Şimdi Ara

Apple iPhone 5s [ANA KONU] (1039. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22.864
Cevap
198
Favori
846.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10371038103910401041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xxpeqa1xx X kullanıcısına yanıt
    Doğrudur olabilir..çok teknik detaylarını bilmiyorum açıkçası..ama kutudan çıktığı haliyle arasında baya bi ton farkı var beyaz renklerde..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimsede değişimden dönme altın renk 5s yok mu? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutudan çıktığı haliyle haklısın var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme ömrünün sonuna gelmiş bir cihaza 1000+ verilmesini salık veryorsunuz. Ben buna katılmıyorum. Bütçe bu kadarsa, adres androiddir. Zira bu fiyatlara gayet güzel modeller bulunabiliyor o tarafta. Mesela huawei p9 lite, motorola g4 plus vs tercih edilirse çok daha mantıklı olur kanaatindeyim.

    5ste pil büyük sorun. Günü çıkarmıyor. Pil sorunu olmaması için plus modellerine yönelmek lazım. Ayrıca günelleme ömrünün sonuna geldi. Seneye son güncellemesini alıp tarihin tozlu sayfalarına karışacak.

    Donanım olarak yetersiz kalıyor, zira ios ve markettteki uygulamaların donanım istekleri artıyor, seneyeki güncellemede 5s kağnıya dönecek.

    Şu anda Apple cephesinde ana cihaz olarak alıp kullanılabilecek telfon se dir.
  • Saydığın android modellerden daha fazla güncelleme alacaktır 5s..hem 64bit mimarisinde olması hemde 6 ve 6plus gibi 1gb rame sahip olması nedeniyle kolay kolay yavaşlamaz ve eskimez..kaldıki zaten ios 12ye kadar güncelleme alacak..daha sonrası mechul artık..android tarafında giriş serisi ve orta seviye tam anlamıyla rezalet..benim bakış açım bu..size uymayabilir..3000+ paralara android alınmıyorsa hiç alınmasın tuşlu nokia kullansın daha iyi..



    Pil konusunda herkesin kullanım tarzı farklı o yüzden genelleme yapmamak lazım..oyun oynamayan ve interneti wifi üzerinden kullanan birisi için günü rahat çıkarıyor 5s..en azından ekran kapalıyken şarj tüketimi duruyor..ama android tarafında ekran kapalıyken bile su gibi akmaya devam ediyor şarjlar..en nihayetinde kredi kartı büyüklüğünde bir cihaz 5s çok fazla pil ömrü beklemek hayalcilik olur..yinede sorun oluyorsa en kral powerbank 50lira..al bitane geç yani..



    Tekrar söylüyorum; küçük ekran seven ve iphone kullanmak isteyen insan için 5s hala ve hala iyi bir cihaz..bütçe daha artabiliyorsa tabiki se alınabilir..gönül isterki 5400lira verip iphone 7 plus 256gb almak ister herkes ama şartlar malesef öyle değil..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    .kaldıki zaten ios 12ye kadar güncelleme alacak


    Önce burayı düzelteyim. 5sler ios 11 ile son güncellemesini alıp emekli olacaklar. https://www.apple.com/tr/ios/ios-10/
    Sayfanın en aşağısına giderseniz, ios10un desteklendiği cihazları görürsünüz ve en altta da 5 ve 5c var. Yani son güncellenecek cihazlar. ios 11de de oraya 5s gelecek. Bu linkte de aynısı söylenmiş zaten. Ha Apple 4s zamanında döngüyü 1 model daha devam ettirdi ve 4se ios 9u verdi. 1 model daha ekleyip 5i 11e güncelleyeceğini sanmıyorum. http://www.macworld.co.uk/feature/iosapps/new-ios-11-latest-rumours-uk-release-date-new-features-3647951/

    Şİmdi android tarafında orta seviyede aslında hiç de yabana atılacak cihazlar yok. p9 lite mesela çöp değildir. İlgili modelin başlığına girerseniz, kullanıcıların cihazdan ne kadar memnun olduğunu görürsünüz. nougatı bile almıştır ve huawei o sürümünü de 2017 modellerine vereceği söyleniyor. BU sizle veya benimle ilgili bir olay değil. Piyasa fiyat -performans odaklı cihazlara kaydığı için bu durum ortaya çıktı.

