Şimdi Ara

Apple, Epic Games'i tehdit ettikten sonra ilk kez konuştu: 'İstisna olmayacak' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Asıl sıkıntı yüksek komisyon oranları ve bu oranları istedikleri gibi değiştiriyorlar. Apple Store, Samsung store geliştiriciden 30% komisyon alıyor. Buna 12% vergi ekleniyor. Yani geliştiricinin yaptığı oyun vs vs den %42 gibi çok büyük bir rakam kesiliyor. Buna karşılık ta geliştiriciler uygulama ve oyun ücretlerini yüksek tutmak zorunda kalıyorlar vs vs.

  • Bir Android kullanıcısı olarak Apple'ı destekliyorum ve tebrik ediyorum.  

  • Epic bu alınan kâr oranını düşürmeyi başarabilse bile gerçekten bize mi yarayacak? Adam kârını arttıracak sadece. Bize fiyatta indirim vs olarak yansıyacağını hiç sanmıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu davalar arttıkça aklıma bişey takıldı iosda bulunan hb n11 vb. uygulamalar pay veriyormu ? sonuçta onlarda alışveriş sağlıyor ve uygulama içi bir ödeme söz konusu aydınlatabilecek varmı

  • Bu davalar ve uygulayıcı firmalarla bu kadar çatışmaya girerse apple bu dönem iyice çökecek tam olarak neye güvendiğini zaten ben de anlamıyorum da

  • Epic indirim yansıtmak için ihlal yoluna gideceğine çok kullanıcıları düşünüyorsa kendi fiyatlarında indirim yapsın o zaman. Apple ın aldığı komisyon az mı fazla mı bilmiyorum ama oyun için satım alınlardaki fiyatlandırmanın sanki çok bir temeli var. Tamamen ortalığı bulandırmak için yaptıkları bir hamle ama apple ın egosunla uğraşamazlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    bu davalar arttıkça aklıma bişey takıldı iosda bulunan hb n11 vb. uygulamalar pay veriyormu ? sonuçta onlarda alışveriş sağlıyor ve uygulama içi bir ödeme söz konusu aydınlatabilecek varmı

    fiziksel ürün satan yerler icin anlasma farklı oluyormus. sadece dijital urun satın alınan yerler %30 veriyor


    amazon prime video dısında

  • *GameOver* kullanıcısına yanıt

    Apple bu kuralların arasında “uygulama içi satış”in tanımını da yapıyor. Bu tanıma göre satın alım sonucunda uygulamanın bir özelliğini açan şeyler bu kapsama giriyor. N11 vb.nde satın alımların uygulamaya bir etkisi yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atillakurt kullanıcısına yanıt

    iOS da böyle bir imkan sunulmuyor. Neredeyse hiçbir işletim sisteminde rekabeti önleyecek böyle bir durum yok. Ülkeler de konuyu çok anlamadıkları için bu konuda yaptırım da uygulamıyorlar. Apple da güvenlik bahanesinin arkasına saklanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atillakurt kullanıcısına yanıt
    Buram buram bilgisizlik kokan bir yorum.

    1) Epic kendi başına mobile store açamaz. iOS 3.parti marketlere izin vermiyor.

    2) Apple %30 gibi fahiş bir kar payı alıyor, sadece Fortnite'dan hiç bir şey yapmadan toplamda 360 milyon dolar kesinti yapmış. Bu kadar yüksek kar payı kabul edilemez.

    3) Böyle oligopol bir piyasada(Apple ve Google) beğenmiyorsan koyma diyemezsin, haksızlık varsa o şirkete müdahale edilir, eleştirilir.

    4) ABD zamanında Standart's Oil şirketini monopol olduğu için 7 ayrı şirkete böldü, o zaman da istemezsen almazsın diyebilirlerdi de mi?

