Şimdi Ara

Apple iPhone 13 / iPhone 13 Mini [ANA KONU] (353. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.139
Cevap
323
Favori
794.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Şimdi dediğiniz gibi denedim ve oldu hocam. Çok teşekkürler :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Ara sıra sırf ek ödeme yapıyorlar diye redmi note 4'ü de değişime verip S20 FE'den iPhone 13'e geçmeyi düşünüyordum ama siz bazen S20 FE'yi arıyorum deyince biraz olsun şaşırmadım değil. Ben 13 almaktan zaten vazgeçmiştim ancak özellikle kamera olmak üzere S20 FE vs 13 kıyaslamasını yaparsanız sevinirim.Bu arada yine bu S20 FE için optimizasyon ayarlarını mümkünse özelden yazabilirseniz çok güzel olur. Teşekkür ederim şimdiden.

  • Apple ne zaman ki kendi modemini yapıp A serisi çiplerin içine koyar, o zaman bu beklemede şarj yeme olayı biter. Bu konuda ne yazık ki halen çözemediği bir verimsizlik var. 24 saat ekran kapalı kalsın kafadan%15-20 şarj yiyor ne yaparsanız yapın bu pek değişmeyecek.

  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    Kamera konusunda, S20 FE harika bir cihazdı. Geçen günlerde şöyle bir çektiğim fotoğraf ve videolara göz gezdirince gerçekten şaşırdım. iPhone 13'ün genel fotoğraf kalitesinde önde olduğunu görmek mümkün, ama yarı fiyatına satılan S20 FE, telefoto kamera ile daha fazla "kullanışlılık" sunuyor ve fotoğraf kalitesinde de hiç de geride kalmıyor açıkçası. S20 FE, gece fotoğrafı konusunda iPhone'dan daha önde. Gece çekimlerinde iPhone'u çok beğendiğimi söyleyemem, biraz geride kalıyor bana göre. Samsung gece fotoğrafı işini daha iyi beceriyor.

    Genel kalitede ise Apple, daha gerçekçi çekimi ile biraz önde. Samsung gerçeği makyajlıyor gibi biraz, Apple ise RAW fotoğraf çeker gibi çekiyor. Ayrıca iPhone'un fotoğraf Stilleri özelliğini de sürekli kullanıyorum, iPhone'da. Eğer iPhone size çok soluk geliyorsa, rahatça ayar yapabilirsiniz.

    Hareketli bir nesnenin fotoğrafını çekerken Apple'ın inanılmaz hızlı olan deklanşörü ile herhangi bir Android'in mücadele edebileceğini düşünmüyorum. Bu nedenle, sürekli hareket eden, kedi köpek gibi şeyleri çekiyorsanız S20 FE'nin biraz üzebileceğini söyleyebilirim.

    Bunlar dışında video konusuna gelirsem, iPhone kesinlikle daha iyi. Geçenlerde Kuşadası'ndaydım, ve orada birçok arnavut kaldırımı, bozuk yol var. Araçla oradan geçerken çektiğim videoların bile inanılmaz sarsıntısız olduğunu gördüm. O konuda harika, ayrıca videoda hiçbir takılmaya da rastlamadım. Dürüst olmam gerekirse, S20 FE ile çektiğim videodan da çok memnunum ama iPhone dediğim gibi genel toplamda, akıcılık ve stabilite konusunda daha önde.

    Performans konusunda, benim gibi hafif kullanıcılar için FARK YOK. İsterse A15 Bionic olsun, isterse Snapdragon 865, kullandığınız uygulamalar e-kitap okuma uygulamaları, Google Drive-Keep vs., internet tarayıcı gibi hafif uygulamalar olduğu sürece fark görmek çok zor. Benim aklımda performans yoktu açıkçası değişimi yaparken, S20 FE bende hiç takılmadı 5 aylık kullanımda. Her zaman yağ gibi akan bir cihaz oldu. iPhone'un da hiçbir şekilde takılmadığını söyleyeyim. Ayrıca 60 Hz ekran sanki 90 Hz gibi çalışıyor. Gerçekten çok hızlı bir cihaz iPhone 13. İşlemcilerin detaylı incelemelerini yapan bir kanal var, Anandtech diye. Oraya şöyle bir bakarsanız A15 Bionic'in ne kadar güçlü olduğunu görürsünüz. Exynos 2100 10 Watt'a yakın güç tüketip, daha düşük performans verirken, A15 Bionic yalnızca 3 Watt tüketim ile daha iyi grafikleri daha yüksek kare hızlarında verebiliyor. Bu nedenle, oyun oynayan biriyseniz pil farkını ve performans farkını kesinlikle hissedersiniz. Ben hissetmedim, çünkü çok hafif kullanıcıyım dediğim gibi.