    Geleyim pil konusuna. Bugün hangi 5s kullanıcısına sorarsanız, pilin chaza yetmediğini söyleyecektir. Kendimde kullanıyorum, benim ki de daha 10 aylık, yedek telefon olarak kullanmama rağmen 3 saat anca ekran süresi alıyorum. Ki asıl işlerimi s plus ile yapan biriyim. Bu telefonu özel işlerim için kullanıyorum. Zaten kendi savunduğunuz şeyle yine kendinizle çelişmişsiniz ve şu cümleyi kurmuşsunuz:
    quote:

    en nihayetinde kredi kartı büyüklüğünde bir cihaz 5s çok fazla pil ömrü beklemek hayalcilik olur..yinede sorun oluyorsa en kral powerbank 50lira..al bitane geç yani..


    Evet bu dediğiniz zaten kökten çözüm. Ancak kullanıcı olarak telefonun yanında en az 300 gramlık bir kütle daha yanımda her gün taşımak istemem. İnsanların geneli de bunu istemiyor ki, pil tartışması her zaman süregeliyor.

    Ben de diyorum ki, güncelleme döngüsünün sonuna gelmiş ve artık desteğin yavaş yavaş kesilmeye başlandığı bir cihaza 1500 lira verilmez. Artık bu cihazın ederi maksimum 1000 liradır sıfır olarak. O fiyatlara da 5s bulunamaz. O nedenle (bu noktada sizinle aynı fikirdeyim) ya bütçe artırılıp se ye ulaşılmalı, ya da android tarafında alternatiflere bakılmalı.

    Tüketici, seçtiği cihaza verdiği parayla, aldığı hizmeti karşılaştırılmalı. Kişisel görüşüm ,ELma logosu için veya toplumdaki statü sembolü olarak adledildiği için apple cihaz alınmamalı. Alınırsa da bu cihaz,kanımca kullanıcıyı memnun etmeyecektir, en azından bir sonraki güncellemede. Aynı fiyata alternatifler değerlendirilmeli,buna rağmen (aşağıda bahsettiğim neden gibi bir nedenden dolayı) halen daha 5s kendisine uygun gelirse, o zaman tercih etmeli.

    Örneğin; Onun için güncelleme vs önemli değildir, sırf tasarımı,prestiji ve elma logosu için istiyordur, alır. Ona bir şey diyemeyiz zira o da kendi içerisinde mantıklı bir seçimdir. Ancak dediğim gibi fiyat-fayda oranına mantıklı ve kağıt üzerinde baktığımızda, 5sin artık görevinin sonuna yaklaştığı aşikardır.

    İyi forumlar dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 15 Nisan 2017; 20:18:58 >
  • evet hocam dedikleriniz doğru. ekstra bilgi verelim; iPhone 5 ve 5C için en güncel sürüm 10.3.1 olacak. Mayıs ayında yayınlanacak olan 10.3.2 güncellemesini alması beklenmiyor. Apple artık 32 bit desteğini çekti. Final sürüm vermeden, ara sürümde desteği kesmeside şaşırtıcı. Yani iOS 11 beklemek hayal olur. 5S içinde seneye 11 verirler sonra desteği keserler. Verecekleri sürümde ne kadar stabil çalışacak belli değil. Bence güncellemeyi düşünen arkadaşlar önce yorumlara göre hareket etmeli.

    Bu arada iPhone 5S için tam 4 yıl kesintisiz güncelleme yayınlanmış olacak. Aynı yıl çıkan rakip Samsung S4 sadece 3 güncelleme verebildi, 5.0 ile tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. 4 yıl öncesinin teknolojisi hâlâ güncelleme alıyor ve çoğu amiral gemi android telefondan stabil çalışıyorsa bu taktire şayan bir harekettir.

