< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
En haklı aşk, alkışsız sürebilendir. Ve en haklı kavganın öznesi, Ölmemek için dövüşürken de ölebilendir.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
𐱅𐰼𐰇𐰰
|
Kargom dün geldi 1 gündür kullanıyorum. Tahmin ettiğimden de iyi cihaz. Ses kalitesi olarak appleın kablolu kulaklıklarından çok farkı olacağını sanmıyordum ama bariz fark var basslar vs çok daha iyi ayrıca ağırlık olarak da çok hafif kulaktan düşme gibi bir durum olmuyor. 1-2 görüşme de yaptım gayet iyi konuşmada da. Şimdilik parasının hakkını veriyor gibi |
Hocam diye hitap edenlere cevap verilmez !!!
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Giden Her Sevgilinin Ardından, Hep Biz Olduk El Sallayan,Haykırsak Duyarlar Mı Sesimizi, Hangi Sevdadan Galip Çıktık Ki? ![]() Zaten Aşklar Hep Yalan Dolan, Sonu Hep Acı Hüsran, Bize Her Sevdadan Geriye Kalan, Sadece Galatasaray. Umut K.
|
|
Dikkat edersen ben dalgalara karsi daglara karsi yorum yazmadim. Yani orada butun sitelerin yorumlari cikarimlari ortada sana hak verdigim sey su, tabi ki bir cihaza dip fiyat olarak 800 lira oduyorsak, onun en azindan boyle ortalikta dolanan uyduruk kulakliklardan farki olmasi lazim bu arada ben bir yerde salliyorum 350-400 e kapali kutu 1 inci seri bulsam gider onu da alirim ayri dava ama ne ovguler ne guzellemeler .. yok boyle bir ozelligi bunun yani dedigim o < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Soyle izah edeyim en basitinden . Bazi eyaletlerde asgari ucret 700-800 dolarlara dusuyor amerikada aylik, aslinda saat ucreti 7 dolar , oyle hesaplandiginda 800-1200 ler arasinda yerine gore degisiyor demek istedigim su, ben kalkip bizim asgarimiz yuksek diyecek degilim elbette ama 200 dolar onlara 200 lira derse biri, o zaman ben de asgari ucretleri de 800-900 lira aylik derim, ki yanlisa yanlisla karsilik vermis olurum, cunku benim bakis acim da hatali olur o zaman < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
abd asgari ücreti bu söylediğiniz rakamlar doğru fakat kaçırdığınız 1-2 nokta var. abd'de asgari ücretle geçinen kesim nüfusa oranla çok düşüktür. bu meslek gruplarında genelde tip var. abd tip kültürü var. maaşınızdan fazla tip alırsınız genelde. bizdeki gibi sürekliliği olan bir işte kimseye asgari teklif edemezler, vasıfsız mesleklerde dahil yıllık 30 bin dolar altında maaş alan yok gibi. bir de 2021 itibariyle asgari ücretin saatini 15 dolar yapan kararı onayladılar. |
Bunlar dogru olabilir, ben de hem bilgimi revize eder hem de daha etraflica dusunurum, yalniz yine de bir seyi yurt disinda x liraya gorunce hemen onu TL gibi dusunup bire bir eslestirip "aa onlar icin 200 lira" demek gibi bir izah ekonomi acisindan dogru bir yontem, isabetli bir aciklama degil airpods un burada sicak firsat olup olmadigini ya da genel olarak bunu anlamamiza yardimci olacak yegane veri, o esnada yurt disinda ve ozellikle markanin sahibi olan ulkedeki minimum fiyati ile kuru carpmak ve sonuca varmak gecenlerde 170 dolara prolar inmisti, yaklasik 1350 liralar gibi bir rakam. Burada da indirim, puan, kart bonus iade derken ona yakin bir rakama alirsan demek ki yurt disi fiyatina mal etmissin. Artik onun disindaki degiskenler ayri konu. O zaman imkanim yok almiyorum diyeceksin tabi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |