Şimdi Ara

apple g5 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.macworld.com.tr/haber/20030708a.html

    lam ne sacmalıyo bunlar,bizi salak mı zannediyorlar?

    ama hakkını vermek lazım tasarımda adamlar bir numara....



  • "iki islemci kullanıldıgında veriyolu hızıdogal olarak(!) 2 ye katlanıyor...
    ba.ba.ba.ba...
  • online olarak satan biyer varmdırı bunu trde yada gelmısmıdır trye acaba ?
  • www.apple.com dan store diye bil link vardı sanırım.oradan ogrenebilirsin.
    bilkomun sitesine baktım daha dagıtımına baslamamıslar...

    yaw hocam sorması ayıp,napcan bunu?
    bi kere mac os x uzerinde calısıyor.
    yazılım destegi pc kadar genis degil ve oyun konusunda pc ile boy olcusemez.
    adamlar atıp tutuyo ama amd opteronla bu g5 i gecenlerde "madara"ettiler.
  • yok yaw olesıne bakmak ıcın sordum merak ettim fiyatları falan anlmamam ban mac den falan :)
    oyunlarda neden boy olcusemıo 9800pro falan ole bısler yazıyodu
  • oyun cesidi ve adedi acısından dedim ben.
    yoksa 9800 bildigimiz 9800 :)
  • normal pc oyunları calısmıyormu apple larda cok cahılım yaw :P
  • calısanında var calısmayanıda.
    isletim sistemi ile alakalı.
    ama o sısteme fx5200 koyup yazık etmısler...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by 2pac</i>
    <br />normal pc oyunları calısmıyormu apple larda cok cahılım yaw :P
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    sanırım emülasyon yötemi ile pc olarak kullanılıyordu zamanında powermac'ler şu anda da yapılsa bile performans düşüklü kaçınılmaz sonuçta kodları kendi içinde x86'ya çeviriyor %100 verim alamazssın ama işlemci teknolojisi bakımından intelden çok daha üstün oldukları kesin ben şu ana kadar hiç bir powerpc işlemcide fanlı soğutma görmedim hep pasifti normalde oc kabiliyeti mükemmel ve fpu birimi intele 5 basacak kadar güçlü işlemciler ama amd'ye laf söylettirmem:)




  • arbiter yanılıyorsun,degil oc,"dusunmek" bile yasak apple larda.
    ayrıca her yeni model cıktıgında"dunyanın en hızlısı,soyle ucar,boyle kacar.vıdı...vıdı..."derler ama bir sure sonra gercekte oyle olmadıgı anlasılır.
    eskiden uzerinde risc islemci bulundugu icin apple lar gercekten "saglam"makinalardı ama,simdi artık oyle degil.aynı hızda intel islemcilerden hızlı ama bu yeni bisey degilki.nerdeyse artık "her"islemci aynı saat hızında inteli geciyor:))))
    tek avantajı bu makinaların,kullanımı cok kolay olan isletim sistemi.hersey elinin altında.bize gelmez hocam.o kadar kolay ki salaklar icin yapılmıs diyebilirim:)
  • şu anda kullanım alanlarının çoğunda masaüstü yayıncılk tercihli kullanım bunun getirisi adobe firamsının ürünleri olan photoshop ve afterfx yazılımları gibi yazılımların apple ile daha hızlı çalışması ve sorun çıkma yüzdesinin azlığı şu anda g5 işlemci risc tabanlı değilmi ne kullanıyorlar şu anda, önceden ıbm ortaklı işlemci üretiyorlardı şimdi kimle üretiyorlar bilgin varmı.
  • onceden motorola ve ibm uretiyordu islemcileri,simdi ise sadece ibm uretiyor.
    yine islemci risc ve kod adı 970.
    ama surekli masaustu yayıncılıga hitap ettigi icin piyasada kendine fazla yer bulamadı hicbirzaman.ilk cıktıgında yuzde 30 larda olan pazar payı,apple ın yanlıs pazarlama politikası yuzunden yuzde 3 lere dustu su anda.
    isletim sistemi ise tanıdık bir isletim sisteminden esinlenerek yapıldı.amiga:)hani "workbench" disketleri ile falan yukluyorduk ya:)
    hatırlayan vardır,amigalar motorola 68000 serisi islemciler uzerinde calısıyordu.aslında ses ve goruntu icin ayrı birer islemci vardı ama cpu gorevini motorola 68000 goruyordu.
    ilk machintoshlarda motorola 68xxx serisi islemcilerle uretilmeye baslandı...
    amigacılar maclere karsı bir sempati duyabilirler bu yazdıklarımı duyunca ama maalesef macler "amiga efsanesi"nin devam etmesini saglayamadılar.
    yeni isletim sistemi ise macosx panther.sanırım agustos ayında cıktı(veya eylulde cıkacak tam hatırlayamadım simdi)aslında cok saglam temeller uzerinde kurulu bu isletim sistemi.cekirdegi unix tabanlı"darwin" denen apple tasarımı bir kernel.unix in saglamlıgını bilenler ne demek istedigimi anlayacaklar.
    ah keske bu apple denen salaklar ordusu su isletim sistemini pc cekirdekli olarak piyasaya surselerdi de microsoftun bu salak sistemlerine mecbur kalmadan alternatif hakkımız olsaydı.
    ama adamlar "isletim sisteminin calısacagı makinayı da ben uretecem"inadından vazgecmediler bir turlu.halbuki microsoft a tek ciddi rakip kendileri olabilirdi....




