Şimdi Ara

Apple A12 işlemcisi, dünyanın ilk 7nm mimarisi ile üretilen yonga seti olacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Geçtiğimiz haftalarda Samsung'un 7nm üretim çalışmalarını tamamladığını ve Galaxy S10 ailesine güç verecek Snapdragon 855 yonga setinin 7nm fabrikasyon sürecinden geçeceğini sizlere aktarmıştık. Gelen yeni bilgilere göre, üretimini TSMC'nin üstleneceği Apple A12 işlemcisi, 7nm üretim teknolojisinin kullanıldığı ilk işlemci olacak. 
     
    Endüstri kaynakları TSMC'nin 7nm üretim sürecine geçmesiyle birlikte gelir oranını %20 arttıracağını söylerken, kar marjında ise %10 artış kaydedeceğini ön görüyor. Hatta bu rakamların Tayvanlı çip üreticisi TSMC için nirvana noktası olduğu söyleniyor. 
     
    Apple A11 Bionic'e göre yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 40 daha verimli olacağı söylenen Apple A12 işlemcisinin sergileyeceği performans ise bir hayli merak konusu.  







  • Demek ki yeni nesil iPhone'larin bataryasi %40 daha kucuk olacak. :D

  • Ama her ne hikmetse pil ömrü değişmeyecek. :)

  • Ya batarya !!

  • Ben birşeyi merak ediyorum. apple işlemcileri hep yüzde 40 daha hızlı yüzde 20 daha az enerji harcıyor bir önceki modele göre. peki ilk işlemciden bu yana yüzde kaç fark etti toplamda bu hızlanma olayı

  • Bu bahsi geçen nm değerlerinin aslında gerçeği yansıtmadıklarını öğrendiğimden beri pek umursamıyorum bu haberleri. Belli bir alana en fazla transistörü sıkıştıran hala intel sözde 14nm olmasına rağmen. Bu 7nm ile intel seviyesine geliniyor sadece. İntel de 10nm ile daha da küçülterek önde kalmaya devam eder zaten yakında. 7nm den sonra ne olacak acaba? 7nm artık gitgide elektron seviyesine ufaldığından limit olacak deniyor. Bazı kaynaklar da 5nm limit olacak diyor ama bekleyip göreceğiz nm den yürünemediğinde çözümü nerede arayacaklarını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Nisan 2018; 9:51:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • islemciler herseyi yapabiliyor artik. su yazilimi ve batarya isini cozun arkadas. plus kullaniyoruz 1.5 2 gun gidiyoe eyvallah ama ufak modele gecmeye korkuyoruz.
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Apple A4'ün tek çekirdek skoru (Zaten tek çekirdek olduğu için çoklu çekirdek skoru yok) 210 puan idi. Apple A11 in tek çekirdek skoru ise 4.200 civarı yani %2000 lik bir artış var. Çift çekirdekli ilk işlemcisi olan A5 in çoklu çekirdek skoru 494 iken A11 in çoklu çekirdek skoru 10.000 puan civarı. Yani orada da %2000 (20 kat) lık bir artış var.

    Şimdi tabii bu durum Geekbench'in A4 yaptığı test ile A11 e yaptığı testin tamamen aynı olduğu varsayımı üzerine 20 kat çıkıyor. Ancak işlemciler güçlendikçe onları test eden benchmark programları da güçleniyor. O yüzden muhtemelen A11 A4 veya A5 e göre muhtemelen 20 kattan çok çok daha fazla güçlüdür. Zaten Apple kendi dokümanlarında iPhone 6 işlemcisi olan A9 un ilk iPhone'da kullanılan işlemciye göre 84 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor. A11 de muhtemelen 150 kat falan daha hızlıdır herhalde. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 24 Nisan 2018; 12:57:57 >




  • İşlemciye yaptıkları yatırımın çeyreğini batarya teknolojisine yapsaydılar şuan 3-4 gün şarjı giden akıllı telefonlara sahip olurduk ama kapitalist düzene ters tabiki böyle birşey
  • Şu anki telefon performansları fazlasıyla iyi durumda , batarya teknolojisine el atsalar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.