Şimdi Ara

Apple'ın kasten yavaşlattığı iPhone'lar için 'Pil Sağlığı' özelliği hazır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
6.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdmGdk

    Hayır onu demedim aslında. Telefonun şarjı kısa gidiyorsa daha çok şarja takma ihtiyacı duyulur. Sonuçta günde iki kez şarj-deşarj edilen pil ile günde bir kez şarj-deşarj olan pilin yıpranma hızı farklıdır. Sonuçta bu pillerin belirli bir şarj deşarj döngüsü var.

    Hocam ben sizin dediğinizi anladım kapasite düşüyor evet ama kapasitenin düşmesi pilin yeterli akımı sağlayamayıp telefonun aniden kapanmasına sebep olmaz. Günlük kullanım sürenizi etkiler sadece. %90 kapasitesine pil düştüğünde, telefon işlemciye güçlü bir yüklenme yaptığında, pil gerekli akımı sağlayamayıp telefonun kapanmasına sebep oluyorsa o pilde bir sıkıntı vardır yada kalitesizdir.



    Ben kendi telefonumla kıyaslarken bunu anlatmak için kıyaslama yaptım. Kendi telefonumun işlemcisine yük bindirip son hızda çalıştırdığımda pil sağlığı %71'de olan bir pilin 5 wattlık TDP değerine sahip bir SoC'ye gerekli gücü hala sağlayabildiğini örnek verdim. Bundan yola çıkıp Apple'ın pillerinin kalitesiz olduğundan bahsediyorum. Yoksa benim telefonum %71 pil sağlığı seviyesindeyken en fazla 4 saatlik bir ekran süresi veriyordu. Ben ilk aldığımda 6 saatten fazla ekran süresi alıyordum 20 ayda bu kadar kaybım oldu ama asla pile yük bindirdiğimde telefon kendi kendine kapanmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilerek insanlarin telefonlarini yavaslattilar, benim gibi arkadasim da se kullanicisi, o son güncellemeleri yeni yapmis bana sordu neden yavasladi telefonum diye! Simdi arkadasim telefonu alali 5 ay oldu, pili eski olmasi imkansiz! Bu da gösteriyorki Apple cakallik yapti ortaya cikinca kivirdi müsterilerimizi düsünüyoruz yalaniyla gecistirdi. Elimdeki telefon iyice eskisin iphone alip almamayi gözden gecirecrgim.

  • Hadi gözünüz aydın, yine en iyi ve en kaliteli; hatta en süper iyileştirme ve güncelleştirmeler sadece siz epıl kullanıcıları için.

  • Bu yamyamlık appple a yeter...ama hala bu konuda bile apple toz kondurmayanlnlar varya hakkaten isheep kelimesin hak ediyorlar..

  • Ekosistemi, sadelik, kulanım kolaylığı üzerine kurgulayan steve jobs mezarında ters döndü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErTuFx

    Bilerek insanlarin telefonlarini yavaslattilar, benim gibi arkadasim da se kullanicisi, o son güncellemeleri yeni yapmis bana sordu neden yavasladi telefonum diye! Simdi arkadasim telefonu alali 5 ay oldu, pili eski olmasi imkansiz! Bu da gösteriyorki Apple cakallik yapti ortaya cikinca kivirdi müsterilerimizi düsünüyoruz yalaniyla gecistirdi. Elimdeki telefon iyice eskisin iphone alip almamayi gözden gecirecrgim.

    Pil %5-6 kayıp olsa dahi CPU frekansını düşüyorlardı. 6 ayda %5 kayıp olabilir normal.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.