Şimdi Ara

Apex Oracle | Oyun Yerelleştirme Yapay Zekâsı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apex Oracle | Oyun Yerelleştirme Yapay Zekâsı

Selamlar!

Bugün bir yama konusuyla değil, yapay zekâmızın tanıtım videosu ile karşınızdayız.

Biliyorsunuz, Apex olarak bir süredir hizmet vermekteyiz ve sitemizde hem Apex Herald, hem de Apex Oracle adında, kendi geliştirmiş olduğumuz iki yapay zekâ algoritması ile yamalar yayınlamaktayız.

Bugün, gelişmiş yapay zekâmız olan Apex Oracle'ın tanıtım videosunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Videoyu sizlerle paylaşmadan önce, Apex ve Apex Herald/Apex Oracle nedir hiç bilgisi olmayan kullanıcılar için ufak bir bilgilendirme geçelim:

Apex, oyunlara Türkçe yerelleştirme hizmeti sağlayan bir oluşumdur. Hem ücretsiz olarak erişilebilen, hem de yalnızca üyelerinin erişebildiği pek çok yama yayınlamaktadır. Apex Herald ve Apex Oracle, bu oluşumun kaliteli ve hızlı çeviriler sağlayan yapay zekâ modelleridir. Apex Herald, temel kalitede çeviriler yaparken ve yamaları ücretsiz olarak sunulurken, Apex Oracle, üst düzey kalitede çeviriler yapmakta ve yalnızca Apex Lite üyeliğine sahip kullanıcıların erişimine sunulmaktadır. Aynı zamanda platformda tamamen el/insan çevirisi yamalar da bulunmaktadır.

Pekâlâ, artık Apex hakkında bilmeniz gereken her şeyi biliyorsunuz. O hâlde sizi videoya alalım:

Apexyoutube
    Selamlar, Apex Oracle yapay zekâ algoritmamızın tanıtım videomuz yayında! Yapay zekâmızı hem Gemini, hem de insan çevirisiyle karşılaştırdık. Umarız videoyu beğenirsiniz. Keyifli seyirler!
    https://www.youtube.com/watch?v=jAkVhfBQd_Y

Muhtemelen "Nasıl bu kaliteyi yakaladınız?" diyeceksiniz. Onu zamanı geldiğinde açıklayacağız. Şu an algoritma üzerinde hâlâ çalışmaktayız ve çeşitli sebeplerden ötürü henüz açıklayamıyoruz.

Konunun altına Apex Oracle ile çevrilmesini istediğiniz oyunları yazabilirsiniz. Hepsini kesin olarak çevireceğiz diyemesek de dikkate alacağız.

• ahahah=D kardeş yaşın küçük diye tahmin ediyorum, sana izah edeyim durumu da kendini iyice gaza getirme. ben bu tarz tartışmaları yapalı 5 yıl oldu bu forumda.

benim ücretsiz yama yapmanla bir derdim yok. istersen tüm yama yaptığımız oyunları yapay zekâya çevirt ücretsiz yayınla. apexin var olma amacı konuda bahsedilen yapay zekâyı geliştirmek. profesyoneller tarafından kullanılabilsin, resmî stüdyolarla anlaşabilelim diye yapıyoruz bunu.

yani sen kafanda ne hayal ediyorsun bilmiyorum ama, sen her yama yayınladığında ben tüh ya yine para kazanamadık diye kafamı duvarlara vurmuyorum, vurmayacağım da.

apex'in kazandığı para yapay zekâyı eğitmeye ve sunucu masraflarına gidiyor. şu anki topluluğumuz da bunu karşılıyor zaten. o yüzden ne kendini ne beni daha yorma, diğer yazdıklarına da cevap vermeyeceğim çünkü uzatmak istiyorsun konuyu belli ki.

:D Merakla bekliyorum, göster hünerlerini pikaçu.

Yalnız ücretli grupların kökünü kazımadan önce ücretsiz gruplarınkini kazımaya bak sen. Yaptığın işlerle var ol laf salatasıyla değil. Senin keşfedip "aydınladığın" şeyi Calypso çok önceden keşfetti zaten, şu an en popüler grup da kendileri hâliyle. Dikkat et asıl onlar kazımasın senin kökünü  

Yazdığın program ve site için de Claude'u tebrik ediyorum ben de  

//edit: tam otomatik sistem demişsin, pardon ya bayağı önemli ayrıntıymış. dikkat et, oyun çıktıktan 70 saat sonra senin çeviri anca biterken çoktan 10 tane yama yayınlanmış olmasın oyuna:D

• State of decay 2 yazcaktım vazgeçtim sonuçta bakacağınızı söylediniz çıldırtmaya gerek yok hahajja.

