Şimdi Ara

Apple, Epic Games'in geliştirici hesabını kapattı! Bundan sonra ne olacak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    Apple Amazon'dan %15 kesiyor bu arada, çok önceden yapılmış anlaşmalarına göre. Yanlış hatırlamıyorsam bunu emsal gösteriyorlardı.


    Bu arada App Store'de PUBG tanıtımları çıkmaya başladı.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 29 Ağustos 2020; 14:51:54 >
  • Bu hafta içi TeknoSeyir'de LP'nin yorumlamasını dinlemiştim. Apple konusunda LP'ı bilenler bilir.  Olaylara göre Apple'ı haklı buldum, hem de şüphesiz.

  • Apple abonelik sistemini kullanmayan uygulamalarda mevcut ve hala App Store'dalar. Yanlış bilmiyorsam mesela Spotify. Epic Games'te sözleşme bitimine kadar bekleyip çıkamaz mı Apple aboneliğinden? Neden bu şekilde sözleşmeye aykırı gelerek olay yaratıyorlar?

    Bence niyetleri farklı!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Epic Games amerikan firması haberin olsun. (tencent'in %40 azınlık hissesi var. Çoğunluk hisse Tim Sweeney'e ait)

  • İnsanlar Fortnite'ı Apple Game sayesinde mi oynuyor ? Hayır Fortnite hali hazırda kendi pazarını yaratmış durumda o yüzden ondan alınan %30 komisoyn adil. %30 komisyon hiç adil değil zatende.

    Bunun sonu Google Play ve Apple'ın marketlerine karşı rakip mobil markete gider (belki epicin amacaı oraya girmek).

    İlk başlarda apple engeller bu marketi gün gelir eninde sonunda appleda bu markete izin vermek zorunda kalır.

    Ha bu olana kadar epic fortnite mobilden zarar eder ama uzun vadede ben Epics'in kazanacını düşünüyorum.

  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    Spotify ile de davaları vardı ama o durum biraz daha farklıydı (Apple Music vb). Dava Epic'in PR hamlesi işte. Apple'nin %30 pay alması çoktur tartışılır tabi ki ama Epic'in amacı bütün sistemi bozup kendi karına kullanmak.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Şuan dünya üzerinde mobilde ios ve androidden başka işletim sistemi göster sana kimin haklı çıkacağını göstereyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 29 Ağustos 2020; 16:59:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fortnite denen garabetin olmadığı bir store hayal etmek bile güzel. Bir sonraki cihazım Apple olacak.

  • platform = tekel !

  • UmutYil U kullanıcısına yanıt
    Epic Çinliymis diye aslı astarı olmayan bir hurafe yaratıldı. İnsanlar yalan uydurmayı ve buna inanmayi çok seviyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fanatiklik ne güzel şeymiş!

    Kestiğiniz komisyon (haraç) %3 bile olsa masrafları fazlasıyla karşılayacakken, %30 kesseniz bile fanatikleriniz yine sizi destekliyor.

    Sanki komisyonu verenler zarara uğruyor. Hepsi birden fiyatlarına (gizli) zam yaparak yine kendilerince belirledikleri kazanca ulaşıyorlar.

    İlgili herkesi, Google ve Apple'ın gelirlerinin bedavadan %30 artmasına ceplerinden para ödeyerek destek oldukları için takdir etmek (!?) lazım.

    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Fanatiklik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılan telefon apple, uygulama mağazası apple. Sen buralarda olmak istiyorsan mecbur apple’ın istediği gibi davranacaksın. Öyle apk ile falan arka kapılardan giremiyorsan ve girmek istiyorsan patron ne derse o olur. Yok ben oyun piyasasında çok iyiyim, milyonlarca kullanıcım var, milyon dolarlar kazanıyorum falan sökmez. Dükkan kiminse onun dediği olur. Yoksa güle güle.

