Şimdi Ara

Apple iMac 5K Bellek (RAM) Yükseltmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Malum döviz kuru ve Apple fiyatları ortada. Uçtu gitti her şey ateş pahası o nedenle alırken en düşük ramli olan 8GB versiyonu seçmiştim. Zaten Apple'ın sitesinde bellek fiyatları oldukça uçuk kaçık bu nedenle de hem Apple'a paranızı daha fazla kaptırmadan kendiniz kendi iMac'inizi yükseltebiliyorsunuz.

    Bir kaç zamandır sahip olduğum iMac için bellek yükseltmesi yapmayı planlıyordum. Bununla ilgili olarak araştırma yapmaya başladım. Sistemim i7 2017 - 8GB Ramli model ve üzerinde takılı 4+4 ram bulunmaktaydı. Ben de yanına 16GB ram almayı düşünüyordum ve toplamda 24 GB bir belleğe erişecektim. Fakat Windows'tan gelen birisi olarak ve yeni bir MacOS kullanıcıs Mac'te de dual channel olup olmadığından emin olamıyordum. Araştırmalarım sonucunda Intel tabanlı olması nedeni ile çift kanal desteğinin olduğunu öğrendim.

    16GB'dan almışken 32GB olsun mantığı ile üzerinde bulunan 8GB ile birlikte 40GB toplamda ram olmasına karar verdim ama sonra dual channel'ı kaybetmeye değmeyeceğini düşünerek mevcut içinde bulunan 4+4 ramleri söküp doğrudan 32GB olanları taktım. Bu süreçle ilgili olarak hazırladığım videodan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.



    İyi forumlar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.