    Pil konusunda S20 FE daha önde. İkisini de 60Hz kullandığım için bu yorumu yapabiliyorum. Pilin daha büyük olduğu düşünülürse, bu aslında normal. Yine de cihazın pil kapasitesi, ekran boyutu vs. gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda, cihazların pil performansının neredeyse aynı olduğunu görüyorum. S20 FE ile Reddit'te sakin gezinirken 19 dakikada %1 kaybediyordum (WiFi, 60Hz, düşük parlaklık), iPhone 13 ile 17 dakikada %1 kaybediyorum. İki cihaz için de pil konusunda sorun yaşamadım. Ama S20 FE'de birçok uygulamayı ADB ile kaldırmış ve önceden S20 FE forumunda paylaştığım optimizasyonları yapmıştım. 13 serisi için şunu söyleyebilirim, Apple'ın pil şampiyonu bir süre 13 serisi olacak gibi. Genel olarak bu pilin memnun etmeyeceği çok az kişi var bana kalırsa. Ayrıca %1e kadar çok stabil düşüyor. S20 FE ve genel olarak Samsung'lar %10'dan aşağısını göz açıp kapayıncaya kadar bitirebiliyor. Genel olarak iki cihazla da aldığım ekran ve kullanım sürelerinin çok benzer olduğunu, S20 FE'nin büyük pil kapasitesi nedeniyle 2 saate kadar daha fazla kullanım süresi verebileceğini söyleyebilirim.

    Ekran konusu ayrı bir mevzu. S20 FE bende gri renklerde ekranın ortalama bir ekran olduğunu hissettiriyordu, bölgesel farklar vardı ekranda. Ama onun dışındnaki renklerde sorun yoktu. iPhone 13'te ise ekranın en iyi panellerden biri olduğu gerçek. Hiçbir eşitsizlik görmedim. Tek eleştirim, sarımtırak renkler olabilir, onu da erişilebilirlik ayarlarından çözdüm. Bunun dışında gayet akıcı, keskin ve canlı. Baktıkça bakası geliyor insanın. 60 Hz olması da sorun değil, daha hızlı hissettiriyor.

    Genel olarak iki cihazdan da çok memnunum. Ama S20 FE'ye karşı daha sıcak olduğumu hissediyorum. Android'e daha yakın hissettiğim için olabilir. iPhone'un paylaşım ekranının zorluğunu, zil sesini en sevdiğim şarkı yapmanın zorluğunu sevmiyorum açıkçası. Birine mail gönderirken, arka planda uygulamayı yanlışlıkla kapatınca mail gönderimini durdurmaması gerekir ama iPhone bunu yapıyor. Android'de bunu yaşamamıştım, arkaplan işlemleri çok daha rahat gerçekleşiyordu. Beni S20 FE'den ve genel olarak Android'den vazgeçiren şey, iyi bir deneyim için çok çalışılması gerekmesi. İyi bir pil ve hızlı bir cihaz için optimizasyonları yapmanız gerekiyor. Bu da yetmiyor, Samsung'un çöp uygulamalarını silmeniz gerekiyor. Sistem için önemli bir uygulamayı silerseniz daha fazla pil harcayablir veya cihaz brick olabilir. Bu durumda sıfırlayıp yeniden kurulması gerekebilir. Ancak her kullanıcının uğraşmak isteyeceği bir şey değil bu. Android ile uğraşacaksam Custom ROM gibi şeylerle uğraşmak isterim. S20 FE'ye Android 13'ten sonra güncelleme gelmeyecek. Samsung'un bize dayattığı yazılımı kullanmak zorunda kalacağız. Ben de S20 FE'yi satıp Custom ROM kullanabileceğim bir cihaza tutunmaya karar verdim. Bu da şu an 2 yıldır kullandığım Xiaomi Mi 10T. Saf Android 12 yüklü şu an cihazda ve açıkçası kendimi Google Pixel bir telefon kullanıyor gibi hissediyorum. Her şey de doğru çalışıyor. Sıkılırsam Xiaomi'nin kendi yazılımına geçebilirim. Eğer Snapdragon 865'li başka cihazım olmasa S20 FE'yi satmazdım ama bu koşullarda satmak en mantıklı şey oldu. Yatırım aracı olarak düşünmüştüm iPhone 'u, öyle de oldu. Tavsiye ederim 13'ü ama yarı fiyatına alacağınız S20 FE'nin de sizi üzmeyeceğini söyleyebilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt

    Ben de S20 FE'den 13'e geçtim. 2 cihazın fiyatları çok farklı olduğu için bence kıyaslamaya çok uygun değiller.


