Şimdi Ara

Apple iPad Pro [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.858
Cevap
248
Favori
471.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    Hocam bu eğitime özel versiyon. Öğrenciler olabiliyor bunu. Bu yüzden fiyatı bu kadar ucuz. Zaten ilanda bizimle temasa geçin diye belirtiyorlar.
    ırtıbata gecmeden satın alınabiliyor. illa ogrencı durumu isterlerse etrafta pek cok unıv öğrencisi bulunur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am paris

    Merhaba hocam, ilk önce şunu belirteyim "herkesin malı kendine güzel gelir" diye bir söz var. Bunu bilmek ama uygulamamak gerekiyor ki doğru olanı bulabilesin :) bunu düşünmeden yazacağım sana.

    Ben ilk çıktığı an alanlardanım ve tam 6 kez şanssız şekilde değişim yaşadım 4 ayda. 5.6 sayfa gerilerde bulabilirsin yaşadığım süreci, lakin bu süreçleri 10.5 olanlar da yaşamış durumda ki ben detaylara dikkat eden biriyim, en ufak bir durumda değişim istedim. Sonuçta 4000 ₺ para vermişiz ama hiç bir sıkıntı yaşatmadılar bir iki atsaklık dışında. Apple'yi bu yüzden çok seviyorum en sonunda bana güzel bir tablet yolladılar.

    Şunu ekliyim, 10.5 yeğenim aldı, aldığı gün gelip "dayı bu daha iyi, dayı bu böyle söyle, bak çok iyi taşınıyor" falan derken geçen hafta 12.9 ile değiştirdi :)) şimdi "dayı bu daha iyimiş" diyor.

    sonuç olarak bu bir tablet hocam. ben yatakta film izlicem desem cep telefonundan daha rahat izlerim, arkadaşlarımla konuşacağım dersem yatakta yine tek elle yazarım daha rahat konuşurum telefon ile o zamanda sana iphone x al derim bak keyfine, tuvalette, yatakta, yemek yerken, yolda yürürken, duş alırken bile kullanışlı derim çıkarım işin içinden çünkü en rahatı o ama bu tablet :) demek istediğimi anlamışındır umarım.

    Konuya geliyorum

    1. Bunlar aralarındaki ağırlık farkları.

    10.5 inç iPad Pro
    Wi-Fi modelleri
    469 gram (1.03 pound)
    Wi-Fi + Cellular modelleri
    477 gram (1.05 pound)

    12.9 inç iPad Pro
    Wi-Fi modelleri
    677 gram (1.49 pound)
    Wi-Fi + Cellular modelleri
    692 gram (1.53 pound

    Yaklaşık 208 gram bir fark var. Burada 208 gram fark var diye kolu yorulan var :)))

    2. Ekran ve çözünürlik farkları.

    10.5 İnç başına 264 piksel (ppi) yoğunlukta 2224 x 1668 çözünürlük.

    12.9 inç başına 264 piksel (ppi) yoğunlukta 2732 x 2048 çözünürlük

    Canlı canlı capcanlı 12.9 bunu belirteyim :)

    3. Güç durumu 30.7 watt 10.5, 41 watt 12.9. yani 10 wat fazla güç kullanıyor 12.9. İyi mi kötümü bilmiyorum benim şuan ki düşüncem pile sanırım kötü davranıyor 12.9. şimdi çıkar biri ( abi bence iyi davranıyor güçlü çünkü ) der bunuda bilemiyorum :)

    Şimdi nasıl kullandığımı açıklayayım sana.

