Şimdi Ara

Apple iPhone 7 / iPhone 7 Plus [ANA KONU] (1571. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55.871
Cevap
383
Favori
2.348.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15691570157115721573
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmmm10

    Aynen öyle yakın zamanda 2g uluslararası olarak her yerde kapatılacak. Ancak ülkemizde 2g'nin bile çekmediği çok yer var maalesef.



    Önümüzdeki güncellemede belki bu durumdan dönülür. Bir de apple destek ile telefonda görüştüm. Cihaza bağlanıp tanıları alıp sorun olup olmadığına baktılar. Donanımsal bir şey gözükmediğini söylediler. Ağ ayarlarını sıfırladık vb işlemler yaptık. Biraz da bilgisizler yalnız. Aramaları duyur seçeneği var bunun ne işe yaradığını bilmiyorlar maalesef tam olarak. Arayanın ismini söylüyor. Ancak farklı biliyorlar.

    Apple'in destek hattini sorun cozme konusunda ciddiye alma derim. O hat psikolojik destek hattidir sadece ve cihazi sifirlatmaktan baska hicbir sey yapmazlar. O hatta cevap verenlerin bilgi seviyesi de cok dusuktur. Sadece ezberletilen sablonlar uzerinden papagan gibi konusurlar. Sorunun ne olursa olsun "ilk kez sizden duyuyoruz efendim, hemen not aliyorum efendim" diye baslar, restore ve temiz kurulum onerirler, son guncellemeyi yuklemeni soylerler. Sorunun ne olursa olsun, hemen cihazina remote diagnostics ile baglanip "oncelikle size guzel bir haberim var, cihazinizda donanimsal hicbir problem yok" derler. Istisnasiz. Su mesaji ve devamindaki yaniti okursan ne demek istedigimi anlarsin:https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123936226



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 21 Mart 2017; 14:24:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenanmorbulut

    Beyler sizden rica ediyorum 7 kullananlR telefonu iki ıçtan ters yöne hafifçe baskı uygulayınca çıtlama var mı ? Kullağınıza yakın tutup bir bakar yazarsanız sevinirim

    Bu soru baslikta duzenli olarak soruluyor. Bahsettigin sorun cihazlarin cogunda var. Citirti sorunu diyoruz buna. 14 Eylul'de iPhone 7 piyasaya ciktigindan beri tartisilan bir konu. Fabrikada montaj sirasinda vidalar sikilirkan tork degerlerinin birbirini tutmamasindan kaynaklaniyor. Pentalobe tornavidan varsa, cihazin alt kismindaki vidalarin torkuyla (sikma derecesi) oynayarak kendin bile cozebilirsin. Apple Store'a gittiginde de cihazi arkaya goturup bunu yapacaklar zaten. Benim cihazimda da ayni citirti var ama ozellikle citlatmazsam fark etmiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit_ozen

    4 bin liraya iPhone 7 plus 128 GB almak için anlaştım. Eski telefonumdan kalan 128 GB samsung class 10 80/80 hafıza kartım var. Yine aynı şekilde Sandisk 128 GB Dual USB (Android girişi ve USB girişi olan usb bellek) var. Ben şimdi bu telefonu alırsam bu ikisi boşa çıkacak. Daha önce hiç iPhone falan da kullanmadım. Kağıt üzerinde kötü gözüküyor ama pratikte nasıl hiçbir fikrim yok. Üniversite öğrencisiyim. Sizce yarın bu telefonu alayım mı? Sizce bu saatten sonra iPhone 7 plus alınır mı? Önerir misiniz? En önemli artıları nedir bu telefonun? Neden bu kadar pahalı (dolar kuru vs biliyorum ama diğerlerinden neden pahalı, iOS işletim sistemi harici) lütfen laf sokmak yerine bilgi vermeyi tercih edin. Şimdiden teşekkürler

    2007'den bu yana hic iOS kullanmadiysan, herhangi bir deneyimin olmadiysa, hicbir fikrin yoksa, akilli telefon kullanmaya zaten Android ile alistiysan, hele ileri seviye Android kullanicisi isen, ki oyle anlasiliyor, bu saatten sonra iPhone alma derim. Birkac hafta sonra pisman olursun cunku. iOS kullanici dostu, yeterince fonksiyonel ve guvenli bir sistem ama senin gibi power user dedigimiz Android kullanicilarinin iPhone'a gecisleri genelde pismanlikla sonuclaniyor. Cunku "her sey Android'de alistiklarimla ile bire bir ayni olsun" gozuyle bakarsan, iOS'den asla memnun kalamazsin. iPhone alirsan "Android'de soyleydi iOS'de niye aynisi yok" diye sormak yerine, "iOS'in konsepti icinde nasil bir cozum bulurum" diye arastirman gerekecek. Bunu yaparsan kolayca alisirsin ve adaptasyon sorunu yasamazsin ama power user bunu yapmaz. Her sey bire bir ayni olsun ister. Hep ayni ornegi veriyorum. Hayatin boyunca Turkiye'de yasadiktan sonra aniden Yeni Zelanda'ya goc ettigini dusun. Orada devlet dairesinde bir islem yaptirdiginda, yeni evine su baglatmak icin ilgili kuruma gittiginde, bankada hesap actirdiginda, kargoya paket verdiginde "Turkiye'de suyu boyle actirmiyoruz ya, burasi ne bicim ulke?" demek kadar abes oluyor, Android'den iOS'e gecenlerin o tur tepkileri. Her seyin eskisi gibi olamsini beklemek yerine yeni platforma adapte olmak gerek. iOS'e gecersen yepyeni bir ulkede yepyeni bir hayata baslamis gibi olacaksin. Ona gore hazirlikli olman gerek.

