Şimdi Ara

Apple Airpods Pro mu Sennheiser Momentum True Wireless mı Sony MF-1000XM3 mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bugüne kadar hep kablolu kulaklıklar kullandım. Neredeyse her gün kullanıyorum, müzik dinliyorum ama artık dolanma, bir yerlere takılma gibi durumlar canımı sıkmaya başladı. İstiyorum ki, telefonu atayım cebime yada çantama özgürce dinleyeyim müziğimi.

    Şimdi benim için önemli olan müzik dinlemek. Ses kalitesi diğer her şeyden önemli benim için. Müzik dinlerken detayları duymayı, tiz'lerin normal, bass'ların da normalden bir tık daha güçlü olduğu (Tiz:5, Bass7), en önemlisi doyurucu, kendinden emin ve yüksek bir ses düzeyi istiyorum. Bugüne kadar HTC telefonlar kullandım, ses kalitelerini bilmeyen yoktur her halde. Şimdiyse iPhone X kullanmaktayım ama kulaklığım HTC :) Bir de Sennheiser Cx275s kulaklğı var ama o iPhone ile basslarda pek başarılı değil.
    Her tür müzik dinliyorum. Bu müzikler kayıpsız ses formatlarında (FLAC yada ALAC) 16-24 bir olarak dinliyorum. Az ama Mp3'lerde var tabi.

    Umarım nasıl bir ses aradığımı anlatabilmişimdir. Gelelim konu başlığındaki şu iki kablosuz kulaklıklara.
    Bunlardan birini alacağım fakat daha önce hiç Kablosuz airpods kullanmadım. İnternette forumlarda araştırdım. Bazıları Sennheiser 7nm sürücüsü sayesinde dana geniş sahneyle Airpodtan çok daha iyi bir sese sahip derken bazı karşılaştırmalarda da Airpods puanı daha fazla almış.

    Aslında gönlüm Sennheiser'dan yana. Çünkü kulaklıkları başka cihazlarda da kullanabilirim. Bildiğim kadarı ile Airpods'lar sadece Apple uyumlu.

    Bu ürünlerden kullanan arkadaşlardan ricam yorumlarda Airpods ve Sennheiser'ın ses kalitesi anlamında farklılıklarını belirtmesi.
    Zayıf basslara asla gelemem. Aşırı bass da istemem. Müziği bastırmayan güclü bir bass ama tizler de aşırı parlamadan öne çıksın istiyorum.
    Hangisi ? Sony mi Apple mı Sennheiser mı?
    Şimdiden herkese teşekkür ederim.Apple Airpods Pro mu Sennheiser Momentum True Wireless mı Sony MF-1000XM3 mü ? Apple Airpods Pro mu Sennheiser Momentum True Wireless mı Sony MF-1000XM3 mü ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaf_asaf -- 25 Nisan 2020; 17:25:44 >







  • Aynı yollardan geçmiş biri olarak naçizane tavsiyem Sony WF-1000 xm3 olacaktır. İncelemeler doğrultusunda aldım ve memnunum.

    https://www.hepsiburada.com/sony-wf-1000xm3-gurultu-engelleme-ozellikli-kablosuz-kulaklik-gumus-p-HBV00000Q16AD?magaza=BT%20Teknoloji&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.80.6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archieduke -- 24 Nisan 2020; 11:37:52 >