    Benim ilk deneyimim ekranın çok güzel olmasıydı. Panel gerçekten çok daha iyi. S20 FE'nin paneli bence çok kötü kalıyor buna kıyasla. Özellikle parlaklığı çok az kalıyordu, renkler ise babamın kullandığı S6 gibi bile değil.


    Onun dışında benim en sevdiğim olay iOS'e geliştirilen uygulamalar oldu. Android'e göre çok daha iyi çalışan uygulamalar var kesinlikle. İlk iOS cihazım olduğu için biraz başta iOS kullanmak farklı geldi fakat çoğunlukla alıştım diyebilirim.


    Ama bu kadar para verip geçmeye değer mi, o da kullanıcıya kalmış. Ben zaten değiştirmeyi düşünüyordum, özellikle de S20 FE'nin güncelleme olarak son demlerine girmesi bu konuda çok etkili oldu. Ha çok mu önemli Google'ın bize sunacağı yeni Android sürümü, bence değil. Fakat telefonun bir kenara itilmesi de pek hoş değil.





  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    Benim gerçekten tek baktigim şey video çekimi.

    Onda da sabit, tripod üzerinde.


    İşlemciyi konuşmaya gerek yok. Androidde 2 senedir kabus bu konu.

    Dediğim gibi zaten vazgeçmiştim ama cevap da çok iyi oldu teşekkür ederim.

    Olmaz ama S22 Ultra biraz gelirse onu düşünmüyor değilim veya Fujifilm X-S10.

    Ben telefondan çok memnunum değişim kampanyası, KDV saydırma falan derken 3200e gelmişti 5700'den. Daha da bulamam böyle fırsatı.

    Teşekkür ederim tekrardan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Ben üstte de dediğim gibi videosu daha iyi bir cihaz arıyordum ama çok da para harcamaya değecek bir durum olmadığını fark ettim. Cevabınız için teşekkür ederim. Hep bir fiyat artacak baskısı var Türkiye'de. Bu durum karar vermeyi zorlaştırıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 1 Ağustos 2022; 11:18:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt

    Evet hocam almamın sebeplerinden de birisi oydu. Fiyatlar maalesef hiç yerinde durmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bana kalırsa Snapdragon 865'in yapamadığı şey yok şu an. Günlük olarak içinde bir sürü uygulama ile sürekli kullandığım Mi 10T, günü %40 seviyelerinde pil ile bitiriyor (%85'ten yukarı şarj etmiyorum) ve harika bir performans veriyor. 2 yıldır daha gıkı çıkmadı. iPhone kullanınca telefon pazarının en hızlısını kullanıyormuş hissini tam alamıyorum bu yüzden.

    Android'in yapması gereken şey, karmaşıklığını biraz azaltmak. Apple kurulumu yapmak için 20 dakika yeterli olurken, Android'de doğru düzgün bir kurulum için bazen haftalar harcamanız gerekiyor. İnsanlara hep anlatmaya çalışıyorum gereksiz uygulamaları silin, en azından ayda bir bazı optimizasyonları yapın diye ama bunu deyince insanlar, "telefon sizi kontrol etmesin, siz telefonu kontrol edin" gibi saçma bir argüman sunuyorlar. Elinizdeki telefon istediklerinizi yapamadıktan sonra, sürekli onu doğru düzgün çaıştırmak için bir şeyler yapmak gerektikten sonra telefonu siz kontrol etseniz neye yarar. S20 FE konusundaki kullanıcılarda bunu gördüğümden soğudum açıkçası cihazdan. Her özelliği kullanarak kendini Power User olarak görenler ele geçirmiş durumda konuyu. "Onu da aç, bunu da aç, aaa pilim bitti!!!" Android kullanmak biraz bilgi ve incelik istiyor, Android cihaz alan kişilerin de bunlarla uğraşmayı göze alması lazım. Ben uğraşmayı seviyorum, bu yüzden elimin altında Android tutuyorum.

