Şimdi Ara

Apple iPhone 17 Pro / iPhone 17 Pro Max [ANA KONU] (475. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: alsem , 07burak07 , Karakartal017 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 15 Misafir (5 Mobil) - 12 Masaüstü6 Mobil1 iOS
5 sn
9.544
Cevap
359
Favori
512.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ne güncelleme skandalından bahsediyorsunuz siz şaka mısınız 16 pro ve 14 cihazlarımda güncelleme yaptığıma pişman olmadım geri dönüş olsa bile dönmem gayet memnunum nerden uydurup uydurup geliyorsunuz çoğunluk memnun gördüğüm kadarıyla birkaç basit hata var onlar da düzelir. iOS'un ölüsü bile androidin en iyi versiyonundan iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: -SRPR-

Bence Apple Macbook ve iPad konusunda genel kullanıcıya hitap edemiyor. Pro dışındakiler tatmin etmiyor ve Prolar da aşırı pahalı. Ben daha güzel ekran için neden daha yüksek GPU, CPU, RAM alayım ki tonla paraya. İhtiyacım yok. Bu nedenle bence tablette en güzeli şuan Samsung Tab S serisi. Bilgisayarda da Windows. Galaxy Tab S9 Ultra kullanıyorum. Çok memnunum. iPad Pro’nun yarı fiyatına aldım ve ekranı, hoparlörü gayet iyi. Fiyat olarak muadili olan iPad Air’a fark atıyor. Tek eksisi ekosistem ama şuan bir sıkıntı yaşamıyorum. Dizi, film, youtube için kullanıyorum zaten. Bence iPad ve Macbook konusunda profesyonel işler yapıyorsanız tercih edilmeli. Günlük kullanımlarda dediğim gibi Samsung ve Windows tarafı daha tatmin edici.
    Tabletten memnun değilseniz Samsunglara bir bakın derim. Satıp rahatlıkla bir tane alabilirsiniz.
    Bir dönem kalemi de aktif kullandım, bence gayet başarılı hiç sorun yaşamadım. 4 tane AKG hoparlör birşey izlerken çok keyifli. Ekran zaten OLED Samsung konuşmaya gerek bile yok.

Samsung Galaxy Tab S serisi ile iPad Air bence birbirinin ikamesi ürünler değil. Nitekim ABD'de Tab S11 11 inç 800 dolara satılırken iPad Air 11 600 dolara satılıyor. Türkiye fiyatlarına göre değerlendirmek doğru değil. 

Tablet piyasası ile telefon piyasası teknik özellikler bakımından henüz aynı değil. Telefonlarda neredeyse giriş seviyesinde dahi OLED paneller kullanılıyor ama tabletlerde şu anda yalnızca en üst segmentte OLED paneller kullanılıyor. 

Apple’ın iPad Air özelinde şu an için eleştirilecek tarafı ProMotion ekran sunmaması. iPhone 17'ye ProMotion ekran geldiğini göz önüne aldığımızda, bir sonraki iPad Air modelinde de belki ProMotion ekran görebiliriz. 

Bir de iPad Air’de iPad Pro’daki işlemcilerden bir iki nesil önceki işlemciler kullanılıyor. Şu an en güncel iPad Pro’da M5 işlemci var. En güncel iPad Air’de de M3 işlemci var. Zaten iPad’lerde yüksek performans gerektiren iş pek yok. Mac gibi değiller. iPad Pro’yu da alsanız, iPad Air’i de alsanız, iPad’i büyük oranda eğlence amaçlı kullanacaksınız. iPad Pro ile iPad Air arasındaki farklar da zaten eğlence amaçlı kullanımda kendini belli ediyor. Zira iPad Pro çok daha iyi bir ekran ve hoparlör deneyimi sunuyor. Ayrıca Apple'ın diğer Air ve Pro ürünlerinden farklı olarak iPad Pro, iPad Air’den daha ince ve hafif. 