  • Konuyu açtığınız iyi oldu. Bu kulaklılar ile ilgili aşağıdaki olumsuz düşünceler var.Bu yüzden bende alıp almamada karasız kaldım.
    -Gürültü önleyici özelliği açtığınızda baş ağrısı yapıyor deniliyor.
    -Kulağa tam oturmamagibi problemle karşılaşıldığı
    -Uzun süre kullanıldığında sıkıntı yarattığı
  • Sennheiser Tru Wireless ilk versiyon almayın ciddi bir sorunu var şaçbaş yoldurur. Kulaklık kutusunda iken açılıyor ve sabah alıp taktığınızda pili bitik oluyor Sennheiser konuyu bilmesine rağmen düzeltemiyor sıkıntılı bir durum .
    2.nesil modelde bu sorun var mı bilmiyorum eminim yoktur ama dikkat edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airpods pro kullanıcıyım. Sennheizer momentum kullanmadım ama cx300 kullanmıştım. Ona göre tabiki pro üstün. Bass ları çok iyi sesi boğmuyor. Özellikle bende spotify den çıkıcam yüksek kalite ses için. Aac veya flac yayını yapan bir app arıyorum. Airpods pro apple cihazlarla çok iyi uyumu. Anc işini fazlasıyla yapıyor. Ben genel olarak memnunum şu an pro da müzik dinleyerek yazıyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • archieduke kullanıcısına yanıt
    Bu kulaklığı ben de şu an araştırıyorum. Detay anlamında iyidir kesin ama bass ve ses yüksekliği ne durumda ? Tiz, bass, mid dengeli midir ? Geniş bir açıklama yazarsanız mutlu olurum.
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben de iphone x kullanıyorum. Spotify'ı sadece şarkı keşfetmek için kullanıyorum. Benim sürekli güncel tuttuğum çoğu kayıpsız formatlardan oluşan kendi arşivim var ve şarkıları iTunes tan atarak dinliyorum.
    - Pro nun ses yüksekliği tiz mid ve bass dengesi nedir ? Detaylar hissediliyor mu ? Sahnesi nasıl kulaklığın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaf_asaf

    Bu kulaklığı ben de şu an araştırıyorum. Detay anlamında iyidir kesin ama bass ve ses yüksekliği ne durumda ? Tiz, bass, mid dengeli midir ? Geniş bir açıklama yazarsanız mutlu olurum.
    Şöyle bir makale var incelerseniz:
    https://www.whathifi.com/advice/apple-airpods-pro-vs-sony-wf-1000xm3-which-is-better
  • Baktım kardeşim. Sony daha iyi. Şimdi sorum şöyle değişiyor. Sennheiser Momentum TW mı Sony WF-1000XM3 mü ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asaf_asaf

    Baktım kardeşim. Sony daha iyi. Şimdi sorum şöyle değişiyor. Sennheiser Momentum TW mı Sony WF-1000XM3 mü ?
    Ses konusunda gördüğüm kadarı ile kullananlar Momentum>1000XM3>Airpod pro şeklinde gidiyor tabiki Sony ile Senhheiser arasında fiyat farkı da var epey.
  • Öyle, Sony daha uygun ama ses kalitesi ve yüksekliği detaylar ve denge daha iyiyse sennheiser alayım. Bilemiyorum
  • asaf_asaf kullanıcısına yanıt
    Ben apple music e geçicem sanırım. Oradaki format aac ve spotify a göre çok fark var.

    Ses dengesi mükemmel hocam. Şöyle diyim bass lar sesi boğmuyor. Ayrıca sesi yükseltince detayda kaybolmuyor ona bayıldım. Gerçekten kalite bir kulaklık. ANC müthiş çalışıyor gerçekten neredeyse kafa üstü kulaklık gibi.

    Şöyle örnekleyeyim klasik airpods kullandınız mı? Airpods klasik kutudan çıkan kablosuz earpods a göre bass anlamında 1-2 tık, detay anlamında 2-3 tık, mid-tiz hemen hemen aynı ama belki hassas kulaklar 1-2 tık fark anlayabilirler. Chip Online sitesinde incelemede 5 kat fark demiş ama ben o kadar anlayamadım. Şimdi airpods pro ise klasik airpods tan bass anlamında 2-3 tık, detay anlamında 2-3 tık, mid ve tizlerin içinde tizler belirgin şekilde 2-3 tık mid ise 1 tık falan daha iyi. Yani ses rengi aynı ama yukarıda saydıklarım gibi. Ses seviyesini şöyle söyliyeyim full ses açamadım daha. Zaten dışardada açmam son ses dinamik kaybetmemek için. Anc yi açarım ortanın biraz üstü ses kafidir.

