Şimdi Ara

Apple iPhone 7 / iPhone 7 Plus [ANA KONU] (1230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55.870
Cevap
383
Favori
2.348.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12281229123012311232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Gentlement39 G kullanıcısına yanıt
    @Kerasuslu Bu konular 820 sayfalik baslikta yuzlerce kez konusuldu. ABD'de satilan cihazlar hem GSM (A17XX) hem CDMA (A16XX) olabiliyor. CDMA cihazlarin garantisi Turkiye'de gecerli degil. Ayrintili bilgiler su mesajda mevcut:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=121177019 Cihazin kutusunda veya Ayarlar - Genel - Yasal bolumunde ilk satirda Model AXXX seklinde model kodu yazar. Eger cihaz A1660/61 ise garanti maalesef Turkiye'de gecerli degil. A1778/A1784 ise Apple Store ve anlasmali servislerden 1 yil boyunca garanti hizmeti alir. Eski mesajlarda uzun uzun bilgiler mevcut. Ayrica pil 6 saatte bitiyor diye bir problem olmaz. O sikayeti iyice bir inceleyin.

    @Gentlement39 E-devlet sifresi sadece o kisiye verilir. PTT'ye gitmesi zorunlu ama herhangi bir bankanin internet subesini kullaniyorsa, oradan da giris yapabilir. Boylece PTT'ye gitmesine gerek kalmaz. Hangi bankada hesabi varsa, o bankanin cagri merkezini aratip internet bankaciligini actirabilirsiniz. Oradan da e-devlete girersiniz. Bu imkan yoksa PTT'ye gitmesi zorunlu. Bankaya parayi yatirirken IMEI no.yu hatasiz vermeye dikkat et, bir de parayi da pasaport sahibinin adina yatiracaksin. Bankaya gitmeden kendi kredi kartinla online odeme de yapabilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Hemfikirim sizinle. 99 2000 dönemi Hatay Dörtyol da yaşıyorum o zamanlar 45000 civarı nüfuslu bir ilçe burası. Bizim burada tamamiyle iMac bilgisayarların bulunduğu internet cafe vardı. Şimdi bile düşünürüm nasıl mümkündü bu hayret :)

    Lisedeyim o dönem 32mb 64mb ramli bilgisayarların olduğu zamanlar. Arkadaşlarım pc bulunan cafelerde takılır bense iMac kurcalamaya giderdim. O zamanki tam yuvarlak mouse tek tuşlu falan, renkli kasa, önde ekranın altında cd yuvası, tıklama sesleri çöp boşaltma sesi efektler ekran görüntü herşey onlardan başarılıydı ki koparmıyordum. O zamanlar hayli etkilemişti beni Apple bilgisayarları. Ben iMacte zerre performans sorunu yaşamazken arkadaşlarımın yanına gittiğimde bilgisayar kasıyor ramleri boşalsın diye kapatıp fişini çekmeler vs gibi komedilerle uğraştıklarına şahit olurdum.
    Tabi iMaclerin olduğu o cafe kapandı ve hayatımızda PC uzuuun bir süre yer etti. Bunca zaman hep takip ettim, gördüm inceledim beğendim ama bir şekilde kendimi benim için yeterli olmadığına ikna edip uzak durdum Apple ekosisteminden. Nedir işte office uygulamaları verimsiz yok Bluetooth ile dosya gönderemezsin yok dosya Yöneticisi yoktur telefonunda vs vs.

    16 sene önce ne hissettiysem şimdi de aynı hissiyatı yaşıyorum. Sizin de söylediğiniz gibi verimlilik, keyif akıyor cihazlarından. Windows 10 laptopun ekranında gördüklerim nine işi koca koca butonlar ikonlar klavye komutu ile yaptığım onca kolay iş için Windows ta ne kadar tıkladığımı görmek gerçekten vay arkadaş ne kasıyormuşuz dedirtiyor.
    Apple saçmalamaz ise ki bu teknoloji dünyası herşeye gebedir, sizin bahsettiğiniz uzun vadede düşen kalite gibi, ben Apple ekosistemi ile yoluma devam edeceğim gibi duruyor.

    Ha bahsetmeden edemeyeceğim, Final Cut Pro X diye bir mucize var MacBookumda, i7 3635QM işlemcili 12gb ramli 256ssd li Samsung laptobum Adobe premier pro ile render aşamasında kasım kasım kasılırken fanları çıldırırken, fansız m5 işlemcili MacBook kuzu gibi takılmadan ve Samsungdan çok daha hızlı render yapabiliyor.