    Aralık 2016'da yeni telefon almam gerekiyordu, hadi dedim ucuz bulmuşken 1500 TL'ye bir iPhone alalım dedim. herkes baya övüyordu yok iphone şöyle, yok iphone böyle. yılların android fanıydım, iOS beni cezbedemez falan diyordum ama bir yandan da denemeyi istiyordum. hazır ucuzken alayım en azından giderse 1500 tl gitmiş olur dedim. bence hata yaptım, 6s almalıydım. iOS gerçekten stabil çalışıyor. denemek için almıştım memnun kaldım, bundan sonra artık mobil cihazda apple'ı tercih ederim.

    hâlâ 5S almak isteyenler var ise bence benim hatama düşmeyin. O kadar para veriyorsunuz 3-4 yıl gidecek birşey tercih edin. 16 GB bana yeter diyordum yetmemeye başladı. bence en düşük iPhone SE 64GB alınmalı. 6'nın ekran büyüklüğüne aldanmayın onunda fişinin çekilmesi yakındır.
  • 5, apple icin kotu bir model oldu. Hatirlarsak, 5ler kutudan cizik içerisinde cikmisti,Apple ikiletmeden bu konudan muzdarip olan tum kullanicilarin cihazlarini sorgusuz sualsiz degistirdi.



    Ayni dönemde cikan 5cler tam faciaydi. Tasarim ozurlusuydu, applein plastik olan bir kasaya istedigi para inanilmaz yuksekti. Zaten sonraki sene 5s tanitilirken, 5clerin uretiminin sonlandirildigi duyurulmustu.



    Zaten appleda 5slerle 64bite gecince aslinda 5lerin de fisini cekmis oldu.



    En son hatsi da 6 serisinde oldu. O ramin o donanima az gelecegi asikar olmasina ragmen piyasaya cikartti ve bir sonraki buyuk guncellemedr de cuvalladi bu seri.



    6s plus, su an appleda alinabilecek en iyi cihaz bence. Fiyati sunduguna gore karsiligini veriyor.



    Ustad, yillarin apple kullanicisi olarak (4-4s-5s-6s plus) bir urun almadan once birkac ay bekleyin ve kullanici yorumlarini okuyun. 5 ve 6 serisinde kullanicilar cok zorlandi surum guncellemeleri ve performanstan.



    Ozel yil iphoneu icin de heyecanlanmaya gerek yok. Apple 2kya gecerse, bu serinin pil gibi buyuk bir kronik sorunu olur kanimca.



    Appleda her zaman " S " serileri alinmali. Zira ana seride meydana gelen sorunlar,sonraki surumde giderilir. Bakalim bu eylulde ne cikacak karsimiza...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran sariligi her modelde var. Mesela benim 5s sari ekran iken arkadasimki daha beyaz. Apple farkli firmalardan panel aldigindan olsa gerek.

    Bu arada ben 5s'i ios 9 ile kullaniyorum halen canavar gibi. Pili de 4g ile 4 bucuk saat kullanim veriyor. Gun icinde 4 saatin uzerinde kullanan sarjini yaninda tasisin bi zahmet.

    Gereksiz konum ve bildirim ayarlarini kapatinca pil suresi baya uzuyor. Bu arada 3g sarji resmen iciyor. Mumkun oldugu kadar 4g kullanin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İos 12ye kadar alacak yazmışım cevap olarak ios 11 alacak emekli olacak yazmışsın yani güleyim mi ağlayayım mı bilemedim ??!! Yani ios 11 alınca 12ye kadar olanları almış olmuyormu ??? Yeni rakam mı türedi ben mi kaçırdım ?? 11 ile 12 arasına yeni rakam mı eklendi benim mi haberim yok ??

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün şöyle bir şey farkettim.

    Hesap makinesini açtım ve tuşlara basınca Klayve tıklamalarının aktif olduğunu gördüm. Yani hesap makinesinde tuşlara basınca pıt pıt pıt sesler çıkıyor.

    Ama Messenger ya da Mesajlarda mesaj yazarken bu sesler çıkmıyor.

    Zaten "Klavye Tıklamalar"ı ayarlarımdan kapalı uzun zamandır.