    Birçok kişi momentum daha iyi falan demiş ama eskiden apple cihazları çok iyi deyince kızardı insanlar marka fanatikliği yapıyon diye. Şimdi kulaklıkta sennheizer için yapıyorlar. Söylediğiniz modelde anc bile yok. 2.versiyonunda var ama ondada kalite daha kötü şeklinde yorumlar okudum. Sennheizer deyince herkes oo en iyisi falan diyorlar ama bana göre seste b&o dan iyisi olamaz. Eğer cihazınızda apple sa aradaki uyum rahatlığı sizi çok tatmin edecektir. Ama deneyebilirseniz denemenizi tavsiye ederim. Çünkü her kulak aynı sesi duymaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Yorumun için sağol. İncelemelerde Sony mf-1000xm3 Airpods pro'dan daha güçlü sonucunu alıyorum. Burası da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asaf_asaf kullanıcısına yanıt
    Valla kullanmadığım için bilemeyeceğim hocam. Sony de tabiki çok güzel kulaklık. Birde taşınabilirlik ergonomi olarakta düşünün. Ben sadece kendi deneyimlerimi aktardım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Benim için yüksek ses ama kaliteli ses önemli. Boyutları pek önemsemiyorum aslında. Teşekkürler 🙏🏼

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem sonynin hem de sennheiser'ın airpods prodan daha iyi-kaliteli ses vermesi muhtemel. Ancak, 3-4 ay önce aynı araştırmayı yapmış biri olarak ben terchimi airpods prodan yana kullandım. tercihimde, yalnıza ses kalitesi-yüksekliği değil, bağlanma, telefon görüşmesi, uyum, tutarlılık gibi unsurla etkili oldu.
    Hem sony de hem de sennheiserda ciddi sayıda bağlanma, kopma, telefon görüşmelerinde sorunlarla ilgili yorumlar okudum. Telefon görüşmesi gerçi benim için çok önemli değildi ama stabilite aradığım bir özellikti. Bu kadar para verip sık sık bağlantı sorunu yaşamak istemedim. bu nedenle apple ürününü ercih ettim. Belki en iyi sese sahip değil, belki en iyi bas-tiz-midlere sahip değil ama telefonumla tam bir uyum içinde. Hiçbir bağlanamama, kopma, ses kesintisi gibi sorunlar yaşamadım.
    Tek sıkıntım, sol kulağıma tam uyum sağlamadı. Bir de spor yaparken (koşu bandında vs) pek rahat değil.

    bu yüzden bence tek kıstasınız müzik kalitesi olmasın. 1700-1800 tl verip, şarj, uyum, stabilite, kopma vb hususları da dikkate aın derim ben.

    bir kere yazılım, tutarlılık vb nedenlerden dolayı sonyi direk elemiştim. Hatta sony satın aldım...Ama amazon usa yorumlarını okuduktan sonra kutuyu açmadan iade ettim. sennheiserdada burda bir arkadaşın bahsettiği şarj sorununu okuduktan sonra eledim. Bir de onda anc yoktu...geriye apple kaldı. şu an için memnunum. Ha, anc çok da aman aman bir özellik değilmiş kulakiçi kulakıklarda, onu anladım...
    ben kulaklıkla spotfyın yüksek kaliteli halini dinliyorum. Flac, dsd, alac ve cd dinlemek için kulaklık kullanmıyorum. Bu tür formatları, ses sistemimle dinliyorum bunu da belirteyim.

    biraz daha karıştırayım kafanızı.

    jabra elite 75'ten de kullanıcılar çok memnun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 26 Nisan 2020; 12:16:40 >




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkürler. Sony hakkında kötü bir yorum okumadım, sadece biraz kaba duruyormuş. Sennheiser-ı galiba ben de eleyeceğim. Jabra bildiğim üzere telefon konuşmaları için kulaklık üreten bir firma. Yine de araştırırım, belki müzik odaklı bir şeyler yapmışlardır. Şu an benim için en kuvvetli aday Sony. Umarım kullanan kişiler bu konya detaylı yorum yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaf_asaf -- 26 Nisan 2020; 17:2:47 >
  • asaf_asaf kullanıcısına yanıt
    Amazondaki kullanıcı yorumlarında bolca kötü yorum var sony hakkında. Tabi amazon tr değil, usa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hocam Jabra 75t yi inceledim. Baya iyiymiş. Alabilirim 🤟🏼

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklım Sennheiser Momentum True Wireless'da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.