    1. Ben kimyager'im cizim, proje vs çalışıyorum iş durumum da ve benim 2. bir yardımcım olarak görüyorum tabletimi, kalemimle beraber ofisim de kağıt kalem'e veda ettim diyebilirim. Masam da ise çok şık bir görüntü veriyor ki klawye de kullanmıyorum, kullansam macbook alırdım :) kendi klawyesi bana değil dünyalara yetiyor :)

    2. Wep dolaşım, film, oyun ve yatakta kullanım :) Bunları sıra ile yazayım.

    Wep : 12.9'da büyük ekranın vermiş olduğu yetkiye dayanarak daha geniş sayfalar, daha rahat dolaşım imkanı sunuyor.
    Film : abi film büyük ekran da izlenir, yapmayın gözünüzü seveyim. Elinde büyük bir ekran var abi film izlemek nasıl kötü olabilir ?
    Oyun : zurnanın zart zurt port dediği yer mi desem, yok artık bu ne ya oy oy oy mu desem bilemiyorum.strateji ( iron narines, transistor, bastion, jydge ) gibi oyunlarda, bulmaca ( the room 2.3.4, the house of davinci ) gibi oyunlarda. Araba yarısı ( asphalt 8 serisi ve 9, recklees 3 ) gibi oyunlarda. Uçak oyunlarının ise tamamında oyyyy oyyyy oyyyy vay vay vayyy diyen çok insan gördüm. Bunu emin ol 10.5 te diyemezler cünkü bu oyunları büyük ekranda oynamanın keyfi en az büyük ekranda film izlemenin keyfi gibidir.
    Yatak : sarılıp uyuyorum sıcacık :)))

    Not : bütün bunları 12.9'un klawyesinden yazdım no problem :))

    Şaka bir yana bunlar benim görüşüm, karar senin ben de 10.5 almadığıma şükrediyorum çünkü ben bir canavarım :)))

    10.5 kullanıcılar kızmasın ama eminim 12.9 mu alsaydım acaba demişlerdir aldıkların da ki ben olsam derdim :)

    mobility konusuna bişey demeein hocam. Taşıması ve hemen açıp kullanması zor olur düşüncesindeyim. Rutin hayata sahip olanlar tercih edebilirler siz gibi.

    12.9 in, tablet klavyesiyle birlikte 1 kgte yaklaşıyor.


    Ben haftanın 7 günü farklı farklı yerlerde çalışıyorum. Bana ,çok büyük geldi :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    Harici ekran olarak iyi kullanmak için bilgisayarın ekran kartı iyi olmalı sanırım



    Ben asus ux305la i5-5200 hd5500 hd dahili ekran kartlı bilgisayarım çok fazla geçiklemli ve yavaş olarak ikinci ekran yapabildim. Kullanılacak gibi değildi. Duet display appi ile (ücretli )



    Gtx1050 olan bir bilgisayarda denediğimde lag yoktu güzeldi



    Mac os da belki iyidir bilgim yok. Macbook air in ekran kartı iyiyse sorun olmaz muhtemelen 6-7 nesilde grafik kartı 5 e göre oldukça iyi diye biliyorum

    deneyimlediğim durumu paylaşmak istedim
    Hocam MacBook Air’i 2015 senesinde almıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 10.5 ipad prolarda genel bi bükülme curved olayı var. 4 tane ipad proya baktım hepsinde aynı büküklük var. Bi kontrol eder misiniz kendi cihazınızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal Bilim Adami S kullanıcısına yanıt
    Hocam yabancı forumlar da baya tartışılmış bir sorun 10.5 ipad'ler için. Hatta soluk ekran ve kasa yamulması da mevcut. Adamın biri panelin yamulduğunu bile söylemiş. Aynı durum 12.9 için yok ama 12.9'un sorunları da farklı mesela pil olaylarından dolayı şişme durumları oluşuyor. Ya kasanın arkası bombili oluyor, yada ekran köşelerinde açılma beydana geliyor. Bunlara dikkat etmek lazım. 10.5 içinde aynı sorunlardan dolayı daha kolay yamulduğunu söyleyenler var. Yani kullanım sürecin de anormal bir ısınma oluşuyorsa kesinlikle bu dereceyi bildirip değişim isteyin.ilk değişimimi bu sebebten yapmıştım.

