Şimdi Ara

Apple CEO’su Tim Cook’un 2017 kazancı: 12.8 milyon dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıl sonu açıklanan rakamlara göre Apple’ın CEO’su Tim Cook’un 2017 yılındaki kazancı belli oldu. Apple’ın hisse senedi fiyatlarında geçen yıla göre gerçekleşen önemli artış sayesinde 2017’de büyük bir bonus kazandı.
     

    Tim Cook’un Apple’dan elde ettiği kazanç 102 milyon dolara ulaştı. Tim Cook’un sadece 2017 yılındaki kazancı ise 12.825.066 dolar olarak hesaplandı. Bir önceki yıl kazancı 8.747.719 dolar, 2015’teki kazancı ise 10.281.327 dolardı.

     

    Tim Cook’un 2017’de elde ettiği 12,8 milyon dolarlık gelirin yaklaşık 3 milyon doları ana maaşından geldi. Cook’un ana maaşı geçtiğimiz yıla göre hemen hemen aynı.

     
     
     

    Kazancın büyük bölümü teşviklerden oluşuyor 

    2017’deki kazancının büyük bölümü ana maaşından değil şirketin performansa orantılı verdiği teşviklerden ya da bir başka deyişle bonuslardan oluşuyor.

     

    Cook’un 2017 yılında kazandığı teşvik miktarı 9,3 milyon dolar olarak hesaplandı. 2016’da elde ettiği teşvik miktarı ise yaklaşık 5 milyon dolardı. Cirosu ve net karı artan Apple’da Tim Cook’un aldığı yıllık prim miktarı geçen yıla göre yüzde 74 arttı.

     







  • Acaba Ekrem71 ne kadar teşvik alıyor. :D

  • iphone neden pahalı belli oluyor

  • İç huzur olmadıktan sonra milyar doların olmuş neye yarar. Ha belki iç huzuru vardır o zaman iş değişir. Ama zannetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 28 Aralık 2017; 18:9:30 >
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Bu adama kalsa çok iyi işler yapar diye düşünüyorum ama yatırımcı baskısı yüzünden saçma sapan sadece kar amacı güden şeylerle geliyorlar önümüze.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Himmet Abi kaçtı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaazto28

    İç huzur olmadıktan sonra milyar doların olmuş neye yarar. Ha belki iç huzuru vardır o zaman iş değişir. Ama zannetmiyorum.

    Bana her yıl değil sadece 1 yıl o kadar parayı versinler ömür boyu iç huzurum olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Bu adama değil Ive bir geçse şu işlerin önüne harika şeyler yaratacak ama adam ne hikmetse çalışmıyor yahu. O kadar potansiyelli profosyonel bir adam Jony Ive ama ne bileyim sanki azar azar veriyor işleri. Sen elindeki yeteneği kullanıp harikalar yaratabilecek durumdaysan neden millete kısa kısa veriyorsun ki?



    Kendi ülkesinde ''Sir'' ünvanı almış İngiliz bir tasarımcıdan bahsediyoruz. Apple'ın ruhu olarak nitelendirilen bu adam çalışsa yapamayacağı şey yok. Neyse ki geçenlerde haber çıktı tasarım bölümünün başına tekrar geldi diye. Belki daha çok çalışır.
  • Fatih terime kıyasla normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk milyar okudum oha dedim ama 12 milyon dolar bence komik bir rakam
  • çok mu yani appele için samsung ona yaptığı ekranlardan 22 milyon dolar kazanmış

  • çok mu yani apple için samsung ona yaptığı ekranlardan 22 milyon dolar kazanmış

  • Aylık yaklaşık 1 milyona denk geliyor. Bana kalırsa pozisyonuna göre düşük bir rakam.

  • zencinun mali züğürdün çenesini yorayi :)

  • Giansello G kullanıcısına yanıt
    Tim Bey'den sonra CEO Jeff Williams olur gibi. Ive sadece bilgisayar tasarlasın bence telefonlar rezil durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 28 Aralık 2017; 23:03:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Aslında Ive ön planda olmayı sevse Apple'daki her işi üstüne alabilecek nitelikte bir adam. Ama işte anlayamıyorum o kadar başarılı birisinden böyle tasarımlar çıkması. Tasarımlarına kötü demiyorum hatta her Apple tasarımı Dieter Rams'in sadeliğinden esinlenerek yapılmış. Dediğiniz gibi tasarım olarak Ive bilgisiyar kategorisinde daha başarılı. Ama iPhone tasarlayamadığı su götürmez bir gerçek. Yapsana iPhone 4 gibi bir tasarım veya iphone 5. O zamanlar işte Apple Apple gibi ilerliyordu. Şimdi ki Apple'ı tanıyamaz oldum.





    Tek birşeyi sevmiyorum; her yeniliği ufak ufak vermeleri ve para kazanma hırsları yüzünden öylesine işler yapmaları. Apple'a yakışır şekilde ilerlemiyor bu şirket. Jobstan sonra çok değiştiler. Belki de Cook değiştirdi ama iyi birşey değil bu.
  • 12 milyon inanılmaz az. 30-40 milyar dolarlık fonları yönetenlerin aldıkları paralara bir bakın. 150 milyar dolardan fazla kasasında para olan bir firmadan bahsediyoruz.

    12 milyon dolar olsa olsa maaşı olur. Primleri, kardan aldığı pay vs derken yüz milyon dolarları geçer geçmesi de lazım...

  • Giansello G kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza katılıyorum. Apple tanınmaz halde. Bunun sebebi para kazanma hırsındaki yatırımcılar. Jobs gibi masaya yumruğunu koyan biride olmayınca olan oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.