Şimdi Ara

Apple, güncel iOS kullanım oranlarını yayınladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın en son iOS kullanım yüzdelerini yayınlamasından yaklaşık 1.5 ay sonra liste tekrardan güncellendi. 18 Ocak tarihinde Apple tarafından yayınlanan listede kullanım oranı yüzde 59'dan yüzde 65 seviyelerine ulaşan iOS 11 dikkat çekiyor. iOS 11'deki 6 puanlık artış iOS 10'da yüzde 5'lik bir azalmayı da beraberinde getiriyor.
     
    Şu anki tabloya göre cihazların yüzde 65'inde iOS 11, yüzde 28'inde iOS 10 ve yüzde 7'sinde ise iOS 10'dan önceki sürümler yüklü durumda. Çıktığı günden bu yana düzenli aralıklarla güncellenen iOS 11, bir türlü iOS 10'un hızlı yükselişini yakalayamadı. Bundan tam bir yıl önce Ocak 2017'de iOS 10'un kullanım oranının yüzde 76 seviyelerinde olduğunu hatırlatalım.
     
     
    Tüm bunların üstüne Apple'ın yeni iOS güncellemeleriyle eskiyen iPhone modellerini yavaşlattığı yönündeki açıklamaları, kullanıcıların yeni iOS sürümlerini yüklemesinde tedirginliğe yol açtı lakin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yayınlanması beklenen iOS 11.3 sürümüyle birlikte iOS 11'in kullanımında ciddi artış bekleniyor. Bundaki en önemli etken ise iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte kullanıcılar, iPhone'larının yavaşlamasına yol açan "güç yönetimi" seçeneğini istekleri doğrultusunda devre dışı bırakabilecekler. Son olarak önümüzdeki hafta içerisinde iOS 11.2.5 sürümünün çıkmasının dedikodular arasında yer aldığını belirtelim. iOS 11.2.5 güncellemesiyle birlikte tek bir mesaj ile cihazların çökmesine neden olan ChaiOS adı verilen güvenlik açığının düzeltilmesi bekleniyor. 
     



  • Geri dönüşü açsın bakalım ios 11 kullanım oranı nasıl sürünüyor görsünler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1300

    Geri dönüşü açsın bakalım ios 11 kullanım oranı nasıl sürünüyor görsünler.

    Tahmin ettiğiniz gibi büyük bir dönüş olmaz. Çoğu kişi telefonun sürümünü dahi bilmiyor, güncelleme uyarısı gelince ertele ertele şimdi uğraşamam diyorlar. Uygun bir zamanda basıp geçiyorlar. Bilinçli bir şekilde güncelleme yapan sayısı %1 anca.
  • iOS 6 ya dönüş açılsın, whatsapp ios 6 desteklesin. Kafadan, %30. en az.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar veriler üzerinden konuşuyor. Dh üyeleri varsayım üzerinden rakam sallayıp kesin böyle olur diyor ahahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ios 10.2 de ipad'im var evernote yükleyemiyorum.... neyin istatistiği bu dalgamı geçiyorsunuz diyeceğim ama kime? whatsapp web desteklemiyor diye iphone 4s'ini değiştiren adam tanıyorum, utanmadan birde grafik hazırlamışlar, isterseler son sürüm kullanımı %100 de olur %0 da. SD410 telimle mutluyum arkadaş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amd64x2

    ios 10.2 de ipad'im var evernote yükleyemiyorum.... neyin istatistiği bu dalgamı geçiyorsunuz diyeceğim ama kime? whatsapp web desteklemiyor diye iphone 4s'ini değiştiren adam tanıyorum, utanmadan birde grafik hazırlamışlar, isterseler son sürüm kullanımı %100 de olur %0 da. SD410 telimle mutluyum arkadaş.

    Hacı bir yönden de adamlara hak veriyorum. Çünkü sürümleri kullanım arasındaki oluşan farklar hem geliştiricilere hem de firmaya yük aslında. Çünkü envai çeşit modelin, Farklı yazılımlarına tam destek vermesi illaki stabilliği engeller.



    Kapitalizm olduğu sürece buna çare yok. Ama android tabanlı güzel bir model alıp yollarca custom rom ike kullanılabilir. Bu konuda Bağımsız geliştiricilere destek verilmesi şart ama bu da riskli biraz bir bakımdan. Çünkü tüm şahsi kullanım şifreleri çalınma riski de olabiliyor.



    Hani nereden baksan konu elde kalıyor gibi. Haksız mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi canım kesin. iOS 6’ya dönmesi mantıklı olan cihazlar iPhone 4S ve 5’ler. 4S’ler şuan iOS 9’da, yani toplamın sadece %7’sinde kaybolup gitmişler. 5’ler desen 11’i alamamış. Yani %65’lik kesime dahil değiller. Biraz destekli atalım lütfen



    Ama yine de 10’a dönmek isterdim ben. Artık şu planlı eskitme konusu ayyuka ulaştı. Eskitme deyin, özensizlik deyin ne derseniz deyin ama; iPhone 7 ve 7 Plus kadar üvey evlat muamelesi gören başka iPhone görmemiştim ben. iOS 11 ile yaşattıkları sorunlar mahkeme yoluna gidilebilecek türdendi.

    İlk sürümlerde iki cihazın da pil ömrü yarı yarıyadan fazla düştü. Sürekli bir hata, garip garip buglar baş gösterdi. Tek bir güncellemeyle artık telefonunuz her zaman takılır ve donar olmuştu. Bir sürü sürüm güncellemesiyle sorunu çözmeye çalışsalar da bir sürü yeni sorun da getirdiler kullanıcılara. Yazdıklarım kullanıcıların genel şikayetleri, az görünen sorunlardan veya kendi cihazımdakilerden bahsetsem bu yazıyı bitiremem bile...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen katılıyorum kardeşim... filler tepişiyor biz eziliyoruz işte
  • Palavra grafik ufak atın civcivler yesin.

  • quote:

    8 Ocak tarihinde Apple tarafından yayınlanan listede kullanım oranı yüzde 59'dan yüzde 65 seviyelerine ulaşan iOS 11 dikkat çekiyor.

    NEDEN ACABA?!?!

  • 11.3'den umutlanmaya başladım gelsin bir an önce , ayrıca rakamlar geçen seneye göre düşmüş sanki geçen sene bu zamanlar oran daha fazlaydı
  • Son iki sürümü sayarsan neredeyse herkes güncelliyor gibi.

  • iOS 9 ile devam ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.4.4 Kit Kat ile devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halen ios 10 dayım. Açıkçası o kadar çok problemin ardından ios 11'i pas geçip direkt ios 12'e yükseltmeyi düşünüyorum.

  • ios güncel kullanalım eyvallah da telefonları yavaşlatmasalar birde daha iyi olucak

  • 11.2.2nin bile imzalarini kapat sonra tum kullanicilarimiz guncel diye ovun. İos 9 ve 10un imzalari acsin iki gun sonra yine paylassin verileri de goreyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.