Şimdi Ara

Apple iPhone 5s [ANA KONU] (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.864
Cevap
198
Favori
846.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

    quote:

    Orijinalden alıntı: doubtful1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

    quote:

    Orijinalden alıntı: doubtful1

    Arkadaşlar selam, 2-3 gündür araştırıyorum, bugün yarın karar verip alıcam, tcell de kampanyalarda var paket seçince biraz fazlalaşıyor fiyatı , bu cihazın piyasa fiyatı hakkı tam nedir ? yani kazıklanmayalım ama asıl sormak istediğim soru şu.

    bi G2 e bakıyorsunuz 4 çekirdek falan ekran büyük hızı özellikleri kamera pixel çözünürlüğü ortada,bi s4 aynı şekilde peki ip5 ile 5s arasında bukadar çok nasıl bi fark varki fiyatı bukadar yukarılarda? 5s almamızda bize ne gibi avantaj sağlicak? birileri kameranın 8 olduğuna bakma mercek kalitesi s4 lerden 18mp lerden çok farklıdır demişti , doğrumu böyle birşey?
    yani anlayacağınız gibi g2 ve ip5s arasında düşünüyorum arada ciddi fiyat farkı var.



    Hocam karar elbet senin ama ben 1.5 yıllık Galaxy Nexus deneyimi üzerine 5s aldım. Bu konuda kendi öğrendiklerimi yazmak isterim.

    1. Aradaki fiyat farkı 2 şeye dayanıyor. 1. malzeme kalitesi, 2. iOS. Android kullanmak isterseniz Samsung, HTC, Sony, LG gibi bir çok alternatifiniz varken iOS için Apple almak zorundasınız. Bu nedenle de fiyatlandırmada Apple'ın eli daha sağlam diğerlerine göre.

    2. iPhone ile Android cihazlar asla kağıt üzerine karşılaştırılmamalı. iPhone'un yazılım ve donanımı tek bir elden çıktığı için (ya da iOS yanlızca iPhone için yazıldığı için) her zaman iPhone daha az donanımla daha iyi iş görür. Atıyorum X bir Android cihazın 2 katı işlemciye sahip olması o cihazın 2 kat hızlı çalıştığı anlamına gelmez, çok daha ağır ve takılarak çalışıyor bile olabilir.

    3. Tüm fotoğraf makineleri için geçerli bir yaklaşım: Mega Pixel - kalite ilişkisini tek başına baz almak koca bir hatadır, hatta foto mak üreticilerinin pazarlama yalanıdır. Mega Pixel dediğimiz ölçek sensör üzerine yerleştirilmiş renk kovalarıdır. Siz sensörü büyütmeden üzerindeki kova sayısını arttırırsanız ışık bu kovalardan taşar. Bu nedenle de yüksek mega pixel yüksek kalite anlamına gelmez. Bugün bir çok DSLR makine var cep telefonunun mega pixel değerinden aşağı. Bu makinelerin cep telefonunundan iyi fotoğraf çektiğini ileri sürebilir misiniz? 5s piyasadaki en iyi foto çeken telefon olmayabilir ancak diğer 8 MP'lik telefonlarla kıyaslamak hata olur.

    4. iOS Android'e kıyasla kapalı bir sistem olduğu için hem daha güvenlidir hem de tek elden çıkma optimizasyonu ile birleşince daha akıcı ve stabil çalışır.

    5. Zevkler tartışılmaz. Kimi ufak ekran sever kimi büyük ekran. Ben büyük ekran olsa isterdim ama ufak ekranına rağmen bundan sonra iPhone'dan şaşmam diyorum. Çünkü iOS'in kullanımını hiç birşeye değişmem. Aldığım telefonu stock halde uzunca bir süre güncelleme desteği ile performanslı bir şekilde kullanmak isterim. Telefonunda sürekli değişiklikler yapmak, rootlamak, rom yüklemek isteyen insanın fikrine de saygı duyarım. Ancak bunların bana göre olmadığını gördüğüm için de iOS'ten vazgeçmem.


    Çok güzel anlatmışsınız teşekkürler, hiç iphone kullanmadım hep samsung s serisinden gittim değiştirmedim , ama artık androidin donmalarından, sorun çıkarmasından dolayı hazırda 5S çıkmışken iphona geçsemmi diye düşündüğüm için sormak istedim.
    açıklamalar için tekrar teşekkürler,her soruma cevap aldım,akşama kadar düşünüp karar vericem.

    Konu madem android e geldi ben de bir seyler eklemek istiyorum:

    Ben de iphone 5s e nexus 4 den gectim telefon 1.5 ghz 4 cekirdek islemciye ve 2Gb ram e sahipti, hizliydi hizli olmasina ama bu hizi stabil bir sekilde veremiyordu ve bu donanim cihazda pil diye bir sey birakmiyordu, 5s in pili aksam 9 da biterken ayni kullanimda nexus 4 un pili oglen 3 e dogru bitiyordu.