    Apple'ın biz yazılım firması olduğunun bahsedildiği bir haber okumuştum. Haklılar sanki. Her ne kadar güzel donanımlar yapsalar da altındaki başarılı yazılımdan gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Bu sabah kıbrısa uçuyorum nasipse. Çıkışta kağıt vs. Bişi alıyo muyuz bunla ilgili yoksa doğrudan sisteme işliyor mu hocam ? Yani direk tc girip kaydımı yapabilir mym

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111

    Ekran çerçeve oranı çok düşük( %65). Dosya gönderme ve almak sıkıntılı. klavyesi çok kullanışsız. İnternette dolaşırken sayfalar geç açılıyor gibi geldi , sanırım her seferinde yeniden sayfa verilerini indirmesinden kaynaklanıyor. Ekran çözünürlüğüde kötü geliyor bana. 2k ekranlar var. geri tuşu yok. Kulaklık girişi standart değil.
    Daha bir sürü şey var programlarla ilgili. Örneğin telefonla konuşurken ses kaydı yapan bir program yok.
    Hiç memmun kalmadım ben.

    İyi ki iPhone'dan Android'e geçmişsiniz, resmen iPhone'a hakaret etmişsiniz onu kullanarak. Yazdıklarınız şaka gibi. Hele özellikle ekranla ilgili söyledikleriniz ne kadar bu konuda bilgisiz olduğunuzu gösteriyor. Yazdığınız şeylerin yarısından çoğu 5 yıl önce yazılan şeylerdi. Artık Android fanboyları bile bunlardan bahsedemiyor yahu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 16 Aralık 2016; 1:59:24 >
  • Hyponsoinage kullanıcısına yanıt
    Iyi yolculuklar. Bir kagit zaten verirler ama o belgeye gerek yok. E-devletten kayit sirasinda sadece nufus cuzdani seri no ve ulkeye giris tarihini gireceksin. Sistemde kayitli olacak zaten. Sorun olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • reactor1111 kullanıcısına yanıt
    Note 5 ten geçtim , note 5 te mükemmel bir telefondu ama i 7 gerçekten akıyor be kardeşim aldığım icin demiyorum ama öyle bu arada gods of rome oyununu hiç bu kadar sıfır fps kayıpsız oynamamıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111

    Merak ediyorum acaba androidden iphone 7 ye geçip memnun olan var mı?

    Bunu ciddi bi şekilde mi sordunuz anlamadım ama tonlarca bu şekilde insan var. Android'den iOS'a geçen birisi kolay kolay Android2e dönmez. Sırf çevremden bile tonlarca örnek sayabilirim kendim de dahil olmak üzere. Biraz laf olsun soru olsun diye sorulmuş bir soru herhalde bu.
  • tidus kullanıcısına yanıt
    Daha çok yüzeysel keşfetmişsiniz. iBooks kullanma kılavuzunda daha detaylı açıklamaları var. Ama oturup incelemiyoruz ne yazık ki

    Peek(önizleme) veya pop(tamamen açma) olarak ikiye ayrılıyor. Mesela internetteki resimlere peek yapıp yukarı kaydırınca kolay yoldan görüntüyü kaydet diyebiliyorsun. Veya Safaride adreslere peek yapıp yukarı kaydırınca komutlar çıkıyor. Aydınlatma flaşı kısayoluna sert basarak Az-Normal-Parlak olarak 3 seçenekten ayarlayabiliyorsun. Ekranın sol tarafına sert dokunup sağa çekince multitasking penceresi açılıyor veya açık olan başka bir uygulamaya geçiş yapılabiliyor. Çizim uygulamalarında ince-kalın çizgiler çizilebiliyor. Ve en çok kullandığım klavyeye sert dokunarak onu trackpad olarak kullanabilmemiz.

    3d touch gereksiz diyen kullanmasını bilmiyordur net.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 16 Aralık 2016; 2:22:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111

    Ekran çerçeve oranı çok düşük( %65). Dosya gönderme ve almak sıkıntılı. klavyesi çok kullanışsız. İnternette dolaşırken sayfalar geç açılıyor gibi geldi , sanırım her seferinde yeniden sayfa verilerini indirmesinden kaynaklanıyor. Ekran çözünürlüğüde kötü geliyor bana. 2k ekranlar var. geri tuşu yok. Kulaklık girişi standart değil.
    Daha bir sürü şey var programlarla ilgili. Örneğin telefonla konuşurken ses kaydı yapan bir program yok.
    Hiç memmun kalmadım ben.

    Ben bır edıtor olarak cevap vereyım.

    Evet ekran kasa oranı dusuk ancak bunun etkısı ıle de mukemmel bır pıl omrune sahıt oluyoruz dolayısıyla kendı acımdan bu oran umurumda degıl.

