Şimdi Ara

Apple iPad Pro [ANA KONU] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tolgabjk Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.996
Cevap
250
Favori
477.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim iPad pro 10.5 de bazı sorunlar yaşıyorum. Benzer sorunlar yaşayıp Apple Store genius a götüren oldu mu diye yazacağım.



    İlk problem ekrandaki beyaz noktasal lekelenme idi. Daha parlak gözüküyordu açık renklerde. Daha sonra parmak izi büyüklüğünde daha hafif olarak başka bir yerde de bu lekeden oluştu.



    İkinci problemi de pubg Mobil oynarken yaşamaya başladım. Önceleri hiç takılmadan full HD oynadığım oyunu yüksek FPS için düşük çözünürlüklü oynamaya başladım. Çünkü yavaşlıyor oyun. Bir performans kaybı vardı. Bunun ardından cihazı performanslı kullanırken dokunmatik zaman zaman çalışmıyor ve 5 6 saniye sonra düzeliyor veya ekran kilitleyen açınca düzeliyor. Bunun için cihazı sifirladim düzelmedi.



    Pille ilgili bir problemim var ama bunun benim kullanım yoğunluğundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.



    Bu sorunlar cihaz değişimi için yeterli olur mu. Çünkü artık benim beklentimi karşılamiyor sorunlar yaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rapBiTT kullanıcısına yanıt
    Işık kaynağı nedir? Elinizle kullanırken true tone icin plan sensor kapanıyor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kumutlu kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    ikinci sorun bende de var

    Eskiden yoktu gibi sonraki guncellemeyle mi geldi anlamadim

    Ekran bazen garip tepki veriyor



    Guncelleme ile ilgili sorun diye dusunuyorum cunku baslarda yoktu, sonradan cikti, cihazi cok temiz masada vb az kullaniyorum hasar vb yok



    Pil icinse cihazdaki islemci cok guclu, ondan dolayi pili fazla kullaniyor gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enigmatical

    Merhaba hocam, iPad Pro 2017 ile iPad Pro 2018 arasında tahmini ne kadar fiyat farkı olur. 800 dolar olacak sanırım yeni çıkacak iPad Pro, bilginiz var mı? Tahmini rakam söyler misiniz? Sizce Pro 2017 almalı mıyım? 3000'ken almadım. Pişman oldum. Pro 2018 güncel kurdan girerse 6-7 arası bir şey olur gibi duruyor.

    Alıntıları Göster
    Şöyle bir alıntı yapayım ben size bunu şansa buldum bir arkadaş kısa bir inceleme yapmış bu konuyla ilgili;

    quote:

    Ufak bir hesaplama yaptım, şu an macbook benzeri ürünlerde dolar kuru 5,92 ye geliyor. Normalde Apple hep forward (ileri) kur uygular, yani normal kurun daha üzerinden hesaplar, gün gün zam yapmaz. Kuru şu anki kur olarak 7 alsa %18 zam eder, tahminim kuru 8 e yakın bir şey alacakları ve %35'e yakın zam yapacakları şeklinde.

    Daha da kötü bir senaryo yazmak adına hatırlatma yapmak için söylüyorum, bir önceki zam 12 Temmuz'da geldi, dolar kuru o sırada 4.80 idi. Forward kuru 5.92 belirlediklerine göre kurun üzerine %23 koymuş oluyorlar. Aynı oranı tutturacak olursak ve doların yuvarlak hesap 7 olduğunu varsayarsak fw kur 8,63 olacak, bu (en pahalı) modelin fiyatı da 2800 x 8,63 = 24,173 TL olacaktır.

    Cihazı kullanır mıyım, yoksa naylonunu açmaya kıyamayıp tekrar satar mıyım bilmiyorum ama siparişi geçtim her türlü, en kötü 14 gün geri iade süresi var.

    TL'de kalan arkadaşlar için eğer apple garantili ise 4500 lirayahttps://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/apple-macbook-air-13-mqd32tua-18ghz-dc-ic-i5-128gb-P198440852 linkindeki macbook air'i öneriyorum. 50 lira (her ne ise) chip para varmış, 110 lira da kupon falan bulunsa 4350 ye gelir. Amerika fiyatı 999 dolar :https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-air/1.8ghz-128gb# Yani 4.35 den dolar almış gibisiniz, bu fiyatın (birden bire ülkemizde dolar düşmezse) bir daha gözükeceğini düşünmüyorum.