Outrides-Kingsdom of Amalur R-Reckoning. Tekrardan emeklerinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 saattir Outer Worlds 2 oyununu apex oracle yaması ile oynuyorum, gerçekten yok böyle bir çeviri yok böyle bir içtenlik. Aşırı iyi, elinize sağlık. Böylesi oyunlarda devamının gelmesini bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 2 Kasım 2025; 10:40:5 >

Zaten millet o oyunlar yama yapmayı korkuyor kolaya kaçıyor... sanki lanetli seri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namport87 -- 2 Kasım 2025; 21:12:42 >

Güzel yorumlarınız için teşekkürler, Oracle sayesinde artık küçük büyük demeden tüm oyunların kaliteli Türkçe yamaları olabilecek:)

• Gye_Baek kullanıcısına yanıt

Yakuzaları şu an için ellemeyeceğiz. Mesele tool ya da alt yazıların çevrilmesi değil. Her bir oyunda düzenlenmesi gereken yüzlerce doku var. Bu maalesef yapay zekâyla halledilebilecek bir şey değil, bir noktada insan müdahalesi gerektiriyor. O yüzden düşüncemiz şu an için yama kütüphanemizi büyütüp sonra sadece Yakuza değil, tüm JRPG oyunlarına bakmak yönünde.

Allah'ım sonunda şu yazıyı gördüm ya sanki bayram günü gibi neşeliyim. Bütün JRRPG oyunları mı bu zamana kadar kimse bu taşın altına elini sokmadı yiğidim, bu yolda ne cengaverler yokoldu ama sen bunu diyorsan inanırım. Bu günlerin gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum bir sürü mükemmel oyun var çevrilmeyi bekleyen. Sonra artık farklı evrenlerde maceralar bizi bekler.

Fable Anniversary

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İyiler ilk görüşte tanınmaz
  • GTA 6'yı kaldıracak mı ? :)

şaka bir yana emeğine sağlık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu emekleriniz ve oluşumda istediğimiz bir oyunu çevirebilmeniz için özel bir fon para desteği mi istiyorsunuz yoksa kitlesel bir talep mi olması gerek?

Kitlesel bir talepte kitle toplamam çok zor Türklerin azınlık olduğu bir oyun. Para desteği içinse ayarlama yapmam gerek.

Bunlar haricindeyse yolunuz ne olacak?

İstediğim bir oyunu buraya yazmayacağım ama İngilizcesinin bu kadar zor ve detaylı olduğu başka hiçbir oyun oynamadım. Ana dilde ingilizce değil Ansiklopedi ingilizcesi istiyor gibi hissettirmişti. O oyun;

Starcraft 2

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hayır, herhangi bir talebimiz yok, yalnızca tanıtım amaçlı bir konuydu bu. Aynı zamanda insanlar bu algoritmayla hangi oyunlara yama yapılmasını isteyecek onu da öğrenmek istedik. Şu an planımız listemizde hâlihazırda bulunan oyunlara yama yapmak. İlerisi için alıyoruz insanların fikirlerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xGannicus -- 4 Kasım 2025; 1:24:9 >
  • Böyle konular görmek güzel. Ücretli olmasa iyiydi  

Bizim geliştirdiğimiz yazılım da sizin yazılımın benzeri. Gemini pro'nun özelleştirilmiş ve her oyuna özgü olarak yerelleştirmeye odaklanmış versiyonu. API ile çalışıyor.

Bizim tek farkımız komple ücretsiz olmamız.

Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSYAMA -- 4 Kasım 2025; 8:27:37 >

Bizimkisi kendi fine-tuneladığımız bir LLM ayrıca. Bahsettiğin şeyi zaten şu an forumda yapmayan yok, herkes Gemini kullanıyor. Para ödemeden de kullanılabildiği için ücretsiz yapılabiliyor zaten. Ancak bizim fine-tunelama işlemi için bile para harcamamız gerekiyor. Buna rağmen üyelik ücretimiz bir sakız parası. Yani pek de bir farkımız yok, biz de öyle aman aman kâr ediyor sayılmayız bu işten. Gerçi senin amacın kökümüzü kazımaktı galiba pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xGannicus -- 4 Kasım 2025; 12:25:58 >
  • 0xGannicus kullanıcısına yanıt

Aynen kank Anonymous ve Apex'in kökünü kazıyacağız  

Fine-Tune fikrini verdiğin iyi oldu. Bu aklıma gelmemişti. Eğitim yaptırılıp localde kullanabiliriz. Bunu da bir inceleyeyim de çevirdiğiniz tüm ücretli yamaları tekrar çevirip ücretsiz dağıtalım   Şu an API ile özelleştirilmiş gemini GEM'i ile gayet kaliteli çeviriyor.

Herkes yapıyor dediğin, kopyala yapıştır gönder tekrar al yapıştır şeklinde manuel yapılıyor. Tam otomatik bir sistem bizimki dışında yok.

Bu işten para kazanılmaz ayrıca, dediğin gibi. Neden hala ücrette direniyorsunuz anlamıyorum? Hosting ve domain masrafını bile karşılamaz.

Ama web sitesi tasarımı çok muazzam olmuş. Tebrik ediyorum. İlham alacağım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSYAMA -- 4 Kasım 2025; 12:53:38 >

• PSYAMA kullanıcısına yanıt

:D Merakla bekliyorum, göster hünerlerini pikaçu.

Yalnız ücretli grupların kökünü kazımadan önce ücretsiz gruplarınkini kazımaya bak sen. Yaptığın işlerle var ol laf salatasıyla değil. Senin keşfedip "aydınladığın" şeyi Calypso çok önceden keşfetti zaten, şu an en popüler grup da kendileri hâliyle. Dikkat et asıl onlar kazımasın senin kökünü  

Yazdığın program ve site için de Claude'u tebrik ediyorum ben de  

//edit: tam otomatik sistem demişsin, pardon ya bayağı önemli ayrıntıymış. dikkat et, oyun çıktıktan 70 saat sonra senin çeviri anca biterken çoktan 10 tane yama yayınlanmış olmasın oyuna:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xGannicus -- 4 Kasım 2025; 13:4:47 >

• 0xGannicus kullanıcısına yanıt

Para kaynağınıza engel olacağımızı duyunca nasıl da deliye döndün kank  Üzgünüm acımak yok.

Calypso dostumuzdur, saygı duyarız. Ücretsiz olarak elinden geldiğince paylaşıyor. PC tarafında şu an ücretsiz olarak en iyi götüren odur. İtirazım yok ki?

Kaldı ki biz PS tarafında varız. PC tarafında yokuz. Kulvarımız farklı. Ama ücretli olan PC oyunlarını da inadına çevireceğiz  

Saldıracak yer bulamadın, web sitesinin tasarımına mı laf atıyorsun  Tabi ki yapay zekadan destek aldık, kullanışlılık açısından da çok beğenildi.

Sizin site de yapay zeka ürünü, onu elde yazacak adama verecek paranız yoktur  

• PSYAMA kullanıcısına yanıt
    ahahah=D kardeş yaşın küçük diye tahmin ediyorum, sana izah edeyim durumu da kendini iyice gaza getirme. ben bu tarz tartışmaları yapalı 5 yıl oldu bu forumda.

benim ücretsiz yama yapmanla bir derdim yok. istersen tüm yama yaptığımız oyunları yapay zekâya çevirt ücretsiz yayınla. apexin var olma amacı konuda bahsedilen yapay zekâyı geliştirmek. profesyoneller tarafından kullanılabilsin, resmî stüdyolarla anlaşabilelim diye yapıyoruz bunu.

yani sen kafanda ne hayal ediyorsun bilmiyorum ama, sen her yama yayınladığında ben tüh ya yine para kazanamadık diye kafamı duvarlara vurmuyorum, vurmayacağım da.

apex'in kazandığı para yapay zekâyı eğitmeye ve sunucu masraflarına gidiyor. şu anki topluluğumuz da bunu karşılıyor zaten. o yüzden ne kendini ne beni daha yorma, diğer yazdıklarına da cevap vermeyeceğim çünkü uzatmak istiyorsun konuyu belli ki.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.