  • ama benim bu konu baslıgında takıldıgım bazı yerler var,onun icin actım topic i...
    1-tek islemcide 1000 mhz olan fsb,iki islemcide nasıl"dogal olarak(!)" 2ye katlanır diyor.
    2-"Daha somut bir şekilde anlatmak gerekirse PowerMac G5 sistem kaynakları ile işlemci arasında saniyede 16 GB bant genişliğinde iletişim kurabiliyor. Bu genişlik en yüksek PC modelinde ancak 6.2 GB'a kadar ulaşabiliyor."bu nası bi yalan?neye gore bunu soyluyorlar.
    hic mi bu isten anlayanlar oldugunu dusunmuyorlar?
    3-" Yapılan testte Adobe Photoshop 7 üzerinde 45 filtre kullanıldı. Sonuçlarda ise PowerMac G5'in mevcut en düşük konfigürasyonu bile paranın satın alabileceği en hızlı PC'yi geride bıraktı."
    neye gore soyluyorsun bunu?daha isletim sistemin bile tam olarak 64-bit desteklemiyor...photoshop un 64-bit destegi var mı,bunu kesin olarak bilmiyorum ama bildigim bir sey varki apple tam olarak 64-bit destekli"isletim sistemini ancak seneye hazır olabilecegini kendi belirtiyor...
    4-cift xeon islemcili sisteme karsı yarıstırdıgını soyledigi sistem 3000 dolar amerika fiyatlı ve monitor dahil degil.ama zannedersem cift xeon islemcili aynı ayardaki bir pc 4000 dolar da etmez artık.ayrıca xeon hepimizin bildigi gibi 32 bit.bu testi opteron islemcili bir sistemle yapsaydı daha inandırıcı olmazmıydı?
    5-pcx falan iyi bir atılım ama basbas bagırdıgı halde en ucuz konf.sistemde ne pcix nede 1000 mhz fsb var.normal pci ve 800 mhz fsb ile uretiliyor.(ayrıca burada ilginc bir tesbitim var,islemci kac mhz ise fsb bunun yarısı)




  • 6-konuyu "fsb ile ilgili oldugu icin"buraya acmıstım ama baktımki oc olayından uzaklastı...mod arkadaslardan konuyu ilgili yere tasımalarını rica edebilirmiyim? :))))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.