    Aklınızda bulunsun bu ihtimaller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I am paris -- 12 Mayıs 2018; 14:44:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal Bilim Adami S kullanıcısına yanıt
    A4 kağıdı kadar olan cihaz size nasıl büyük geliyor ?
  • ohmygod.gif O kullanıcısına yanıt
    Bir arka sayfa da arkadaş'a detaylı bir açıklama yapmıştım ve Oyun hakkında da görüşlerimi bildirmiştim alt bölüm de.

    Ama size de ayrı betirteyim.

    Bana sorarsanız şuan ipad pro'yu zorlayacak oyun şuan ios'ta yok :) eğer oyun için alacaksanız ilerisini düşünerekte almanızda fayda var. O yüzden düz ipad modellerini aklından çıkar derim. Aslında ipad 2 bile şuan bazı oyunları oynatıyor lakin yeni çıkan üst düzey oyunları oynatmıyor.

    Rahat oyun oynayayım falan da diyorsanız samsung'u kafanızdan çıkartın.

    Geriye kalıyor ipad pro :) büyük ekran da oyun oynamanın keyfi bambaska ama bazı oyunları oynamak'ta işkence, alışman lazım. Mesela pung'u yükledim 2 gün alışamadım oynamaya ama 1 hafta sonra takır takır oynamaya başladım... araba yarışı, strateji, bulmaca oyunu falan bunlar tartışılmaz şekil de 12.9 da keyfi bambaşka olan oyunlar.

    Geliyorum alacağın model'e madem oyun oynamak, wep'te gezinmek vs gibi şeyler için alacaksın 12.9 1.nesil al derim. Hatta kapasite olarak hiç yükseğe kaçmana gerek yok madem bu sebeblerden dolayı alacaksın 64GB sana yetecektir ( oyun doldurup napacan la hafizayı, indir bitir sil yine oynamak istiyordan tekrar yükle ) bunu derken şu ihtimali de atlamayalım son zamanlarda oyunların kapasitesi arttı 3.5GB oyun var artık ios'ta bunu da belirteyim ama yine de oyun için alacaksan 256 almak çok gereksiz. Sanırım 12.9 1.nesil de 128 gb model var, 32Gb varsa o bile uygun oyun için...

    Ama resim cekmek, evrak ve önemli şeylerini bırıktırmek vs vs gibi şeyler için kullanacaksan da 12.9 2.nesik al... büyük gelirse 10.5'te uygundur buna sen karar ver. Şimdi abi 12.9 1.nesil alacağıma 10.5 alırım daha iyi dersin bende aynen öyle valla derim bunu da aklından çıkarma. Çünkü 10.5 ile 12.9 1.nesil aynı fiyata bulabılırsın belki daha asağıda olabılır. Ama 10.5 ile 12.9 arasında yaklaşık 500-600 gibi fark var...

    Ama ben olsam 12.9 1.nesil alırım oyun için alacaksam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chronotide

    A4 kağıdı kadar olan cihaz size nasıl büyük geliyor ?

    Hocam yerinde gidip 12.9 ile 10.5’i incelediniz mi? İncelediğiniz zaman ne demek istediğimi daha net anlarsınız. 12.9’u her yerde çıkarıp kullanmanız zor. Çantanıza atıp veya elinizde tutup dolaşmanızda zor. Kısacası taşınabilirlik mi? Büyük ekran mı? Buna karar vermek gerekir. Bahsettiğim konu mobil olmak. Şuanda da olduğum gibi toplu taşıma kullanıyorum ve bu yazıyı rahatlıkla ipad 10.5 ile yazıyorum. Ama 12.9 almış olsaydım toplu taşımada her zaman açıp kullanmam zor olacaktı. 12.9 alacak olanlar genelde evinde, işinde kullanacak kişilerdir ve tabiki büyük ekranda çalışmayı seven grafikerler..

