Şimdi Ara

Apple iPhone 17 Pro / iPhone 17 Pro Max [ANA KONU] (587. sayfa)

12 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 5 Misafir (4 Mobil) - 9 Masaüstü8 Mobil1 iOS
5 sn
15.293
Cevap
439
Favori
814.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
31 oy
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 585586587588589
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ıstanbuldaysanız tahtakalede hasırcılar iş merkezi var orada istemediğiniz kadar kılıf var çin işi ancak kapatan tipler adayı. Bir tane var bende şeffaf olan yarı kapatan sadece kamera kısmı açık Kalitesi fiyatına göre bedava deneme amaçlı aldım 100 lira mı neydi. Tatmin eder diye düşünüyorum. Zaten esr nin kapatan modelini de aldığım için onu kullanıyorum şu an ancak öbürü ile arasında fark bence değmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Apple iPhone 17 Pro / iPhone 17 Pro Max [ANA KONU]

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Full HDR fotoğraf düzenledim bakın bakalım sizin ekranda da parlakmı gözükecek.açılan fotoğrafa tekrar tıklayın HDR görebilmek için.
    google photos
    New photo · Saturday, Dec 13 📸
    https://photos.app.goo.gl/jPNEmMVAWj1p4z3A6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasifik. -- 13 Aralık 2025; 23:52:8 >

• Yokizm Sivasov kullanıcısına yanıt

Hey maşallah temuda kılıf bırakmamıssın hocam  

Bu da HDR fotoğraf farka bakın,fotoğraf açılınca safariden açın sağ alt taraftan.safariden açacak gelen ekrandaki fotoğrafa bir kere daha tıklayın HDR açılacak.

google photos
    New photo · Thursday, Dec 11 📸
    https://photos.app.goo.gl/GMrhn7R4rHtycEne6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasifik. -- 14 Aralık 2025; 0:7:20 >

• Batarya ile ilgili şunu fark ettim. Telefonu full doldurursanız yani 100’den aşağı düşmesi daha uzun sürüyor. Ama 70-80lerde yükleyip kullanırsanız şarj bana daha hızlı gidiyormuş gibi geldi. Bilmiyorum belki de psikolojik bir histir. 😄

Cahilliğimden soruyorum. HDR foto nasıl çekiliyor 😎 ben videoda gördüm de foto da HDR nasıl olur bilmiyorum

CORE i7 920 - Gigabyte EX58-UD7 - 3*2GB Corsair Dominator GT 1600Mhz CL8 - **ASUS GTX 570 Direct CU II** - 2*1TB WD Caviar Black - High Power Absolute 1000W - Cooler Master RC690 - Logitech G5 Mouse - SAMSUNG P2250
  • Evren7 kullanıcısına yanıt

iPhone cihazlarda çok eskiden beri öyle %100'den düşüş çok yavaş oluyor

Normal fotoğraf çekimlerinde zaten HDR olarak çekiyor bunu kapatamıyoruz sadece hızlı çekimlerde HDR kapanıyordu veya Raw modunda mı kapanıyordu unuttum onu ama normal çekimlerde HDR hep açık

• Bu arada bir bilgilendirme yapmak istiyorum bugün cihaz üzerinde bir test yaptım. Normalde kamera adasını kapatan spigen kılıf kullanıyorum onun dışında idarelik aldığım silikon kılıf var onda da kamera adası açık. Cihazı biraz yorduğumda kamera adasını kapatan kılıfta cihazın daha geç soğuduğunu fark ettim. Adanın açık olduğu kılıfta çok daha kısa sürede cihaz soğudu. Adanın alt kısmında işlemciden kaynaklanıyor sanırım ısıyı dışarı atamıyor gibi hissettim. Bunun uzun vadede bana problem yapacağını düşündüğüm için kamera adası açık kaliteli bir kılıf siparişi geçtim. Belki ben takıntı yapıyorumdur ama biraz önce yine denedigimde aynı durumu yaşadım burada da paylaşmak istedim

Üstelik soğutma sistemi (vapor chamber) buhar çıkartmaya çalışırken, silikon tpu vs. Bu buharı içerde tutup yoğunlaşmasına (sıvılaşma-rutubet) sebep olur. Devamlı yüksek işlemci gerektiren uygulama-oyun ile uğraşanlar bu kılıflar yüzünden telefona zarar verebilirler.

