancak hala alt seviyeleri yeteri kadar hızlı doldurduğuna şahit olmadım.

    ipad adaptöru ile şarj edenler mevcut, ben de araç şarj cihazı aldım Belkin marka online store'dan 2.4A yazıyor. henüz deneme fırsatım olmadı.
    karşılaştırma yapın %20 ile başlayın mesela, her iki adaptörle de cihaz kapalı olarak deneyin hangisi %20'den %100'e çabuk ulaştırıyor net olarak anlaşılır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çekilen fotoğrafları iki kez ekrana tıklayıp yakınlaştırınca sanki biraz kumlanma ve bulanıklaşma oluyor gibi. Bir de 83kb boyutu var. Daha fazla olması gerekmiyor mu, yoksa bi ayarı falan mı var? Sizde de öyle mi kamera?

  • metehan760 M kullanıcısına yanıt
    alakası yok ben o kadar teknik detay yazıyorum ki doğrusu olması gereken o siz(senin şu an savundukların) "o ne ya" "ne dersen de sarı la işte" şeklinde tepki veriyosunuz işinize gelmiyor galiba sonra siz küçümser sanki ortaya sizinkiler gibi saçmalık yazılmış gibi hiç bişi olmamış gibi hala "sarı ekran la işte" diye konuyu uzatmanız sorun değil benim lafı gediğine koymam sorun öyle mi ? sen ne bilirsin senin dediğin doğru mu ki gözümle gördüğüme mi sana mı inanayım şeklinde aşağılayıcı tavırları buradaki çok bilmişler yaptı önce ben değil. sonrasında da ben bunlara ah canım cicim demek zorunda değilim tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak zorunda değilim ha sen de saygı duymak zorunda değilsin ama malesef doğrusu o ister duy ister duyma çok da fifi yani şu saatten sonra iş işten geçtikten sonra hiç bişeyin önemi yok.

    apple tabi savunmaz herkese tek tek bu detayları mı anlatıcak ? bu bir sorun değil deyip geçiştiriyor. haklılar da bence sorun olmayan şeyleri dillendirip algı oluşmasını istemeyebilirler pek ala detaylı bir şekilde anlatmazlar sana wide color gamut der geçer. samsung sana amoled ekranı anlatıyor mu ? en iyisi bu diyor geçiyor halbuki çok yol almasına rağmen amoled in de dezavantajları var 2 sene de burn in gibi siyah ekranda lekeler gibi mesela bunları samsung anlatıyor mu en iyi olduğu tarafları sana söyler geçer kontrast bükülebilme vs oooo dersin geçersin. apple niye zorunda olsun ki ? ve ben sana apple ın söyleyeceğini söylüyorum işte youtube internet inceleme dolu rasyonel şekilde açarsın okursun kendi aklınla karar verirsin aplle ın açıklamasına ihtiyaç mı var ? dersin ki ben mavi ekran seviyorum sarı istemem yahu ayarlanıyor ayarlardan :D daha ne olacak pardon da ?

    yani bir şey derken ben nereye gittiğini çooook iyi biliyorum ama buradaki bazı arkadaşların hiç haberi yok malesef.




  • enevre kullanıcısına yanıt
    Li-ion pillerde sarj %80'e kadar hizlidir, %80-%100 arasi daha yavas ilerler. Pilin kimyasi geregi boyledir. Pili sifirdan yuze kadar once 1A standart sarj aletiyle, sonra da 2.4A iPad sarj aletiyle sarj edersen aradaki sure farkini cok net gorursun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • staryum kullanıcısına yanıt
    bak kardeşim sorunları yazarken sen burada yazılanları gömüyosun telefonu gömüyosun sorun yok biz seni gömünce mi problem oldu ?

    bu kafayı bırakın şimdi kimseye bi faydası olmaz bunun.

    senin tam tersi benim kim olduğumu ne yaptığımı ne düşündüğümü bilmeden ne yazdığımı niye yazdığımı anlamadan bunları demenin hiç bir manası yok. sen neredeyse piyasanın en iyi hoparlörlerine z2 den bile kötü başarısız dersen ben de kusura bakma cevap veririm.

    ayrıca yuvarlak yuvarlak konuşup z2 de bile böyle değildi diye bir şeyleri gömme çabasında olan sensin yahu ben değil :) ben sahibi olduğum telefon hakkında olmayan şeyleri ismi cismi belli olmayan ajanlardan duymak istemiyorum bu forumda ok ? burası benim yıllardır kullandığım bir platform kirlenmesini istemem bu şekilde dezenformasyonla bu kadar.

