Şimdi Ara

Apple iPhone 7 / iPhone 7 Plus [ANA KONU] (967. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55.871
Cevap
383
Favori
2.348.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 965966967968969
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LuxAeternaFB

    Apple store'dan almadım :( Bakalım ne olacak sonumuz. Bu arada Apple değişimi kabül ederse ki İnşallah eder verecekleri cihaz ne oluyor başkasının kullandığı ama tamir edilmiş cihazlardan filan mı oluyor swap mı oluyor 0 mı oluyor ne oluyor ?

    swap, değişim cihazlarını sıfır cihaz olarak biliyorum ben. tek farkı vergilendirilmemesi için ithalat aşamasında farklı prosedürden geçmesi. store'dan alınmadıgı icin normal garanti süresinde arızalanan ürün prosedürü uygularlar herhalde. mevcut cihazın ekranını bile değiştirip verseler o bile iyidir. sonucta garanti devam ediyor, problem olmaz.
  • erkamacar kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şarjı paylaştım bir bak istersen benim aklımda da soru işareti var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir cevap bekliyorum. Sizin şarjlar nasıl buna yakın mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdwad91

    Arkadaşlar bataryanın ömrünü kısaltmamak için nasıl şarj etmeliyiz cihazları?

    - Sırf kullanım süresi ekranında uzun saatler görüp egomu tatmin edeceğim diye her şarjda pili %2-3 seviyesine kadar indirme.
    - Kalibrasyon dışında pili %20'nin altına indirmek sağlıklı değildir. Uzun vadede pil sağlığını çok olumsuz etkiler. Her şarjda pili köküne kadar kullananlar, bir yıl sonra forumda "iPhone 7'nin şarjı %30'dayken cihaz kapanıyor" benzeri başlıklar açacaklar. Emin olabilirsin.
    - Lityum pillerin (elektronların) en verimli çalışma aralığı %40-80 seviyesidir. Dolayısıyla cihazını gün içinde şarja takmaktan çekinme. Mesela %40'tayken tak şarja, yarım saat şarj olsun. Yani telefonun pilini arabanın deposu gibi görme. Bittikçe doldurmak zorunda değilsin. Her aralıkta, özellikle de %20-80 aralığında her istediğinde şarj edebilirsin. Bu pile zarar vermez, tam tersi uzun vadede pil sağlığı için iyidir.
    - Cihazın tam şarj ederken %100'den sonra da bir yarım saat şarj et. Buna trickle charging denir ve yine pil sağlığı için iyidir.
    - Pili arada bir kalibre etmen iyidir (kalibrasyon nasıl yapılır diye arayıp bulabilirsin). Her ay dense de o kadar sık yapmaya gerek yok. Kullanım alışkanlığına göre 2-3 ayda bir kalibrasyon yapman yeterli olur.
    - Uzun yıllardır Li-ion pilli cihazlarımı bu şekilde kullanırım, bugüne kadar pil problemi hiç yaşamadım. Şu anda yaklaşık 30 aydır kullandığım bir MacBook Pro'm var. İlk aldığımda şarjı 7,5 saat gidiyordu. 30 ayın ardından pil sağlığı %94 ve hala 6,5-7 saat gidiyor. Tüm iPhone cihazlarımda da pil sağlığını aynı şekilde korurum
    - Li-ion pillere ve nasıl çalıştıklarına meraklıysan, bu pillerin fikir babası, icatçısı John Goodenough'ın hikayesini okumanı tavsiye ederim.

    @Cccjackreisccc Pilin bildiğin ırzına geçiyorsun farkında değilsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bütün gün dışarıdaydım. Eve geldiğimde 4 tü dedim bekleyeyim. Normalde işten çıkarken 60 civarlarında şarja takıp ful yapar çıkarım. Dediklerinizi bilmiyordum ama mal kıymeti bilmeyen biriyim. Çoğu insan gibi kılıf takıp, az uğraşıp, şarja az takıp, ömrünü uzatmaya çalışmam. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yurt dışından iphone getirtmek isteyenler pm atabilir. Tanıdığım vasıtasıyla getiririm. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar


    quote:

    Orijinalden alıntı: emrec6

    Hocam vakit geçmiyor sırf apple.com tr den verdiğim için 24 ile 8 i deniyor teslimat 24 ünde mi kargoya verilecek? Olay nasıl oluyor? Misal 24 ünde verilmişse kaç.güne ulaşıyor. 17 ekimden beri bekliyorum da :((

