Şimdi Ara

Apple, Epic Games'i tehdit ettikten sonra ilk kez konuştu: 'İstisna olmayacak'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple, Epic Games'i tehdit ettikten sonra ilk kez konuştu: 'İstisna olmayacak'



    Fortnite'ın App Store politikalarını ihlal etmesi üzerine Epic Games ile Apple arasında başlayan gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Dün Epic Games'in Apple ekosistemi içerisindeki tüm geliştirici hesaplarını fesheden Apple, bunun ardından ilk kez sessizliğini bozdu. Bloomberg'den Mark Gurman'a açıklamalarda bulunan şirket, şunları söyledi:



    Ayrıca Bkz.Apple'dan Epic'e büyük tehdit: "App Store lisansınız iptal edilecek"



    "Bir istisna yapmayacağız" 



    "App Store, kullanıcılar için güvenilir bir yer olduğu gibi geliştiriciler için de harika bir iş fırsatı olacak şekilde tasarlanmıştır. Epic, App Store'daki en başarılı geliştiricilerden biriyken, aynı zamanda dünya çapında milyonlarca iOS müşterisine ulaşan milyarlarca dolarlık bir işletmedir. Şirketi Apple Developer Programının bir parçası olarak ve uygulamalarını da App Store'da tutmayı çok istiyoruz. Epic'in kendisi için yarattığı sorun, uygulamalarını daha önce kabul ettikleri ve tüm geliştiriciler için geçerli olan yönergelere uyacak şekilde güncelledikleri takdirde kolayca düzeltilebilecek bir sorundur. Epic için bir istisna yapmayacağız çünkü onların ticari çıkarlarını müşterilerimizi koruyan kuralların önüne koymanın doğru olduğunu düşünmüyoruz."



    Apple, Epic Games'i tehdit ettikten sonra ilk kez konuştu: 'İstisna olmayacak'



    Neler olmuştu?



    Epic Games, 13 Ağustos'ta Apple'ın uygulama içi satın alma yöntemine ek olarak, kendi ödeme yöntemini de Fortnite'a dahil edince olanlar oldu. Çünkü Epic'in bu hamlesi, Apple'ın App Store politikalarına bir baş kaldırıştı. Peki iki şirketi karşı karşıya getiren App Store politikası neydi?



    App Store politikalarına göre; uygulama içi satın alımlarda yalnızca Apple'ın geliştirmiş olduğu ödeme yöntemine yer verilmek zorunda. Bu ödeme yöntemi de her satın alma işlemi başına, toplam tutarın %30'unu komisyon olarak Apple'a aktarıyor. Epic Games de bu oranı yüksek bularak, Apple'ın ödeme sistemine kıyasla satın alımlarda yüzde 20 indirim sunan kendi ödeme sistemini Fortnite'a dahil etti. Haliyle Epic Games, App Store politikalarını alenen ihlal ederek, uygulama marketinden atıldı.



    Bunun üzerine Apple'ın Macintosh reklamıyla Apple'a gönderme yapan Epic Games, jet hızıyla Apple'a dava açtı. Epic'in bu hamleleri Facebook, Spotify, Tinder ve Match Group gibi teknoloji devleri tarafından da destek gördü.





    Epic Games CEO'su Tim Sweeney, bu süre zarfında Apple hakkında sert açıklamalarda bulunurken, Apple tarafı ise daha sessiz kalmayı tercih etti. Ancak dün Apple kanadından yapılan "misilleme" büyük yankı uyandırdı. Öyle ki eğer Fortnite iki hafta içerisinde Apple'ın istekleri doğrultusunda güncellenmezse, Epic Games'in Apple ekosistemi içerisindeki bütün geliştirici hesapları, 28 Ağustos'ta askıya alınacak.



    Apple'ın bu hamlesi, oldukça önemli. Zira Epic Games, şu anda birçok oyun ve uygulamada kullanılan Unreal Engine motorurunun da geliştiricisi konumunda. Eğer Apple, Epic'in lisanlarını iptal ederse PUBG gibi Unreal Engine motorunu kullanan birçok oyun, ilerleyen zamanlarda güncelleme alamayacak ve işletim sistemiyle çeşitli uyumluluk problemleri yaşayacak. Ayrıca Unreal Engine motorunun çalıştığı hiçbir uygulama ve oyun da Apple Silicon işlemcili yeni nesil Mac bilgisayarlarda kullanılamayacak.



    Unreal Engine, Apple'ın artırılmış gerçeklik projelerinde ve Foundation isimli bilim kurgu dizisinde de kullanılıyor. Anlaşılan o ki; olası bir lisans iptali durumunda başta Epic Games olmak üzere, Apple ve birçok yapımcı bu durumdan olumsuz yönde etkilenecek.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2020/8/17/21373108/apple-response-epic-app-store-fortnite-lawsuit



  • Valla kimse kusura bakmasın, apple burada haklı.

    - Hazır ve yıllardır kuralları olan bir sisteme dahil olacaksan tüm kanunlarını kabul edip bunu bilerek dahil oluyorsun demektir.

    - Eğer bu bir baş kaldırı ise kendin tüm sistemden çıkıp kendi mobile store'unu açacaksın. Koskoca epic'sin.

    Bu şeye benzemiş aslında, birazda komik. Steam'in kurallarını okuyup bilerek oyunu publish ediyorsun. Sonrada diyorsunki, aa bu çok ama böyle olmaz.

    O nedenle ben bu olayın biraz gündem amaçlı olduğuna inanıyorum. Herşey ortada.