    "-öyle bir dünya yok 5 dk da illa şu kadar batarya gidecek diye... o 5dk da ne yaptığın önemli anormal bir durum varsa hard reseti yap sürekli sorun yaşıyorsan kullanım alışkanlıklarında bir sorun var demektir kullandığın uygulamaları ayarlarını kontrol et ben de aynı telefonu kullanıyorum sorun yok 1 kere bile hard reset atmadım hala sorun devam ediyorsa sürekli tekrarlıyorsa verirsiniz servise. şarjdayken ya da şarj olduktan sonra ya da amuda kalkarken hard reset atınca hepsinde farklı sonuç bekliyorsanız yanılırsınız." ilk maddede senin nereni kötülemişim pardon ? aynı şeyi farklı şekillerde yapınca farklı sonuç alamazsın evet bunu bilmiyorsun ama burada seni gömdüğümü düşünecek kadar da zekisin aynı zamanda ? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu beni mi yiyosun sen de hocam ayaküstü gayet normal cevap vermişim işte.

    benim nası saygı göstermemi istiyosan bir kullanıcı olarak senin belki de daha saygılı olman lazım anlatabiliyor muyum ? eğitim meselesi sonuçta işte bir şey diyemiyorum bakış açınızı değiştirirseniz ne kadar doğru ve haklı olduğumu görürsünüz.

    yani ben gidip samsung forumuna yazmıyorum buraya gelip bir sorunu telefonu gömerek dile getirmiyorum verdiğim tavsiyeleri konuya hakimsem veriyorum yoksa vermiyorum listeyi uzatabiliriz. ama tam tersi her konuya atlayıp yalan yanlış her şeyi yazanlar var onlarla da bana fanatik dedikten sonra geçtim dalgamı çok da güzel oldu bence.

    yani bir şeyi yazarken siz de benim gibi iki kere düşünün eğer gerçek amacınız foruma bir şey katmak ise.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 23 Ocak 2017; 1:1:12 >




  • arkadaşlar linghtning uçlu kulaklığı normal 3.5mm laptopda kullanabilmek için çevirici var mı piyasada?
  • Powerbank almayi dusunuyorsan, 10.000mAh kapasitenin altini hic dusunme bence. 5000mAh'lik alirsan, zamanla dogal kapasite kaybi nedeniyle 7'yi en fazla 1,5 kez, 7 Plus'i ise bir kez bile tam sarj edemez. Asus ZenPower, Xiaomi vb. markalarin cihazlarindan alabilirsin. Powerbank aldiginda yanina bir de kisa Lightning kablo ya da Lightning-MicroUSB donusturucu alabilirsin. Ben Asus ZenPower'in yaninda gelen kisa kabloyu Apple'in orijinal donusturucusu ile iki yildir kullaniyorum. Gayet memnunum. Son 2-3 yildir telefonumu prizden hic sarj etmedim desem yeridir, gunun her aninda ihtiyac duydugum bir cihazi 2-3 saat boyunca duvardaki prize hapsetmek mantikli gelmiyor. Evde kanepede, aracta, metroda, ofiste masada, hatta kafede/barda cihazimi her zaman yanimda sarj ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Encrypted

    Artık seneye kadar sabrederiz, umarım Apple bir dahaki telefonu düzgün yapar. Ufak sorunlar pekte can sıkmıyor ama olmasa daha iyi olurdu yoksa cihazdan gayet memnunum.

    Merak etme, seneye yeni modelde yeni problemler olacak ve yine yasanan sorunlar gormezden gelinecek, normalmis gibi yutturulmaya calisilacak. Bu durum her yil boyle. Apple'in son 10-12 yildir kalite kontrol namina imza attigi rezillikler ortada. Cok fazla kitlesel imalat/kalite/dizayn problemi, fiyaskolar yasaniyor, her yeni urunde ilk nesillerde tuketiciler kobay olarak kullaniliyor vs. Neyse ki milyonlarca gonullu anonim sirket savunucu var da, en azindan forumlarda sikayetlerini dile getirenleri bir guzel susturuyorlar. Aferin onlara. Bileklerine kuvvet. Apple her sene yeni urunlerde parayla inceleme yaptirdigi, bedava cihazlar gonderip videolar hazirlattigi, yazilar yazdirdigi sitelerden, Youtuber'lardan cok bu tur fanatiklere bel bagliyor zaten.