    Bu normal mi yoksa bende mi bir sorun var. iOS 10.3.1 kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 16 Nisan 2017; 21:0:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar nolursunuz yardım edin benim bir iPhone 5s im var sağ üst köşeye eleyince biraz içine giriyor sağ tarafın ekrana dokanıncada çıt diye ses geliyor telefon daha 3 aylık hiç düşmedi çizik yok ve sağ taraf ekran hafiften sararmaya başladı karanlıkta azıcık beli oluyor garantisi var garantiye gitse ne olur para isterlermi yada değiştirirlemi cihazda kılcal çizik bile yok sırf meatl kılıf ve 100 tl ilk kırılmaz camla kulanıldı lütfen cevap verin çok önemli bedavaya tamir ederlermi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osman 0405

    Arkadaşlar nolursunuz yardım edin benim bir iPhone 5s im var sağ üst köşeye eleyince biraz içine giriyor sağ tarafın ekrana dokanıncada çıt diye ses geliyor telefon daha 3 aylık hiç düşmedi çizik yok ve sağ taraf ekran hafiften sararmaya başladı karanlıkta azıcık beli oluyor garantisi var garantiye gitse ne olur para isterlermi yada değiştirirlemi cihazda kılcal çizik bile yok sırf meatl kılıf ve 100 tl ilk kırılmaz camla kulanıldı lütfen cevap verin çok önemli bedavaya tamir ederlermi



    Ekranı değiştirirler ücretsiz olarak merak etmeyin. Önceden direkt telefonu değiştiriyorlardı ama artık eskisi gibi değil zorlaştı. Apple store dan randevu alın zorlu veya akasya 2 tane var zaten ikisi de İstanbul'da. Kendiniz İstanbul'daysaniz götürün yoksa arkadaşınıza kargolayin o götürsün. Gittiği gün ya da en fazla ertesi gün ekranı değiştirip teslim ederler. Ekran içeri göçme sıkıntısı da çözülür sarı ekran sorunu da. Eğer ben 1 hafta 10 gün beklerim derseniz kvk,teleservice gibi garanti firmaları da bakıyor onlara kargo ile gönderebiliyorsunuz ama tavsiyem Apple store. Benim garantisi yeni bitti geçen ay ekranı değişti sararma problemi sebebiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ios 10.3.1 olan 5S in sarji cok az gitmeye basladi sizdede bu sorun var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beocan B kullanıcısına yanıt
    Eski ios sürümü kaçtı? Ben ios 9.3.5 de kullanıyorum, idare eder..
    Telefon yeni mi? Eski ise batarya değişimi yaptırın..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beocan B kullanıcısına yanıt
    Sürümden kaynaklı, 10.3.1 kullanıcıların hepsi (5s-6-6S-7) şarj'ın az gittiğinden şikayetçi.
  • Arkadaşlar telefonu ekran esnemesinden servise gönderdim.Ekran değişimi oldu.Satıp 6 almayı düşünüyorum.Piyasası nedir?Kaç liraya satayım.(5S 16 GB SPACE GRAY) tam bir yıl garantisi duruyor.(Çizik bile yok telefonda)
  • frux kullanıcısına yanıt
    10.2.1 di şarjı bu kadar çabuk bitmiyordu sanırım.

    Telefon 1 senelik göndersek batarya değişimini ücretsiz yaparlar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beocan

    10.2.1 di şarjı bu kadar çabuk bitmiyordu sanırım.

    Telefon 1 senelik göndersek batarya değişimini ücretsiz yaparlar mı ?

    500 şarj döngüsünü geçmediyse değişim yapma ihtimali yüksek. Ben 2 yıllık garantinin son ayında Apple store a götürdüğümde 900 şarj döngüsü olmustu yapmadılar. Şarj döngüsünü Apple müşteri hizmetleri ile konuşup öğrenebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cemented kullanıcısına yanıt
    Peki ne yapacağız sürüm düşürme olmuyor bildiğim kadarıyla ?
  • 
Sayfa: önceki 10371038103910401041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.