    5) Sizin savunduğunuz şeyler kapitalizmden de beter. Siz Asya'daki naylon liberal/yarı sosyalist ülkelere benzer şeyler savunuyorsunuz. Serbest piyasa bile böyle bir şey değil emin olun.

    6) Bireysel mobil geliştiriciler için Apple'ın ne kaprisler yaptığını, ne zorluklar çıkardığını bilseniz yok artık dersiniz. Öyle politikaları var ki adamı canından bezdiriyor, yaşamayan bilmez.





  • Ue kullanilamaz hale gelirse o iphonelar sadece instagrama girmeye yarar. Mac tarafı da keza öyle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hckoca H kullanıcısına yanıt
    Zaten gelecek planlarinda bu var ancak ios’da bu mümkün değil. Apple, microsoft ve google’ın aksine .apk ve .exe’e isin vermiyor, tekelcilik yapıyor. Bunu da “sizin güvenliğiniz için” yalanıyla bize yediriyor.

    Güvenliğini düşünen bedelini öder app store’dan alır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple kaybeder.


    Ayni dava Microsoft icin acilmisti, windows uzerinde IE ve office uygulamalari default uygulama olarak sunuldugu icin. Microsoft kaybetti, platform tamamen kendisinin olmasina ragmen.

  • Apple Epic Games'in lisansını keserse aynı şekilde Epic Games'de Unreal Engine için lisansı iptal ederse Facebook destek vermişti Epic Games'e Facebook da rest çekip App Storeden çıkarsa WhatsApp İnstagram'ı kullanamazsınız. Sonra Apple gelir oranları düşürüyorum der platforma kendisi geliştiricileri çağırır.

  • gercekten sacma sapan bir yaygara, adam ekosistemi sifirdan gelistirmis, bir dunya yaratmis, sende geberiyorsun o dunyanin icinde varolmak icin, butun sartlari kabul edip iceri giriyorsun, sonra darpane gibi para basmaya baslayinca bu sefer diyorsun ki, ya bu adamlar bizden cok komisyon aliyorlar, biz bunlari saf disi birakalim, yok ya ? iceri ilk adim atarken iyiydi ama, adamlarin sartlarina ok vermistin ? simdi ne degisti ... demezler mi adama ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: chosen85

    Apple kaybeder.


    Ayni dava Microsoft icin acilmisti, windows uzerinde IE ve office uygulamalari default uygulama olarak sunuldugu icin. Microsoft kaybetti, platform tamamen kendisinin olmasina ragmen.

    fakat 20 yıl önceki ms davasında , microsoft pazarın %90 nına sahipti. apple pazarda monopoly degil. bir de şöyle bir fark var, ms yazılımı dagıtırken apple hep cihazı hep yazılımı yapıyor

  • epic eli güçlü. epic oyunları çekerse apple store çöp olur zaten. direnen kazanacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • symbiat kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum.Bunu hiç bir firma kabul etmez.Sony PSN için kabul etmez Ms store için kabul etmez.Etmez etmez.Adamın kendi ekosistemindeysen haddini bileceksin.
    Bu şuba benziyor; bir devleti tanımayıp girip mağaza kurup ürün satmak ve vergi vermemek gibi bir şey.Destek bulabilir ama kabul görmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • atillakurt kullanıcısına yanıt
    sıkıntı bu zaten. apple iphone kullananların elini kolunu bağlıyor, başka yerden bir şey indirip kullanamazsın diyor. diğer taraftan ise geliştiriciye buna uymak zorundasın diyor. %30 kesinti çok çok yüksek. eğer ortada bir tekelleşme varsa sen buna "uymak zorundasın" diyemezsin. eğer başka mağaza olsaydı haklısın apple kendi mağazasında istediğini yapar. beğenmeyen de gider başka mağazdan alır ama app store tek ve değişmiyor. beni ilgilendiren bir durum değil. ama iphone kullanıcılarının bu kadar apple savunması bana tuhaf geliyor.

  • Haha açıklamaya bak gülmekten öldüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.