    A4 boyutu diyip gözünde küçültmemen gerek bana göre. Çünkü çantana bir defter değil incecik tablet koyuyosun. Büyük boyutundan dolayı bükülme ihtimali daha yüksek Ve tabiki taşımak için bir laptop çantasına ihtiyacınız olduğunuda söylemeliyim. Kişisel çantana koymak gibi bir durumun yok. Yani buradan anlayacağımız 2 adet çanta taşımak zorundayız ve tabiki 12.9’inç tableti elde kullanma durumuda yoruyor insanı.


    Benim görüşüm, eğer ki İpad pro düşünen arkadaşlar; mobility konusunda düşünmeleri gerek. Taşınabilirlik mi? Büyük Ekran mı? Çünkü büyük ekran taşınabilirliği ve her yerde kullanımı zorlaştırıyor.

    Bu videoyu izlerken 12.9 inçlik boyutuyla hayal edin.

    https://youtu.be/sQB2NjhJHvY

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am paris

    Hocam yabancı forumlar da baya tartışılmış bir sorun 10.5 ipad'ler için. Hatta soluk ekran ve kasa yamulması da mevcut. Adamın biri panelin yamulduğunu bile söylemiş. Aynı durum 12.9 için yok ama 12.9'un sorunları da farklı mesela pil olaylarından dolayı şişme durumları oluşuyor. Ya kasanın arkası bombili oluyor, yada ekran köşelerinde açılma beydana geliyor. Bunlara dikkat etmek lazım. 10.5 içinde aynı sorunlardan dolayı daha kolay yamulduğunu söyleyenler var. Yani kullanım sürecin de anormal bir ısınma oluşuyorsa kesinlikle bu dereceyi bildirip değişim isteyin.ilk değişimimi bu sebebten yapmıştım.

    Aklınızda bulunsun bu ihtimaller.

    Soluk ekran dediğimiz ekran parlaklığımı. Çünkü teşhir ürünlerine baktığımda veya 6s plus’ telefonuma baktığımda ipad pro 10.5 daha soluk kalıyor. Benim 6s plusum bile daha parlak teşhir ürünüde daha parlak tabi.


    Bana normal dediler appstore ve mediamarkta değişim talep etmelimiyim gelecek swap cihaz daha sorunlu olabilir..

    http://i.hizliresim.com/LbkvMz.jpg

    nn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bilim Adami -- 12 Mayıs 2018; 19:38:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanal Bilim Adami S kullanıcısına yanıt
    Siyah tablet sizinse bunun neresi normal ? Benim tablet'in resmini de çekip koyarım buraya eve gidince hocam ikisinden de daha parlak...

    Bu arada 3.değişimim bu yüzden olmuştu, verilen swap üründü aynı resimdeki siyah tablet gibi soluk ekrandı ve değiştirdiler.

    Resim eklerim birazdan olurmu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal Bilim Adami S kullanıcısına yanıt
    İki cihaza da sahibim hocam. 12.9'u kendim kullanıyorum, bi süre 10.5 kullanıp kardeşime verdim. 12.9'dan neden 23" monitör taşıyormuşsunuz gibi bahsediyorsunuz anlayabilmiş değilim açıkçası. Toplu taşıma kullanmıyorum ama belirttiğiniz problemlerin hiç birini yaşamadım şu ana kadar. İkinci bir çanta vb. taşımıyorum, standart okul için kullandığım postacı çantasına koyup çıkıyorum aylardır. Üzerinde sadece smart keyboard var koruma açısından, onun dışında kılıf vb. yok, tekrar en ufak bir problem yaşamadım bu setup ile.
  • Sanal Bilim Adami S kullanıcısına yanıt
    Resim ekledim hocam...

    Siz ışığı komple kapatırsanız bu ekran ile hiç bir şey göremezsiniz karanlık ortamda bile...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami


    quote:

    Orijinalden alıntı: Chronotide

    A4 kağıdı kadar olan cihaz size nasıl büyük geliyor ?