    O yazan tarih aralığı tahminidir. Apple kendini sağlama almak için teslimat sürelerini en kötü ihtimal üzerinden söyler. Yani 24'ünden daha erken de kargoya verebilirler. Beklemekten başka çare yok diyecektim ama online siparişi iptal edip mağazadan alabilirsin. 4-5 hafta beklemek çok mantıklı değil. İstanbul'da olmayabilirsin ama elbet güvenebileceğin bir tanıdığın vardır. Zorlu ve Akasya'ya her gün stoklar ekleniyor, sürekli takip edersen Jet Black bile yakalayabilirsin. Rezervasyon sayfası aşağıda. Aradığın modeli, rengi yakalarsan ayırt. Yakının mağazdan alsın. 5 hafta iPhone 7 için beklemek bu devirde çekilecek çile değil bence. Üstelik daha cihaz geldikten sonra sorunlarla uğraşacaksın. Belki ekranın renk sıcaklığı memnun etmeyecek, belki başka sorunlar olacak. Bence bu seçeneği düşün.

    https://reserve.cdn-apple.com/TR/tr_TR/reserve/iPhone/availability?channel=1

    Vallahi hocam haklısınız da bir yandan yapsammı diğer yandan neyse bu kadar bekledik biraz daha bekleriz! Diyorum ama kanımda kaynamıyor değil hani :) peki iade talebinde bulunursak hesabıma ne zamab geçiyor ücret?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaidAbdullah

    Arkadaşlar afganistandan 7 plus 32 gb sordurdum bir arkadaş vasıtasıyla

    birisi 850 $ demiş. başka biri 750$ demiş. 750$'da bir yanlışlık olabilir mi? acaba plus yerine plus olmayanı mı sormuştur??? sürekli konuşamıyoruz o yüzden size sorayım dedim bir yanlışlık var mıdır sizce?


    Biri ABD cihazıdır, biri avrupa cihazıdır. Olabilir. Afganistan'da karaborsada Dubai ve Hong Kong cihazları da bulunabilir. Aldıracağınız cihazın GSM olmasına dikkat edin. Yani Model A17XX olmalı.

    @neutumn Sahibinden üzerinden sattım. Kasım 2015'te almıştım, Ekim 2016'da sattım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    hocam gsm olmasına dikkat edin a17xx demişsiniz de olmazsa ne olur çok önemli bir şey mi?? yoksa sadece garantisi mi eksik olur

    bir de en kötü ihtimal ne olabilir telefonu getirdiğimde.

    gelip de hiçbir şekilde kullanamayacağım cihazın gelme ihtimali var mı? bir sürü model kodu felan varmış herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaidAbdullah -- 7 Kasım 2016; 0:28:32 >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    40-80 arasında şarja koyup 100lemek yine aynı verimi sağlar mı yoksa dediğiniz gibi yarım saatlik falan 80lere kadar mı şarj etmek lazım. Şahsen 25lerde takıp 100 olunca çıkartıyorum , bu yaptığımın zararı olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaidAbdullah kullanıcısına yanıt
    atahanbb kullanıcısına yanıt
    @SaidAbdullah Cihaz GSM olmazsa, bir yıllık uluslarası garanti Türkiye'de geçerli olmaz. Servislik bir durumda yurtdışına göndermek zorunda kalırsınız. Zaten sadece 4 ülkenin cihazı GSM değil. Çin, Hong Kong, Japonya ve "ABD'nin yarısı". Bu ülkelerin cihazları Model A16XX oluyor ve Türkiye'de garanti hizmeti alamıyorsunuz. Alırken kutunun altına bakmak yeterli.

    @Cccjackreisccc Gündelik yaşamın kargaşasında öyle oluyor tabii, normaldir. Ama yine de fırsat buldukça şarja takmakta yarar var. Uzun vadede etkisi olumlu olur. Görünen pil ömrü göreceli olarak düşük gibi. Hangi uygulama en çok yüzdeyi kullanmış, kullanımın kaç saati WiFi ile olmuş vb. durumlara göre de değerlendirmek lazım. Sürekli ve sadece hücreselde kullanılmışsa çok da kötü değil. Cihaz daha yenidir diye tahmin ediyorum. Pil zamanla daha verimli olmaya başlar.

    @atahanbb Şarjı %40-80 arasında tutmak zorunda değilsin. Mesela %37'deyken şarja takıp %100'e getirmenin bir zararı yok. Önemli olan elektronlara %20-80 aralığında akım vermek. Arabanın deposu gibi sürekli dibine kadar kullanıp bitirmek çok zararlı. Onun dışında her aralıktan her yüzdeye kadar şarj edilebilir. Sorun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 7 Kasım 2016; 0:48:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacettepe_fbo


    quote:

    Orijinalden alıntı: EvReN 7


    quote:

    Orijinalden alıntı: Anıl Akca

    JetBlack yerine bu renk gelseydi eğer satış patlaması olurdu.

    Katılıyorum. Bende bu renk kılıf alacağım. Siyah ile güzel durur.

