Şimdi Ara

Apple: Eski bataryası olan telefonların hızını düşürüyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
4
Favori
8.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Uzun yıllardır Apple’ın iPhone modelleri eskidikçe iOS güncellemeleri ile birlikte hızı düşürdüğü ve kullanıcıları yeni iPhone almaya zorladığı dile getiriliyor. Artık Apple da bunu doğruladı ancak durum biraz farklı.


     


    Kapanmalara karşı önlem


     


    Firma, bataryası eskiyen iPhone modellerinin işlemcisi zorlandığı zaman yeterli enerjiyi çekemediğini ve kendi kendine kapandığını bu bakımdan sistemin hızının pik seviyelere çıkmaya başladığında bunu engellediklerini belirtti.


     


    Ayrıca Bkz.Asya’nın tedarik geleneğini kökten değiştiren firma: Apple

    Geçen yıl iOS 10 işletim sistemi ile birlikte iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE modellerine bir güç yönetim yazılımı entegre edildi. Bu yazılım batarya durumunu sürekli gözlemleyerek eski kapasitesini kaybettiğinde sisteme müdahale ediyordu. iOS 11.2 ile birlikte iPhone 7 modellerinde de bu yazılım aktif hale geldi. Eğer cihazın bataryası yenisi ile değişirse bu kez kısıtlama kaldırılıyor.


     


    Primate Labs tarafından yapılan testler de bunu doğruluyor. Enerji sağlamakta yetersiz kalan eski bataryaların olduğu telefonlarda güncelleme öncesinde pik hız seviyeleri görülürken şimdi hızlar biraz daha dengelenmiş durumda. Bu sistem daha çok bataryanın yüzde 70 altına düştüğü durumlarda söz konusu kısıtlamayı devreye alıyor.


     


    Elbette bunun anlamı hızın tamamen düşürülerek telefonun kullanılmaz hale getirilmesi demek değil. Bu konu halen şehir efsanesi olma özelliğini koruyor. Bu noktada Apple’ın daha önceden gerekli açıklamaları yaparak kullanıcıları bilgilendirmesi gerekirdi ve böylece büyük tepkiler de doğurmazdı. 


     







  • Kara cahil internete yaz bakalım apple telefonların soğukta kapanması diye milyon tane haber var bu senenin ocağında eksi de bile popülerdi herkes telefonun kapanmasını yazdı sabah ve hürriyet gazeteleri bile haber yaptı konuyu. boş boş konuşacağına araştır. Ayrıca eşim ve ablamın kullandığı 6 ve 6s ikiside soğukta kapandı. Kar fotolarını sadece samsungcular çekebildi. AYrıca cahilliğine bir darbe daha bak apple kendi sitesinde ne yazmış

    iOS aygıtlarını 0º ile 35ºC arası (32º ila 95ºF) ortam sıcaklıklarında kullanın. Düşük veya yüksek sıcaklık koşulları aygıtın sıcaklığı ayarlamak için davranışını değiştirmesine neden olabilir. iOS aygıtını çalışma aralığının dışındaki çok soğuk ortamlarda kullanmak pil ömrünü geçici olarak kısaltabilir ve aygıtın kapanmasına neden olabilir. Aygıtı yeniden daha yüksek ortam sıcaklıklarında kullandığınızda pil ömrü de normale döner. Bir iOS aygıtının çok yüksek sıcaklıklarda kullanılması pil ömrünü kalıcı olarak kısaltabilir.

    BUDA SANA KAPAK OLSUN
  • Vah vah..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buralar karisir vaziyet alalim

  • Çerezimi kolamı aldım bekliyorum savaş çıkacak...

  • Apple öl dese ölecek adamlar var bu ülkede.Hiç bir şey olmaz.
  • iPhone 7 tarihi eser oldu ya yavaşlat tabi haklısın Apple
  • Yeni telefon satmak için
    güzel taktik :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay arkadaş neler dönmüş. Bu açıklama onları kurtarmaz bence. Dünyada büyük tepki almaya başladılar. Yakında güncelleme geleceğini umuyorum. Apple tabi bu yapmayabilir de :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şehir efsanesi değil ben bu haberi öğrenmeden önce bu cihazda bişi var bataryası zayıflayınca cpu yavaşlıyor dedim. ve çıkan haberle doğruladım.

  • Batarya falan hikaye, Yeni telefon sattirmak için bunlari yapıyoruz diye belirtse Apple da herkes kurtulsa.



    Ekrem71 nasıl böyle bir haber yapıyor diyecektim ki, haberin sonunda anladim durumu. Bu haberi bile Apple lehine çevirmeye çalışıyor ya, ne diyin...

  • bir yandan: hmm mantıklı, diğer bileşenler de zarar görmesin ve stabilite düşmesin diye yapılan bir çözüm

    öbür yandan: apple ciddi ciddi eskiyen telefonları yavaşlatıyor(bu arada iphone 7 ne alaka ne ara eskidi yepyeni telefon)


    Bence apple en azından böyle bir uygulamaya başvuracaksa da bu konuda açık olup paylaşmalıydı. Ama yine sonuç değişmez apple bildiğini yapar ve zamanla buda unutulur...

  • " Açıklama yaparken kendini nasıl ele verirsin? " ' in en güzel örneğini vermiş apple, tebrikler. Amerika, siyasetçisinden tüccarına, insanlıktan nasıl çıkılırın örneklerini dünyaya çok güzel gösteriyor son zamanlar... Sizin içinizde nasıl bir canavar saklıymış arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 21 Aralık 2017; 12:29:48 >
  • Reddit'te yazılanlara göre batarya değişimi yapıldığında yavaşlık ortadan kalkıyormuş. Bataryasını değiştiren kullanıcıların sorunu çözülmüş, bununla ilgili sürekli paylaşım yapıyorlar.

    https://www.reddit.com/r/iphone/comments/7inu45/psa_iphone_slow_try_replacing_your_battery/

    Geekbench konu ile ilgili şöyle bir yazı yayınlamış:

    https://www.geekbench.com/blog/2017/12/iphone-performance-and-battery-age/




  • Hala Apple'ı savunan varsa 3 ihtimal var: ya kör, ya cahil ya da ruh hastası bir fanatik.

  • iPhone kullanan kişiler aldığınız sürüm ile ya da bir üst sürümde telefonunu bırakın diye forumda çok kez konuşuldu. ios 10'da telefonum ve güncellemeyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Minareyi çalan kılıfını hazırlar der atalarımız

  • birak kapansin telefon surundurecegine oldur bir firma musterilerini daha ne kadar kendinden sogutabilir diye dusunuyorum son yillarda apple in yaptiklarini gordukce...
  • Adamlar ilk kullanim uretim amaci telefon,iletisim olmayan telefonlarla dunya devi oldular.

    Dusunsenize araba ttekerlegi ureticisinin bizim tekerimiz dayanikli degil yoldaki ilk islevi olan tekerlek gorevini yerine iyi getiremiyor ama goruntusu cuk guzel, ustunde aksesuarlar var kucuk klimasi var diyerek tekerlek satiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikalı değilmi alayının

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple yeni telefon sattırmak için eskilerin hızını düşürtüyor iddiası yüzünden zan altında kalmamak için böyle birşey uydurmuş bence. yerseniz..

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.