    Ozellikle cihazlarda standart disi farkli panel sicakliklari, on paralik markasiz sarj aletlerinde gorulen coil whine, fotografa zoom yapmayi bilen herkesin fark edebilecegi watercolor gibi problemler, hic de ufak seyler degil bence. Lansman doneminde forumdan bir kullanici coil whine sorununu kesfedip sormustu "telefon konusmasında bile duyuluysa apple nasıl satışa sunmuş bunu" diye. Ben de asagidaki cevabi yazmistim:

    quote:


    Neden sasiriyorsun? Daha once hic Apple urunu kullanmadin mi? Apple bunu hep yapiyor. Ozellikle 2004'den bu yana hemen her urunde ilk serilerde musterilerini gonullu QC (kalite kontrol) elemani olarak kullaniyor. iPhone serilerinin de neredeyse tumunde benzer kitlesel sorunlar oldu. Ilerleyen partilerde ya da bir sonraki nesilde duzeldi. Bunlari Samsung'cu PC'ci olarak yazmiyorum. 1994'den bu yana Macintosh kullanan, Apple eko sisteminin dibine kadar icinde olan, her yil yeni iPhone modeline gecen biri olarak yaziyorum.

    Surec genelde soyle isliyor:

    - Apple dizayni California'da yapar
    - Cin'deki fason imalat yaptirdikleri fabrikada prototipler uretilir
    - California'daki hipster abiler seri uretim onayini verir
    - Cin'deki fabrilarda (Foxconn, Quanta vs.) kole isciler uretime baslar
    - Lansman yapilir
    - Ilk teslimatlar baslar ve gonullu QC elemanlarindan (Apple musterileri) geri donusler beklenir
    - Kitlesel bir uretim veya dizayna hatasina dair bir izlenim olusursa, California'daki hipster abiler hemen fabrikayi arayip firca kayarlar ve gelecek partilerde sorunun duzeltilmesini isterler
    - Hemen basin mensuplari Palo Alto'ya cagirilip hizli bir PR calismasi yapilir ve hata reddedilir. Kamuoyuna aslinda o sorunun bir sorun olmadigi zen felsefesiyle yutturulur
    - O sirada fabrikada kole isciler yeni serileri uretiyordur zaten. Ilk seriden alanlardan cok tatava yapan musterilerin cihazlari da, aman canim ne olacak, yenileniverir
    - Eger sorun fabrikadan/uretimden kaynakliysa cok buyumeden boyle kontrol altina alinir. Ama sorun dizayn kaynakli ise once yine ayni reddetme yontemi ve PR calismasi uygulanir. Sonra dizayn ofisteki hipster tasarimcilar fircalanir ve bir sonraki yilin dizayninda sorunu gidermeleri soylenir (bkz. iPhone 6'daki bukulme sorunu. 6S'de aluminyum alasim ve kasa ic dizayni degistirilerek cozuldu)

    Sen muhtemelen sunu soruyorsundur. Bu adamlar milyonlarca adet iPhone 7 'yi uretmeye baslamadan once cihazdaki cizirtiyi dinlememisler mi, video kaydi yapip cizirti videoya yansiyor mu diye test etmemisler mi? Etmemisler iste. Etmislerse de umursamamislar veya gec farketmisler. Her halukarda olan kobay yerine konan ilk seri musterilerine oluyor... Biktirdilar artik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kısmen26 kullanıcısına yanıt
    Bahsettigin gibi bir adaptor piyasada mevcut degil. Sen Lightning-3.5mm adaptorunun tam aksi yonde gorev gorecek bir adaptor ariyorsun. Tum talep ters yonde oldugu icin piyasadaki adaptorlerin hepsi ya kutudan cikan ile ayni ya da onun coklayici versiyonu seklinde oluyor. iPhone 7'nin kutusundan cikan Lightning uclu kulakligi 3.5mm girisli tum cihazlarda kullanmak icin bir adaptor yok maalesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam powerbank çok araştırdım en çok kafama yatan ve en çok beğenilen marke model Anker olmuş.Sanırım onun 10.000 olanını alıcam.
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Baktım bende bulamadım.

    Şu aralar iphone 7 alıcam ama kullanabilirmiyim çok merak ediyorum şuan s4 kullanıyorum. Bir yandan düşünüyorum gerektiğinde dosyalama işleri felan nasıl yapıcam diye. Bir yandan diyorum zaten şuanda internet,müzikten başka bişey kullandığım yok diyorum.
  • Her aldigim iphone modelinde silver gumus rengi tercih ettigim icin iphone 7 yi de silver aldim ama mat siyah cok hosuma gitmisti her gordugumde de silver aldigim icin pisman oldum sonunda hediye çekim de oldugu icin gittim mat siyah aldim silveri sattim. Mat siyah harbiden yilan gibi havasi baska diger renkler biraz basit duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Neyse ki milyonlarca gonullu anonim sirket savunucu var da, en azindan forumlarda sikayetlerini dile getirenleri bir guzel susturuyorlar. Aferin onlara. Bileklerine kuvvet."