Mac kısmında ise size katılıyorum. MacBook tarafında düz, Pro ve Max işlemciler var. MacBook Air ile MacBook Pro'da aynı ekran ve ses deneyimini sunup, MacBook Air ile MacBook Pro arasındaki farkı performansa indirgeyebilirler. 

• mrguardiola kullanıcısına yanıt
    Konu iPhone konusu olduğu için uzatmayayım.
    Sen ekmeği dolarla mı alıyon yeenim diyen dayılara benzemek istemiyorum ama malesef karşılaştırmayı tabi ki ülkemiz fiyatlarına göre yapmak zorundayım. Aynı fiyatta iki ürün varsa bunları kıyaslarım.
    Apple’ın Macbook ve iPadlerinde temel eleştiri noktam şu; günlük kullanıcı ile profesyonel kullanıcı arasındaki fark CPU, GPU ve RAM noktalarında oluşuyor. Ekran ise hem video-film izleyecek, internette gezinecek kullanıcı için önemli hem de profesyonel fotoğraf düzenlemesi yapacak kullanıcı için önemli. O yüzden ekranı bir opsiyon olarak sunmamalı diyorum. “Kaslı” bilgisayara profesyonellerin ihtiyacı olabilir ama güzel bir görüntüye tüm kullanıcıların ihtiyacı var. Sadece Prolarda olmamalı.
    Nitekim bunu 17 serisinde yaptı artık Apple. Düz 17 modele gayet güzel ekran verdi artık. Bu yıl düz seri de gayet başarılı günlük kullanıcı için. Aynısını diğer cihazlarda da yapmalı diyorum. Fakat sızıntılar OLED ekranı uzun bir süre daha Air modellerde görmeyeceğimizi söylüyor. ProMotion kısmını duymadım, dediğiniz gibi Airlara gelebilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SRPR- -- 14 Kasım 2025; 11:6:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba arkadaşlar. İPhone 17 pro Max’in batarya ömrü için pil ayarları sizce nasıl olmalı?

Türkiye fiyatlarına göre yorum yapacaksak muhtemelen Apple'ın her ürünü için pahalı diyebiliriz. Samsung'un sitesinde Galaxy Tab S11 Ultra 512 GB 56.000 TL'ye satılıyor. Apple'ın sitesinde 13 inç iPad Pro M5 512 GB 85.000 TL'ye satılıyor. Bu iki cihaz birbirinin muadili. ABD ve Avrupa’da neredeyse aynı paraya satılıyorlar. Bizde ise iki cihaz arasında neredeyse 30.000 TL fiyat farkı var. Türkiye fiyatlarını dikkate alacaksak iPhone 17 Pro'lar da dahil hiçbir Apple ürünü almamak gerekiyor.

Mac'ler konusunda sizin görüşünüze katıldığımı zaten söylemiştim. Bence de Mac’lerde Pro ve Air arasında ekran kalitesi farkı olmamalı. iPhone’lar için de bunu düşünüyorum. Apple'ın M6 Pro ve M6 Max çipli MacBook Pro cihazlarında OLED ekrana geçeceği söyleniyor. Muhtemelen de öyle olacak. MacBook Air’lere ise bir sonraki sene OLED ekran geleceği söyleniyor. OLED ekranlı MacBook Pro’lar yeni bir tasarımla gelecek. Muhtemelen yeni tasarım ilk olarak MacBook Pro’lara gelecek, bir sonraki sene de MacBook Air’lerin tasarımı değişecek. Yeni tasarımla birlikte OLED ekran da gelecek. Dediğiniz gibi ProMotion ekran konusunda hiç sızıntı yok. OLED ekranlı MacBook Air beklenmeden bir sonraki MacBook Air’de ProMotion ekran gelmeli.

