Şimdi Ara

Apple, aboneliklere de vergi zammı uyguladı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exterminio

    Köşedeki bakkal bile kendi malını senin şu firmayı savunduğun kadar savunmazdı. Ama ne yapalım işte...



    TL’nin değer kaybını ormanda yaşayan adam bile bilir. Ama son 2 yıldır Apple ürünlerinin fiyatları kurdan ve gelen vergilerden bile hızlı arttıysa kimse kalkıp bunu bana savunmasın. Merak eden gider zaman içindeki ürün fiyatlarını istediği ülkeden o günün kurlarından çevirir, vergileri ekler ve bakar. Son zamanlarda diğer ülkelerin vergiler dahil satış fiyatının üzerine, kendi vergilerimizi eklediğimizde bile hala daha Türkiye satış fiyatına çıkamıyorsak bu kazık değil midir? Nasıl kazıklanmış hissetmiyorsunuz ki?

    Bu fiyatlar, distribütör döneminde bile (Bilkom) bu kadar alakasız değildi. Kuru çevirirdin, cihazına göre bandroldür ötv’dir kdv’dir eklerdin bakardın fiyat hemen hemen aynı çıkardı. Şu Apple TR ofisi açıldığından beri iyiye gittiklerini hiç görmedim. Görünüşe göre birileri işlerini pek özveriyle yapmıyor. Ben de buna uyuz oluyorum. Apple Music fiyatı ise kendi başına tartışılmaya değecek bir konu bile değil, ama öncesi böyleyken kalkıp da sen o ofisi savununca insanın sinirlerine dokunuyor.

    Fazla uzun tutmayacağım, yeterli olacağını düşünüyorum.

    Apple Music fiyatları iTunes'ta satılan bir albüm fiyatıyla eş değer olur genelde. 9,99'a satılan albüm de var 13,99'a da. Farkeden bir şey yok. Alan yine alacak, almayan da "bindirim, indirim, kaldırım." diye çenesini yormaya devam edecek.

    Apple neden ülkenin vergilerinden daha az kar payı koysun? Üretim maliyetinden geriye kalanı kar olarak yansıtıyorlar her firmanın yaptığı gibi. Ama bir bakıyorsun ki ürüne gelen vergiler ürünü üretenin karından daha fazla para sağlamaya çalışan bir ekonomi var. Dünya'da bu kadar vergi alınan ülke yok, doğal olarak bu kadar kar payı konulan Apple ürünleri de yok. Yani ne kadar çok vergi olursa Apple'da o kadar kar payı eklemeye devam edecek. Yani bilmem % kaçlık TRT vergisi kimseye batmadıysa Apple'ın koyduğu kar hiç batmamalı. Herkes ilk önce alakasız alınan ücretlere karşı sitemini belirtmeli.

    Ürünü üretenden çok vergisini alan daha çok kazansın diye düşünüyorsan orası ayrı tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 29 Ocak 2018; 20:50:58 >




  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    TRT vergisi için söylenecek çok söz var da şimdi

    Ama neredeyse sınırsız kaynağı bulunan, karşılığında ortaya hiçbir şey koyamayan TRT’nin arkasında gerçekten kimler var çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200gb icloud kullanmaya başlamıştım 1 aydır da bu nasıl zamdır



    8tlden 12 tlye çıkmış yüzde 50 artmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.