    Gerci lg g2 ozenilmis bir cihaz pil omru de iyi ama ben gene de almam, alabilirdim ama almam cunku androidin guncellemeye verdigi onemi nexus serisi kullansam da gordum ne duzgun guncelleme geliyor ne de o guncellemelere hata duzeltmeleri geliyor guya nexus aldik telefona aldigimiz guncellemeler telefondaki hic bir hatayi duzeltmedigi gibi bir getirisi de olmadi. Ben bir de lg gibi guncelleme konusunda sabikali bir sirketin urunune hic bulasmam. İkincisi ise buyuk ekranli cihazin bana gore olmadigina karar verdim, telefon bunlar insan kullanacak bunlari nexus 4 bile ele guzel oturmuyordu tek elle kullanim rahat degildi, iphone 5s e gectim rahat ettim.

    Android telefonlardaki hiz konusuna gelirsek apple 5s deki 1.3 ghz lik cift cekirdek islemci ile 1.5, 1.9 ghz lik 4 cekirdekli islemcileri paramparca etti, her sey cekirdek degil onlari tasarlamak ve kullanabilmek cok daha onemli bu ornekte goruldugu gibi.

    Gene de siz bayagi bir arastirin, aceleniz yok ise 1 gunden fazla arastirin ihtiyaclariniz neler, iki sistemin avantajlari ve dezavantajlari sizin icinize siniyor mu vs vs hepsini iyicene bir didikleyin.

    Android ve ios ile ilgili sorularin olur ise baska sorularin olursa da sorabilirsin android ve ios konusunda gayet deneyimim var

    Hocam çok güzel ifade etmişsin. Ekşisözlük'te bir entry vardı Nexus ile alakalı. Bulabilirsem onu ekleyeceğim yazının sonuna. Ben de seninkinden bir önceki jenerasyon Galaxy Nexus kullandım. Samsung üvey evlat gibi davrandı güncelleme konusunda. Ben alırken güncellemeleri direk Google'dan alıcam sanırken sürüm farkı nedeniyle Samsung'dan aldığımı öğrendim. Başta rootlayıp sürümü değiştirdim ama sonrasında servise vermem gerektiğinden tekrar orijinal sürüme döndürmem gerekti. Sonrasında uğraşmak istemedim. Fakat tekrar google sürümüne çevireyim dediğimde ise tüm linkler kurbağa olmuştu telefon eskidiği için.

    Bu nedenle Android alacaklara güncelleme desteği sık olan ürünleri öneriyorum. Tabi custom rom işlerine bulaşamayacaklarsa.

    Bu arada bahsettiğim entry'i buldum, konu hakkındaki kısmı aşağı yapıştırıyorum. Ayrıca linkten de entrynin tamamı okunabilir. Yazan arkadaşa hak verdim.

    quote:

    bunu ayrıca belirtmek gerekirse; lg g2, nexus serileri gibi high end performans telefonları rootsuz kullanıma çok da uygun değildir, yani bu telefona para veren kullanıcının para verme amacı (aklından zoru yoksa) ne üst düzey malzeme kalitesi, ne tasarım estetiği ne de başka bişeydir, düpedüz verimliliktir. yani en az paraya en çok işi yaptırma isteğidir. eğer herkes verimliliğe önem veriyor olsaydı, samsung galaxy nexus dünyanın en çok satan telefonu olurdu sonuçta.

    hal böyle olunca, radyosuz olan bir telefonu radyosuyla kullanabilmek, sesi az çıkan telefonun sesini artırmak, default işletim sistemiyle 8-9gb olan telefona 2gb lik 4.3 jelly bean yükleyebilme isteği(hafızanız artacak), kernel desteği, overclock, downclock(batarya ömrünü inanılmaz artırır) hızlı usb şarj, renk, kontrast ayarı gibi tonlarca farklı ayarlama, paranoid android romu yükleyebilecek olmak bile başlı başına yeterlidir garantiyi bozmak için. kısacası eğer aman canım rootla falan uğraşamam diyorsanız bence daha ucuz ve ekranı aynı kalitede olan bir sürü telefona yönelebilirsiniz. şahsen telefonuna ağır oyun kurmayan, değişik rom yüklemeyen insanların bu kadar külfetli (nerdeyse 2 asgari maaş, yazık günah) telefonları satın almasını anlayamıyorum. israftan, çöpe atılmış paradan başka bir şey gibi gelmiyor bana. yine de kendi fikrimdir, herkesin kendi tercihi sonuçta.

    velhasıl, bu tarz işlemcisi hayvani, gpusu hızlı telefonları kullanacaksanız, ya ağır oyun hastası olmalısınız ya telefon kurcalamaktan zevk almalısınız ya da telefon ile iş yürütüyor olmalısınız.