    Klavye konusunda haklısın, bazen androıd'de kı klavyelerı arıyorum ozellıkle swift keyboard cok ısıme yarıyordu. ANCAK!!!! ıphone uzerınde dıkte ozellıgı tek kelıme ıle mukemmel calısıyor dolayısıyla klavyeye bır kere bıle ıhtıyacım olmuyor. Ozellıkle Samsung kullanacagım zaman dıkte kısmını cok arıyorum zıra Google tarafında ıphone'da oldugu kadar basarılı degıl.

    sayfalar fılan gayet hızlı acılıyor. Bu zaten en cok kullandıgınız tarayıcı ıle alakalı bır durumdur. Farklı tarayıcılar kullanmanızı onerırım.

    Ekran cozunurlugu evet dusuk. Samsung ekranların yanında sonuk gıbı kalıyor. Ancak herkesın pas gectıgı ya da bılmedıgı bır sey var. Androıd ortamında uygulamaların cogu 2K ıcın optımıze edılmemıs. Dolayısıyla sız upscale edılmıs goruntulerı goruyorsunuz ve Amoled gıbı ekranlarda bu sıze buna ragmen cok sık gelıyor. iOS tarafında ıse tum uygulamalar full hd ıcın optımıze edılmıs durumda. Goruntu kalıtesı ne ıse onu alıyorsunuz. Turkce veya yabancı uygulamaları verımlı bır sekılde kullanabılıyorsunuz. Ornek olarak mesela subway surfers'ı bır ios tarafında acın bırde androıdde. Aradakı farkı anlayacaksınız.

    Kulaklık ıcın evet haklısınız 3.5mm jack'ın kaldırılması sınır bozucu oldu. Ancak yakında lıghtıng uclu urunlerde pıyasada olacak. Malum Apple yenı bır teknolojıye gectıgınde tek platform oldugu ıcın hızlı bır sekılde butun uretıcılerde o teknolojıye uygun urunler cıkarmaya baslıyor.

    Ses kaydı yapan programın olmaması ıste benı tek sınır eden konu. Bunun ıcın tek cozum jaılbreak. O da yakında cıkacak dertler bıtecek.

    Dosya almak gondermek demıssınız. Ben mac kullanıcısıyım. aırdrop ıle dosya alıp gondermek kadar rahat bır sey wındows ortamında gormedım. Wındows tarafı ıcınde bır cok uygulama var. Artı dosya gondermenın artık bulutta dahıl yuzlerce cok kolay cozumu var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerasuslu

    İstanbuldaki Appstore amerikan versiyonun garantisi burada geçmez demiş. Bu da ayrı konu bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

    Ben yine de bataryanın sağlamlığından emin olmak istiyorum. Ona göre çözüm arayacağım.

    Su vıdeoyu seyredın. Aradıgınız her sey bu vıdeoda yer alıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertua35_35


    quote:

    Orijinalden alıntı: *planet*

    6s plus ile ip7 arasinda o kadar fark yok, ekran buyuklugu ve sarj avantaji nedeniyle plus oneririm.

    Dün incelemeleri izliyordum 6s ile 7 arasında %40 performans farkı var deniliyordu.Ama iphone 7 ye karar verdim gibi.

    Bu ıncelemeyı ızlemenızı tavsıye ederım. Tum sorularınızın cevabı, karsılastırmalı orneklerı ıle beraber vıdeoda verılmıs.

  • ccandan kullanıcısına yanıt
    Böyle bir durum söz konusu değil size yalan söylemiş.

    Eğer ki taksit ödemesi yapılmaz ise Türk Telekom veya alınan operatör direkt olarak değil 3 aylık taksit süresinin (90 gün) geçmesini bekledikten hemen sonra icra yoluna başvurur ve parayı direkt olarak nakit avukat aracılığı ile almak ister.

    Eğer ödeme hala daha yapılmıyor ise satın alan ve imzası bulunan cihazın teslim edildiği kişi yani sizin evinize, malınıza veya herhangi bir değeri olan hesabınıza bloke koydurarak paranın sizden haciz yolu ile tahsil edilmesine gidebilir. Bu durumun söz konusu olması için 3001 TL ve üzerinde bir taksitli ödenmemiş borç tutarının söz konusu olması gerekmektedir.