    Hocam yerinde gidip 12.9 ile 10.5’i incelediniz mi? İncelediğiniz zaman ne demek istediğimi daha net anlarsınız. 12.9’u her yerde çıkarıp kullanmanız zor. Çantanıza atıp veya elinizde tutup dolaşmanızda zor. Kısacası taşınabilirlik mi? Büyük ekran mı? Buna karar vermek gerekir. Bahsettiğim konu mobil olmak. Şuanda da olduğum gibi toplu taşıma kullanıyorum ve bu yazıyı rahatlıkla ipad 10.5 ile yazıyorum. Ama 12.9 almış olsaydım toplu taşımada her zaman açıp kullanmam zor olacaktı. 12.9 alacak olanlar genelde evinde, işinde kullanacak kişilerdir ve tabiki büyük ekranda çalışmayı seven grafikerler..

    A4 boyutu diyip gözünde küçültmemen gerek bana göre. Çünkü çantana bir defter değil incecik tablet koyuyosun. Büyük boyutundan dolayı bükülme ihtimali daha yüksek Ve tabiki taşımak için bir laptop çantasına ihtiyacınız olduğunuda söylemeliyim. Kişisel çantana koymak gibi bir durumun yok. Yani buradan anlayacağımız 2 adet çanta taşımak zorundayız ve tabiki 12.9’inç tableti elde kullanma durumuda yoruyor insanı.


    Benim görüşüm, eğer ki İpad pro düşünen arkadaşlar; mobility konusunda düşünmeleri gerek. Taşınabilirlik mi? Büyük Ekran mı? Çünkü büyük ekran taşınabilirliği ve her yerde kullanımı zorlaştırıyor.

    Bu videoyu izlerken 12.9 inçlik boyutuyla hayal edin.

    https://youtu.be/sQB2NjhJHvY

    Hocam öyle bir bahsediyorsunuz ki sanki 12.9 ile 10.5 arasında 2.4" değil de 20 cm fark varmış gibi :) bu dediklerini ben de yapıyorum otobuste çıkarıyorum cantamdan yazıyorum. Araba sürerken de kucağıma bile alıyorum bazen. Canta kullanmadan elimde de rahatlıkla taşıyabiliyorum.

    Yani öyle bir şey yazmışsınız ki toplu taşımada yanında oturana " abicim bir kalkarmısın 12.9 tabletim de biraz işim var, halledip hemen koyacak yerine " diyorlarmış gibi :))

    Yamulma riskine gelince 10.5 in yamulma riski 12.9 dan daha fazla, bunu apple destek hattından bile öğrenebilirsiniz.10.5 10 kıloluk bir ağırlıkta yamuluyor ama 10 kilo ağırlıkta 12.9 un yamulmadığını mağazada ve apple destekten bizzat bana söylemişlerdi...

    2.4" fark ve sadece 208 gram fark ile ipad pro 12.9'u yaptın kasa bilgisaray :)))

    Burada biri vardı eskiden kas yaptım falan filan diyordu, nasıl bir kol'a sahipse artık :)))

    Bence toplu taşıma için en güzeli iphone x :) cantadan da değil cepten çıkıyor.

    Yapmayın böyle gözünüzü seveyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I am paris -- 12 Mayıs 2018; 21:41:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am paris

    Siyah tablet sizinse bunun neresi normal ? Benim tablet'in resmini de çekip koyarım buraya eve gidince hocam ikisinden de daha parlak...

    Bu arada 3.değişimim bu yüzden olmuştu, verilen swap üründü aynı resimdeki siyah tablet gibi soluk ekrandı ve değiştirdiler.

    Resim eklerim birazdan olurmu.