    Android, iOS karşılaştırması yıllar sürer. Burada konu iPhone 13 tabi ki. Siz video çekimi demişsiniz, video çekimi konusunda iPhone'un yakın zamanda geçilebileceğini düşünmüyorum. Çektiğim videoları izlerken sanki profesyonel kamera ile çekilmiş hissi alıyorum. Sensor Shift stabilizasyon sayesinde gerçekten video çekimleri çok iyi. Kamera öncelikse, iPhone harika. Tek sıkıntısı iPhone 13'lerde HDR kapatamıyorsunuz. Bu da bazen fotoğraflarda istenmeyen anlarda bile kontrastın aşırı yüksek olmasına neden oluyor. Bazen renkler gerçekliğini yitiriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 15,6 güncellemesini tavsiye eden var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pazar günü akasya apple store'a gittim ve kendini teknik servisteki en yetkili genius olarak tanıtan kişi pilin sağlıklı kullanmak icin yuzde 5e kadar indirilmesi gerektiğini söyledi ve bunun gibi saçma sapan seyler gercekten bilgisizlik apple turkiyeye de sirayet etmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ckm kullanıcısına yanıt
    Ben de sorup bir yorum alsam mi diyordum
    benim daha önce duyduğum kadarıyla 20-80 arası veya (10-15)-100 diye okumuştum, sizler nasıl kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Management kullanıcısına yanıt
    Her durumda gece takıyorum sabah aliyorum. Şarjı ister 40 da olsun ister 5 te. Yillardir telefonlarimi bu sekilde kullanirim hic sorun yaşamadım. Yani yilda 365 kere minimum sarj oluyor diyebilirim. Bazen 20w lik hizli sarj adaptoru kullaniyorum bazen kendi orjinal adaptorunu. Batarya cok sorun cikarirsa (cikarmaz) degistirirsiniz bu kadar strese gerek yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben kafama göre sarj ediyorum bazen %5 bazen %60 sarja takiyorum. Sarj %100 olmadan çoğunlukla da %100 de cekiyorum. Şarj olayına çok takılmayın o batarya sizi zaten bir süre sonra terk edecek

    Bu arada 20W orjinal şarj aleti ile sarj ediyorum hep.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanky -- 2 Ağustos 2022; 22:12:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben Amazondan aldığım Baseus ile şarj ediyorum ama tırstım, acaba orijinal mi alsam diye düşünmüyor değilim.  

  • Şarj etme konusunda azami özen göstermiyorum ama genelde 20nin altına düşmeden şarja takıyorum, 5w orijinal şarj aleti kullanıyorum, genelde gece şarja takarım, gün içinde iki kere taktığım olmaz. Hızlı şarjı dışardayken (nadiren) kullanırım. Telefonda oyun oynamıyorum, film falan izlemem, internet ve sosyal medya sık kullanıyorum..
    Gel gelelim 4. ayda pil sağlığı %99 oldu, 7. ayda %97 derken, bir kere arabada şarj etmek durumunda kaldım akabinde %95 oldu, ondan sonra da hızlı bir şekilde düşmeye devam ediyor, şu an 9. ay ve %93..
    Bence bu pil sağlığı olayını kaldırmaları gerekiyor, insanı gereksiz yere takıntılı yapıyor.. (iPhone 13 mini/128 gb)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pil sağlığına çok takılmayın bence. Ben hiç dikkat etmem 7 ay %100de kaldı. Son 3-4 haftada ise %96ya düştü. İllaki düşecek. Ekstrem düşerse zaten garantiden değişiyor. Olmadı 3 sene sonra siz değişirsiniz telefonun ömrü max 6 yıl zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pil sağlığı sadece arada bu konuya baktığımda aklıma geliyor 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kru3gerBey kullanıcısına yanıt
    Aynen benim de işte, bu konuda görmeden önce hiç baktığım bir şey değildi, burda görüp baktıkça düştüğünü görüyorum 😄 gerçekten sinir bozucu oluyo ama ;) Sadece zamanı geldiğinde pilin değişmesi gerekiyor önerisi yapsa iyi olurmuş..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • earbc kullanıcısına yanıt
    Ben o işin hiç sağlıklı çalıştığını sanmıyorum. MacBook’ta da aynı durum var. Takılmayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.