    Kolay gelsin, iyi ve bilgili günler dilerim.
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Kısaca İngiltere yolları taşlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Klavyede rakamlardan sonra harflere değil de rakamlarda kalması için ne yapıyorduk umarım anlatabilmişimdir
  • Arkadaşlar yılların android kullanıcısı olarak hayatımda ilk kez iphone kullanacam :) iphone 7 plus 128gb spariş ettim.Pazartesi gününe kadar cihaz elimde olucam inş.Eski kullanıcılar olarak tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Eksi ve artı olarak nelerle karşılaşıcam.Biraz araştırma yaptım gümüş renkte karar kıldım ve 128gb yeterli olur diye düşündüm.Aslında benim tek korkum klavyeye alışabilir miyim ? çünkü gerçekten daha önce hiç kullanmadım yada birinin telefonunu alıp bakmadım.Şimdiden teşekkürler herkese.
  • Creepinq Death C kullanıcısına yanıt
    Ben dün akşam bu konuyla ilgili pupayla görüştüm mağaza müd. Arkadaşım izah ettim durumu muhtemelen sim kartındandır ama yinede check up sokalım dedi. Cihazı pc ye bağladı içindeki bütün sensor anten pil vs vs herşeyine baktı hiç birşey çıkmadı. (bu işlem 15 dk sürüyor yaptırmanı ISRARLA tavsiye ederim) Bunu servise alıp göndersem bile bir prob. Yok diyip geri gönderirler dedi neyse turkcell indim durumu onlarada anlattım tabi hemen topu telefona attılar ama pupadan geliyorum dedim :) ip 6 ile kendi cihazımı yan yana koyduk aynı gat olmasına rağman benimkinin 1 diş az çektiğini tespit ettik sim kartı değiştirdik şuan gayet iyi 20 nin üzerinde çağrı aldım ama bir sıkıntı cıkmadı. 1-2 gün içinde eğer aynı sorun devam ederse yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trancebabe kullanıcısına yanıt
    Dün aldım bende alışmak zaman istiyor maalesef:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.2 yi yüklemeli miyim arkadaşlar? Yüklemeli isem DFU modda yukleyin diyorlar bu telefondaki herseyin silineceğini anlamina mi geliyor? Yoksa hic ugrasma WiFi ile yukle bir fark yok mu diyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hattat.


    quote:

    Orijinalden alıntı: reactor1111

    Merak ediyorum acaba androidden iphone 7 ye geçip memnun olan var mı?

    Bunu ciddi bi şekilde mi sordunuz anlamadım ama tonlarca bu şekilde insan var. Android'den iOS'a geçen birisi kolay kolay Android2e dönmez. Sırf çevremden bile tonlarca örnek sayabilirim kendim de dahil olmak üzere. Biraz laf olsun soru olsun diye sorulmuş bir soru herhalde bu.

    Ben varım mesela, i4'ten i5S'e kadar iPhone kullandım. Sonra HTC M8 ile Android dünyasına geçiş yaptım. Stock Android sevdiğim için HTC'ye o zaman GPe ROM'u kurmuştum. Lollipop'un ve materyal tasarımın ilk ortaya çıktığı Androidin çağ atladığı zaman yani.. iPhone 7 çıkana kadar da çeşitli Stock Android cihazları kullandım. (Nexus serisinden, en son General Mobile 5Plus'a kadar)

    Her iki platformunda birbirinden aşırdığı fikirler var, mesela Google'ın son oyuncağı Pixel tamamen iPhone fikrinden ilham almıştır, google kendi tasarımını kendi fikrini markalardan bağımsız ifade etmek istemiş ortaya iOS benzeri bir arayüz ortaya çıkmış. 3D touch Android 7.1.1 sürümünde var mesela, o ikonik dock'ta uygulama açma düğmesi kaldırıldı vs vs

    iPhone'da da widgetlar, bildirimlerin özelleştirilmesi vs Android'den ilham alınmıştır. Sözün özü ben her iki platformu da şu an aktif bir şekilde kullanıyorum herhangi bir kaygım vs yok sizin de olmasın, bir kapitalizm hastalığı olan marka fanatikliğine kapılmayın, hayatınızı kolaylaştırıyor mu ona bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trancebabe

    Arkadaşlar yılların android kullanıcısı olarak hayatımda ilk kez iphone kullanacam :) iphone 7 plus 128gb spariş ettim.Pazartesi gününe kadar cihaz elimde olucam inş.Eski kullanıcılar olarak tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Eksi ve artı olarak nelerle karşılaşıcam.Biraz araştırma yaptım gümüş renkte karar kıldım ve 128gb yeterli olur diye düşündüm.Aslında benim tek korkum klavyeye alışabilir miyim ? çünkü gerçekten daha önce hiç kullanmadım yada birinin telefonunu alıp bakmadım.Şimdiden teşekkürler herkese.

    Taş çatlasa 3 gün sürüyor alışmak. Ben de ilk defa iPhone kullanıyorum. 3 günün sonunda 40 yıldır kullanıyor gibiydim.
  • 
Sayfa: önceki 12281229123012311232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.