    Bende değişime vereyim ozamansa tableti. Ben kullanırken bi sıkıntı hissetmemiştim ama düzgün cihazım olsun diyorum ben.. değiştireyim..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal Bilim Adami S kullanıcısına yanıt
    Değiştir tabi o ekran yaş... 5 sene kullansan o solukluğu almaz ekran...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am paris

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami


    quote:

    Orijinalden alıntı: Chronotide

    A4 kağıdı kadar olan cihaz size nasıl büyük geliyor ?

    Hocam yerinde gidip 12.9 ile 10.5’i incelediniz mi? İncelediğiniz zaman ne demek istediğimi daha net anlarsınız. 12.9’u her yerde çıkarıp kullanmanız zor. Çantanıza atıp veya elinizde tutup dolaşmanızda zor. Kısacası taşınabilirlik mi? Büyük ekran mı? Buna karar vermek gerekir. Bahsettiğim konu mobil olmak. Şuanda da olduğum gibi toplu taşıma kullanıyorum ve bu yazıyı rahatlıkla ipad 10.5 ile yazıyorum. Ama 12.9 almış olsaydım toplu taşımada her zaman açıp kullanmam zor olacaktı. 12.9 alacak olanlar genelde evinde, işinde kullanacak kişilerdir ve tabiki büyük ekranda çalışmayı seven grafikerler..

    A4 boyutu diyip gözünde küçültmemen gerek bana göre. Çünkü çantana bir defter değil incecik tablet koyuyosun. Büyük boyutundan dolayı bükülme ihtimali daha yüksek Ve tabiki taşımak için bir laptop çantasına ihtiyacınız olduğunuda söylemeliyim. Kişisel çantana koymak gibi bir durumun yok. Yani buradan anlayacağımız 2 adet çanta taşımak zorundayız ve tabiki 12.9’inç tableti elde kullanma durumuda yoruyor insanı.


    Benim görüşüm, eğer ki İpad pro düşünen arkadaşlar; mobility konusunda düşünmeleri gerek. Taşınabilirlik mi? Büyük Ekran mı? Çünkü büyük ekran taşınabilirliği ve her yerde kullanımı zorlaştırıyor.

    Bu videoyu izlerken 12.9 inçlik boyutuyla hayal edin.

    https://youtu.be/sQB2NjhJHvY

    Hocam öyle bir bahsediyorsunuz ki sanki 12.9 ile 10.5 arasında 2.4" değil de 20 cm fark varmış gibi :) bu dediklerini ben de yapıyorum otobuste çıkarıyorum cantamdan yazıyorum. Araba sürerken de kucağıma bile alıyorum bazen. Canta kullanmadan elimde de rahatlıkla taşıyabiliyorum.

    Yani öyle bir şey yazmışsınız ki toplu taşımada yanında oturana " abicim bir kalkarmısın 12.9 tabletim de biraz işim var, halledip hemen koyacak yerine " diyorlarmış gibi :))

    Yamulma riskine gelince 10.5 in yamulma riski 12.9 dan daha fazla, bunu apple destek hattından bile öğrenebilirsiniz.10.5 10 kıloluk bir ağırlıkta yamuluyor ama 10 kilo ağırlıkta 12.9 un yamulmadığını mağazada ve apple destekten bizzat bana söylemişlerdi...

    2.4" fark ve sadece 208 gram fark ile ipad pro 12.9'u yaptın kasa bilgisaray :)))

    Burada biri vardı eskiden kas yaptım falan filan diyordu, nasıl bir kol'a sahipse artık :)))

    Bence toplu taşıma için en güzeli iphone x :) cantadan da değil cepten çıkıyor.

    Yapmayın böyle gözünüzü seveyim...