    Haa burada apple’ı savunmuyorum. Önceden sözleşme yapılmış, anlaşmalar varken ben artık kabul etmiyorum olmaz. Mantık olarak bence böyle. Apple haklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic'in söylemine göre Microsoft Store'a da PSN'ye de Nintendo'ya da savaş açması gerekirdi. Apple, Google, Nintendo,Microsoft, PlayStation, herkes %30 komisyon alıyor, neden bu işi sadece Epic-Apple arasında tartışıyoruz anlam veremedim. Epic eğer ortaya bir laf attıysa aynısını diğer platformlarda da gerçekleştirsin boyunun ölçüsünü alsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 trilyon dolarlık firmaya öyle fazla artislik yapmayacaksın. Ancak benim anlamadığım Spotifyda da satın alma olayı apple üzerinden yapılamıyor tam olarak farkı nedir epicin yaptığının ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haklı olan apple ama kazanmasını istediğim tabikide Epic. Epic gibi bir kaç büyük yapımcı daha resti çekse hem apple hemde google komisyonu %30 dan 15 e çeker. Epic pc de de steame meydan okudu ve bir çok oyun düşük komisyondan dolayı epic e geçti ve epic bu oyunları bize çok ucuza sattı. Steamde çıkış yapan control 160 lirayken epicte 60 liraya alabiliyorsun. Aynı şekilde apple a da diş geçirebilirse bu yine biz oyunculara yansıyacaktır. Mobil oyunlar pc oyunlarının fiyatlarını geçti apple sayesinde. Kur 7 ise bunlar kurun üstünden satıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 30 Ağustos 2020; 5:1:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ürün almayın aldırmayın hem cihazları hem de uygulamaları aşırı ve gereksiz pahalı.

  • Apple ı savunanlar olmuş istediği fiyatı çeker diye. O zaman apple yüzde 90 a çıkarsın komisyonu hak verirsiniz.

    Bu artık tekelleşmeye doğru gidiyor. Apple ın ödeme yöntemi kullanılmadan kendi ödeme sistemi olan uygulamalarında olması lazım. Ya da farklı ödeme yöntemleri ve farklı komisyonlar sağlayan firmalar lazım.



    Devlet alıyor vergi

    Apple google alıyor yüzde 30

    Banka alıyor komisyon

    Firma ödüyor vergi

    Firma ödüyor maaş

    Asıl uygulamayı yapan firmaya ne kalıyor?



    Hele indie developerlar ne yapsın?

  • Bu Apple savunan tayfa gerçekten çok ilginç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    kaldırılacaklarını bile bile uygulamaya dışardan seçenek ekliyorlar, apple de kaldırıyor. bunlar da geri dava açıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ticari anlaşmanın ne olduğunu, şartların ne olduğunu, sözleşmeyi kabul edip imzalamayı ve sözleşmeye aykırı hareket etmenin ne demek olduğunu bilmeyen ergenler yine gelmişler fanatiklik manatiklik konuşuyorlar...

    Ulan ortada 1.5 sene önce imzaladığın sözleşme var. Ticari olarak Apple ister %30 kesiyorum der, ister %90 alıyorum der. Beğenmeyen, itirazı olan sözleşme imzalamaz, ticari anlaşma yoluna gitmez! Konu Apple, fanatiklik değil, sözleşmeye aykırı iş yapılması. Bunu anlamayan küçük beyinler hala "Apple fanatikliği" diyor, bunu da benim kafam almıyor. Bi araştırın bakayım, ticari sözleşme ne demekmiş? Taraflar ve yükümlülükleri nelermiş?

    Konu isterse mendil üreten bir marka ile yoğurt üreten bir marka arasında olsun, ticari sözleşmeye aykırılık var!!!!! Öyle hem kafana göre iş yapacaksın, bir de dava açacaksın! Süzme gerizekalı derler adama! Ki diyorlar zaten Epic'e... Madem komisyon fazla geliyordu en başta sözleşmeyi imzalamayacaktı. Epic Games'in avukatları sözleşmeyi okumamış mı acaba? Epic Games'in patronlarına 1.5 yıl sonra mı battı komisyonun yüksek olduğu???

    Hem sözleşmeye aykırı iş yap, hem üste çıkmaya çalış. 2 tane oyunu bedava dağıttı diye adam oldu Epic Games ülkemizin bedavacı gençleri arasında... Konunun içinde Apple adı geçiyor diye yersiz ve mesnetsiz eleştirilerinizi kendinize saklayın. Kendi şirketiniz olsa, karşı taraf yaptığınız sözleşmeye uymasa yaygaranın alasını kopartırsınız, mahkemelerde sille tokat adam döversiniz "ekmeğimizden oluyoruz" diye... gelmiş burada OPPLO FONOTOKLORO SOVONOYOR diyor minik kardeşimiz!!! Konunun ne olduğunu idrak edene kadar yazmayın bence, zira işin hukuksal tarafındaki giriftlikleri, beyin kıvrımlarından daha fazla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 1 Eylül 2020; 6:58:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.