    - Kurallarım var uyuyorsan gel.

    - Yok kusura bakma, gelirim ama ihlal ederim.
  • Açgözlülük gerçekten çok kötü bir şey. İnsan bunu anlıyor böyle olaylarda.

  • "Epic için bir istisna yapmayacağız çünkü onların ticari çıkarlarını müşterilerimizi koruyan kuralların önüne koymanın doğru olduğunu düşünmüyoruz."

    Şuna milleti düdüklemeye devam edeceğiz desene. Süslü laflara ne gerek var.

  • Azdan az, çoktan çok gider.

  • Bir android kullanıcısı olarak epic'i destekliyorum :)

  • Millet epicin çöp oyunlari icin degil Apple icin iPhone kullanıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kimse kusura bakmasın, apple burada haklı.

    - Hazır ve yıllardır kuralları olan bir sisteme dahil olacaksan tüm kanunlarını kabul edip bunu bilerek dahil oluyorsun demektir.

    - Eğer bu bir baş kaldırı ise kendin tüm sistemden çıkıp kendi mobile store'unu açacaksın. Koskoca epic'sin.

    Bu şeye benzemiş aslında, birazda komik. Steam'in kurallarını okuyup bilerek oyunu publish ediyorsun. Sonrada diyorsunki, aa bu çok ama böyle olmaz.

    O nedenle ben bu olayın biraz gündem amaçlı olduğuna inanıyorum. Herşey ortada.

    - Kurallarım var uyuyorsan gel.

    - Yok kusura bakma, gelirim ama ihlal ederim.

  • Epic bu işi bilinçli yapmış, çok belli.


    Adamlar Apple'ı kendi silahıyla vurmak için 1984 reklamını bile kullanmışlar.


    Apple'a "Eskiden neydin, şimdi neyi savunuyorsun?" yani ikiyüzlü, açgözlü olma diyor.


    Bu açıdan hem Apple hem de Epic kendi açılardan haklılar ve bakalım kimin sözü geçecek hep beraber göreceğiz.

  • Bu tarz oyunlar kişilerin bilgilerini toplayıp hak ihlali yapıyorlar. Apple müşterilerinin özeline önem veren bir firma. İyi yapmış Apple isterse katkat iyisini yapar.

  • AssassinOrhan kullanıcısına yanıt

    Sıkı bir Apple kullanıcısıyım ama Apple da diğerlerinden farklı değil emin ol. Casusluğu gizliliğin ardına saklayarak yapıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic Games'in %40'ını Tencent aldı diye biliyorum. Sonradan kapitalist,hala baskıcı komünist diktatör tarafından yönetilen PRC'nin şirketleri,Apple'a ''sen özgür değil,faşistsin'' diyorlar. İkiyüzlülüğün bu kadarı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holk -- 18 Ağustos 2020; 12:46:6 >
  • Apple store, Amazon prime %15 karlılıkla mağazada tutuyor. Geri kalan firmalar içinse bu oran %30. Epic burada ayrımcılık yapıldığından bahsediyor ve davada delil olarak bunu da kullanıyor. Tabi daha detaylı bir çok şey vardır. Epic dersine çalışmış. Burada en karlı bizler çıkacağız.

  • Para kavgasi, noldu modernlik, egitim, ahlak vs. hepsi bir anda uctu gitti..

  • %30 komisyon gerçekten çok değil mi ? Epic kızarsa mobil store da açar beleşe oyun dağıtır demedi demeyin. Store açamasa bile oyun motorlarında az komisyon alanlara yönelik teşvik yapar.

  • Bu Epic de herkese gider yapıyor, önce Steam şimdi Apple.
    Hadi Steam'e rakip olabilme şansın var da Apple ve Google gibi platform sahibi şirketlere ve bu platformu kullanmak zorunda olduğun ve kullanmayı kurallarıyla beraber kabul ettiğin halde gider yapmak da nedir?

  • Marketi sana sunan Apple adamları kızdıramazsın bu kadar basit. Ayrıca Apple sevdiğim bir firma değil ama kapitalist Dünya düzeninde bu yaptığına fırsatçılık denir, amacın kullanıcıları daha ucuz ürün sunmak dahi olsa sana o ortamı sunanın kurallarına ya uyarsın yada çıkar gidersin.

  • Epic'i destekliyorum rekabet güzeldir. Bizler kazançlı çıkacağız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada iki tarafta hatalı bence. Birincisi App Store 2008 yılından bu yana geliştirilen, emek verilen bir mağaza. Adamların 12 yıldır geliştirdiği, emek verdiği, para kazandığı mağazaya eklediğin uygulamalarda kendi ödeme sistemini koyarsan üç kağıtçılığa girer. Adamların kazancını engellemeye girer. Sonucunda da ne yaparlar aha böyle kovarlar marketten seni. Apple kuralları baştan söylüyor işine gelirse. Ha Apple’da hatalı. Aldığı komisyon çok fazla. %30 yerine %15-20’de gayet yeterli olurdu. Kısacası iki tarafta hatalı bence. Ama en büyük hata Epic’de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • atillakurt kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı apple başka mağaza açılmasına izin vermiyor eğer iosde uygulama çıkaracaksan benim mağazamı kullanmak zorundasın diyor ama android tarafında samsungun kendi mağazası var huawei nin kendi mağazası var mesela fortnite samsung mağazasında varken play storeda yok

  • rekabet güzeldir umarım biz kazanırız amaApple, Epic Games'i tehdit ettikten sonra ilk kez konuştu: 'İstisna olmayacak' 

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.