    Ozetle, ileri seviye Android kullanici isen muhtemelen sende de alistigin eski sistemden kaynaklanan sikayetler olacak, memnun kalmayacaksin. Ayrica o kadar yatirim yapmissin madem, yatirimlarini cope atma. Hepsi bir yana, diyelim ki iPhone tam sana gore bir cihaz. Artik nisan ayina geldik. Ilk defa iPhone alacaksan, bari eylulu bekle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cizirti sorunu tum cihazlarda farkli seviyelerde mevcut. Haftasi, serisi, donemi hic fark etmiyor. Bu konuda bu baslikta belki binlerce mesaj atilmistir. Onceki sayfalari biraz kurcalarsan, biktiracak kadar bilgi/gorus okuyabilirsin. O arka plan sesinin/cizirtinin kaynagi coil whine diye bilinen sorun. Kameranin yanindaki mikrofon kayit sirasinda coil whine (asiri yuklenme sirasindan bobinlerin ses yapmasi) nedeniyle videoya cizirti sesi ekliyor. Sorun 7 serisi cihazlarin tumunde farkli seviyelerde var. Bir dizayn problemi. Nasil ki iPhone 6'daki bukulme sorunu once siddetle reddedilip sonra 6S'de yeni bir aluminyum alasim kullanilarak ve kasa ic dizayni degistirilerek cozulduyse, bu da muhtemelen 7S/8 serisinde duzeltilecek. Kisacasi yapacak bir sey yok. Hepimiz farkli seviyelerde o cizirtiyla video kaydi yapiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 21 Mart 2017; 14:10:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya girince kullandığım cihazda sorun olduğunu hatırlıyorum Böyle anlık varla yok arası sorunlara eyvallah yani.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Axib0y kullanıcısına yanıt
    Cihazin faturasinin kimin adina oldugu onemli degil. Apple senin faturanla ilgilenmez. 24 ay Apple Turkiye garantisi altindasin. Apple Turkiye garantisi demek, Apple Store ve KVK, Genpa, Başarı, Teleservice, APR (Pupa, Troy. Lydia) vb. tum anlasmali servislerin garantisi demektir. Servislik durumda sana en yakin anlasmali servis merkezine gidersin ve faturaya da ihtiyac yok. Apple kendi sistemindeki aktivasyon bilgisini baz alir. Onlar icin fatura tarihi degilhttps://checkcoverage.apple.com/tr/tr adresinden seri no ile sorguladigin tarih gecerlidir. Kayip, calinti vb. hukuki bir durum veya iCloud sifresinin unutulmasi soz konusu olmadigi surece, Apple faturaya bakmaz. Yine de cihazi aldigin kisinin iletisim bilgilerini sakla. Ileride hukuki veya iCloud sifresinin unutulmasi gibi bir durum olursa, Apple sadece faturada ismi gecen kisiye yardimci olur.

    1750 sayfayi tamamen okumana gerek yok zaten. Soyle 30-40 sayfayi kurcalasan, doktora seviyesinde bilgi edinirsin. Cunku 1750 sayfadir, her 10 sayfada bir sil bastan yapiyoruz. Ayni seyleri konusuyoruz, ayni sorular soruluyor. Yani tekrarlari cikarsak, 1750 sayfayi 50 sayfaya ozetlemek mumkun.