CORE i7 920 - Gigabyte EX58-UD7 - 3*2GB Corsair Dominator GT 1600Mhz CL8 - **ASUS GTX 570 Direct CU II** - 2*1TB WD Caviar Black - High Power Absolute 1000W - Cooler Master RC690 - Logitech G5 Mouse - SAMSUNG P2250
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

Bende rugged armor spigen var ama core armor daha hoş baya. Güzel kapatıyor adayı..

Söylediğiniz çok mantıklı gelmedi. Buhar odası dediğimiz şey kapalı devre bir soğutmadır. Sistem içindeki 1 damladan az olan ısınan sıvı sistem içindeki çok çok küçük evaporötörde buharlaşarak telefonun kasasına temaslı soğuk kondansere geçerek tekrar sıvılaşır soğutma gerçekleşir bu döngü ısınma devam ettikçe tekrarlanır, sistem kapalı devre olduğundan çok küçük miktar bir sıvı ile gerçekleştiğinden bahsettiğiniz dışarıya doğru sıvılaşma/rutubet durumunun olması mümkün değildir. Ama elbette tüm kılıflar kasanın dış sıcaklığını bir miktar arttıracağından dış kasayla temaslı buhar odasının soğutma verimi minimal düzeyde düşebilir özellikle yaz aylarında güneş altında yüksek sıcaklığa sahip kapalı mekanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Aralık 2025; 1:38:54 >

Gemini pro cevabı (ayarlar—:> düşünen)