    Bahsettiğiniz kılıf hangisi acaba?

    Hatırlayamadım kardeşim. Sizin paylaştığınız kılıflardan bir tanesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • 2 günlük app store deneyimlerimi özetliyorum ;

    gelen kişilerin % 99'u sarı ekran, çıtırdama, işlemci sesi vs haberdar değil.

    sarı ekran olmayını bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. 6s leri kaldırdıkları için daha doğrusu duvar kenarına koydukları için karşılaştırma yapmak çok kolay olmadı. elimdeki 5s ile bakmaya calıstım. ama bir yerden sonra insan yahu ben ne yapıyorum demeye başlıyor.

    görevliyi çağırdım. iki farklı ekran üretici vs, bu bir sorun değil dedi direk. hımm dedim. ben de.

    ancak şu bir gerçek, bu sarı ekran olayını gerçekten farketmeyecek çok fazla tüketici var. o yüzden ben çok tınlayacaklarını sanmıyorum

    çıt çıt sesini bulamadım.1 cihazda vardı sadece

    işlemci sesini de cok fazla kişinin farkedeceğini sanmıyorum.

    özetle ; alanlar ve memnun olmayanlar iade etme değiştirme şansı varsa değiştirir, ancak yenisi nasıl çıkar bilinmez

    bu arada ilk denediğimde bir sürü laf söylediğim taptik tuşu kullandıktan sonra eski tuş çok saçma sapan kaldı gözümde.

    6S kullanan biri olsam dönüp 7'ye bakmazdım. açık ve net. ne kafa yoracağım yahu.




  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Bu konuya hakimsin ve bilgini paylaşmaktan sıkılmıyorsun. Hayranım sana :) teşekkür ederim tekrar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 aydır kullandıgım Samsung tablet var, %15'in altına kolay kolay düşürmeden şarj ederim. %100 olmadan çıkarmam, sarjdayken kurcalamam. gun sonunda %40-60 olsa bile şarja koyarım. 17 ayın sonunda pil ömründe hissettiğim bir azalma yok. yalnız merak ettiğim önceden pillerin üzerinde tahmini şarj döngüleri yazardi 300 dolum, 500dolum gibi. yeni nesil pillerde bunlar yok mu.? yani atıyorum şarja koyduk yarım saat şarj ettik çıkardık ömründen bir dolum döngüsünü yemiş mi oluyoruz.?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysf87 Y kullanıcısına yanıt
    Hayır. Örneğin şimdi şarjınız %40 ve şarja taktınız tamamen doldurdunuz. Bir döngünün %60'ı kadarı döndü. Bir dahaki sefere de %60ta taktınız %40'ı da döndü ve 1 döngü tamamlandı. Ya da mesela %25ken taktınız doldurdunuz %75 döngü bir dahakine tekrar %25te taktınız yine %75 döngü toplamda %150 yani bir buçuk döngü olur. Tam anlatabildim mi bilmiyorum ama :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GranTurismo kullanıcısına yanıt
    Bu tüm cihazlar için geçerli mi? Mesela Bose qc35 wireless kulaklığım 500 döngüden sonra kapasitesi %80'e düşer diyor. Bu %60'ken %40 doldurmam ve %40'a düşünce sonrasında %60 doldurmam ile mi tam döngü sayılacaktır?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon konusuna ne zaman girsem hep sari ekran , hep sari ekran ya bu telefondan memnun olmayanlar acik ve net soyluyorum telefonunu satip baska telefona gecsin ve bu foruma artik sari ekran sorunuyla ilgili dert yanmasin . Daha onceki mesajimda burada Apple suclu oldugunu tum telefonlarinin ayni renk tonunda olmasi gerektigini savundum bu sari ekran bilinen olay ya memnun olur devam edersin yada memnun olmayip satarsin ayni seyler konusmanin manasi yok . Bir de bu durum yeni cikmadi , 5s'lerden beri var bilip bilmeden 6S beyazdi bu sari demeyin bilerek konusun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MambaVino kullanıcısına yanıt
    Doğru vallahi ben de bıktım aynı kışılerin her sayfada 10 mesajını görmekten sarı da sarı.
    İki tane iphone 6 değiştirdim geçen ay sarı diye. Eskiden de vardı hatta Zorludaki adam abi sarı ekran daha iyi değiştirme bence dedi üretici farkından kaynaklanıyor ama iyisi sarı olan dedi ben ekranda çatlak var diye mecburen değiştirdim şimdi 7 plusu değişen beyaz ekranlı 6 ların yanıa koyuyorum çok az daha sarı ama şöyle beyaz kağıtla kıyaslayknca 6 mavi kalıyor 7 plus beyaz kalıyor.
    6 vey 6s kıstas olamaz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 965966967968969
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.