    Tabiki yatırım tavsiyesi değildir, işin sonunda zarar ederseniz bir sorumluluk kabul etmem, ama görünen köy kılavuz istemiyor gibi. (Ben yazıyı yazana kadar dolar 7'yi buldu zaten)

    @kHanTW

    Kendisinin yorumu fazlasıyla haklı, yüksek oran da zam getireceklerdir. Günümüz durumu belli Apple boykot durumları vs de bulunuyor ama ne olacağını kimse bilemiyor ama herkes eli kulağında zam kapı da bekliyor.
    Ben yeni macbook pro çıkmayacağı için n11 gibi sitelerden rahatlıkla bulabileceğimi düşünüyorum en kötü 12 eylül de duyuru yapıldığı Türkiye fiyatları açıklandığı gün alır geçerim. Ama sizin durum biraz farklı yeni iPad Pro yüksek fiyatlara çıkarsa eskisine de zam yapabilir aç gözlü firmalar.




  • Mention'lanınca geldim :)

    Boykot falan hikaye kalır, ona bakarsanız Apo yüzünden Fransa'yı da boykot ediyoruz, Ermeni tasarısı yüzünden kimleri kimleri boykot ediyoruz, Uygur Türkleri yüzünden Çin'i boykot ediyoruz vs vs..

    Son gün N11'den alışveriş yapılabileceğini sanmıyorum, ya fiyatlar anında değiştirilecektir, ya da satın alınan ürün gönderilmeyecektir. Ben geçen zamda bir ürün almak istedim ama kredi kartının limiti yetmedi, artırayım diye banka müşteri hizmetlerini aradığımda "bir hafta içinde döneceğiz" diyerek beni delirttiler, kaynadı gitti. Ama satın alsam bile muhtemelen gönderilmezdi, ülkemizde satıcılar çoğu zaman etik davranmıyorlar.

    Normalde ipad pro ile ilgilenmiyordum ama sizin için baktım, amerika'da 650 dolar olan model bizde 3700 lira, halbuki güncel kur olan 6.60 gibi hesaplasak ve kafa kafaya bile desek 4300 gibi rakam olması lazım. Yani ciddi ciddi şu an ipad pro alıp Amerika'daki bir arkadaşımıza satsak kardayız, üzerine bir de "ekstra bir yıl garanti" vermiş oluyoruz. Bir başka deyişle ipad pro'larda kur macbook ailesine göre blie daha ucuz, 5.65. Bu kesinlikle Apple Türkiye için sürdürülebilir bir durum değil.

    Apple şimdiki kurun da üzerinde bir kuru belirleyip kendinşi sağlama alacaktır, hatta şu dönemde yazdığı zararı kapatmak ya da bir daha yaşamamak için daha güvenli bir kuru baz alabilir.

    İyi niyetli davranalım, şimdiki 6.60 kurun üzerine sadece %20 koysunlar, 7,92 olsun. Ipad pro'nun alt mıdelinin fiyatı 5184 lira olacak demektir. Bunun da yeni modellerin duyurulacağı çarşamba (12 Eylül) günü olacağını varsayarım. Yeni ürünlerin "ithal" ve yeni maliyetle geleceği ortada.

    Zam yapmadan yeni ürün açıklasalar ben direk yeni ipad pro'yu satın alır poşetinden çıkartmadan bir köşeye koyarım, eski kurdan satan döviz bürosu bulmaktan farkı yok çünkü.

    (Tabi yatırım tavsiyesi değildir, homo economicus olarak her birey kendi sorumluluğunu çekeceği kendi yatırımını yapmalı)




  • Bir 100'lük devirmiş gibiyim. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce yazıldı mı bilmiyorum arkadaşlar, yazıldıysa görmedim.

    ipad pro 9,7 kullanıyorum. Youtube’da en fazla 1080p görebiliyorum. Tam olarak emin değilim ama daha önce 1440p izledim diye hatırlıyorum. 1440p desteği kesildi mi?

