Şimdi Ara

Apple 16 inçlik MacBook Pro modeli hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2012 yılında MacBook ailesinde ekran boyutunu 15.6 inçe çeken ve daha büyük serileri durduran Apple tekrar bu fikri hayata geçiriyor. Bu yıl firmanın 16 inç üzerinde bir MacBook Pro modeli çıkaracağı iddia ediliyor.


     


    İki önemli değişiklik


     


    İnceliğe ve tasarıma her daim önem veren Apple için büyük boyutlar çekici gelmiyordu zira kalın ekran çerçeveleri nedeniyle kasa da büyüyordu. Son dönemde ekran tasarımlarında yakalanan incelik ivmesi Apple’ı ikna etmiş gözüküyor.


     


    Ünlü analiz uzmanı Ming-Chi Kuo bu yıl tanıtılacak MacBook Pro ürünlerinden birisinin 16 veya 16.5 inçlik bir ekrana sahip olacağını ifade ediyor. İnce ekran çerçeveleri sayesinde cihaz 15.6 inçlik MacBook Pro ile hemen hemen aynı boyutlarda olabilecek.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung, telekom altyapısında gözünü Huawei’nin payına dikti

    Apple’ın yeni model ile dizüstü segmentinde incelik ve büyük ekranı bir arada isteyen kullanıcıları hedefleyeceği tahmin ediliyor. Kompakt tasarım ise tercih konusunda önce çıkacak. Piyasada bu şekilde çok ince çerçeveler kullanan pek çok marka mevcut.


     


    Diğer taraftan Apple’ın 13 inçlik MacBook Pro modeline de 32GB RAM seçeneği ekleyeceği dile getiriliyor. Özellikle küçük boyutlarda daha fazla bellek isteyen kullanıcıların hedeflendiği yeni versiyon haliyle daha pahalı bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkacak.


     


    Henüz yeni MacBook Pro modellerinin ne zaman piyasaya çıkacağı ile ilgili bir not düşülmemiş ancak WWDC 2019 fuarı veya Ekim ayı etkinliği muhtemel zamanlar arasında.


     







  • 59.999.99 tl. KDV Dahil(olmayabilir de)

  • Ben zaten 13" lik bir pro modeli neden var anlamıyorum. Ben mühendisim. 15" bile çizim için yetersiz. Önceki şirketinde 24" ekran vardı. Şuan çalıştığım şirkette çift ekran var.

    Üst düzey donanım + 13" ekranı kim kullanıyor gerçekten merak ediyorum.

  • klavyeyi halletsinler önce
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Evde yada işte harici ekran ile, dışarıda laptop ile çalışmak için. Sürdürülebilirlik kavramını tam olarak kullanmak için. Sonuçta herkes işini masa başında yapmıyor. Uçakta bile video edit yapan tanıdıklarım var.

  • bende muhendisim ve 13 inc pro kullaniyorum . surekli seyahat ediyorum, ucakta, cafede, havaalaninda da calisabiliyorum.

  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Cevabi basit aslinda. Tasinilabilirlik. 13 inch modelleri tasimasi cok kolay ve cok hafifler. Masaustunde calisirken 3 monitore birden bagliyorum ben de. Ama bilgisayari ev, is arasinda cok goturup getirdigim icin 13 inch model bana cok rahatlik sagliyor.
  • kullandığı grafik kartları şuan 15 inch retina macbook ta bile yetersiz. boyut ve çözünürlük artacak. bununla doğru ortantılı bilin bakalım başka ne artacak?

  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de araç içinde laptop'da proje yapmışlığım var. Hem de 3 boyutlu modelleme programı :D
    Ancak bu tarz mobilite için ben olsam ultrabook alırım. Ana cihazımı da en az 15" tutarım.
    Bana sadece garip geliyor. 15" laptop ile 13" arasında taşınabilirlik olarak ne kadar fark var ki?
    Ama kullanırken 15" ile 13" arasında çok çok çok fark olur.
    Ancak bu benim düşüncem tabi.



  • hatırlayalım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Ben zaten 13" lik bir pro modeli neden var anlamıyorum. Ben mühendisim. 15" bile çizim için yetersiz. Önceki şirketinde 24" ekran vardı. Şuan çalıştığım şirkette çift ekran var.

    Üst düzey donanım + 13" ekranı kim kullanıyor gerçekten merak ediyorum.
    Maclerde 13 inç rahatlığı inanılmaz ama bunun dışında sadece çizim için kullanılacaksa ben de rahatlık için en az 15" tavsiye ederim, fakat en basitinden Solidworks bile Nvidia ve Radeon kartları ile uyumsuz, bu yüzden onboard GPU kullandıktan sonra 15" MBP veya başka bir üst düzey windows laptop yerine workstation en mantıklısı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.