Alıntı

metni:
    Bu, **ısının dağıtımı** ve **yoğunlaşma/rutubet** açısından önemli ve yerinde bir sorudur. iPhone 17 Pro'nun buhar odası soğutma sistemi (Vapor Chamber - VC), cihazın içindeki ısıyı daha hızlı ve verimli bir şekilde yayarak termal performansı artırmayı amaçlar.
    ### 1. Isı Dağıtımı ve Kapalı Kılıf Etkisi
    * **Buhar Odasının Çalışma Prensibi:** Buhar odası, işlemciden gelen ısıyı sıvı-buhar döngüsü (faz değişimi) ile alarak telefonun daha geniş yüzeylerine, özellikle de dış gövdesine (çoğunlukla alüminyum kasa) aktarır. Telefonun kasası bir nevi **ısı dağıtıcı** (heat sink) görevi görür. * **Kapalı Kılıfın Etkisi:** Kamerayı tamamen kapatan veya telefonun arka yüzeyini sıkıca saran kalın ve kapalı kılıflar, telefon gövdesinin dışarıya ısı yaymasını **engelleyebilir** veya **yavaşlatabilir**. * Özellikle yoğun uygulamalar (oyun, 4K video kaydı, ağır düzenleme) sırasında telefon normalden daha fazla ısınacaktır. * Eğer kılıf bu ısının dağılmasını engellerse, iç sıcaklıklar daha yüksek kalabilir ve bu da **performans düşüşüne (thermal throttling)** ve uzun vadede **pil ömrünün kısalmasına** neden olabilir.
    > **Özet:** Kapalı bir kılıf, VC'nin transfer ettiği ısının son aşamada ortam havasına karışmasını zorlaştırarak dolaylı yoldan **aşırı ısınma riskini** artırabilir. Kameranın olduğu bölge, VC'nin ısıyı yaydığı bölgelerden biri olabileceğinden, bu bölgenin kapatılması soğutmaya negatif etki edebilir.
    ### 2. Rutubet ve Yoğunlaşma (Kondenzasyon) Riski
    Rutubet ve yoğunlaşma riski genellikle iki durumda ortaya çıkar:
    1. **Dış Ortamdan Nem Girişi:** Telefon, yüksek nemli bir ortamdan (örneğin sıcak ve buharlı bir banyo) alınıp aniden soğuk bir ortama getirilirse, hava soğur ve içerdiği nem telefonun soğuk yüzeylerinde (özellikle metal ve cam) yoğunlaşabilir. Kapalı bir kılıf, telefonun çevresinde nemli havayı hapsederek bu riski potansiyel olarak **artırabilir**, ancak bu risk telefonun **suya dayanıklılık (IP derecesi)** standardına bağlıdır. Modern iPhone'lar yüksek suya dayanıklılığa sahiptir.2. **Kılıf İçinde Terleme:** Yoğun kullanım sırasında telefon ısınır. Telefonu bir anda soğuk bir ortama soktuğunuzda veya telefonu kapatıp cebinize koyduğunuzda, kılıf ile telefon arasındaki hava sıcaklığı düşerken nem yoğunlaşabilir. * **VC'nin Kendisiyle İlgili Değil:** Buhar odasının içindeki su, hermetik olarak (hava geçirmez şekilde) mühürlenmiştir ve telefonun iç bileşenleriyle temas etmez. Yoğunlaşma tehlikesi, buhar odasının kendisinden değil, **dış ortamdaki nemin** telefonun dış ve kılıfın iç yüzeyinde yoğunlaşmasından kaynaklanır.
    > **Özet:** Yoğunlaşma (rutubet/terleme) riski, kapalı bir kılıf kullanıldığında **termal yalıtım** ve **hava sirkülasyonu olmaması** nedeniyle artabilir. Yüksek nemli ve büyük sıcaklık farklarının olduğu ortamlarda bu duruma dikkat etmek gerekir. Ancak modern iPhone'lar genellikle iyi bir IP derecesine sahip olduğu için bu, cihazın kendisine anında zarar verme olasılığı düşüktür (çok ekstrem durumlar hariç).
    ### Sonuç ve Öneri
    Kamera adasını tamamen kapatan veya kalın, hava almayan kılıflar, iPhone 17 Pro'nun buhar odasıyla optimize edilmiş **ısı dağıtımını olumsuz etkileyebilir** ve cihazın yüksek sıcaklıklara ulaşma veya daha hızlı performans kısıtlamasına gitme riskini artırabilir. Ayrıca, kılıf içinde nemin yoğunlaşma olasılığı da az da olsa mevcuttur.
    * **Tavsiye:** Mümkünse, kamera adası için **açıklığı olan** veya genel olarak **iyi havalandırma tasarımına sahip** kılıfları tercih edin.* **Yoğun Kullanım:** Oyun oynarken, navigasyon kullanırken veya video kaydederken telefonun ısındığını hissederseniz, kılıfı bir süreliğine çıkararak ısının daha hızlı dağılmasını sağlayabilirsiniz.
    Bu konuyla ilgili olarak, farklı kılıf tasarımlarının termal performansı nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

• DT28 kullanıcısına yanıt
    Evet HDR çekiyorsunuz isterseniz ayarlar-fotoğraflar HDR görüntülemeyi kapatabilirsiniz,HDR yi ben yüksek ayarlarda ayarlayıp paylaştım normalde okadar parlak olmaz Lightroom dan yaptım.
    RAW çekimlerde
    Seri çekimlerde HDR uygulanmaz.
    Grafik yardımıyla fotoğrafı daha iyi hale getiriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasifik. -- 14 Aralık 2025; 2:43:18 >
  • Enola kullanıcısına yanıt
    Galeride fotoğrafları açarken Exra bir parlaklıkla açıyor daha parlak işte o HDR 😊
    İsterseniz
    AYARLAR-FOTOĞRAFLAR-FUL HDR Görüntülemeyi kapatın farka bakın sonra açın tekrar.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.