    Biraz araştırdım yurtdışı forumlarda da aynı sıkıntıdan bahsedilmiş. apple ile youtube arasındaki bir anlaşmazlık mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mz_snr -- 8 Eylül 2018; 23:48:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mz_snr kullanıcısına yanıt
    Chrome ile website üzerinden deneyin. Yanlış bilmiyorsam 1080p üzeri destek yok ama. Safari Google'ın 4k için kullandığı codec'i desteklemiyor, mac'lerde de benzer bir sorun var. Chrome'dan görüntülenebiliyor sadece.
  • 12 eylülde indirim olma ihtimali hiç mi yok önceki yıllarda olmadı mı yoksa dolardan dolayı mı kesin olamaz diye düşünüyorsunuz? şuan param pro almaya çıkışmıyor ne yazıkki ama kulaklık hediyesi ve performans açısından çok cezbediyor gidip 2018 ipad almak istemiyorum bu yüzden.

    birde ipad pro yu derslerde not tutmak için kullanmak istiyorum ve grafik tasarıma da merak saldım bu 2 iş için 2018 ipad alsam sıkıntı yaşar mıyım illa pro al denilecek kadar arada fark var mı ?
  • aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    Pil ile ilgili probleminiz nedir? Benim aldığımdan beri değişmekle birlikte batarya yıpranması yüzde 4-7 arası oynuyor( aida64 ile bakıyorum. Başka programla da baktım). Apple’dan bir temsilciyle konuşup batarya testi yaptırdım. Batarya yıpranması yüzde 0 de ve ekledi : “2 ayda yüzde 7 olması mümkün değil”.

    Ben de sık kullanıyorum. Oyun oynamadığım zaman bayağı iyi ekran süresi alıyorum. Pil süresi bakımından memnunum. Bu arada şarj ederken yüzde 20 nin altına inmemeye ve yüzde 85 den fazla şarj etmemeye özen gösteriyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    batarya testini nasıl yaptırdınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rimzone kullanıcısına yanıt
    https://www.apple.com/tr/ Sağ üstte destek yazan yere tıklayın. Çıkan sayfada biraz aşağıda “birisiyle konuşmak mı istiyorsunuz?” Yazan yere tıklayın.

    Buradan size göre olan yerleri işaretleyin. En sonda seçenekler çıkıyor işte arama yapma veya karşılıklı yazışma yapıyorsunuz apple dan bir temsilciyle. O sizi yönlendiriyor. Batarya testi, batarya yıpranması ve şarj döngüsünü öğrenmek istiyorum deyin. Uzaktan sizin cihazınıza bağlanacak,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 11 Eylül 2018; 15:07:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Benim sorunum şarj olurken çabuk ısınmaya başladı tablet ve şarj çabuk bitiyor önceye kıyasla. Bu şekilde şarj döngüsünü de geçmişimdir belli olmaz. Garantiye gidince pilinden hiç bahsetmicem, döngü falan garanti dışı kalır mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    Şarj olurken oyun oynarsam benim de şarj olmazken oyun oynadığım zamana göre daha çok ısınıyor ama iki ısı da anca el terletecek kadar. Rahatsız edecek kadar bir ısınma olmuyor. Bu durumun yasada belli bir seviyesi vardı diye hatırlıyorum ama pek emin değilim. Yani şu kadar sürede şu kadar kapasite kaybı olursa değişim olur diye bir yasa hatırlıyorum ama hala geçerli midir bilmiyorum. Göndermeden önce aida64 adlı mağazadan indirip battery>wear level kısmındaki değeri söyler misiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Dahada zam bile gelebilir. Not tutma açısından genel olarak 2018 iPad problem çıkarmaz ancak grafik tasarım konusunda procreate vb. gibi programlar layer'lar eklendikçe daha ağır çalışmaya başlayabilir.
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Tamam bir bakayım. Benimki önceden ısınıyordu ama bu kadar çok değildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben not tutma konusunda almıştım iPad'i, açıkçası kalemi bana çok ağır geldi. Zaten alışana kadar kayboldu, ya da çalındı. 440 liralık kalemde bir kilitleme mekanizması olmaması da kötü. Kolaylıkla calinabiliyor.

    Bu arada bendeki iPad de takilmalar oluyor ancak büyük ihtimalle bir arıza durumu var, yoksa yağ gibi akıyor olması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Wear level diyor altta 12,71 yüzde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O uygulamada boş dururken Total ram 4gb kullanılabilir ram 1.5 1.6 diyor çok az geldi bana sizde nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.