Şimdi Ara

Apple iOS 6.1.3 Güncellemesiyle Jailbreak Macerasına Son Veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Apple iOS 6.1.3 Güncellemesiyle Jailbreak Macerasına Son Veriyor

Evad3rs grubu tarafından uzun bir bekleyişin ardından yayınlanan iOS 6.0-6.1.2 Jailbreak aracı indirilme rekoru kırarak büyük ses getirmişti. Jailbreak çözümünün büyük ilgi görmesinin ardından kullanıcıları uyaran Apple, şimdi de yayınlayacağı yeni güncellemeyle evasi0n’ın kullanımını engellemeyi planlıyor.

Forbes’un haberine göre Apple’ın geçtiğimiz hafta evasi0n jailbreak aracının kullanımının önüne geçen iOS 6.1.3 Beta 2 sürümünü geliştiricilere sundu. İddiasını, güncellemeyi test ettiği belirtilen jailbreak aracının yapımcısı Evad3rs grubundan David Wang’in ifadelerine dayandıran site, Apple’ın jailbreak işlemine izin veren 5 açığı da kapattığını belirtiyor.

Bilindiği gibi iOS 6 çıktığı günden bu yana jailbreak aracıyla ilgili birçok spekülasyon yapılmıştı. Eski jailbreak sürümlerinde yer alan iOS geliştiricileri, işletim sisteminde açık bulmakta zorlandıklarını başta Twitter olmak üzere farklı platformlarda dile getirirken, Evad3rs topluluğunun hummalı çalışmaları sonrası birkaç açık bulunabilmişti. Hatta bu dönemde Apple’ın açıklarını giderek azalttığı yönünde tartışmalar da dikkat çekmişti.

Bundan sonra ne olacağına gelince, artık yeni güncellemelerle birlikte mevcut evasi0n jailbreak aracının akibeti, Evad3rs grubunun yeni açıklar bulma becerisine kalmış durumda. Yani cihazını jailbreakli olarak kullanmak isteyen cihaz sahiplerinin iOS 6.1.3 ve sonrasında gelecek güncellemelere geçmekten kaçınmaları gerekebilir.

Tüm bunlara karşın Wang umutsuz konuşmuyor. Apple’ın iOS 6.1.3 güncellemesini yayınlamasının bir ayı bulabileceğini söyleyen Wang, test ettiği sürümde de bazı açıklar bulduğuna dikkat çekiyor. Bu da gelecekte yeni jailbreak sürümlerinin gelebileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Créw -- 26 Şubat 2013; 14:09:19 >

• Şarj dahada artsın jb umurumda değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemelerde işe yarayacak değişiklikler yapsınlar gerisi mühim değil. Jailbreak filan boş işler.
  • nasıl olsa artık TL kartlar var jailbreak benimde umurumda değil tek umurumda olan şu home tuşu yerine ya da 3g açma kapama yerlerine daha kolay erişmekti ama sanırım artık o programda var applestoreda
  • Jailbreak hic bir zaman bitmez. Apple bunu hic bir zaman istemeyecektir. Jb olmazsa apple kullanmayacak cok insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamingLight -- 26 Şubat 2013; 14:28:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamingLight

Jailbreak hic bir zaman bitmez. Apple bunu hic bir zaman istemeyecektir. Jb olmazsa apple kullanmayacak cok insan var.

Kesinlikle katılıyorum.

Apple kesinlikle el altından jailbreak i destekliyor.

• Yani haber biraz geyik mi, yoksa bana mı öyle geliyor?
    Her zamanki muhabbetler işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • JB biterse Apple satışlarını yayınlasında görelim :) nasıl bir kafalama düşüş yaşadıklarını.JB yapmayanlar çoğu zaten cesaret edemeyenlerden oluşuyor malesef.Lakin bir tadına baksalar hiçte böyle konuşmayacaklar :) Bu durumu çevremden biliyorum çünki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

nasıl olsa artık TL kartlar var jailbreak benimde umurumda değil tek umurumda olan şu home tuşu yerine ya da 3g açma kapama yerlerine daha kolay erişmekti ama sanırım artık o programda var applestoreda

3G ve wriless gibi ayarlara kısa yoldan ulaşmayı sağlayan sbsettings tarzı bir uygulama olduğunu sanmıyorum. Olsa en çok parayı kazanan uygulama olurdu herhalde.

Fakat iphone'un içinde gelen ayarlardan ulaşabileceğin "assistive touch" özelliği ile home tuşu kullanımını minimuma indirebilirsin.

Jb işine gelirsek eğer gözle görülür vay be dedirtecek bir özellik ilave etmezlerse jb meraklıları kolay kolay geçmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

nasıl olsa artık TL kartlar var jailbreak benimde umurumda değil tek umurumda olan şu home tuşu yerine ya da 3g açma kapama yerlerine daha kolay erişmekti ama sanırım artık o programda var applestoreda

3G ve wriless gibi ayarlara kısa yoldan ulaşmayı sağlayan sbsettings tarzı bir uygulama olduğunu sanmıyorum. Olsa en çok parayı kazanan uygulama olurdu herhalde.

Fakat iphone'un içinde gelen ayarlardan ulaşabileceğin "assistive touch" özelliği ile home tuşu kullanımını minimuma indirebilirsin.

Jb işine gelirsek eğer gözle görülür vay be dedirtecek bir özellik ilave etmezlerse jb meraklıları kolay kolay geçmeyecektir.

sbsettings applestoreda vardı ya geçenlere görmüştüm bir bak istersen

• JB'nin önüne geçilmez

• JB kullananlar azınlık.%8.7 olması lazım

• Sansasyon yaratmak isteyen birileri tarafında yazılmış çizilmiş şeyler.Haberin başılığı bile konudan bağımsız.Konuda jailbreak için umut olduğundan bahsediyor başlık tam tersini söylüyor.Boşuna okumuşum haberi..
  • JB devrinin kapanmasını apple'ın isteyeceğini sanmıyorum

• umarım kökten çözülür jb. bazı arkadaşlar istemesede yaptım denedim gördüm berbat bişey
  • Niye böyle bi temennin var ki?Sen yapmak istemiyosun diye başkalarıda mı yapamasın?
  • ip4 üm için hayırlısı
  • jailbreak yapmayı hala bedava program sananlara acıyorum
  • JB devrinin kapanması apple ın sonu olur.
  • Pek gerekte yok JB'ye En azından benim için.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.