    Nedense benim gözüme baya büyük geliyor yerinde gidip baktığımda taşımakta zorlanacak gibi his uyandırıyor bana. Bide ben mobil adamım. Sürekli seyahat halindeyim. Her yere gidip geliyorum. Bide işim gereği elime alıp ayakta kullanıyorum (sound ayarı yapıyorum canlı müzik gruplarına, konserlerde falan)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • I am paris kullanıcısına yanıt
    iPad Pro ile ilgili bazı sıkıntılar var. Uygulamaların özellikle 10.5 ve 12.9 ekranına uyarlanmayışı büyük bir problem. Bugün geldiğimiz noktada Facebook bile halen yazılımını güncellememiş. Bir çoğunuz belki bunun farkına varamıyorsunuz ama maalesef durum bu şekilde. Uyarlanmayan uygulamalar sadece upscale edilmiş. Mesela Facebook uygulamasına girdiğimiz zaman yukarıda sağda yer alan pil durum göstergesinin büyüdüğünü görüyorsunuz. Bunun sebebi 9.7 için yazılan bir uygulamanın 10.5 ekrana sadece büyütme yoluyla güncellenmesidir. Aynı şekilde Habertürk uygulaması da mesela güncellenmemiş. Aylardır güncelleme almayan uygulamalar var. Zaten yerli yazılımlar maalesef çok kalitesiz seviyede. Bu konu yurtdışındaki forumlarda tartışılmış. Şu an için bu güzel ekranın nimetlerinden yararlanan uygulama sayısı fazla değil. Örnek olarak Netflix veya Spotify gibi uygulamalar 10.5 ekranına tam olarak uyarlanmış bir vaziyette. Bu uygulamalara girdiğiniz zaman ne kadar kaliteli olduğunu da görebiliyorsunuz zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • berkans kullanıcısına yanıt
    Zaten ios'un yarısı çöp hocam hatta yarısından da fazlası çöp. Oyun desen elle tutulur sağlam bir oyun yok denecek kadar az çoğu cocuk oyunu. Yani profesyonel olarak çok az sayıda uygulama var onlarda dediğiniz gibi yeni tabletlere uyumsuz çoğu. Keske şu prolar için mac os gelse :)))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Uzun yıllardır ipad kullanıyorum. Mini retina almıştım ilk 3-4 yıl kadar kullandım. Daha sonra 2018 Ocak da iPad 2017 aldım. 3-4 ay kullanıp kardeşime de iPad 2018 aldık. Aralarında oldukça performans farkı vardı. (Oyun oynuyoruz) Baktım olacak gibi değil 2017 den soğudum. Özellikle pubg de grafikler bariz daha iyi ve akıcı idi 2018 de. 2017 yi satıp gittim iPad Pro 10,5 aldım. Memnunum fakat kafamı kurcalayan şarj durumu var. Pubg de 4-5 saate yakın oyun süresi alıyordum 2017 de,2018 de aynı performansı veriyor şarj süresinde. Fakat iPad Pro 10,5 de alamıyorum o süreleri oyun oynarken. Neredeyse aralarında 1 saat şarj süresi falan bir fark var. Sizlere danışmak istedim normal mi acaba diye. Aksi halde değişim yaptırmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vendetta262 kullanıcısına yanıt
    Normal muhtemelen

    Bende de öyle



    Prodaki gpu daha gelişmiş olduğundan daha çok güç çekiyordur



    Geçenlerde mediamarkta ipad2018 ve ipadpro10.5 i inceledim

    Kendim ipad10.5 sahibiyim

    2018e bakmak için gitmiştim

    2018de anaekran menüler fakan hiç akıcı değilmiş gibi geldi. Yanındaki pro akıyordu resmen.

    İlk 2018 e bakmıştım elime alınca bir gaip oldum

    . yavaş geldi sonra dedim bendeki de belki böyledir şimdi öyle gelmiştir.

    Sonra 10.5e baktım fark vardı

    Acaba a10 işlemci mi yetmiyor o ekrana



    Sonra youtube videolarından baktığım kadarıyla 2018 öyle görünmüyordu. Muhtemelen mediamarkttakinde sorun vardı anlam veremedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.