    Kilif zevk meselesidir. Ama dort kenari da sarmayan kiliflari tavsiye etmem. Cihaz acikta kalan kenarlardan darbe almaya meyilli oluyor ve mutlaka da aliyor. Darbe/vuruk sadece cihazin ikinci el degerini dusurmuyor, ayni zamanda garanti disi kalmasina, pil degisim programi gibi kuresel onarimlardan bile haric tutulmasina neden oluyor. Spigen Neo Hybrid, Caseology Wavelength, Baseus Travel Case gibi fazla kaba olmayan ama dort kenari saran ve bumper ozellikli kiliflari oneririm. Ekran koruyucu olarak da nano glass diyen gecen ince cam ekran koruyuculardan takarsan, on yuzu de zarif olur ve koruyucunun varligini unutursun. Ayrica iPhone 7 icin ayri bir kilif basligi mevcut:https://forum.donanimhaber.com/iphone-7-7-plus-kilif-ve-aksesuar-ana-konu--120716004

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Anneme bugün iphone 7 Gold aldım, kılıf önerirmisiniz?
  • Bonuss B kullanıcısına yanıt
    92 sayfalik bu baslikta istemedigin kadar kilif onerisi bulabilirsin:https://forum.donanimhaber.com/iphone-7-7-plus-kilif-ve-aksesuar-ana-konu--120716004

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar iphone 7 dün aldım whats app kilitli ekranda ekranı sola çekince cevapla zeçeneği çıkmıyor sadece sil seçeneği mevcut ne yaptıysam bulamadım teşekkürler...
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim. Kılıf ve cam koruyucu hakkında dediklerinizi dikkate alacağım.
  • iPhone 7 kırmızı rengi gerçekten çok hoş. Ama sizce de bu kadar fiyat farkı çok saçma değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    İnstagram,facebook,snapchat kullanmadığın için o süreleri alman gayet normal

    Bende Plus sahibiyim Swarm,Twitter,Instagram,Facebook'u yoğun olarak kullanıyorum. Arka planda yenileme açık , konum servisleri çoğunluğu uygulamayı kullanırken açık tüm bunlara rağmen oyun oynamazsam bir buçuk gün rahat rahat kullanıyorum. Plus modeller pil süreleri konusunda inanılmazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit_ozen

    iPhone 7 kırmızı rengi gerçekten çok hoş. Ama sizce de bu kadar fiyat farkı çok saçma değil mi?

    Fiyat farkı yok en düşük modeli 128gb olacak zaten yeni zamlarla normal 7 ve Plus'larında fiyatları o şekilde. Örneğin ben 7 Plus 128 gb modeli 4200'e almıştım şimdi 4900 civarı. Yeni kırmızı iPhone'da o şekilde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Walter White

    Vodafone ile 4.5 g LTE hizmeti neden alamıyoruz acaba uygulamadanda cihazınız uyumlu değildir diyor bir çok kişide var bu sorun sizde de var mı

    Bende Vodafone kullanıcısıyım böyle bir sorunum yok. Bir Vodafone bayiine sorun bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theblack1193

    Arkadaşlar bende 6s plustan 7ye geçmeyi düşünüyorum. Büyük ekran rahatsızlık veriyor artık. Bu tıslama sorunu bütün 7lerde mevcut mu yoksa ilk partilerde olan bir şey mi. Kafamı karıştırdı açıkçası

    6s Plus gibi bir cihazdan bence yeni çıkacak iPhone'a geçilir. Zira oldukça yakın bir zaman kaldı. 6s Plus'tan 7'ye geçmek hayatınızda aman aman bir şeyi değiştirmeyecektir. Yeni çıkacak iPhone'un küçük modeli 5.1' olacağı söyleniyor hem daha tatminkar olursunuz.
  • Kırmızı alınır valla ilerde alırsam onu alırım. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışından alınan cihazlara ücret karşılığı ekran değişimi yapılmıyor mu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kamera watercolor problemi ne olacak böyle ya :|
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit_ozen

    iPhone 7 kırmızı rengi gerçekten çok hoş. Ama sizce de bu kadar fiyat farkı çok saçma değil mi?

    Kapasiteleri 128GB. Fiyatlari da diger 128GB modellerle ayni. Mesela sadece renk degil zaten. Product (RED), Apple'in 10 yildir urunleriyle destek verdigi bir sosyal sorumluluk projesi. Bu urunleri alanlar AIDS'le mucadeleye destek olmus olacak.

    Apple ayrica urun gaminda baska kucuk degisiklikler de yapti.

    - iPad Air 2 urun gamindan cikarildi, yerine 9.7" boyutlu sadece iPad diye anilan yeni bir model getirildi. Air 2'den daha ucuz ama biraz daha kalin ve agir. Tabii A9 islemciyle geliyor, performansi daha iyi

    - iPad mini 2 urun gamindan tamamen cikarildi. Artik sadece iPad mini 4 var ve tek secenek 128GB

    - iPhone 7 serisi icin 6 yeni kilif satisa sunuldu. Apple Watch icin de yeni kordonlar var, Nike Sport kordonlar satista

    - Clips adiyla yeni bir uygulama duyuruldu. Nisan'da yayimlanacak. Instagram/Snapchat benzeri snapler yaratmak icin bir uygulama. 5S ve uzeri cihazlari destekleyecek

    - iPhone SE'nin kapasite secenekleri de guncellendi. SE de artik 32GB ve 128GB olarak satista. TR'de 24 Mart'tan itibaren satisa baslanacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 21 Mart 2017; 18:59:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 15691570157115721573
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.