    bu ne yaman çelişki böyleeeee

    hasta mısın nesin bana söyleeeee :)

    apple batsa da şunlar sevinse lan bana yapıyolar bi de ya ben ki yıllarca samsung kullanmış nokia kullanmış adamım adamlar iphone kullanıyorum diye beni fanatik ilan edecek kadar terbiyesiz ya işte bu yüzden kaybediyosunuz beyler pr yapacaksanız bak güzel demişsin apple ı örnek al :D servisini örnek al. samsung da bi çerçeve soyuldu değiştirelim dedik amanıııın servisten bi kovulmadığımız kaldı. s6 diye aldığın telefon bi senede yarı fiyatına indi.

    işin garibi apple forumunu bu çapulcular bu hipsterlar nasıl işgal etti ?

    bu işgale daha fazla dayanamayıp bu verdiğim ayarlar yeter diyerek ayrılıyorum zira bu bebeler gibi savunucu fanatik falan değilim alakası yok işim gücüm var benim :D kalın sağlıcakla su dökmeyin arkamdan hepiniz bloklusunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 23 Ocak 2017; 2:6:40 >




  • kısmen26 kullanıcısına yanıt
    Kullanirsin iki gunde alisirsin ve android telefonlara tovbe edersin bende cok android kullandim bi daha bedava verseler bile kullanmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ß@R!$ ß kullanıcısına yanıt
    Watercolor dedigimiz problemi kesfetmissin. Sorun Apple'in yazilimsal sikistirma ve NR algoritmasindan kaynaklaniyor. Aylardir gundemde ve Apple hala bir cozum/mantikli aciklama getirebilmis degil. RAW cekim oneriliyor ama kimse gundelik hayatta bas-cek basitliginde kullandigi telefonla surekli ucuncu parti uygulama kullanmak ve RAW cekim yapmak zorunda degil. Apple'in standart kamera uygulamasindaki algoritmayi duzeltmesi gerekiyor. "Daha once RAW cekim yapilamiyordu, insanlar zoom yapip yeni yeni aradaki farki gormeye basladi ve sikayet ediyorlar" seklinde bir fanatik savunmasi mevcut ama ilgisi yok. iPhone 6S'e kadar tum cihazlarda da zoom yapiyorduk ama bu kadar rahatsiz edici bir detay kaybi gormuyorduk. Sorun iPhone 7'ye ozel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Dediğin model telefonu kalınlaştırıyor tek elle tutmak çok daha zor hale geliyor. Ağırlık olarak pek farkı yok ama en büyük espri olan inceliğini telefon kaybediyor. Ben şahsen onları aldıktan sonra deri kılıfı aldım apple'dan. Daha önce 5simde de kullanmıstım. 6s plusta da kullandım. Onunda alt kısmı açık olduğu için yeni telefona onu da düsünmüyorum. Ama alacak olursam yeniden deri kılıflara bakarım telefon resmen beşikte yatıyor gibi oluyor koruması da güçlü aklıjızda bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "RAW cekim oneriliyor ama kimse gundelik hayatta bas-cek basitliginde kullandigi telefonla surekli ucuncu parti uygulama kullanmak ve RAW cekim yapmak zorunda degil. Apple'in standart kamera uygulamasindaki algoritmayi duzeltmesi gerekiyor."

    bir zamanlar -once upon a time- s6 da RAW bile var bas çek ten fazlasını sunuyor 6s kamerası sadece bas-çek işi bilen manuel ayar seçeneği sunan s6 almalı diye yapılırdı tavsiyeler...

    yorumlar nasıl güzel şekillendiriliyor günün ihtiyacına göre değil mi ama olsun huysuz falan yazarsa apple ı da bi yerin dibine sokup çıkarırsa hepimiz rahatlarız onun yazdığı kanun niteliğindedir eleştirilemez karşı çıkılamaz yoksa linç edilirsin. valla hepinizi tek tek yerim YERİMMMMM çok tatlısınız :)))) hadi iyi forumlar...
  • @kısmen26 Kullanirsin, hic endisen olmasin. Cok rahat alisirsin ve bir daha da Android dusunmezsin bence. iOS yazilimsal kullanici deneyimi acisindan her halukarda Android'den iyidir. Cihazini al gel, sonra kitlesel sorunlari yine beraber elestiririz. Her seye ragmen neden iPhone kullandigimi, Apple eko sistemi icinde oldugumu daha once yazmistim. Merak ediyorsan okuyabilirsin:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122833975

    @iPhoneDalton Anker urunleri iyidir. 10.000 ve uzeri kapasite isini gorur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14181419142014211422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.