Mac’te Air ile Pro arasında işlemci farkı, iPhone’da da kamera farkı koyup daha fazlasını isteyen Pro modellere yönelsin denebiliyor. iPad’de ise en azından şu an için bunu diyebilmek pek mümkün değil, onu anlatmak istedim. Ben iPad Pro kullandım. Şunları şunları yaparım diye almıştım ama günün sonunda kendimi iPad Pro’da dizi-film izlerken buldum. En fazla yaptığım şey Final Cut Pro'da kısa videolar düzenlemek oldu. Ki bunu iPad Air’de de rahatlıkla yapabilirdim. 

• Amerika'dan abis renk 17 pro max 256gb aldırarak aranıza katıldım. Telefonum haftaya bana ulaşacak. Güzel bir ekran filmi ve kılıf tavsiyesi istiyorum. Eski mesajlara baktım fakat 7-8 sayfadır birkaç kişinin mesajı var. Telefonun ana konusunda işime yarayacak bilgiye ulaşamıyorum.

Kılıf olarak apple'ın mor renk dokuma kılıfını düşünüyorum ama kumaş olması temizlik konusunda problem yaratabilir gibi geldi.

Ekran filmi olarak da hep Spigen EzFit alırdım ama burada birkaç marka önplanda sanırım. Onlar bu kadar iyiyse telefonun ekranını hem daha iyi görmek hem de daha iyi korumak amaçlı tavsiyelerinize uyabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asetil Co A -- 14 Kasım 2025; 11:34:4 >
    Aynı kılıfı kullanıyorum. Mor TechWoven. Şüpheye düşüren konu temizlik ise rahat olabilirsiniz. İster ıslak mendille silin ister suda sabunla yıkayın. Ben memnunum bu kılıftan. Hissiyatı da çok güzel. Sadece yapısı gereği biraz geç kuruyor bilginiz olsun. Diğerlerini temizledikten sonra silip kurutup takarsınız ama bunu biraz beklemek lazım.
    Kumaş derken doğal lifli bir yapı yok burda. Sentetik tamamen ve kolay kolay yıpranmaz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SRPR- -- 14 Kasım 2025; 11:38:50 >
  • Flowles kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam hiçbir etkisi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Apple TechWoven şimdiye kadar çıkarttığı en iyi kılıftır 👍

Kılıfı nerden ne zaman almıştınız ben telefonla aynı zamanda sipariş verdim telefon dün geldi kılıf 9-16 Aralık diyor

reddit
    Hopeful-Importance62's comment on "The Definitive iPhone 17 Screen Dimness Discussion Thread with ACTUAL ANSWERS."
    https://www.reddit.com/r/iphone/s/zozb0xwpqF

Apple iPhone 17 Pro / iPhone 17 Pro Max [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 14 Kasım 2025; 13:36:27 >

• ranegade95 kullanıcısına yanıt
    Apple kendi sitesinden almıştım. Benim çok uzun sürmedi diye hatırlıyorum. Stok bitmiş demek ki. 23 eylülde almışım, ertesi gün teslim edilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SRPR- -- 14 Kasım 2025; 13:41:19 >
  • blackcemre kullanıcısına yanıt

Az değil bu honor  

Duvar Kâğıdı da ilk Air’e benziyor Apple iPhone 17 Pro / iPhone 17 Pro Max [ANA KONU] 

Evet sıkıntım temizlik aslında. Yoksa kılıfın duruşunu çok beğendim. Ne kadar sıklıkla temizliyorsunuz?

Ekran filmi için de öneriniz var mı?

Ben kendi cihazım için Benks marka ekran koruyucu tercih ettim fakat henüz elime ulaşmadı. Sistemde yarın gelecek diye gözüküyor. Geldiği zaman deneyimlerimi paylaşırım. Açıkçası bende kılıf konusunda kararsızım. Iphone 17 pro max için kılıf önerisi olan var mı?

gümüş ürüne siyah techwoven kılıfla combo yaptım ben 1999 lira idi trendyolda kampanya vardı geçen hafta. Benks Glass Warrior 2.0 kullanıyorum ekrana güzel ince bir koruyucu tam kaplıyor. Aparatı ile geliyor hava kabarcığı kalsada bir kaç küçük 1-2 saate kayboluyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.