|
Apple'dan büyük tasarım değişikliği: “Liquid Glass” dönemi başlıyor

-
-
İnanılmaz çirkin gözüküyor
-
Windows vista geri döndü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Androidci ve windowscu arkadaşlar daha aktifler apple konularında niyeyse :)
Tasarım hoşuma gitti işlevselliği de iyi olursa tadından yenmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir zamanlar Windows Aero vardı, nereden nereye. Derin iç çektim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aero Glass
evet hatırladınız, değil mi? :)
Dipnot:
Hiç fena değildi, güzel gözüküyor
-
Vista'da renkli camlar, parlama efektli camlar yada ağır gölgelendirilmiş cam paneller görüyorduk. Burdaki tasarım düz flat cam tasarımı. Yıllardan beri web tasarımcıların glassmorphism dedikleri tasarım bu. Bana ikiside güzel geliyor, aslında cam tasarımlarını herkes beğenir. Fakat bu kadar prestijli görünmenin ciddi okunabilirlik dezavantajları vardır. Arka panele verdiğiniz transparanlık marjini kadar üstteki metin okunabilirliğini kaybeder. Özellikle dark-mode'da bu kayıp zirveye çıkar. Ayrıca fazla renk kullanamazsınız ve sert köşeler bu tasarımda çok göze batar. Bana kalırsa en iyi ihtimalle eski tasarımı kadar iyi olacak. Boş efor ve bütçe kaybı olarak görüyorum.
-
3 kere okudum hala anlamadım, bu düğmeler falan arkaplanı şeffaf olmuş, bu mu yani?
Android kullanıcısı olarak ben şahsen IOS tasarımını seviyorum. Böyle şeffaf cam tasarımlar hoşuma oldum olası gitmiştir. Ancak çok şeffaf olması bence iyi değil biraz daha transparanlığı ayarlanırsa yada kullanıcıya seçenek sunulursa güzel olur. Samsung aslında bunu S serilerinde fena yapmıyor ama tam anlamıyla sistemin geneline ve tüm S, A serilerine bunu yansıtabilse çok güzel olurdu.
-
Böylesine düşünülmüş tasarımlar insanı fena cezbediyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
iPhone tasarımı iyi güzel de umarım MacOS da resimde gösterildiği gibi şeffaf efekte zorlamaz. İğrenç duruyor, hiç beğenmedim.
-
Beğendim.
-
Çok beğendim
tamam yıllardır ios cihaz kullanırım ama bu nedir böyle android cihaz temasına sunum yapmışlar yenilik diye. Ben yapay zeka hakkında daha detaylı birşeyler bekliyorken apple bize yeni arayüz ve isimlendirme tanıtıyor.
-
2009, Windows 7
-
Windows 11 gibi gibi
-
aslına bakarsan windows vista, o dönemli mac os x tiger ve leopardın kötü bir çakmasıydı arayüz bazında. aqua tasarım ögelerini ilk mac os kullandı. mac os tiger çıkış 2005, vista çıkış 2006. bu yeni tasarım dili o dönemki tiger işletim sistemi tasarımına daha çok benziyor. piyasaya son sürümü çıkınca daha net yorum yapabiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 10 Haziran 2025; 0:44:12 > -
Vista'ya benzetenler haksız sayılmazlar. Aqua bu kadar şeffaf, likit değildi camsı ve skeuomorphicti. İlk olarak OS X Jaguarda kullanıldı. 2002 yazıydı diye aklımda kalmış.
-
Windows ME en sevdiğim...
-
En Beğenilen Yanıtlar

Windows vista geri döndü
|
3 kere okudum hala anlamadım, bu düğmeler falan arkaplanı şeffaf olmuş, bu mu yani?
|
Androidci ve windowscu arkadaşlar daha aktifler apple konularında niyeyse :)
Tasarım hoşuma gitti işlevselliği de iyi olursa tadından yenmez. |
Benzer içerikler
- stalklamak nedir
- whatsapp tek seferlik fotoğraf nasıl atılır
- whatsapp sohbet aktarma
- fake foto bulucu
- uygulama indirmeden karekod okutma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X