    Link:https://eksisozluk.com/entry/37983682




  • quote:

    Orijinalden alıntı: salihbocX

    quote:

    Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

    bende kullanıcamda bi osmaniyede oturmama rağmen telefonum gezmeye çıkartılmış

    Apple iPhone 5s [ANA KONU]


    hataya künefe yemeğe gitmiş kurye herhalde sonra geri getirmiş hareketlerden anladığım





  • İzmir Turkcell lerde yok
    Bulsam alcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar imzada bir sıkıntı olmuş galiba. Sorusu olan Muss@ nicli arkadaşa sorarsa memnun olurum o hazırladı imzaları ben anlamıyorum da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkGuardian-53 -- 9 Kasım 2013; 21:09:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojannn

    sabah kalktığında 70 lere düşmesi -eğer arkada download da olan bir uygulama yada kullanılan bir uygulama varsa normaldir.

    Yani Wi-Fi bağlı hep. Ama otomatik güncellemeleri kapadım. Alarm kuruluydu. Başka da bir şey yoktu. Bugün şarjı 0'a indirip, %100'e kadar ellemeyeceğim. Bakalım ne olacak. Yani ne bileyim şarj çabuk bitiyor sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_sea53

    Arkadaşlar imzada bir sıkıntı olmuş galiba. Sorusu olan Muss@ nicli arkadaşa sorarsa memnun olurum o hazırladı imzaları ben anlamıyorum da

    Hocam dün ben de sana mesaj atmıştım sıkıntı var diye, sonradan Muss@ hocam da cevap verdi sağolsun. Sanırım problemin çözümünü buldum. İmza'yı profil özetine kopyalayınca sıkıntı oluyor ancak profil özetinden "ayarlar >>> profil ayarları"na girip oradaki yere kopyalayınca problem olmadan gözüküyor.
  • bugün media markta teşhir cihazı olarak inceledim home tuşu çok basık olmuş hiç hoş olmamış bence kullanışsız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halikarnasss

    bugün media markta teşhir cihazı olarak inceledim home tuşu çok basık olmuş hiç hoş olmamış bence kullanışsız

    Biraz öyle ama kullanışsız derken hangi anlamda tuşa basıp geri çıkmada mı parmak izi okumada mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buda benim turkcell'den aldığım 64gb 5s'im.uzay grisi gerçekten şık olmuş.
    Apple iPhone 5s [ANA KONU]Apple iPhone 5s [ANA KONU]Apple iPhone 5s [ANA KONU]Apple iPhone 5s [ANA KONU]




  • Nereden alalım bu telefonu beyler apple store 2150 lira fakat teslimat 1 ay sürüyor

    Paralel ithalat dahil en uygun fiyata nerede alabilirim

    Bilenler yazarsa sevinirim ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpino

    buda benim turkcell'den aldığım 64gb 5s'im.uzay grisi gerçekten şık olmuş.
    Apple iPhone 5s [ANA KONU]Apple iPhone 5s [ANA KONU]Apple iPhone 5s [ANA KONU]Apple iPhone 5s [ANA KONU]

    Hocam gerçekten çok şık iyiki s. Gray sipariş etmişim diyorum zahmet olmazsa arkasınıda çekip koyar mısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar 5 de 32 vardı hıcbır avantaj saglamadı mak kullanımım 10 feşandı 5s de Silver 16 aldım ABD den 1.800 TL SiCede mantıklı degil mi? 16-32 çok fark edermi?
  • Adamlar alıyor ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Narc0s3

    Nereden alalım bu telefonu beyler apple store 2150 lira fakat teslimat 1 ay sürüyor

    Paralel ithalat dahil en uygun fiyata nerede alabilirim

    Bilenler yazarsa sevinirim ..

    Avea da peşin fiyatı 2150 tl ve 1-2 hafta içinte mutlaka teslim edeceklerdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: alpino

    buda benim turkcell'den aldığım 64gb 5s'im.uzay grisi gerçekten şık olmuş.

    Dostum o kılıfı nereden aldın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_sea53


    quote:

    Orijinalden alıntı: Narc0s3

    Nereden alalım bu telefonu beyler apple store 2150 lira fakat teslimat 1 ay sürüyor

    Paralel ithalat dahil en uygun fiyata nerede alabilirim

    Bilenler yazarsa sevinirim ..

    Avea da peşin fiyatı 2150 tl ve 1-2 hafta içinte mutlaka teslim edeceklerdir

    Peşin yazıyor sitede bi uğramam gerekecek teşekkür ederim

    Başka önerileri olanlarda yazabilir ..
  • BOOOOOOOOOOO B kullanıcısına yanıt
    burdan aldım dostum.vaja nuova pelle london bridge.240tl ödedim.http://www.vajacases.com/
  • Safaride kaydırma yaptığımda ağır ağır gidiyor bunu hızlandırabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .
    Apple iPhone 5s [ANA KONU]Apple iPhone 5s [ANA KONU]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpino

    .
    Apple iPhone 5s [ANA KONU]Apple iPhone 5s [ANA KONU]

    Hocam gerçekten çok şik siyah 5 ten dahada şık bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.